Συγγραφέας Μήνυμα
kostas Oikodomos
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 05, 2013 5:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Βαρβάρο κούρεμα των καταθέσεων μετά της γερμανικές εκλογές

Κούρεμα των καταθέσεων μετά της γερμανικές εκλογές

Κατηγορηματικά αντίθετος σε ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διατήρηση των επιτοκίων της στο επίπεδο του 0,50%.

Ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε νέα "βοήθεια" προς την Ελλάδα θα συνοδεύεται από νέους όρους και πρόσθεσε ότι ένας τρόπος συμμετοχής της ευρωτράπεζας στην ελάφρυνση του χρέους που συζητείτο, είναι να μετακυλήσει η ΕΚΤ τις λήξεις των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί, ένα χαρτοφυλάκιο γνωστό και ως «ANFA».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχθεί να υποστεί ζημιές στα ελληνικά ομόλογα τα οποία διακρατεί, προκειμένου να παράσχει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. «Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Επομένως- χωρίς νομισματική χρηματοδότηση- αυτό που απομένει για τις "ελληνικές" τράπεζες για να μην καταρρεύσουν είναι ένα βαθύ κούρεμα (άνω του 40%) των καταθέσεων όπως στην Κύπρο χωρίς το πλαφόν των 100.000 ευρώ. Και αυτό ενδέχεται να συμβεί αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

http://www.zougla.gr/money/article/voithia-me-to-azimioto

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group