 |
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Ανασκόπηση Θέματος |
|
 |
| Επισκέπτης |
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 20, 2009 6:18 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
Το σάιτ δέχεται συνδιασμένη επίθεση από παλαιοχουντικούς (οι νεοχουντικοί σήμερα είναι ροζ). Εδώ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?t=1526
ο άλλος κοτσάρισε βιβλίο του Πλεύρη... |
|
 |
| από ΣΟ |
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 20, 2009 6:04 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
Ο Ελ. Σταυρίδης αντικατέστησε τον Παντελή Πουλιόπουλο στην θέση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, μετά την σύλληψη του απ’ την δικτατορία του Πάγκαλου, την εξορία του στη Φλέγανδρο, την αποχώρηση του απ´ το ΚΚΕ, του οποίου το ηγετικό απαράτ είχε γίνει πλέον υποχείριο του Στάλιν. Άφησε το Κομμουνιστικό Κόμμα όχι για να ενταχτεί στην αντισταλινική αντιπολίτευση αλλά για προσχωρήσει στο αστικό απόκομμα του Καφαντάρη. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Προσχώρησε στη συνέχεια στη δικτατορία του Μεταξά.
Το1958 αμέσως μετά την απρόσμενη εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ (24,4% των ψήφων πανελλαδικά και 82 βουλευτές), ο Καραμανλής συνέστησε μια «αφανή επιτροπή» για το συντονισμό του παρακράτους - με επιτελικά στελέχη, μεταξύ των οποίων, ο θεωρητικός της δικτατορίας Γεώργ. Γεωργαλάς, ο εξωμότης Ελ. Σταυρίδης και ο μετέπειτα δικτάτορας Γκιώργκος Παπαντοπούλος. Η επιτροπή χρηματοδοτείτο εν μέρει απ’ το υπουργείου Προεδρίας αλλά το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών κονδυλίων διοχετεύτηκαν μέσω της ΚΥΠ.
Στο διάβολό λοιπόν ο πουλημένος και τα συγγραφικά του σκουπίδια. Αυτό είναι το Πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι αυτός που ανάρτησε το παραπάνω κείμενο στο patari.org διάλεξε λάθος ιστοσελίδα. Υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλές σελίδες γραφικών παλαιο-φασιστικών και παλαιο-χουντικών στοιχείων, που δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο παλιός φασισμός έχει πεθάνει και είναι πλέον μουσειακό είδος και ότι ο σύγχρονος, ο λειτουργικός φασισμός, είναι οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους στον πλανήτη. Πήγαινε λοιπόν εκεί ν’ αφήνεις τα σκουπίδια σου. Η ανάρτηση σου με τίτλο «Βιβλιοπαρουσίαση» μεταφέρεται επιεικώς στην παιδική χαρά μόνο και μόνο για να μη μείνουν ξεκάρφωτα τα λίγα ιστορικά στοιχεία που δίνουμε. |
|
 |
|