Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 02, 2020 10:30 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Βγήκαν οι βρυκόλακες της Νέας Τάξης https://timeline.gr/diethni/liakos-na-apeyhithoyme-tin-pragmatopoiisi-toy-eastmed-den-mporei-na-apokleietai-i-toyrkia?fbclid=IwAR0XccUE7R-6uWXxfqVh0lJOa37ifPe6SFG5se6dQMyykjQzLW69oCXA0Po
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 30, 2019 9:06 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Δεν είδα όμως διαδήλωση κατά της ΜΚΟ και ιδιαίτερα της Ισραηλινες ΜΚΟ στην Ελλάδα ούτε διαφήμιση στη Ζούγκλα gr. Αντιθέτως όλοι ήταν το 2015-16 στα λιμάνια μοιράζοντας τροφές και συμπαράσταση στον λαθροεποικισμο. https://www.bitchute.com/video/1kWAKEoeOS60/
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 29, 2019 9:56 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Στο ανατολικό τμήμα του TAP δηλαδή αυτό που περνάει μέσα απ τη Τουρκία έχει το 12% η British Petroleum μια απ τις 7 αδερφές πετρελαίου, ίδιοι ιδιωκτητες με το 'δικο' μας τμήμα αλλά αντί ιμπεριαλιστης ο Ερντογαν....
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trans-Anatolian_gas_pipeline
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 29, 2019 9:49 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Με το Κούλη, Ντόρα και την Αγγελοπούλου για τη διαχείριση του Αιγαίου με ψευτο Παλαιστινιακο μανδυα

"Μια από αυτές τις δυνάμεις είναι και η Τουρκία του Ερντογάν, η οποία στην παρούσα φάση ενεργοποιεί την επιρροή της στο γεωγραφικό τόξο της ανατολικής Μεσογείου για να βάλει φρένο στα δυτικά μονοπώλια"

https://www.kanafani.gr/%ce%91%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%91%ce%9f%ce%96-%ce%a4%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af/
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 29, 2019 2:29 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Διάβημα του ΥΠΕΞ της Παλαιστίνης κατά EastMed https://www.zougla.gr/politiki/article/diavima-tis-palestinis-sto-ipeks-gia-ton-agogo-east-med-paranomi-i-simfonia-to-israil-den-sevete-tin-aoz
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 29, 2019 2:21 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Η εμπειρία του TAP είναι χρυσιμη. Υποτίθεται απάντηση στο Ρωσικό αέριο. Μεγάλος ντόρος με τον Λουφαζανης να μην υπογράφη συμφωνία με Ρώσους που είχε ακυρώσει ο Παπατζης το 2009. Έχτισαν τον TAP δοκίμασαν και το αέριο τον περασμένο μηνα ότι δουλεύει. Αλλά η σύνδεση με Azerbaijan που θα περνάει μέσα Τουρκίας δεν πρόκειται να γινει ποτέ.


Στην ιστοσελιδα του TAP εγινε η δοκιμή. Ανακαινιζουν και Αλβανικά σχολεία λόγου της σύμφωνιας.
https://www.tap-ag.com/news-and-events/2019
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 29, 2019 1:47 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Τα περίεργα στην γεοπολιτικη, μετά το κάψιμο της Ελλάδας και την πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλής τη δεκαετία του 2000

Διαδήλωση ενατιων του ΤΑP δεν έγινε ούτε υπέρ του Ρωσικού αερίου Μπουργκας. Τώρα γίνεται εναντιων του East Med!! Τσίρκο ολκής.
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 28, 2019 11:38 am    Θέμα δημοσίευσης: East Med Μπαρούφα σαν τον TAP;

....Κι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!
Προσωπικά δεν θα μιλήσω πολιτικά, αλλά απολύτως οικονομοτεχνικά.

Μπορεί κάποιος από τους εμβριθέστατους αναλυτές να μου εξηγήσει πως θα χρηματοδοτηθεί το έργο του EastMed;
Διότι διαβάζω για τα πλείστα όσα αγαθά που θα μας προσφέρει η κατασκευή του, ή, από την άλλη, για τα μύρια όσα κακά θα μας προκύψουν. Για το ποιος θα ωφεληθεί και ποιος θα χάσει.
Τρίχες!

Περί όνου σκιάς η αντιπαράθεση! Στο βαθμό που κανείς δεν μιλάει για τη «μονέδα», κοινώς το παραδάκι!
Ποιος και πως θα χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο;
Ο Νετανιάχου, ο Αναστασιάδης, ή ο Μητσοτάκης;
Στις 2 Ιανουαρίου θα υπογράψουν, λένε, τη συμφωνία. Τι αξία θα έχει αυτή; Καμία επί της ουσίας, αφού δεν μπορεί να αποτελεί παρά απλά μια δήλωση προθέσεων για την κατασκευή του αγωγού. Τίποτε περισσότερο πέραν αυτού, εάν δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί και ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο. Όμως:
Ο προϋπολογισμός των 7-8 δις δολλαρίων δεν στέκεται ούτε για πρωτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου. Μόνον το κόστος του ειδικά επεξεργασμένου χάλυβα στα εργοστάσια και η διαμόρφωσή του σε τεμάχια σωλήνα ξεπερνάει τα ποσά που αναφέρονται.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, θα χρειαστούν 2.000 - 3.000 τόνοι επεξεργασμένου χάλυβα (εξαρτάται από τη διατομή του αγωγού) ανά χιλιόμετρο μήκους. Με ένα ελάχιστο κόστος 1.500 δολλάρια τον τόνο για την κατασκευή των σωληνώσεων, θα έχουμε ένα κόστος 2.000 Χ 1.500 = 3 (ή 4,5 αντίστοιχα) εκατομμύρια δολλάρια μόνον για τον χάλυβα στο εργοστάσιο, κατΆ ελάχιστον ανά χιλιόμετρο. Στα 2.000 χιλιόμετρα μήκους του αγωγού το κόστος θα κυμανθεί από 6 έως 9 δισεκατομμύρια δολλάρια ΜΟΝΟ για την κατασκευή στο εργοστάσιο των σωληνώσεων του αγωγού, κι αυτό με πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις και αφορά επίσης μόνο το 25-30% της συνολικής δαπάνης.

Στην πράξη το κόστος ενός τέτοιου αγωγού, με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα ξεπεράσει τα 20 δις δολλάρια -και ίσως λέω πολύ λίγα! Κι αυτό εάν δεν σκαλώσει σε ανυπέρβλητα κατασκευαστικά προβλήματα σε 2,5 χιλιόμετρα βάθος και σε έναν εξαιρετικά ανώμαλο βυθό.

Ξέρετε πολλούς να είναι διατεθειμένοι να βάλουν τα λεφτά τους σε ένα τόσο δύσκολο, πανάκριβο κι επισφαλές έργο, όταν μάλιστα υπάρχουν ένα σωρό άλλες εναλλακτικές για τη μεταφορά του αερίου;

Επειδή δεν γνωρίζω κανέναν, θα μου επιτρέψετε να περιμένω, να μας πουν πρώτα ποιοι θα αναλάβουν την κατασκευή και ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα τους πληρώσει.

Με το γεγονός όμως, ότι ο EastMed δεν παρουσιάζει κανένα εμπορικό ενδιαφέρον, η όλη κινητικότητα και η φιλολογία γύρω από αυτόν εξυπηρετεί άλλου τύπου σκοπιμότητες.

Με εμάς, ως Ελλάδα, βεβαίως να θέλουμε να επωφεληθούμε -και πολύ σωστά- απΆ όλη αυτήν τη γεωπολιτική διελκυστίνδα που εξελίσσεται γύρω μας και να απαλλαγούμε στο μέτρο του δυνατού από τον βραχνά της τούρκικης απειλής.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων όμως, πολύ φοβάμαι, ότι πάλι σε κουτσό άλογο ποντάρουμε, που προβάλλεται εν είδει προπαγανδιστικής πομφόλυγας από διάφορα κέντρα που έχουν συμφέρον, κινδυνεύοντας να βρεθούμε ξανά και δαρμένοι και χρεωμένοι!

Διότι εάν ο EastMed δεν αποτελεί προπαγανδιστικό τέχνασμα και μπει μπροστά η υλοποίησή του, τότε ακόμη περισσότερο θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο, που ουδέποτε το πράξαμε μέχρι σήμερα απέναντι στην Τουρκία.

Μην ανησυχείτε λοιπόν! Καζάν - καζάν που λένε οι Τούρκοι και win-win που μας προϊδέασε ο μίστερ Πάιατ. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να είμαστε... μοναχοφάηδες. Τώρα εάν αυτό προϋποθέτει και κάποιο ατύχημα ή θερμό επεισόδιο για να βρέξουμε και λίγο τα βρακάκια μας και να αφήσουμε τις αντιρρήσεις, θα δείξει!

Όθων Κουμαρελας

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group