patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πόλεμο με τους Έλληνες όπως στην Γάζα...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
perastikos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 30, 2009 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πόλεμο με τους Έλληνες όπως στην Γάζα... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στη συνάντηση της εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη ομάδα του Ισραήλ, φημισμένος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, διοικητής μονάδων στην σφαγή της Γάζας, ζήτησε από τους παίχτες «πόλεμο με τους Έλληνες όπως στην Γάζα»...
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Χααρτέζ αναφέρει αναλογίες μεταξύ της ποδοσφαιρικής συνάντησης με τον πόλεμο Ελλήνων-Μακκαβαίων και διαπιστώνει ότι η παράνοια επικρατεί στο Ισραήλ!


Πόλεμο με τους Έλληνες όπως στην Γάζα...

του Yossi Sarid

Κάποια άλλη στιγμή, αυτή η στήλη θα σπάσει το φράγμα της λογοκρισίας και αποκαλύψει ένα στρατιωτικό μυστικό: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο, και η ώρα μηδέν είναι 9 μ.μ. αύριο. Και αν και το Al Jazeera και το BBC θέλουν να βασιστούν σε αυτή την πληροφορία και να τη μεταδώσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την ευθύνη για την παραβίαση της εθνικής ασφάλειας.

Την Τετάρτη, ένας ανταποκριτής στρατιωτικών υποθέσεων για την καθημερινή Yedioth Ahronoth - ναι, αυτός, όχι ένας αθλητικογράφος - δημοσίευσε μια αποκλειστική είδηση στις σελίδες των νέων: Ο διοικητής της Ταξιαρχίας Givati θα μιλήσει δυναμικά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ισραήλ πριν από το παιχνίδι κατά της Ελλάδας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι προπονητές αναζητούσαν έναν ανώτερο διοικητή που να έχει πολεμήσει στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις συστάσεις που πήραν από το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, ο προπονητής της εθνικής Dror Kashtan και ο βοηθός του, Moshe Sinai, επικοινώνησαν με τον συνταγματάρχη Ilan Malka.

«Ο Malka προτίθεται να μιλήσει στους παίκτες για τη σημασία αυτού του κρίσιμου παιχνιδιού και να τους πει ότι τα μάτια του ισραηλινού έθνους είναι στραμμένα επάνω τους,» το είπε ο ίδιος ο Malka, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ. «Θα ζητήσει από τους παίκτες να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος, ακριβώς όπως ζήτησε από τους στρατιώτες του να διορθώσουν τις αδυναμίες του Δευτέρου Πολέμου του Λιβάνου - επειδή ακριβώς οι παίχτες, όπως και στις μάχες στη Γάζα, δεν θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία . Πολεμήστε σα λιοντάρια. Αυτός ο αγώνας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αγώνα ποδοσφαίρου.» «Θα πρέπει να σημειωθεί,» πρόσθεσε απ’ τη μεριά του ο δημοσιογράφος, «ότι ο Malka βλέπει μια ομοιότητα μεταξύ του ρόλου ενός στρατιωτικού διοικητή στο πεδίο της μάχης και στον ρόλο του προπονητή της ομάδας, ομοιότητες στις προετοιμασίες ενός παιχνιδιού με τις προετοιμασίες μιας μάχης.»

Αυτά, με λίγα λόγια, ήταν η ενημέρωση από τον συνταγματάρχη-golem που θεωρεί ότι ένας αγώνας ποδοσφαίρου, είναι πόλεμος και ο πόλεμος είναι αγώνας ποδοσφαίρου. Και στις δύο από αυτές δοκιμασίες, «τα μάτια του ισραηλινού λαού βρίσκονται πάνω στους πολεμιστές,» κτλ.

Και γιατί πρέπει οι προπονητές- δύο ηλίθιοι του Ολυμπιακού Χωριού - να παραφουσκώσουν την ομάδα με τα δυναμικά λόγια ενός φημισμένου στρατιωτικού διοικητή; Γιατί να μη ζητήσουν βοήθεια από τον επικεφαλής των στρατιωτικών ραββίνων, ο οποίος έχει φήμη πολλαπλών ικανοτήτων; Θα εξομοίωνε το ματς με τον πόλεμο μεταξύ των Μακκαβαίων και των Ελλήνων, έτσι ώστε να του δώσει μια θρησκευτική διάσταση και ιστορικό βάθος, και έτσι να καταστήσει τον πόλεμο θεϊκή προσταγή, μια τζιχάντ. Ο ραββίνος θα εξηγούσε στους παίκτες, ακριβώς όπως εξηγεί στους πολεμιστές, ότι όποιος είναι ευσπλαχνικός προς τους ανελέητους καταλήγει να γίνει ανελέητος απέναντι στους ευσπλαχνικούς. Και τότε η ομάδα θα ορμίσει στο γήπεδο, σαν αφιονισμένη και μπετόν αρμέ, να κάνει κιμά τον άτιμο εχθρό, σαν να ήταν καταραμένος Άραβας. Επιτέλους, θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη σωματική τους ικανότητα, όπως αν συμμετείχαν σε μια μονάδα ειδικών δυνάμεων.

Η IDF (Israel Defense Forces) και οι προπονητές έχουν αναλάβει ένα υπολογισμένο ρίσκο εδώ: Δεν έχουν καμιά αμφιβολία, εκ των προτέρων, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε μια ήττα (εκ θεού απαγορευμένη) σε αυτή τη σημαντική μάχη: ο αποκλεισμός του Ισραήλ για άλλη μια φορά θα είναι καταστροφή, και για να αποκαταστήσουν το κύρος τους, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από το να διεξάγουν ένα ακόμα μεγαλύτερο πόλεμο - ίσως με την Αγγλία ή την Ισπανία.

Και είναι ήδη δυνατό να περιμένουμε με κομμένη την ανάσα τις δακρύβρεχτες ομολογίες και αποκαλύψεις των πολεμιστών-παικτών μας αμέσως μετά το παιχνίδι: ότι γράψαμε γελοία συνθήματα στους τοίχους των βεστιαρίων των πολυθεϊστών και πως σπάσαμε τα κόκαλα τους με σιδερένιο πόδι και χυτό μολύβι. Και ακόμα και αν χάσουμε αυτή τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο: Οι κακοί Έλληνες θα μας θυμούνται- δεν είμαστε εμείς ούτε ο Θεός της εκδίκησης που μας σώζει. Ίσως να σκοράρουν περισσότερα γκολ, αλλά θα πάρουμε περισσότερη ικανοποίηση επειδή έχουμε σταθεί η ηθικότερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Τώρα είναι επίσημο: Η χώρα μας έχει παλαβώσει.
Επιστροφή στην κορυφή
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 30, 2009 6:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δύο σημειώσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

α) Στην εβραϊκή γραφή, όπως και στις περισσότερες φοινικο-γενείς (πλην της ελληνικής και των παραφυάδων της) δε γράφονται τα φωνήεντα αλλά μόνον τα σύμφωνα. Δεν είναι σπάνιο μεταγράφοντας εβραϊκά ονόματα σε λατινικούς χαρακτήρες να προσθέτουν ή να αφαιρούν φωνήεντα. Για παράδειγμα η εφημερίδα στην οποία πρωτοδημοσιεύτηκε το παραπάνω κείμενο, άλλοτε μεταγράφεται σαν haaretz και άλλοτε σαν haartz. Θα μπορούσε εξίσου καλά να γραφτεί και ha-eretz.

Γνωρίζοντας αυτό, μπορεί κανείς να κάνει υποθέσεις σχετικά με την σωστή προφορά του ονόματος του τιμημένου ταξίαρχου Ilan Malka. Αν είχαμε και φωτογραφία του θα μπορούσαμε να κρίνουμε μήπως του ταιριάζει καλύτερα το "χοντρο-malka"

β) Ασχέτως αυτού, θα πρέπει κανείς να συμφωνήσει με τον αρθρογράφο οτι ο προπονητής και ο βοηθός του, οι οποίοι είχαν την έμπνευση να καλέσουν έναν malka για να εμψυχώσει τους παίκτες τους, είναι "δύο ηλίθιοι του ολυμπιακού χωριού" (πράγμα βέβαια που δε σημαίνει οτι ο αρθρογράφος είναι λιγότερο ηλίθιος - όπως λένε και τα μεγάλα αφεντικά, τόσο του malka όσο και του αρθρογράφου, "it takes one moron to know another").

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς οτι σκέφτηκαν να φωνάξουν τον αρχηγό μιας επίλεκτης μονάδας ενός από τους καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς του κόσμου, που παρ' όλα αυτά νικήθηκε κατά κράτος από μια σχεδόν άοπλη πολιτοφυλακή, για να εξηγήσει στους παίκτες του πως να κερδίζουν;

Το επόμενο που θα ακούσουμε είναι οτι αμερικάνοι προπονητές πήγαν σε μέντιουμ και κάλεσαν το πνεύμα του στρατηγού Κάστερ για να τους δώσει συμβουλές για το πως να κερδίζουν τις μάχες.

Απ την άλλη μεριά βέβαια, τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη και αν δεν ήταν ηλίθιοι; Αυτοί που θα μπορούσαν πραγματικά να δώσουν μαθήματα για το πως κερδίζονται τόσο οι μάχες όσο και οι πόλεμοι, είναι άνθρωποι σαν τον Νασραλλάχ, το Χανίγιε ή ακόμη και το μουλλά Ομάρ (γνωστό και σαν "ο μονόφθαλμος μηχανόβιος"). Οι σιωνιστές εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να αρκεστούν σε διάφορους malk-ες. Με ότι έχει κανείς βολεύεται.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας