patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΜΜΑ !

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
polit2006



Συμμετέχουν: 25 Φεβ 09
Δημοσιεύσεις: 20
Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 10:36 am    Θέμα δημοσίευσης: ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΜΜΑ ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΩ
( το κείμενο αυτό μπορείτε να το βρείτε και στην http://www.geocities.com/polit2006/gia-na-psif.html )



Κατ' αρχάς δεν θεωρώ τα κόμματα ( σαν θεσμός ) οτι είναι πράγματα που έγιναν για το καλό του λαού . Άλλοι τα επινόησαν και μας τα επέβαλλαν . Μέχρι στιγμής τα υπάρχοντα κόμματα ή είναι φτιαγμένα απο αμερικανοκίνητους απατεώνες ή απο τίμιους αφελείς .
Τέλος πάντων όμως άς υποθέσουμε οτι κάποια μέρα σπάει ο διάολος το ποδάρι και ένας τίμιος και έξυπνος κατορθώνει να κάνει κόμμα και να το διαφημίσει . Πώς θα τον καταλάβω οτι είναι τίμιος :

Να τα σημάδια αναγνώρισης :

Θα κατασκευάσει ιστοσελίδα όπου θα περιγράφει τί θα κάνει συγκεκριμένα για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας . Προσοχή ! Άλλο είναι το ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ τα προβλήματα και άλλο είναι το ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΛΥΣΗ . Λέει ο Μάνος ( που έκανε τη "ΔΡΑΣΗ" ) "Είναι απαράδεκτο να αργεί η Δικαιοσύνη στην εκδίκαση των υποθέσεων " . Αυτό είναι ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ του προβλήματος . Και ο περιπτεράς της γειτονιάς μου το ξέρει οτι είναι απαράδεκτο . Δεν χρειαζόμαστε τον Μάνο να μας το πεί . Εγώ ( και περιπτεράς !) περιμένουμε να ακούσουμε ΠΩΣ θα λύσει το πρόβλημα . Ακόμη θα με ενδιέφερε να ακούσω ποιά θεωρεί σαν αίτια του προβλήματος . Εκεί θα φανεί άν είναι τίμιος , αφελής ή πράκτορας .

Να τα προβλήματα της Ελλάδας που θα ήθελα να μάθω τί προτείνει ένα νέο κόμμα :

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ . Άλλοι κερδίζουν μυθικά ποσά ( χωρίς να το αξίζουν ) και άλλοι ( τίμιοι και εργατικοί ) φυτοζωούν . Πώς θα το διορθώσει ;

ΑΝΕΡΓΙΑ . Ποιά είναι τα αίτια της ανεργίας ( μετανάστες , πιέσεις απο έξω , κακή διάρθρωση της οικονομίας μας ) ; Πώς θα αντιμετωπίσει κάθε αίτιο ; Δεν θέλω να ακούσω οτι θα μειώσει την ανεργία . Θέλω να ακούσω πώς θα την ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ !

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . Ποιά είναι τα αίτια της εγκληματικότητας ( μετανάστες , γύφτοι , ναρκέμποροι , άνεργοι , πλούσιοι υπεράνω υποψίας ) ; Πώς θα αντιμετωπίσει κάθε αίτιο ;

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ . Πώς θα κάνει την χώρα να μην χρειάζεται το πετρέλαιο ;

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ . Ποιοί μολύνουν ; Τί θα κάνει για να σταματήσει την μόλυνση ;

ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ -ΣΚΟΠΙΑ -ΑΛΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ . Τί πολιτική θα ακολουθήσει απέναντι σε ΗΠΑ και σε κάθε γείτονα ; ( συγκεκριμένα και αναλυτικά - οχι ευχολόγια ) . Τί θα κάνει με μειονότητες που λένε οτι είναι τούρκοι ή "μακεδόνες" ;

ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ . Τί θα κάνει για να μην αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι ξένοι πράκτορες ;

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ . Τί θα κάνει για να μην ανεβαίνουν συνέχεια οι τιμές ;

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . Τί θα κάνει ώστε οι υποθέσεις να δικάζονται γρήγορα ; Τί θα κάνει ώστε να μην ξεφυτρώνουν παραδικαστικά κυκλώματα ; Τί θα κάνει ώστε ο πολίτης να βρίσκει το δίκιό του χωρίς να ξοδεύει μια περιουσία ;

ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ . Θα επαναφέρει την θανατική ποινή ή όχι ;

ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ . Τί σκοπεύει να κάνει ;

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ . Θα τα χωρίσει ή όχι ;

ΣΤΡΑΤΟΣ . Πώς θα τον αναβαθμίσει ;

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ . Τί θα κάνει για να την βελτιώσει .

ΠΑΙΔΕΙΑ . Τί θα κάνει ;

ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ . Τί σκοπεύει να κάνει ( ιδίως άν είναι σοσιαλ-κομμουνιστικό κόμμα ) .

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ . Τί σκοπεύει να κάνει .

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ . Τί μέτρα θα λάβει ;



ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Την εγκρίνει ή όχι ; Αν "ναί" τί θα κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ; Ουσιαστικά , το μόνο που θα ήθελα να ακούσω είναι οι μαγικές λέξεις "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" . Τα υπόλοιπα είναι άχρηστες λεπτομέρειες . Αν έχουμε Άμεση Δημοκρατία μπορούμε να σωθούμε και μόνοι μας . Δεν χρειαζόμαστε κανέναν σοφό κομματάρχη να μας σώσει .


ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ .


...............................................

Κανένα απο τα υπάρχοντα κόμματα δεν έχει τολμήσει να απαντήσει σαφώς σε αυτές τις ερωτήσεις . Ευχολόγια πολλά .
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει κάτι οτι θα βάλει φρένο στην ασυδοσία των τραπεζών . Πόσο φρένο όμως δεν λέει . Τα υπόλοιπα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ .
Το ΚΚΕ λέει θα εκτρέψει τον Αχελώο προς την Θεσσαλία . Φτηνιάρικο ψηφοθηρικό τέχνασμα που δείχνει την ατολμία του . Πού είναι το κόμμα που είχε βγεί κάποτε στο βουνό να πολεμήσει !

Για όσους πιστεύουν οτι υπάρχουν τίμια κόμματα , έχω κακά μαντάτα . ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ , Καρατζαφέρης όλοι δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί . Όσοι με λεφτά απο την τσέπη τους ( ή απο ξένη πρεσβεία ) στήσαν κόμμα δεν θα νοιαστούν για το καλό του λαού . Εάν ο λαός βάλει το χέρι στην τσέπη και ιδρύσει το δικό του κόμμα τότε κάτι μπορεί να γίνει . Τώρα δυστυχώς όλοι καθισμένοι στην πολυθρόνα τους περιμένουν ΑΛΛΟΣ να τους σώσει . Αλλοίμονο !

ΜΑΡΤΙΟΣ 2009


Αν εγκρίνετε αυτό το κείμενο τότε πιθανόν να σας φανούν ενδιαφέροντα και τα παρακάτω :

http://www.geocities.com/polit2006/gine-politis.html

http://www.geocities.com/polit2006/teleia-koinonia.html




..............................................................
polit2006@yahoo.com

Αρχική σελίδα : http://www.geocities.com/polit2006/index.htm
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Έλεος με δαύτον
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 3:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο polit2006 έγραψε (κοίτα λινκ):


«ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ "ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"»

Μάθε πρώτα, εσύ, να φτιάχνεις τον τέλειο μουσακά και άσε την τέλεια κοινωνία για αργότερα.

Ο polit2006 έγραψε (κοίτα λινκ):

«Θα ψήφιζα ή έδρα της Κεντρικής Κυβέρνησης να φύγει απο την Αθήνα και να μεταφερθεί σε απομονωμένο νησάκι μαζί με όλες τις πρεσβείες που υπάρχουν τώρα στην Αθήνα ( ιδίως την αμερικάνικη ! )»

Σύμφωνοι, κι εγώ θα το ψήφιζα, με τον όρο να πάρουνε κι εσένα μαζί τους, στο απομονωμένο νησάκι και χωρίς τον υπολογιστή σου, για να γλυτώσουμε από σένα, παλαβιάρη.
Επιστροφή στην κορυφή
Έλεος με δαύτον
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 3:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε μήπως μας ήλθε απ’ το κόμμα του Λεβέντη, αυτός ο «polit2006»;
Λέω, μήπως;
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2009 1:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε συ polit2006 έχεις φτιάξει μέσα στο κεφάλι σου ένα πολιτικό τσελεμεντέ σύμφωνα με τον οποίο θέλεις να φτιάξεις τον κόσμο. Να τον κάνεις όπως νομίζεις εσύ ότι θα είναι λειτουργικός και δίκαιος. Η πρόθεση σου μπορεί να είναι καλή και άγια. Αλλά οι καλές προθέσεις δεν επαρκούν για ν’ αλλάξεις τα πράγματα. Και όπως έχει πει κάποιος, «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.».

Ο κόσμος υπήρξε και υπάρχει πριν από σένα κι από μένα. Δεν τον διαλέξαμε. Τον βρήκαμε έτοιμο. Είναι κληροδότημα των προηγούμενων γενεών. Κληροδότημα της ιστορίας. Επομένως δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε χωρίς να τον γνωρίζουμε. Οτιδήποτε υλικά θέλουμε να μεταμορφώσουμε για να υπηρετήσουν τις ανάγκες μας πρέπει να τα γνωρίζουμε πρώτα. Να γνωρίζουμε τα υλικά και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αντί λοιπόν να κάθεσαι και να φτιάχνεις σχέδια μέσα στο κεφάλι σου κοίτα πρώτα να μάθεις τον κόσμο που υπάρχει έξω απ’ αυτό. Και στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητο να γνωρίσεις και να αξιοποιήσεις την πείρα των προηγούμενων γενεών. Την ιστορική πείρα. Μόνο ο Μεσσίας δεν έχει ανάγκη την ιστορική πείρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει, και δεν πρόκειται ποτέ να εμφανιστεί επί της γης.

Γράφεις, για παράδειγμα: «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΩ».
Που είδες να κυβερνούν τα κόμματα, μέσα απ’ το κοινοβούλιο; Αυτά τα κόμματα είναι πλάσματα της φαντασίας σου. Κυβερνούν οι τράπεζες και το χρηματιστήριο. Και στην μικρή και υποτελή Ελλάδα κυβερνά η αμερικάνικη πρεσβεία. Δεν το βλέπεις;

Που είδες ν’ αλλάζει ο κόσμος με την ψήφο; Αυτοί που μας εξουσιάζουν το κάνουν με την δύναμη του χρήματος και στην τελική με την δύναμη των όπλων. Για να τους εξουδετερώσεις πρέπει να τους αφοπλίσεις, και για να τους αφοπλίσεις πρέπει να οπλιστείς.

Και ένα ακόμα παράδειγμα. Γράφεις: «άς υποθέσουμε οτι κάποια μέρα σπάει ο διάολος το ποδάρι και ένας τίμιος και έξυπνος κατορθώνει να κάνει κόμμα και να το διαφημίσει». Ποιος σου είπε ότι ένας άνθρωπος όσο «τίμιος και έξυπνος» αν είναι μπορεί να κάνει κόμμα, αν το διαφημίσει κατάλληλα; Ο «τίμιος και έξυπνος», ή αν θέλεις, ο «μεγάλος άνδρας» είναι σα το εμπόρευμα. Ατομική προσφορά που αναδυκνείεται μόνο όταν υπάρχει γι’ αυτόν μαζική ζήτηση.

Σε ορισμένες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, όταν οι λαοί έχουν πιεστικά την ανάγκη ενός «μεγάλου άνδρα», αργά ή γρήγορα τον βρίσκουν. Και αν λάχει και χαθεί τότε ζητείται αντικαταστάτης κι αυτός βρίσκεται (λιγότερο ή περισσότερο αντάξιος), μα βρίσκεται με τον καιρό. Μ’ άλλα λόγια τα κόμματα τα φτιάχνουν οι λαοί όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν και όχι κάποιοι «έξυπνοι».

polit2006, μελέτησε την ιστορία και την υλική πραγματικότητα που μας περιβάλει και πάψε να φτιάχνεις σχήματα μέσα στο κεφάλι σου. Αυτό έχω να σου πω εγώ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας