Συγγραφέας Μήνυμα
Obelix
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 22, 2009 8:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ομπάμα:Δεν αντέχουμε άλλα πυρηνικά. Μεντβέντεφ:Πρόβλημά σας!

Ψυχροπολεμικές παραμένουν οι σχέσεις Η.Π.Α. - Ρωσσίας:

http://www.csmonitor.com/2009/0422/p06s07-woeu.html

"Μήνα του μέλιτος" χαρακτήρισε ο επαϊων του Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας της Μόσχας Dmitri Suslov την "πλήρη αποκατάσταση" των σχέσεων των δύο χωρών, που τώρα το ακολουθεί "η επιστροφή στη σκληρή πτραγματικότητα". "Δεν μπορώ να καταλάβω", δήλωσε ιδιαιτέρως, "γιατί έγινε λόγος από ορισμένους παρατηρητές περί πλήρους αποκατάστασης. Εγώ προτιμώ να μιλώ για μία παύση στην ανάπτυξη επικίνδυνων τάσεων".

Ήδη η Ρωσσία ακύρωσε τη συμετοχή της στη διάσκεψη κορυφής του NATO με την οποία το τελευταίο επιδίωκε την επανέναρξη του διαλόγου με την πρώτη.

Επίσης ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ, σε πρόσφατη ομιλία του στο Ελσίνκι πήρε αποστάσης από τον αίτημα του Ομπάμα για έναν κόσμο "ελεύθερο από πυρηνικά", δηλώνοντας πως η Ρωσσία θα προτιμούσε να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μίας συμφωνίας σχετικά με τα στρατηγικά όπλα και πως θα έθετε "πολυάριθμους όρους" για μία περεταίρω συνεργασία με τις Η.Π.Α. με στόχο την κατάργηση των πυρηνικών όπλων...

Εκεί έφτασαν τα πράγματα: Οι Η.Π.Α. να εκλιπαρούν για κατάργηση των πυρηνικών (φαίνεται πως η καταρρέουσα οικονομία τους δεν τα αντέχει πλέον!) ενώ η Ρωσσία ζητά απλά συμφωνίες σχετικά με αυτά (δεν δείχνει διατεθειμένη, κατ' αρχήν, να τα καταργήσει!) προκειμένου δε να προχωρήσει έως την πλήρη κατάργησή τους έχει σκοπό να θέσει "πολυάριθμους όρους"!

Τέλος η Ρωσσία όχι μόνο έχει ακόμα στρατεύματα στο έδαφος της Γεωργίας (η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που προέβλεπε απόχώρηση "υπερκεράσθηκε", κατά τους Ρώσσους, "από τις συμφωνίες τους με τα κυρίαρχα κράτη Οσετίας και Αμπχαζίας") αλλά τα στρατεύματα αυτά ευρίσκονται μόνο 40 χλμ. από την Τυφλίδα, έτοιμα να επέμβουν υπέρ των Γεωργιανών που διαδηλώνουν κατά του Σαακασβίλι. Ενισχύονται δε και με άλλα στρατεύματα.

Η Ρωσσία δηλώνει πως δεν βλέπει με καλό μάτι την σχεδιαζόμενη είσοδο της Γεωργίας στο NATO, την επίσης σχεδιαζόμενη αντιπυραυλική ασπίδα του τελευταίου στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κ.ο.κ. Και φαίνεται πως δεν θα μείνει στα λόγια! Αναλυτές της Ε.Ε. σημειώνουν πως η Ρωσσική στρατιωτική παρουσία στη Γεωργία "έχει αυξηθεί σημαντικά":

http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jfCx1N9TFck0QbhRQt7fnFP_Da1gD97N2Q6O2

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group