Συγγραφέας Μήνυμα
Nikoss
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 23, 2018 9:34 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Δ. ΤΟΥΜΠΑΝΗΣ έγραψε:
ΚΚΕ και μακεδονικό

Το ΚΚΕ προπολεμικά κι όλας (απ’ την 6η Ολομέλεια της κεντρικής του επιτροπής - 1934) είχε προδώσει την στρατηγική της σοσιαλιστικής επανάστασης στην Ελλάδα. Αυτό που του είχε μείνει για να δικαιολογεί την ύπαρξη του και να ψαρεύει κανά ψήφο ήταν το λιβάνισμα του σοβιετικού σταλινισμού και ο σταλινικού τύπου συνυπαρξιακός αντιμπεριαλισμός εύκολα συνδυασμένος με τα συνθήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας. Η ΕΣΣΔ έφυγε απ’ την μέση (δεν εξετάζουμε τους λόγους) και το ΚΚΕ πρόδωσε και τον αντιμπεριαλισμό του. Από τσάτσος του Κρεμλίνου έγινε τσάτσος του Λευκού Οίκου.

Ενώ, επί Μητσοτάκη, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η Παπαρήγα είχε συμφωνήσει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αναγνωρίσει τους σκοπιανούς ως κράτος με το όνομα Μακεδονία, σήμερα πλειοδοτεί σε εθνική μειοδοσία αναγνωρίζοντας τους το νεοφανές «δικαίωμα» του «αυτο-προσδιορισμού», σε ευθεία γραμμή με τον Νίμιτς, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Οι αντικομμουνιστές έχουν βρει ευκαιρία να καταγγείλουν το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ και μαζί τους συνολικά το κομμουνιστικό κίνημα ως υπεύθυνο για την ύπαρξη του λεγόμενου «μακεδονικού». Ο μακεδονικός αγώνας έχει ιστορία και η αλήθεια της είναι πολύ διαφορετική. Η Τρίτη Κομμουνιστική Διεθνής, το 1924, επί Μανουϊλίσκυ, έβαλε βέβαια ζήτημα μακεδονικού κράτους (και ούτε κατά διάνυα έθνους) στο πλαίσιο της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας, εντός της οποίας (υποτίθεται) δεν θα είχε σημασία η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των πολιτών. Και υπ’ αυτή την προϋπόθεση θα τερματίζονταν οι έριδες μεταξύ Σέρβων, Βουλγάρων και Ελλήνων για την διανομή των εδαφών που εγκατέλειψε η οθωμανική αυτοκρατορία.

Βέβαια τώρα κανείς δεν μιλάει στα σοβαρά για Βαλκανική Ομοσπονδία. Παπαγαλίζουν όλοι υπέρ της βαλκανικής σαλαμοποίησης. Σε κάθε περίπτωση όμως και με Ομοσπονδία στην συγκεκριμένη χερσόνησο ήταν αφροσύνη να αγνοηθεί η ύπαρξη των εθνών, των εθνικών γλωσσών, παραδόσεων και πολιτισμών. Η περίπτωση της Αμερικής, χώρας μεταναστών, που οικοδομήθηκε πάνω στα κόκαλα των αυτοχθόνων, δεν μπορεί να είναι μοντέλο για εκτός τόπου και χρόνου εφαρμογές. Απόδειξη ότι οι εθνότητες στην ΕΣΣΔ, παρά τα τρία τέταρτα σταλινικών διωγμών και βίαιων μεταναστεύσεων και χωρίς να λογαριάσουμε τους αιώνες πολυεθνικής συνύπαρξης κάτω απ’ τον Τσαρισμό, παρέμειναν ζωντανές. Μόλις ο τρόμος εξατμίστηκε, η σοβιετική ομοσπονδία πολυδιασπάστηκε.

Στα χρόνια του πολέμου και της Αντίστασης η ιδέα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και του κοινού βαλκανικού στρατηγείου των ανταρτών χρησιμοποιήθηκε για επεκτατικούς σκοπούς και απ’ τον Τίτο και απ’ τους Βούλγαρους. Οι τελευταίοι ήταν δύναμη Κατοχής και είχαν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Μακεδονία, με τη διαφορά ότι στα Σκόπια είχαν γίνει δεκτοί φιλικά ως ομοεθνείς. Γιουγκοσλάβοι και Βούλγαροι ζούσαν με το όραμα της εξόδου στο Αιγαίο.

Το ΚΚΕ στο μακεδονικό ήταν υποχρεωμένο να δέχεται, στα λόγια τουλάχιστον, τις σταλινικές ντιρεκτίβες του Κρεμλίνου. Την ίδια στιγμή κινδύνευε να δυναμιτίσει την συνοχή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ αν αγνοούσε την θέληση του ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας που δεν πολεμούσε την γερμανική Κατοχή για να την αντικαταστήσει με τη σλάβικη. Παρά την «συντροφική» συνεργασία του ΕΛΑΣ με το σλαβομακεδονικό στοιχείο, τόσο στην ελληνική Μακεδονία όσο και στην Σερβική, απ’ την αρχή της αντάρτικης αντίστασης δεν έλειψαν ποτέ η καχυποψία και οι προστριβές, ενίοτε και ένοπλες.

Παρά την φιλολογία της συντροφικότητας το ΚΚΕ εκείνης της εποχής (και το υπογραμμίζω) στην πράξη ήταν αυτό που κράτησε απαραβίαστα τα ελληνικά σύνορα και απέτρεψε μία ακόμα τραγωδία για τους ελληνικούς πληθυσμούς. Αντίθετα οι ακροδεξιοί αντικομμουνιστές που το κατηγορούν σήμερα για εθνική προδοσία, εκείνη την εποχή ήταν χίτες και ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόροι καταδότες στην υπηρεσία των Γερμανών. Θα θυμίσω εδώ μερικά γεγονότα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και για να δείξω επίσης ότι το σημερινό ΚΚΕ δεν έχει τίποτε κοινό με αυτό της Αντίστασης και πως έχει προδώσει την ιστορία του μέχρι το τελευταίο γιώτα

Όταν τα στρατεύματα Κατοχής αποχωρούσαν απ’ την χώρα μας νικημένα, τα σλαβομακεδονικά τάγματα του Γκότσεφ επιχείρησαν να βαδίσουν προς τη Θεσσαλονίκη και να την καταλάβουν. Τότε ο ΕΛΑΣ κινητοποίησε τις μακεδονικές μεραρχίες του εναντίον τους.

Αλλά ας αφήσουμε τον Άγγλο καθηγητή, Νίκολας Χάμοντ, συγγραφέα της «Ιστορίας της Μακεδονίας» που όργωσε σε ηλικία 22 ετών (1929) τη Βόρεια Ελλάδα και έδωσε μάχη κατά του ναζισμού στο πλευρό της Ελληνικής Αντίστασης να μας εξιστορήσει τα γεγονότα και στο τέλος να επικαλεστούμε και την μαρτυρία του μακαρίτη Άγι Στίνα που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Γράφει λοιπόν ο Νίκολας Χάμοντ:

«Κατά την αποχώρηση των Γερμανών (σ.σ. τον Οκτώβριο του 1944), ο Γκότσεφ επικεφαλής «Σλαβομακεδονικών» τμημάτων με υψωμένη την κόκκινη σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, επιχειρεί πορεία προς τη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛΑΣ, κατόπιν διαταγής του Σαράφη, του Μπακιρτζή και του Μάρκου Βαφειάδη, παρατάσσει τις δυνάμεις της σε φραγμό στις ορεινές διαβάσεις της Φλώρινας και διαλύουν τα τμήματα Γκότσεφ-Ουρντόφ, που καταφεύγουν στον Τίτο.

Με διαταγή του διοικητή της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας, Ευριπίδη Μπακιρτζή συγκροτούνται ιδιαίτερα συνοριακά τμήματα «προς διαφύλαξη, εξασφάλιση και έλεγχο των συνόρων με επαρκείς δυνάμεις και με σύνθεση τμημάτων τέτοια, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ενάσκησης προπαγάνδας από τους αυτονομιστές Μακεδόνες»…

… «Την εποχή που ο Τίτο συγκροτεί τη Γιουγκοσλαβία, επιβάλλοντας το ομοσπονδιακό σύστημα και εγκαθιστώντας κυβερνήσεις ομόσπονδων κρατών, της Σερβίας, Κροατίας, Βοσνίας, Σλοβενίας, Μαυροβουνίου και Μακεδονίας, και οραματίζεται το Αιγαίο δημιουργώντας ένα, εκτός πάσης πραγματικότητος «Μακεδονικό κράτος» με «τεχνητή εθνότητα», ο Εντουαρντ Στετίνιους, υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, επισημαίνει στις διπλωματικές και προξενικές υπηρεσίες της χώρας του με εγκύκλιο τηλεγράφημα ότι: «η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί πως κάθε λόγος για μακεδονικό έθνος συνιστά προπαγάνδα ασύστατη και δεν στηρίζεται σε καμιά πολιτική ή ιστορική πραγματικότητα, αποτελεί πιθανή πρόφαση για επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδος.»


Τα πράγματα αλλάξανε. Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Αμερικάνοι ξέχασαν τι έλεγαν τότε. Τότε που έβλεπαν την Ελλάδα ανάχωμα στον «κομμουνιστικό κίνδυνο»! Τώρα στα βόρεια σύνορά της δεν υπάρχουν επικίνδυνοι εχθροί παρά μόνο αμερικανό-τσανακογλείφτες!

Και για το ίδιο ζήτημα ο Άγις Στίνας έγραφε:

«Η «Εθνική Αντίσταση» έλυσε ή σχεδόν έλυσε το ζήτημα των μειονοτήτων. Ο Ζέρβας εξόντωσε όλους τους Αλβανούς της Θεσπρωτίας, όσους δεν πρόλαβαν να περάσουν στην Αλβανία. Και ο ΕΛΑΣ, τον Οκτώβρη του 1944, συστηματικά καταδίωξε και σχεδόν εξόντωσε τους άνδρες του Γκότσεφ (Ηλία Δημάκη ή Κότσε), που κι αυτοί πολεμούσαν τους Γερμανούς.»Απ’ το άρθρο του: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (Αρχείο Άγι Στίνα)

Εν κατακλείδι θα ήθελα να επισημάνω ότι όλη αυτή η φιλολογία περί σλαβοφώνων πολιτικών προσφύγων για τους οποίους αφήνεται να νοηθεί ότι εξαναγκάστηκαν να εκπατριστούν μετά τον τερματισμό του εμφύλιου το 1948-49, κυνηγημένοι δήθεν απ’ τον «εθνικό» στρατό και τον αντικομμουνιστή Παπάγο, απέχει παρασάγγας απ’ την ιστορική αλήθεια.

Οι σλαβόφωνες παρτιζάνικες δυνάμεις είχαν στις γραμμές τους και Έλληνες και Γιουγκοσλάβους πολίτες και αυτοί που ανάμεσα τους επέλεξαν ν’ ακολουθήσουν τον Τίτο και να επιδιώξουν την προσάρτηση των ελληνικών μακεδονικών εδαφών στην Γιουγκοσλαβία, κυνηγήθηκαν (και πολύ σωστά) απ’ τον ΕΛΑΣ το 1944 και κατέφυγαν στη σημερινή ΠΓΔΜ.

Η περίπτωση τους δεν έχει καμιά σχέση με τους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες, τις γυναίκες και τους άντρες του Δημοκρατικού Στρατού κατέφυγαν στην ΕΣΣΔ και τις άλλες «λαϊκές δημοκρατίες» για να γλυτώσουν απ’ τα πογκρόμ που είχαν εξαπολύσει οι χίτικες και ταγματασφαλίτικες συμμορίες σε ολόκληρη την χώρα. Αυτοί οι πρόσφυγες έχουν δια νόμου επαναπατριστεί απ’ την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Αν το σημερινό ΚΚΕ χαρακτηρίζει πρόσφυγες τους Γκότσεφ όπως και εκείνους τους «συμπατριώτες» μας που κατά την Κατοχή πολέμησαν εναντίον των Ελλήνων στο πλευρό των Γερμανικών και Βουλγαρικών αρχών κατοχής και αργότερα έδρασαν ως μέλη της περιβόητης ΝΟΦ που στόχο της είχε την απόσπαση της Μακεδονίας από την ελληνική επικράτεια, αυτού του είδους τους πολιτικούς πρόσφυγες είναι το ΚΚΕ της Αντίστασης που τους δημιούργησε, ενώ τώρα το καθεστωτικό ΚΚΕ θέλει το απίστευτο: Να εισάγει ως μειονότητα τα παιδιά και τα εγγόνια τους όπως ακριβώς ζητούν δια του Νίμιτς οι Αμερικάνοι με απώτερο και δεδηλωμένο σκοπό το εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας και την καταδίκη των βοριοελλαδικών πληθυσμών σε νέα προσφυγιά χειρότερη απ’ την μικρασιατική!

Υ.Γ.: Για όσους δεν γνωρίζουν περί Στίνα να πούμε ότι υπήρξε ένας απολύτως ανιδιοτελής αγωνιστής, με πολλά χρόνια στην πλάτη φυλακές και εξορίες. Στέλεχος του ΚΚΕ, μετά πολέμιος του, δορυφόρος της τροτσκιστικής αντιπολίτευσης και κατόπιν παθιασμένος αντίπαλος της. Κατέληξε, όπως και πολλοί άλλοι αριστεροί να δηλώσει στις «Αναμνήσεις» του (εκδόσεις Ύψιλον) την ανακούφιση του επειδή η Ελλάδα σύρθηκε στη Δυτική σφαίρα επιρροής και γλίτωσε απ’ την απ’ την σταλινική δικτατορία με προσωπείο τη Λαϊκή Δημοκρατία. Με τον δικό του τρόπο επανέλαβε κι αυτός το γνωστό: «Ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι»!

http://www.patari.org/forum/viewtopic.php?t=98&
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 23, 2018 12:42 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι Ζαχαριαδικοί θέλανε αυτόνομο Μακεδονικό κράτος.

Η 5η Ολομέλεια και το Μακεδονικό (Α')
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 22, 2018 9:20 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ 1943 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Ντοκουμέντα από την αιματηρή διαδήλωση του ΄43 για τη Μακεδονία. Οι Γερμανοί άνοιξαν πυρ κατά 400 χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν να μην παραχωρηθούν η Μακεδονία και η Θράκη στη Βουλγαρία...

H διαδήλωση προετοιμάστηκε από το ΕΑΜ και πήραν μέρος πατριώτες και μέλη όλων των αντιστασιακών οργανώσεων....

Συγκλονιστική στιγμή, ήταν όταν η 19χρονη Επονίτισα Κούλα Λίλη, φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας».να βουτάει ένα ξύλο, ένα παπούτσι, και να χτυπάει τον Γερμανό πολυβολητή και να πέφτει μετά κάτω νεκρή. Σύμφωνα με τα αντιστασιακά έντυπα, η διαδήλωση της 22ας Ιουλίου υπήρξαν περίπου 30 νεκροί, 200 τραυματίες και 500 συλληφθέντες....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ntokoumenta-apo-tin-ematiri-diadilosi-tou-43-i-germani-anixan-pir-kata-ton-diadiloton-pou-fonazan-na-min-parachorithi-i-makedonia-ke-i-thraki-sti-voulgaria-mia-kopela-ormise-sto-tank-ke-chtipise-t/
η Αγγελα μιλησε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 22, 2018 2:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: ωραια

http://www.protothema.gr/world/article/763311/makedonia-apokalesan-tin-pgdm-merkel-kai-zaef-stin-koini-sunedeuxi-tupou/

τώρα που πήρε θέση το αφεντικό ηδη σταμάτησαν να φωναζουν φραγκουληδες καταμπελιαδες ανθιμοι κ λοιποι ευρωατλαντιστες πατριωτες
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 12, 2018 7:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: τοποθέτηση στη συγκέντρωση

https://www.facebook.com/nakosmarougas/posts/597055753970232
γλεζος υπερ μικη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 11, 2018 11:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: ωραια

https://www.newsit.gr/politikh/manolis-glezos-gia-pgdm-ksexaste-ton-oro-makedonia-anakoinosi-katapeltis-gia-tin-kyvernisi/2414412/
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2018 2:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Κάτι σημαντικό:

vngelis έγραψε:
...χωρίς οργάνωση,χωρίς κομματικές σημαίες και καθοδηγητές, χωρίς θεωρίες και με λίγη σκέψη ...


ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ (ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ!) ΠΡΟΒΛΗΜΑ, εδώ και καιρό, έως σήμερα! Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ. Ακριβώς επειδή η "αριστερά" ανά την υφήλιο φρόντισε ΑΟΚΝΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ να κάνει τους ανθρώπους να ακούν για τα παραπάνω, και αυτομάτως να πιάνουν την μύτη τους.

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Να παρατηρεί κάποιος τη έλλειψη οργάνωσης και θεωρίας, και, αν είναι καλοπροαίρετος, να την βλέπει και να την νιώθει σαν κάτι το "θετικό", αν πάλι είναι κακοπροαίρετος, να την παρουσιάζει εσκεμμένα σαν κάτι τέτοιο, και το κόλπο του να πιάνει...

Θα απαντήσει ίσως κανείς: "Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο συντάκτης του ανωτέρω κειμένου βλέπει την έλλειψη οργάνωσης ως κάτι το θετικό;" Δεν ισχυρίζομαι ότι την βλέπει έτσι - αν και το "πανηγυριώτικο" ύφος του γεννά την υποψία ότι "την χαιρόταν". Αν όμως το τελευταίο δεν αληθεύει, αν έβλεπε και εκείνος ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που συνιστά η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ, θα έπρεπε να γράψει κάτι σαν: "...χωρίς οργάνωση, χωρίς κομματικές σημαίες και καθοδηγητές, χωρίς θεωρίες (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!)..."


vngelis έγραψε:
Τα μεγάφωνα έπαιζαν Μακεδονία ξακουστή και άλλα τέτοια που είχα να ακούσω από το σχολείο.


...Δεν τα άκουσε στον στρατό; Εκεί ξελαρυγγιαζόμασταν με αυτά.
επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2018 12:17 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Έτσι, ακριβώς! Όπως και οι ψευτομπολσεβίκοι του σταλινισμένου ΚΚΣΕ, ο ρόλος των Τσιπραίων είναι να ξεφτιλίσουν την αριστερά και να προμοτάρουν τις χρυσές αυγές!
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2018 10:22 am    Θέμα δημοσίευσης:

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!

Ηλίας Γιαννιώτης

Ήταν 11 το πρωί, 4 του Φλεβάρη, Κυριακή χαρά θεού και ξεκίνησα να κατέβω στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που γινότανε στο Σύνταγμα. Δε σου κρύβω φίλε ότι κάπου μέσα μου όλες αυτές οι ιστορίες με τις Ελληνικές σημαίες, τον μέγα Αλέξανδρο και τους αρχαιοελληνικούς χιτώνες, με είχαν φοβίσει.. κουβάλαγα κάτι ενοχικό μέσα μου.. ρε μπας και μπλέξω με τίποτα φασιστοεθνικιστές και τρελαμένους δωδεκαθεϊστές και όταν γυρίσω σπίτι, με αποκηρύξει ο πατέρας μου?

Τόσα χρόνια αριστερός ο γέρος και ο γιος του, να τρέχει στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία με Εθνικόφρονες και Χρυσαυγίτες? Ένα εγκεφαλικό θα το χτύπαγε εύκολα ο μπάρμπα Κώστας. Το ρισκάρισα και πήγα. Μισή ντροπή δική μου, μισή της παρέας που με τράβαγε. Και αν δω τα σκούρα λέω θα την κάνω. Τι διάολο ολόκληρος Μίκης θα πήγαινε, κάτι θα ήξερε.

Φτάνω στον τερματικό σταθμό του Μετρό να πάρω το συρμό. Τι να δω? Πλήθος, γέροι, παιδιά, νέοι, ζευγάρια, γονείς με τα μικρά τους, όλοι με μια σημαία στο χέρι και με ένα χαμόγελο και μια αποφασιστικότητα που ήταν διάχυτη στον αέρα. Στο τρένο μέσα όλοι ξάφνου μιλάγανε μεταξύ τους, κάνανε αστεία, βρίζανε τους πολιτικούς, ένοιωθαν όλοι ΕΝΑ σώμα, μια αγανάκτηση. Είχε αρχίσει να με παραξενεύει όλο αυτό. Τόσα χρόνια στο κίνημα, πορείες και κακό, τέτοια ομοιογένεια σε ένα άγνωστο και πολύχρωμο πλήθος, δεν είχα ξαναδεί. Κατεβαίνω στην στάση Ευαγγελισμός. Ανάβω τσιγάρο και βγαίνω στο δρόμο. Κοντοστέκομαι να αφουγκραστώ το πλήθος που είναι ασφυκτικά πυκνό και σκέφτομαι πώς θα φτάσω Σύνταγμα με τόσο κόσμο?

Ξεκινάω αργά να σπρώχνομαι και να σπρώχνω μέχρι που διαπιστώνω ότι το μπλόκ του κόσμου έχει αποκτήσει ένα σταθερό και σίγουρο βηματισμό, όχι της βόλτας, όχι της παρέας που πάει πλατεία ή σε συναυλία, αλλά του αποφασισμένου πλήθους που περπατάει γρήγορα, αποφασιστικά και με παλμό. Χαμόγελα παντού, οι σημαίες σε στραβώνουν, σελφοκάμερες και κινητά να έχουν πάρει φωτιά. Γέροι με καροτσάκια, μανάδες, παιδιά, παπάδες με τις ενορίες τους, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, αγκαλιασμένα ζευγαράκια, μοναχικοί τύποι.. όλοι με ένα χαμόγελο και μια περηφάνια.. που μίλαγε από μόνη της.. πρώτη μας φορά όλοι μαζί, χωρίς οργάνωση,χωρίς κομματικές σημαίες και καθοδηγητές, χωρίς θεωρίες και με λίγη σκέψη ...αλλά μπόλικη καρδιά και μια σημαία αγκαλιά.. πάμε κάτω στο Σύνταγμα.. που έβραζε. Ακόμα όμως δεν ήξερα, τι και πως, γιατί και με ποιους και για ποιόν πήγα και ήμουν εκεί.

Το χαμόγελο, η ελπίδα, η ευγένεια στα πρόσωπα και το αποφασιστικό βήμα όμως άρχισαν να με κάνουν να αισθάνομαι περίεργα ‘’αλλιώς’’... ώχ να δεις που μετατρέπομαι σε φασίστα και δεν το πήρα χαμπάρι.

Πλησιάζοντας άρχισα να νοιώθω τον παλμό του κόσμου. Μετά από μια ώρα σπρώξιμο έφτασα στην καρδιά της συγκέντρωσης, μπροστά στον άγνωστο Στρατιώτη.

Στάθηκα μέσα στο πλήθος, δίπλα στη παρέα και σηκώνοντας τα μάτια μου ψηλά είδα τον γερανό με την τεράστια σημαία να κυματίζει αργά και σίγουρα στον ουρανό και να σκεπάζει την πλατεία όλη σχεδόν.

Δίπλα μου ένα μπλόκ μαθητών 14άριδες και 16άριδες. Τα μεγάφωνα έπαιζαν Μακεδονία ξακουστή και άλλα τέτοια που είχα να ακούσω από το σχολείο. Τα συνθήματα αργά και σταθερά για την Μακεδονία και το γνωστό θέμα, … απλά έπαιζαν…!! Και κάπου εκεί, κάπου στα ξαφνικά, ακούστηκε από τα μεγάφωνα ότι ανεβαίνει ο Μίκης και κάπου εκεί άρχισε να σείεται η πλατεία και να παίζει... της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ ..και να τραγουδάει δυνατά η 16χρονη δίπλα μου, με τις φλέβες της να φουσκώνουν από τη φωνή και τραγουδάγαμε όλοι και νοιώθουμε ότι αυτός ο τόπος έχει κοινή ψυχή, κοινό πόνο και μια καρδία, μια πατρίδα.

Μέσα μου έτρεχαν οι στίχοι του Ριτσου : Αυτό θέλουμε κι εμείς. Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο. ...

Και κάπου εκεί στα πρώτα λόγια του Μίκη, έπαψαν τα μεγάφωνα να ακούγονται, γιατί μίλαγε ο κόσμος με το ανέλπιστο μήνυμα που φώναξε:

-Κλέφτες προδότες πολιτικοί

-Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε

Το πανό των Κρητικών έγραφε : -Λαϊκή Κυριαρχία – Εθνική Ανεξαρτησία

Ο παππούς από το Αλβανικό Μέτωπο δίπλα μου σε καροτσάκι, με το οξυγόνο ανά χείρας δάκρυζε, λίγο πιο πέρα μια γιαγιά είχε πιάσει κουβέντα σε έναν αστυνομικό, που φύλαγε την Βουλή και αποσβολωμένος από το θέαμα, είχε ανάψει τσιγάρο και είχε βγάλει το καθίκι από το κεφάλι, σκυφτός άκουγε την γιαγιά να του εξηγεί γιατί ήρθε από την Ήπειρο και εγώ να αναρωτιέμαι…. ρε μπράβο φασίστες που γέμισε η χώρα..??

Και τα μεγάφωνα τραγουδούσαν ..΄΄ Όταν σφίγγουν το χέρι.. ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο..’’

Το χειρότερο μου? Μιλάγαμε όλοι εκεί πέρα, λες και ήμασταν από χρόνια φίλοι και οι πιο πολλοί, ρωτούσαν και έψαχναν το ΚΚΕ και την αριστερά και τους αριστερούς. Δεν ήξεραν τη λέξη δογματισμός και ιδεοληψία.. αλλά το φώναζαν. Άλλοι έβριζαν και έφτυναν.. ‘’αααχχ ρε παιδιά μια τότε στην Βάρκιζα.. μια τώρα στο Σύνταγμα..΄΄ Φασίστες και αυτοί που παίρνουν ληγμένα χάπια και μας θέλουν μαζί τους στον αγώνα για Ελεύθερη πατρίδα.. ρε τι ζω ο χριστιανός..????

Έμαθα λοιπόν σήμερα από το 1,5 εκατομμύριο των ΄΄φασιστών΄΄, ότι μια χώρα χωρίς εδαφική ακεραιότητα, χωρίς σημαία και με πουλημένους πολιτικούς, δεν υφίσταται σαν χώρα, δεν υφίσταται σαν λαός και σαν Έθνος.

Επιμένετε σύντροφοι να πιστεύετε ότι αυτό το 1,5 ίσως και 2 εκατομμύρια λαού, είναι φασιστοειδές υποκείμενο, επειδή τόλμησε να σηκώσει την Ελληνική σημαία, που σήκωσε και ο Καραϊσκάκης, επειδή τόλμησε σηκώνοντάς την να τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη και να ζητάει Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία?

Και ναι φίλοι μου, δεν είχε ανάγκη να φωνάξει για την Μακεδονία, γιατί ξέρει καλά οτι η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτα Ελληνική. Είχε ανάγκη να φωνάξει στο σάπιο πολιτικό σύστημα ότι είναι ΕΔΩ και είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ και θα φυλάξει την πατρίδα του με κάθε τρόπο.

Και όσο αυτός ο λαός βράζει απο οργή, εσείς να κάθεστε στα Facebook και να τον ονομάζετε φασίστα και σαλεμένο κρίνοντάς τον, από τα πλάνα του SKAI που εστίασε στους 10 ντυμένους στρατιώτες του μεγά Αλέξανδρου – σωστή αποκριατική παρωδία ?

Και μήπως έτσι, με αυτό τον καναπεδίσιο τρόπο, κάνετε δώρο αυτόν τον λαό και την ορμή του, στην ΧΑ?

Καληνύχτα σύντροφοι

Καληνύχτα αριστεροί

Ο λαός αποφασίζει και εσείς απουσιάζατε από την Ιστορία. ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ για ακόμα μια φορά
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 07, 2018 10:04 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μετά το συλλαλητήριο ..
Πίσω στο βρώμικο '89.


Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2018 2:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Αναμνηστικό...

Παρεμπιπτόντως, ιδού ΤΙ δημοσίευε η Χ.Α., σε βάρος του Θεοδωράκη, πριν όχι πού καιρό: ΠΑΤΤΑΚΟΣ.

Τώρα πασκίζουν υστερικά - μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ - να μας πείσουν ότι "Παττακός, Θεοδωράκης, συλλαλητήριο, όλοι ένα πράγμα"...

Όταν θα ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ από ωραία ΣΚΟΙΝΑΚΙΑ όλοι όσοι είναι όντως ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α., "Κ"ΚΕ, κλπ.) το συζητούμε εκ νέου, σε νέα βάση...
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2018 2:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Διευκρίνηση:

Διευκρίνιση προς Σ.Ο.: Ο λόγος για τον οποίο δημοσίευσα το κείμενό μου σε "δόσεις" ήταν το γνωστό τεχνικό κώλυμα το οποίο έχω ήδη αναφέρει δύο φορές. Για κάποιο λόγο, όταν επιχειρήσω δημοσιεύμα με μεγέθος μεγαλύτερο από κάποιο όριο (δεν έχω αντιληφθεί ποιο είναι αυτό το όριο) λαμβάνω μήνυμα λάθους ("ERROR 403", αν δεν με απατά η μνήμη μου).
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2018 2:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Συνερτγασία "φασιστών" και "αριστερών¨στην ΛΑ

Ιδού όμως ΠΟΙΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ τα λόγια επαναλαμβάνει με τα γαυγίσματά του το ακροδεξιό ΣΚΥΛΑΚΙ:

FINANCIAL TIMES:
«Μίκης Θεοδωράκης: Ο πρώην αριστερός που έγινε Εθνικιστής».

Ιδού τίνος τον "ευσεβή πόθο" σπεύδει να προωθήσει η Χ.Α. και το ΝΙΑΝΙΑΡΟ της. Πολύ φυσικό: Αμέσως μόλις συναχωθεί η Wall Street και/ή το City of London, τα "χρυσαύγουλα" και οι ΣΥΡΙΖΑίοι...φταιρνίζονται! Για να μην εικάσω τι παθαίνουν όταν οι Υπερατλαντικοί και Δυτικοευρωπαίοι Πάτρωνές τους...φάνε φασολάδα!
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2018 2:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Λασπολογία "αριστερή" και "φασιστική" σε

Τα μόνα που θεωρεί ως ισχύοντα το "ναζιστάκι" (όπως άλλα παιδάκια παίζουν τα "στρατιωτάκια", τον "γιατρό", κλπ.) είναι η συμμετοχή του Μίκη στην Ε.Ο.Ν. (σε μια περίοδο που η συμμετοχή αυτή ήταν σχεδόν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, κυρίως για τους ΜΑΘΗΤΕΣ) και η νυν συμμετοχή του στο συλλαλητήριο...Το οποίο, δια των συμφραζομένων του Κασισδιάρη, κυρίσσεται ("αποφασίζομεν και διατάσσομεν") "ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ". Και "κτήμα της Χ.Α.", συνακολούθως.

Πλούσια προσφορά εκ μέρους του Λιάκου (και του "ακροδεξιού ΧΑΦ" του "Παννεοταξικού", γενικότερα) στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα "αριστερά ΧΑΦ" της ομάδας. Αλλά αξίζει να κοιτάξει κανείς στην σελίδα του Κασιαδιάρη στο "twitter" προκειμένου να διαπιστώσει πόσους "πείθει" το ακροδεξιό ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΧΑΦΙΕΔΩΝ, προσπαθώντας να παρουσιάσει το συλλαλητήριο και τους αγώνες των Ελλήνων ως "κτήματα δικά του - και του Μεταξά". Ας δει μόνο κανείς τι ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ "λούζεται" ο Λιάκος για την διεκδίκηση του Μίκη και του συλλαλητηρίου!
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2018 2:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Λασπολογία "αριστερή" και "φασιστική" σε

Τάδε έφη ο - κατά τα άλλα "ανοιχτόμυαλος" - Λιάκος...

Ώστε..."αυτήν την έννοια είχε η συμμετοχή και τα λεγόμενα του Θεοδωράκη": "ΑΚΥΡΩΣΗ" της συμμετοχής του στο ΕΑΜ, "ΑΚΥΡΩΣΗ" των αγώνων του για Δημοκρατία κατά την περίοδο της αμερικανόδουλης τρομοκρατίας μετά τον εμφύλιο, "ΑΚΥΡΩΣΗ" των αγώνων του κατά του - τόσο προσφιλούς στα "χρυσαύγουλα"! - καθεστώτος της 21ης Απριλίου, "ΑΚΥΡΩΣΗ" των όσων προσέφερε - παρ' όλα τα ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ του - ο ΜΕΓΑΛΟΣ μουσουργός στον Ελληνικό Λαό (αλλά και σε άλλους, ιδιαιτέρως της Χιλής, της Παλαιστίνης, κ.α.) με το έργο του και την ΑΝΑΤΑΣΗ που αυτό χάριζε και χαρίζει!

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group