patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
Συχνές Ερωτήσεις
Αναζήτηση
Κατάλογος Μελών
Ομάδες Μελών
Εγγραφή
Προφίλ
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Σύνδεση
patari.org Αρχική σελίδα
->
Πολιτική συζήτηση
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μέγεθος γραμματοσειράς
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
[quote="kostas Oikodomos"][size=24][color=darkred][b]«Ματωμένα» χέρια στην επιτροπή της Γερουσίας[/b][/color][/size] O John Kerry ανέφερε : «Όταν μπήκα σε αυτή την αίθουσα, ένας άνθρωπος σηκώθηκε πίσω μου, όπως έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χώρα και μου είπε: “Σας παρακαλώ, μην μας πάτε σε πόλεμο”. “Μη μας πάτε σ' έναν ακόμη πόλεμο”. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν ζητάμε από την Αμερική να πάει σε πόλεμο», τόνισε, εξηγώντας στη συνέχεια πως αυτό που θα συμβεί θα είναι αεροπορικές επιδρομές κατά συγκεκριμένων στόχων σε διάφορες περιοχές της Συρίας και σε καμία περίπτωση χερσαίες επιχειρήσεις. [b]Όμως χωρίς χερσαίες επιχειρήσεις δεν κερδίζεται κανένας πόλεμος, ούτε κάν γοήτρου[/b]. http://www.zougla.gr/kosmos/article/matomena-xeria-stin-epitropi-tis-gerousias[/quote]
Επιλογές
HTML
Ανενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
Ανοιχτά φόρουμ
----------------
Πολιτική συζήτηση
Παιδική χαρά
Στο περιθώριο
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 05, 2013 1:55 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Tελικά απεφάσισε η αμερικάνικη Γερουσία, με 10 «ναι» και 7 «όχι» ή αποχές, την επίθεση στη Συρία.
Προυπόθεση και γι’ αυτές τις 10 ψήφους όμως, είταν ότι δίνεται προθεσμία 60 + 30 ημερών για την επίθεση στη Συρία (με δυνατότητα κι άλλης παράτασης εφόσον προκύψει νέα διαβούλευση), που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίθεση πριν από 90 ημέρες.
Επιπλέον απαιτείται και η έγκριση (με 217 ψήφους) από το Κογκρέσο, στην οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμη το σχετικό ψήφισμα.
Παρόλο που μετά τον Ομπάμα, ο αρχηγός των Ρεπουμπλικανών
που ελέγχουν το Κογκρέσο
Τζο Μπένερ, και η αρχηγός των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι έχουν ταχθεί υπέρ της επίθεσης στη Συρία, απ’ ότι φαίνεται
η διαδικασία ψήφισης χρησιμοποιείται σα φύλλο συκής
για τον Ομπάμα και την κλίκα του. Συνεπώς, όλη αυτή η καθυστέρηση για την έκδοση απόφασης στρατιωτικής επίθεσης φανερώνει δυο πράγματα.
Το φόβο των αμερικανών να εμπλακούν σε μια νέα περιπέτεια στην Ασία
.
Και το κυριότερο, ότι
η έγκριση δεν είναι άσχετη από την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας
, κάτι που δεν κρύβεται πίσω από τα αμερικάνικα επιχειρήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σύριων και τα κροκοδείλια δάκρυα τους για τη χρήση χημικών. Το αντίθετο.
Το συνολικό δημόσιο χρέος των ΗΠΑ παραμένει στο ανώτατο (ακόμα να το ξεπεράσει!!) όριο των $14.3 τρισ.,
βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας
. Αυτό δείχνει, ότι ο δημοσιονομικός γκρεμός που απειλούσε τις ΗΠΑ από τον περασμένο Αύγουστο, όχι μόνο δεν ξορκίστηκε, αλλά είναι παρόν και πάμε φουλ για δανεισμό
που μας χώνει ακόμα πιο βαθειά στα σκατά
ή για στάση πληρωμών από πλευράς του αμερικανικού κράτους!
Συνεπώς, το φάσμα της επέκτασης της χρεοκοπίας μετά το Ντιτρόιτ και σ' άλλες μεγαλοπόλεις
(οι οποίες ήδη έχουν εγκαταλειφθεί από το αμερικάνικο κράτος)
, με τις αναπόφευκτες συνέπειές τους, δεν επιτρέπει στους αμερικάνους να αναλάβουν το ρίσκο μιάς επέμβασης που όχι μόνο δεν θα τους οδηγήσει πουθενά, αλλά πρόκειται να τους ξεφτιλίσει και πάλι.
kostas Oikodomos
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 05, 2013 8:06 am
Θέμα δημοσίευσης:
«Ματωμένα» χέρια στην επιτροπή της Γερουσίας
O John Kerry ανέφερε : «Όταν μπήκα σε αυτή την αίθουσα, ένας άνθρωπος σηκώθηκε πίσω μου, όπως έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χώρα και μου είπε: “Σας παρακαλώ, μην μας πάτε σε πόλεμο”. “Μη μας πάτε σ' έναν ακόμη πόλεμο”. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν ζητάμε από την Αμερική να πάει σε πόλεμο», τόνισε, εξηγώντας στη συνέχεια πως αυτό που θα συμβεί θα είναι αεροπορικές επιδρομές κατά συγκεκριμένων στόχων σε διάφορες περιοχές της Συρίας και σε καμία περίπτωση χερσαίες επιχειρήσεις.
Όμως χωρίς χερσαίες επιχειρήσεις δεν κερδίζεται κανένας πόλεμος, ούτε κάν γοήτρου
.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/matomena-xeria-stin-epitropi-tis-gerousias
Παρατηρητής
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 04, 2013 2:43 pm
Θέμα δημοσίευσης: Ομπάμα κέρδισε αλλά η πλειοψηφία είναι απέναντι του
Ομπάμα κέρδισε την ηγεσία, αλλά η πλειοψηφία στο Κογκρέσο είναι απέναντι του…
Αναρτήθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2013 από filologos10
Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατάφερε να πείσει τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας ότι είναι αναγκαία η επίθεση εναντίον του Ασαντ, ως απάντηση στο κτύπημα με χημικά. Το βασικό επιχείρημα, όσο και να δίνουν άλλες δικαιολογίες οι συνομιλητές του κ. Ομπάμα, ήταν να μην γελοιοποιηθεί ο θεσμός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ετσι, οι ηγέτες της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στα δύο σωματα, και οι πρόεδροι των πιό σημαντικών Επιτροπών της Βουλής και της Γερουσίας τάχθηκαν με τον κ. Ομπάμα, μετά την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στο Λευκό Οίκο. Απουσίαζε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, αλλά ο κ. Ρίντ ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τη στρατιωτική λύση. Οι συνεργάτες του Προέδρου διέρρευσαν ότι στη συναντηση παρουσιάστηκαν νέα απόρρητα στοιχεία.
Ως βασική δικαιολογία για την αλλαγή της στάσης τους, οι ηγέτες του Κογκρέσου ανέφεραν ότι κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η συνηθισμένη δικαιολογία των Αμερικανών όταν αποφασίζουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να κτυπήσουν ξένες χώρες.
Πάντως, προκάλεσε κατάπληξη η αλλαγή της θέσης της ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών, διότι οι ίδιοι άνθρωποι με δηλώσεις και επιστολές τους στον Πρόεδρο στην ουσία του έλεγαν πως δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πίσω από τη χημική επίθεση είναι ο Ασαντ.
Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του δηλώνουν βέβαιοι ότι η ψηφοφορία θα είναι υποστηρικτική των σχεδιασμών τους και ότι η Αμερική –με την έγκριση του Κογκρέσου- θα κτυπήσει τη Συρία μετά την 9ηΣεπτεμβρίου και σε ημερομηνία που θα επιλέξει το Πεντάγωνο.
Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του, την Πέμπτη στο Ορλάντο, για να ασχοληθεί με τους λεγόμενους σκεπτικιστές βουλευτές και γερουσιαστές, που αποτελούν την πλειοψηφία. Παρά την αλλαγή της στάσης της ηγεσίας, πολλά μέλη του Κογκρέσου επιμένουν ότι τα στοιχεία δεν είναι πειστικά. Αρκεί να τονιστεί ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των βουλευτών που δήλωσαν επίσημα ότι θα στηρίξουν τον κ. Ομπάμα.
Πρέπει να επαναλάβουμε ότι ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας, ο κ. Ομπάμα θα προχωρήσει με τους σχεδιασμούς του. Αυτό φέρεται να είπε σήμερα στους συνομιλητές του. Είναι καλύτερα να δράσουμε με την έγκριση σας, φέρεται να τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση του Ασαντ. Επανέλαβε ότι εάν δεν υπάρξει τιμωρία, χώρες όπως το Ιράν, η Βόρειος Κορέα και άλλες, και οργανώσεις όπως η Χεζμπολλάχ, θα μιμηθούν τον πρόεδρο της Συρίας.
Τέλος έγινε γνωστό ότι η CIA ολοκλήρωσε την εκπαίδευση μεγάλης ομάδας Σύρων ανταρτών και οι πρώτοι εισήλθαν στη Συρία σήμερα από τα σύνορα με την Τουρκία.
Για το ίδιο θέμα, το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ANA-MPA), μετέδωσαν:
Τα κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος παρείχαν σήμερα πολιτική υποστήριξη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα της στρατιωτικής επέμβασης που σχεδιάζει η Ουάσινγκτον στη Συρία.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει τον Αμερικανό πρόεδρο.
“Θα στηρίξω την έκκληση του προέδρου για ανάληψη δράσης” σε αντίποινα για την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, είπε ο Μπένερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, παρουσία και άλλων ηγετικών στελεχών των δύο κομμάτων. “Είναι κάτι που οφείλουν να πράξουν οι ΗΠΑ, ως χώρα. Οι εχθροί μας σε όλο τον κόσμο πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια συμπεριφορά. Έχουμε επίσης συμμάχους σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής) που χρειάζεται να ξέρουν ότι η Αμερική θα βρίσκεται στο πλάι τους όποτε παρίσταται ανάγκη”, τόνισε.
Η στήριξη του Μπένερ και η έκκλησή του προς τους βουλευτές και γερουσιαστές να πράξουν το ίδιο ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας ώστε τα δύο σώματα, η Βουλή και η Γερουσία, να εγκρίνουν την επόμενη εβδομάδα μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενώ στη Γερουσία διατηρούν οριακή πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί. Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του Μπένερ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή, Έρικ Κάντορ, με γραπτή ανακοίνωσή του βεβαίωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης του Ομπάμα ώστε “να παράσχει στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών την επιλογή να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στη Συρία”.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ομπάμα, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή, Νάνσι Πελόζι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πρόταση του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει “να αντιδράσουν στη χρήση χημικών όπλων” στη Συρία.
Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας Καρλ Λέβιν είπε ότι, μετά τη συζήτηση που είχε με τον Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, αισιοδοξεί ότι η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει την υποστήριξή της προς τη συριακή αντιπολίτευση. “Αισιοδοξώ ότι, αφού συζήτησα σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και άλλους, θα εντείνουμε τη στήριξή μας σε ελεγμένα στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης”, είπε στους δημοσιογράφους. Σημείωσε επίσης ότι στη συνάντηση αυτή ο ίδιος αντιπρότεινε να εφοδιάσουν οι ΗΠΑ τους αντάρτες με όπλα όπως αντιαρματικά, τα οποία “δεν μπορούν να στραφούν εναντίον μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Photo: President Barack Obama talks with Prime Minister Benjamin Netanyahu of Israel. (Official White House Photo by Pete Souza)
Πηγή: Michail Ignatiou
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας