patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
Συχνές Ερωτήσεις
Αναζήτηση
Κατάλογος Μελών
Ομάδες Μελών
Εγγραφή
Προφίλ
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Σύνδεση
patari.org Αρχική σελίδα
->
Πολιτική συζήτηση
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μέγεθος γραμματοσειράς
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
Επιλογές
HTML
Ανενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
Ανοιχτά φόρουμ
----------------
Πολιτική συζήτηση
Παιδική χαρά
Στο περιθώριο
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 26, 2012 2:00 pm
Θέμα δημοσίευσης: Πρωτοφανές φακέλωμα.
Θα ξέρουν όλες μας τις συναλλαγές, τις καταθέσεις, θυρίδες, πόσο πληρώνουμε για ρεύμα και τηλέφωνο .
-"Μεγάλος αδερφός" σε όλες μας τις δαπάνες για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή
- Ζητούν από όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και από νοσοκομεία τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί
- Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν τις καταθέσεις, συναλλαγές, και δάνεια
- Θα ξέρουν ποιοι έχουν θυρίδες και ποιοι έχουν αγοράσει χρυσές λίρες
- Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι σε γιατρούς και δικηγόρους που δεν κόβουν αποδείξεις.
Τελευταία προθεσμία στις 20 Ιανουαρίου έχουν όλες οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαβιβάσουν στο υπουργείο Οικονομικών όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2011. Στη συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα “6 μέρες” θα γίνει το μεγαλύτερο “φακέλωμα” στην ιστορία της Ελλάδας με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία γιγαντιαία βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούμε, οι καταθέσεις μας, οι λογαριαμοί σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ καθώς και οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου μετά από παράταση ενός μήνα που δόθηκε.
Τι στοιχεία ζητούν και από ποιους;
- Από τις τράπεζες ζητούν όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν και με λεπτομέρειες όπως το είδος του δανείου, το ποσό και την ημερομηνία εκταμίευσης και τι πληρωμές έχουν γίνει καθώς και τις καταθέσεις. Ακόμη ζητούν τα στοιχεία για το ποιοι διατηρούν τραπεζικές θυρίδες και αν έχουν πραγματοποιηθεί αγορές χρυσών λιρών.
- Από όλες τις εταιρέιες που πραγματοποιούν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες να αποστείλουν όλες τις συναλλαγές, την αξία και την ημεροιμήνια ανά αριθμό πιστωτικής κάρτας και ανά ΑΦΜ διακιούχου.
- Από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια να αποστείλουν στοιχεία για τους συνεργαζόμενους γιατρούς και τις πράξεις που αυτοί εκτελούν.
- Από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τα στοιχεία των πελατών που έχουν υπογράψει ασφαλιστήρια συμβόλαια.
- Από ασφαλιστικά ταμεία ζητούν να αποστείλουν τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι.
- Από εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ζητούν το ύψος των λογαριασμών ακόμη και στοιχεία για τα καρτοκινητά τηλέφωνα.
- Απο ΔΕΗ και εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν την κατανάλωση σε κιλαβατώρες και σε ευρώ το ´διο και από ΕΥΔΑΠ και εταιρείες ύδρευσης.
Πρόκειται για κανονικό “φακέλωμα” ώστε να παρακολουθούνται όλες οι δαπάνες και οι αποταμιεύσεις των πολιτών και στη συνέχεια να συγκρίνονται με το δηλωθέν εισόδημα. Τέλος, προαναγγέλεται αναδρομικός έλεγχος για όασους στο παρελθόν απέκρυψαν στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο όπως η αποπληρωμή των δανείων. ¨οπως διαβάσουμε στην εφημερίδα “6 μέρες”, όποιος εντοπιστεί να μην έχει αναγράψει στη φορολογική του δήλωση τα ποσά που κατέβαλε στις τράπεζες θα κληθεί να κάνει τροποποιητική δήλωση και θα πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο αλλά και τον ανάλογο πρόσθετο φόρο που προκύπτει.
Στο μεταξύ οι τροϊκανοί πιέζουν όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής... κι έτσι ξεκινούν έλεγχοι σε ελέυθερους επαγγελματίες κυρίως γιατρούς και δικηγόρους.
http://www.triklopodia.gr/2012/12/blog-post_2108.html
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας