Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 29, 2018 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αντί ευχετήριας κάρτας

Τέτοιες μέρες συνηθίζεται να στέλνει κανείς ευχετήριες κάρτες. Με την άφιξη της νέας τεχνολογίας, πολλές φορές αντί της παραδοσιακής κάρτας, στέλνονται ηλεκτρονικά μηνύματα ή βιντεάκια.

Τηρώντας την παράδοση, προσφέρουμε στους αναγνώστες του "Παταριού" ένα βιντεάκι το οποίο, αν και δεν είναι πολύ καινούριο (πρωτοδημοσιεύτηκε πριν ένα μήνα), θεωρούμε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται.

Το βιντεάκι μπορείτε να δείτε στο youtube.

Στο βίντεο, που απευθύνεται στις αρχές και τους πολίτες του ισραηλινού ψευδοκράτους, μιλάει ο Γ.Γ. της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλλα. Τα λόγια του, που είναι υποτιτλισμένα στα εβραϊκά, είναι: "Αν επιτεθείτε στο Λίβανο... αν τολμήσετε να επιτεθείτε στο Λίβανο... θα το μετανιώσετε... θα το μετανιώσετε... θα το μετανιώσετε". Το βίντεο δείχνει μερικά από τα οπλικά συστήματα (συστοιχίες πυραύλων μεγάλης ακριβείας) που έχει αποκτήσει η Χεζμπολλάχ τα τελευταία χρόνια, καθώς και στόχους (αεροφωτογραφίες και ακριβείς συντεταγμένες) που περιλαμβάνουν σκάφη του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφη, χημικά εργοστάσια, το γενικό επιτελείο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αλλά και το πυρηνικό εργοστάσιο της Ντιμόνα.

Ο Χασάν Νασράλλα έχει τη φήμη ότι αποφεύγει να κομπάζει σχετικά με τις δυνατότητες της Χεζμπολλάχ και ότι ποτέ δεν εκτοξεύει άδειες απειλές. Σε δημοσκόπηση που είχε γίνει πριν από χρόνια στο ψευδοκράτος, είχε βγεί ότι οι ισραηλινοί πολίτες πιστεύουν τον Νασράλλα περισσότερο από τους δικούς τους πολιτικούς.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, μέσω της εμπλοκής της Χεζμπολλάχ στον πόλεμο στη Συρία, η τελευταία έχει μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της σε τακτικό στρατό άρτια εξοπλισμένο. Στις προηγούμενες συρράξεις μεταξύ του ψευδοκράτους και της Χεζμπολλάχ (το 2000 και το 2006), οι οποίες έληξαν και τις δύο φορές με ήττα του ψευδοκράτους, η Χεζμπολλάχ ήταν μία αντάρτικη δύναμη που στηριζόταν κυρίως στην άρτια οργάνωση και την αποφασιστικότητα των μαχητών της. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανδρών που μπορεί να παρατάξει σε μάχη κυμαίνονται από 6.000 μέχρι 65.000, ενώ σύμφωνα με πηγές του ψευδοκράτους, ο αριθμώς των πυραύλων που έχει εγκατεστημένους στα σύνορα του Λιβάνου με το ψευδοκράτος είναι 130.000 - 150.000. Κάποιοι από αυτούς θεωρήται ότι έχουν βεληνεκές που φτάνει μέχρι το Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπα (στο νοτιότερο άκρο του ψευδοκράτους) και μπορούν έτσι να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας του ψευδοκράτους. Έχει επίσης αντιαεροπορικό εξοπλισμό, πυροβολικό καθώς και βλήματα που μπορούν να πλήξουν πλοία. Ο στρατός της Χεζμπολλάχ θεωρείται ισχυρότερος από τον στρατό του Λιβανικού κράτους, ο οποίος της έχει "ευγενικά" παραχωρήσει την αρμοδιότητα της φύλαξης των συνόρων.

Το παραπάνω βίντεο δημοσιεύτηκε σαν απάντηση στα σχόλια στρατιωτικών αναλυτών του ψευδοκράτους, που καυχιόντουσαν ότι τώρα που η Χεζμπολλάχ είναι απασχολημένη στον πόλεμο στη Συρία, τους είναι πολύ εύκολο να την πλήξουν στο Λίβανο.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group