| κάτοικος Α.Παντελεήμονα |
Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 16, 2012 11:34 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
| Παράθεση: | | Ο υπουργός επιβεβαίωσε έτσι την αύξηση των φόρων, κάτι που είχε ήδη ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα και το οποίο θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της μείωσης των φορολογικών κλιμακίων από 8 σε 5, της εισαγωγής ενός πρόσθετου τέλους ύψους 4%, της μείωσης των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Ο μέσος φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί από το 9,8% φέτος στο 13,2% το 2013, διευκρίνισε. |
...πρόσθετος φόρος 4%, που σημαίνει χάσιμο τριών μισθών και παράλληλη μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.
Και πάνε και γι' άλλα. |
|
| ίδια γεύση |
Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 16, 2012 12:49 am Θέμα δημοσίευσης: «Λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα» η συνταγή στην Πορτογαλία |
|
«Λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα» η συνταγή στην Πορτογαλία
Σε αποψινές δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίκτορ Γκάσπαρ, τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει περιθώριο ελιγμών και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας, με γενική αύξηση των φόρων κατά το επόμενο έτος.
Παρουσιάζοντας τον προûπολογισμό του 2013, σε συνέντευξη Τύπου και αφού κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο είπε: Η πρόταση λιτότητας του προûπολογισμού είναι η μοναδική εφικτή (...) δεν έχουμε κανένα περιθώριο ελιγμού.
«Ο κρατικός προûπολογισμός του 2013 θα είναι πιό δύσκολος για τους Πορτογάλους. Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης οι περικοπές σε μισθούς και δυντάξεις θα είναι σημαντικές», παραδέχτηκε.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε έτσι την αύξηση των φόρων, κάτι που είχε ήδη ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα και το οποίο θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της μείωσης των φορολογικών κλιμακίων από 8 σε 5, της εισαγωγής ενός πρόσθετου τέλους ύψους 4%, της μείωσης των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Ο μέσος φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί από το 9,8% φέτος στο 13,2% το 2013, διευκρίνισε.
«Η αμφισβήτηση του προûπολογισμού θα σήμαινε αμφισβήτηση του προγράμματος βοήθειας» προς την Πορτογαλία, του πακέτου στήριξης των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη χώρα, πρόσθεσε ο Γκάσπαρ. |
|