patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
Συχνές Ερωτήσεις
Αναζήτηση
Κατάλογος Μελών
Ομάδες Μελών
Εγγραφή
Προφίλ
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Σύνδεση
patari.org Αρχική σελίδα
->
Πολιτική συζήτηση
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μέγεθος γραμματοσειράς
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
[quote="Αγια-Σοφιάς"]http://www.zougla.gr/kosmos/article/piravlos-eplikse-deksameni-petreleou-sti-livi μια ακόμη περίπτωση με πλοίο με πετρέλαιο που χτυπήθηκε έξω απο την Λιβύη . Πριν καιρό είχε βγει η είδηση με ένα πλοίο που οι Αμερικάνοι ανάγκασαν να γυρίσει πίσω στην Λιβυη. Η Λιβύη έχει σημαντική παραγωγή πετρελαίου , σίγουρα ένα μέρος το ελέγχει η κυβέρνηση κι ένα οι αντάρτες , κάτι που συμβαίνει και στο Ιράκ. Αυτό το πετρέλαιο πέφτει στην αγορά και προφανως έχει σχετικά μικρό κόστος . Να γιατί έχουν λυσσάξει όλοι .[/quote]
Επιλογές
HTML
Ανενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
Ανοιχτά φόρουμ
----------------
Πολιτική συζήτηση
Παιδική χαρά
Στο περιθώριο
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
Επισκέπτης
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 04, 2015 9:28 pm
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.youtube.com/watch?v=ihKq0vl4sPo
Obelix
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 02, 2015 8:43 pm
Θέμα δημοσίευσης: Τι περίμενες;...
Την εξαφάνισαν και αυτήν την φορά. Σύντομα θα εξαφανιστούν οι ίδιοι, τρέχοντας...
Obelix
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 31, 2014 7:56 pm
Θέμα δημοσίευσης: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΞΕΚΟΛΟΙ!
vngelis έγραψε:
248 Πολεμοι εγιναν απ'το 1945.
Η ΗΠΑ αρχισε το 81% αυτων δηλαδη τους 201 με 30εκ νεκρους...
http://www.washingtonsblog.com/2014/05/earth-248-armed-conflicts-ww2-us-started-201-81-killing-30-million-far-arrests-now.html
Το ανωτέρω επιχείρησα ήδη ΔΥΟ -2- φορές, η δεύτερη χτές, να το αναρτήσω στο phorum.gr. Και τις δύο ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Στην θέση του αναρτήθηκε αυτό:
"ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΟΥ, ΣΕ ΑΓΑΠΩ"
.
Επιχειρώ
ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
. Αν και δείχνουν όλοι πλέον, ανοιχτά και με ΙΤΑΜΟΤΗΤΑ, τι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΧΑΦΙΕΔΕΣ και ΠΑΛΗΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ 4ου ΡΑÚΧ είναι...
vngelis
Δημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 29, 2014 7:17 pm
Θέμα δημοσίευσης:
248 Πολεμοι εγιναν απ'το 1945.
Η ΗΠΑ αρχισε το 81% αυτων δηλαδη τους 201 με 30εκ νεκρους...
http://www.washingtonsblog.com/2014/05/earth-248-armed-conflicts-ww2-us-started-201-81-killing-30-million-far-arrests-now.html
Αγια-Σοφιάς
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 28, 2014 2:03 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Μα τι είναι αυτά που λέτε ;
Είναι πανίσχυρη και ανίκητη η Κούλα (Αμερική) .
Και αν θέλετε να ξέρετε αποχωρεί απο το Ιράκ γιατί...δεν την ενδιαφέρει πια ! Ναι, ναι καλά διαβάζετε , όχι γιατί χάνει αλλά γιατί δεν την ενδιαφέρει !
Επίσης φεύγει απο το Αφγανιστάν όχι γιατί χάνει αλλά γιατί...δεν την ενδιαφέρει !
Δεν είναι η αντίσταση των Ταλιμπάν που την διώχνει αλλά φεύγει απο μόνη της !
Και φυσικά δεν την ενδιαφέρουν καθόλου τα πετρέλαια του Ιράκ, αυτά ειναι συνομωσίες , πήγε εκεί για να σπάσει πλάκα . Όπως και τα διυλιστήρια της Συρίας τα χτύπησε για πλάκα κι όχι για τα δικά της πετρελαιικά συμφέροντα...
Επίσης πληροφορηθείτε οτι ο στρατός της (ο ποιός ; ) είναι ανίκητος, χωρίς την παραμικρή φθορά γιατι μπορεί να πλερώνει και να αντικαθιστά εύκολα τα πτώματα . Ναι, ναι καλά διαβάζετε . Τώρα βέβαια εσείς θα απορείτε και με το δίκιο σας γιατί η Κούλα τα μαζεύει απο παντού και συναρμολογεί τους ρόμποκοπ-στρατιώτες της απο τα μέτωπα και για ποιόν λόγο δεν τολμάει να επέμβει παρά μόνο απο αέρος...
Φυσικά η Κουλα δεν γίνεται να χρεωκοπήσει γιατί κόβει κωλόχαρτο δολάριο...θα επιβιώνει συνεχώς . Αλλά έχει πολύ χρυσό, μπόλικο που λένε και στο χωριό μου αλλά δεν ξέρουμε πόσο , θρυλείται, dicitur που έλεγαν και οι Λατίνοι...
Επίσης τους δίδυμους πύργους τους έριξαν άγριοι μουσουλμάνοι , όπως παντού οτι συμβαίνει το κάνουν καποιοι πολύ κακοί άνθρωποι , θρησκόληπτοι η γιατί όχι "αριστεροί τρομοκράτες" όπως αυτοί που εφαγαν τους 2 χρυσαυγίτες...και αν τυχόν κανείς αμφισβητεί αυτά τα πολύ λογικά πράγματα δεν θα τον λέμε μονο συνομωσιολόγο αλλά αμα λάχει θα ρίξουμε και μια κούφια οτι ο ΙΡΑ είναι...χαφιέδες , οτι η Ιρανική επανάσταση έγινε απο τις ΗΠΑ (γιατί τους αρέσει να φτιάχνουν αντιπάλους σαν πανίσχυροι που είναι) , όπως και η Κουβανική επανάσταση .
Κάθε αντίσταση ειναι μάταιη , η ήττα είναι σίγουρη για αυτό και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να εκλιπαρούμε για καλύτερη μεταχείριση απο τις ανίκητες ΗΠΑ που το πετρέλαιο του Ιράκ τους ανήκει και όλοι οι μουσουλμάνοι είναι ζώα που πρέπει να φάνε πυρηνικά ! Όλοι ; Και η χεσμπολάχ που πολεμάει τους αντάρτες που δεν μας αρέσουν ; Ναι όντως πολεμάει τους αντάρτες που δεν μας αρέσουν αλλά είχε πολεμήσει εναντίον του Ισραήλ και έχουμε μπερδευτεί...
Αυτές τις ολίγες εθνικιστικές μαλακίες προς το παρόν.
antivirus
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 26, 2014 6:50 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον μια οικονομικά ισχυρή χώρα. Όταν πτωχεύσεις αναγκάζεσαι να βγεις στη γύρα για ζητιανιά. Δανείζεσαι από τους Κινέζους και από άλλους. Κάποιοι λένε ότι οι ΗΠΑ χρωστάνε 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, άλλοι 22 τρις και άλλοι 50 τρις.
Τέτοια χρέη δεν αντιμετωπίζονται με κανένα κούρεμα. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη.
Χωρίς να κερδίσει φήμη προσωπικότητας ή να έχει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, ο οικονομικός αναλυτής Robert Wiedemer έκανε κάτι άλλο που τον έκανε πρωτοσέλιδο στον Τύπο όλης τη χώρας: Προφήτευσε με ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση στην οποία σχεδόν βυθίστηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2006, ο Wiedemer και μια ομάδα οικονομολόγων προέβλεψαν την επερχόμενη κατάρρευση στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, στις αγορές μετοχών, ιδιωτικού χρέους, καταναλωτικών δαπανών, και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην
Βίβλο της Οικονομικής φούσκας των ΗΠΑ
.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του για το βιβλίο του «Μετασόκ», ο Wiedemer λέει ότι για το 2015 τα δεδομένα είναι σαφή, 50% ανεργία, πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς 90% και 100% ο ετήσιος πληθωρισμός.
Η συνέντευξη έχει γίνει ένα εγερτήριο σάλπισμα για όσους είναι απροετοίμαστοι (ή δεν θέλουν) να αναγνωρίσουν την πικρή αλήθεια: Η οικονομική διάσωση των ΗΠΑ που επινοήθηκε στην Ουάσιγκτον έχει αποτύχει παταγωδώς.
Όταν όμως καταρρέουν οι ΗΠΑ, η τελευταία οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη του πλανήτη, σημαίνει ότι ο καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα έχει ολοκληρώσει την ιστορική του διαδρομή σαν μορφή οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης και βιώνει την θανάσιμη αγωνία του.
antivirus
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 25, 2014 11:25 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ λέει στους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για «οικονομική καταστροφή» και ζητάει την παραίτηση του Ομπάμα.
Το χρέος των ΗΠΑ αυτή την στιγμή είναι 16 τρισεκατομμύρια δολάρια και καλπάζει προς τα πάνω.
Ο Τράμπ λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε σύντομα να γίνουν μια μεγάλης κλίμακας Ισπανία ή Ελλάδα, στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
Αγια-Σοφιάς
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 25, 2014 7:15 pm
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.zougla.gr/kosmos/article/piravlos-eplikse-deksameni-petreleou-sti-livi
μια ακόμη περίπτωση με πλοίο με πετρέλαιο που χτυπήθηκε έξω απο την Λιβύη . Πριν καιρό είχε βγει η είδηση με ένα πλοίο που οι Αμερικάνοι ανάγκασαν να γυρίσει πίσω στην Λιβυη.
Η Λιβύη έχει σημαντική παραγωγή πετρελαίου , σίγουρα ένα μέρος το ελέγχει η κυβέρνηση κι ένα οι αντάρτες , κάτι που συμβαίνει και στο Ιράκ.
Αυτό το πετρέλαιο πέφτει στην αγορά και προφανως έχει σχετικά μικρό κόστος . Να γιατί έχουν λυσσάξει όλοι .
Αγια-Σοφιάς
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 25, 2014 6:56 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Τα συμφέροντα των ΗΠΑ ειδικά στο ζήτημα του πετρελαίου ταυτίζονται με αυτά της Τεχεράνης και της Μόσχας .
Η Μόσχα για να τα βγάλει πέρα έχει ανάγκη , η τιμή του βαρελιού να είναι 100 τουλάχιστον δολάρια και η Τεχεράνη 125 δολάρια .
Η Αμερική έχει ακριβή μέθοδο εξόρυξης (fracking) και χρειαζεται και αυτή να ανέβει η τιμή του πετρελαίου .
Προς το παρόν η Σουδική Αραβία δεν δέχεται να μειώσει την παραγωγή . Μενει να δούμε αν θα αναγκαστούν όλοι μαζί να συμφωνήσουν .
Πάντως οι ΗΠΑ συζητάνε με αυτούς που κάποτε ουτε καν θα το σκέφτονταν να συζητήσουν. Πλέον οι συμμαχίες είναι τελείως γυάλινες και προσωρινές .
antivirus
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 25, 2014 1:00 pm
Θέμα δημοσίευσης: Η ηγεμονία της Αμερικής ως υπερδύναμης είναι στο τέλος της;
Η ηγεμονία της Αμερικής ως υπερδύναμης είναι στο τέλος της;
Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο Andreas Krieg. Ο ίδιος απαντάει εμμέσως ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος, που ξεκίνησε μια τρίτη περιπέτεια στη Μέση Ανατολή.
Στην πραγματικότητα η περιπέτεια που ξεκίνησε το 1991 και συνεχίζεται στις μέρες μας, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί, ότι και αν σκέπτεται ο Ομπάμα, όταν οι ΗΠΑ είναι πλέον απελπιστικά εξαντλημένες και αντιμέτωπες με το φάσμα ολικής καταστροφής.
πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να δείτε την πρωτότυπη
Ο Ανδρέας Krieg είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αμυντικών Σπουδών του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ στη Ντόχα.
Πρόσφατη δήλωση του Πενταγώνου ότι το Ιράν μπορεί να έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ εναντίον στόχων των Ιρακινών ανταρτών, ισοδυναμεί με σιωπηρή έγκριση των ΗΠΑ στην αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στο Ιράκ.
Καμία στρατιωτική επιχείρηση τέτοιας κλίμακας δεν ξεφεύγει από τα ραντάρ των ΗΠΑ. Ακόμα κι αν δεν έχουν προεγκριθεί οι συντονισμένες, επί του εδάφους και οι εναέριες επιχειρήσεις του Ιράν «εναντίον των κακοποιών και δολοφόνων» οι οποίοι κατά τους Δυτικούς έχουν ηγέτη κάποιον «χαλίφη!!!» Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, (αξίωμα μεσαιωνικό που ξέθαψαν οι αγγλο-αμερικάνοι για να παρουσιάσουν το αντάρτικο κίνημα στο Ιράκ και τη Συρία ως πισωδρόμιση στο μεσαίωνα και να δικαιολογήσουν την Κατοχή τους και την ληστεία των ιρακινών πετρελαίων). Αντίθετα η «ισλαμική Δημοκρατία» του Ιράν χαρακτηρίζεται προοδευτική στη φύση της και από μισητός εχθρός γίνεται τώρα σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά μεγαλύτερου εχθρού της Αμερικής: Που είναι κάποιος φαντασιακός «ισλαμικός φονταμενταλισμός» ο οποίος έχει και το θράσος να διεκδικεί τα πετρέλαια της πατρίδας του, που οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί κατέλαβαν με την εισβολή και βίαιη ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.
Η στρατηγική των ΗΠΑ μετά την Αραβική Άνοιξη στη Μέση Ανατολή χαρακτηρίζεται από δισταγμό και τάσεις προληπτικής απεμπλοκής. Στοιχειωμένο από την κληρονομιά του Ιράκ και του Αφγανιστάν, το αμερικανικό κοινό δεν έχει στομάχι που θα αντέξει μακρόχρονες χερσαίες και αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις - ειδικά σε έναν αγώνα που, τουλάχιστον στην Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζεται τώρα ως ζήτημα περιφερειακού ενδιαφέροντος. (Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!)
Εκτός από τη γενική κόπωση του πολέμου, τις απώλειες, το αίσθημα της αποστροφής, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη δεύτερη θητεία του, όμηρος της κοινής γνώμης, νιώθει όλο και περισσότερο σα την κουτσή πάπια που επιλέγει το μονοπάτι της μικρότερης αντίστασης, προτιμά δηλαδή αποφάσεις που δεν βασίζονται σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές εκτιμήσεις αλλά σε βραχυπρόθεσμες προσεγγίσεις και ελεγχόμενων απωλειών.
Στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ οι ΗΠΑ κάθονται βολικά στο πίσω κάθισμα και ζητούν από τους τοπικούς εταίρους να αναλάβουν ως πληρεξούσιοι το κόστος. Αποκλείουν εκ των προτέρων κάθε σκέψη να πατήσουν δικά τους άρβυλα στο έδαφος, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιες στρατιωτική ισχύ και να αντιμετωπίσουν αυτούς που απειλούν να μεταβάλουν σε «άβατο» τη Μέση Ανατολή.
Στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν αγνοήσει το άλλοτε μεγάλο τους πρόβλημα που αντιπροσώπευε γι αυτές ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ στο Ιράκ έκαναν τα στραβά μάτια στις πολιτικές αποκλεισμού του Νουρί αλ-Μαλίκι, και στη Λιβύη κατηγορούνται ότι επέτρεψαν να «εκφυλιστεί» η κατάσταση σε «καθεστώς αναρχίας». Χωρίς βιώσιμη και δυναμική στρατηγική για τη Μέση Ανατολή, η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή δεν είναι τίποτε περισσότερο από ασθενής αντίδραση στα γρήγορα κλιμακούμενα γεγονότα.
Ως αποτέλεσμα, σε μια περιοχή όπου είναι σήμερα τα κράτη της Λιβύης, της Συρίας και του Ιράκ οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά πάψει να υπάρχουν. Το κοινωνικο-πολιτικό και στρατιωτικό κενό έχει καλυφθεί από ανεξάρτητους φορείς και αυτό αφήνει όχι μόνο το αμερικανικό κοινό αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη με απορίες, όσον αφορά τον διεθνή ρόλο των ΗΠΑ σήμερα.
Οι εικόνες που μεταδίδονται με πολίτες των ΗΠΑ που αποκεφαλίστηκαν βάναυσα μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο συγκλόνισαν βαθιά την Αμερική. Ίσως διαδόθηκαν για να προκληθεί ρήξη με την χρόνια απαγκίστρωση και αδράνεια, ώστε να αναγκαστεί ο Ομπάμα να κάνει κάτι στη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο τα γεγονότα φαίνεται να έχουν την αντίθετη επίδραση. Το πρωταρχικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ μοιάζει να είναι πως να κρατήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στο έδαφος όσο το δυνατόν μικρότερη. Το κύριο βάρος της επέμβασης να προκύψει από πολλαπλασιαστές ισχύος που λειτουργικά καθώς και στρατηγικά θα υποκαταστήσουν την προθυμία και την ικανότητα των ΗΠΑ να εμπλακούν σε έναν πόλεμο που θα αποστρέφεται τα επαναστατικά επιτεύγματα της Αραβικής Άνοιξης και να θα αντιμετωπίζει την απειλή του Ισλαμικού «φονταμενταλισμού». Το πρωταρχικό ενδιαφέρον φαίνεται είναι να κρατηθεί η στρατιωτική παρουσία όσο το δυνατόν μικρότερη.
Σε αυτόν τον πόλεμο, το Ιράν κατάντησε να είναι το μικρότερο κακό, σε σχέση με τον στασιαστή στρατηγό της Λιβύης «Khalifa» Haftar και τον Άσαντ. Οι απίθανες συμμαχίες που προέκυψαν από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τα διλήμματα της συμφιλίωσης, τα προβλήματα της άμυνας και η πολεμική κόπωση, οδήγησαν αναγκαστικά στην έκκληση για διεθνή στηρίγματα: «Όσοι πιστοί προσέλθετε»! Ο χθεσινός επίφοβός εχθρός, το Ιράν φαίνεται (προς το παρόν) στα μάτια της κυβέρνησης Ομπάμα ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης: μια περιφερειακή υπερδύναμη με την απαραίτητη ικανότητα, με θέληση και με στρατηγική παρουσία στο έδαφος.
Η ντε φάκτο συνεργασία με την Τεχεράνη, έστω και έμμεση, πιθανόν να ευνοεί σκέψεις ότι υπάρχει τώρα η δυνατότητα να ασκήσουν οι ΗΠΑ πίεση στους Άραβες ισλαμιστές εταίρους τους, στις χώρες του Κόλπου, να εντείνουν το παιχνίδι στην περιοχή ενάντια στον …«ισλαμικό φονταμενταλισμό»! Το πιθανότερο, αν όχι βέβαιο, είναι να γνωρίσουν μια ακόμα απογοήτευση.
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα Συμβούλιο Συνεργασίας των Αραβικών Κρατών του Κόλπου, ώστε να δεσμευθούν για την παροχή δυνάμεων στο έδαφος, αυτών που οι ΗΠΑ επιθυμούν αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να διαθέσουν. Η ντε φάκτο προσέγγιση με το Ιράν υποχρεώνει τον Ομπάμα να βάλει ένα οριστικό τέλος στην επιθετικότητα του Νετανιάχου απέναντι στην Τεχεράνη και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για στρατιωτική λύση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.
Ουσιαστικά η αναγκαστική αμερικανο-ιρανική προσέγγιση, υπονομεύει περαιτέρω τη θέση της Αμερικής στη Μέση Ανατολή. Τα οποιαδήποτε στοιχεία επιρροής χάνονται και η αξιοπιστία της Αμερικής ως υπερδύναμης γίνεται αμφίβολη όσο εξατμίζεται η ικανότητα της να τη χρησιμοποιήσει. Στην αναπόφευκτη εντατικοποίηση της περιφερειακής αντιπαράθεσης οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να μείνουν απλός θεατής.
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας