patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αυτοκτονία 58χρονου άνεργου οικοδόμου

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 13, 2010 12:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Αυτοκτονία 58χρονου άνεργου οικοδόμου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τραγικά τα αδιέξοδα των ανέργων
«Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα για την ανεργία επιβεβαιώθηκε στη ζωή ότι είναι αναποτελεσματικές γιατί κριτήριο έχουν το κέρδος του κεφαλαιοκράτη.
Στόχος ήταν και είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το κουρέλιασμα των δικαιωμάτων των εργατών». Τα παραπάνω σημειώνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με αφορμή την πρόσφατη αυτοκτονία 58χρονου οικοδόμου στην Πάτρα. Σε άλλο σημείο η Ομοσπονδία Οικοδόμων, σημειώνει πως «η ανεργία είναι παρούσα και θα γιγαντώνεται όσο γιγαντώνεται ο ανταγωνισμός του κεφαλαίου, όσο η ανάπτυξη κριτήριο θα έχει το κέρδος και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων».
Για να καταλήξει: «Καλούμε τον κλάδο, όλους τους εργαζομένους, να καταδικάσουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν και προωθούν τις πολιτικές που δημιουργούν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, που κάτω από το βάρος των συνεπειών τους ο συνάδελφος από την Πάτρα οδηγήθηκε στο τραγικό τέλος.

Να συνδέσουμε τον αγώνα για την επιβίωση με τον αγώνα για το δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας που τον πλούτο που παράγουμε θα διαφεντεύουμε εμείς και όχι τα παράσιτα της πλουτοκρατίας»

Για το τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών που έχουν αντικαταστήσει πάνω από το 95% τους Ελληνες οικοδόμους με την υποστήριξη των συνδικάτων, για αυτή την εγκληματική τους ευθύνη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ξένων Απεργοσπαστών το καταπίνει αμάσητα.Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 3:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κινητοποιήσεις των οικοδόμων της Μαγνησίας


Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι οικοδόμοι της Μαγνησίας, μετά από την απόφαση της Ομοσπονδίας , ως αντίδραση για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι οικοδόμοι κατέρχονται σε απεργία, ζητώντας να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να ακυρωθούν προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι και η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που προωθεί για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας.

Ζητούν επίσης την άμεση υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις, την απαγόρευση των απολύσεων και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των ανέργων.

Στο πλαίσιο της απεργίας από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9 το πρωί.

Για τους λαθρομετανάστες που έχουν αντικαταστίση κατά 95% τους Ελληνες οικοδόμους ούτε λεξούλα οι εργατοπατέρες.
Επιστροφή στην κορυφή
KOKKAKIS ANESTIS



Συμμετέχουν: 12 Φεβ 09
Δημοσιεύσεις: 22

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 11:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στη Ζάκυνθο έχουν ξεφύγει τελείως.... Μετά την απεργία καλούν τον κόσμο σε αντιρατσιστική συναυλία...
Τι να πει κανείς
_________________
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
λούγκρες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:e40c494c18="KOKKAKIS ANESTIS"]Στη Ζάκυνθο έχουν ξεφύγει τελείως.... Μετά την απεργία καλούν τον κόσμο σε αντιρατσιστική συναυλία...
Τι να πει κανείς


Οι οικοδόμοι που έχουν μείνει στο ΚΚΕ είναι εργολάβοι, που χρησιμοποιούν αλλοδαπούς και μέσω του κόμματος παίρνουν δουλειές ή τους παίρνουν σε δουλειές, αν λάχει και δουλέψουν μεροκάματο. To KKE είναι μια μαφία σαν τους Μασόνους ή τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 10:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

του Λ ΤΡΟΤΣΚΙ

http://www.scribd.com/doc/24777188/%CE%9B%CE%95%CE%9F%CE%9D-%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%A3%CE%9A%CE%99-%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9E%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91
Επιστροφή στην κορυφή
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 2:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεγάλη μείωση στις οικοδομικές άδειες

Μείωση 11,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 19,2% στην επιφάνεια και κατά 22,4% στον όγκο, σημείωσε η συνολική οικοδομική δραστηριότητα (ιδιωτική και δημόσια) στο σύνολο της χώρας, μεταξύ Φεβρουαρίου 2009 - Ιανουαρίου 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μεταξύ του Φεβρουαρίου 2009 και του Ιανουαρίου 2010, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 12% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 20,3% στην επιφάνεια και κατά 23,9% στον όγκο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2008 - Ιανουαρίου 2009 όπου και τότε είχαμε μια αντίστοιχη μείωση. Αρα τα τελευταία 2 χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα έχει περιοριστεί πάνω απο το 50% ειδικά στον όγκο των μεγάλων αδειών. Η δε ανεργία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις που ανεπίσημα φτάνουν πάνω από το 60%.
Επιστροφή στην κορυφή
Καπιταλιστική φρίκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 05, 2010 2:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οικονομική δολοφονία

Η οικονομική κρίση, αιτία της αυτοκτονίας 4 ανθρώπων στο διάστημα μιας ημέρας. Στα ψυχιατρία όπως ανέφεραν οι ειδήσεις το τελευταίο 3μηνο είχαν αύξηση απελπισμένων πολιτών της τάξεως του 30%.Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης των οικονομικών δολοφόνων πού θα φτάσουμέ;

-Στην Βέροια, ένας 71χρονος χαμηλοσυνταξιούχος οικοδόμος έβαλε τέλος στη ζωή του στήνοντας μια αυτοσχέδια αγχόνη στην μπασκέτα ενός γηπέδου κοντά στο σπίτι του. Στο σημείωμα που άφησε στους δικούς του, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τη σημερινή οικονομική κατάσταση και εξέφραζε την επιθυμία του να δωρίσει το σώμα του στο κράτος

-Στην Θεσσαλονίκη τα χρέη από τις πιστωτικές κάρτες οδήγησαν στην αυτοκτονία έναν 45χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος απαγχονίστηκε μέσα στο διαμέρισμά του. Νωρίτερα, είχε τηλεφωνήσει σε φίλο του και του είχε αποκαλύψει τι σχεδίαζε να κάνει. Οι δύο αδελφές του έτρεξαν στο σπίτι, αλλά τον δεν πρόλαβαν ζωντανό. Δίπλα του ο 45χρονος είχε αφήσει ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του.

-Στις Σέρρες, ένας 49χρονος αγρότης πατέρας ανήλικων παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένος στην πόρτα αντλιοστασίου έξω από το χωριό. Συγγενείς και φίλοι του κατέθεσαν ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα, ενώ ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

-Στην Πάτρα, ένας 38χρονος φρουρός των φυλακών Αγίου Στεφάνου, με μισθό 700 ευρώ και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο αφήνοντας έναν φάκελο με επιστολή προς τους δικούς του ότι δεν αντέχει τέτοια ζωή Μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείου του Ρίου όπου ξεψύχησε μετά από 36 ώρες
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 14, 2010 12:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Βουτιά» θανάτου από τον 6ο όροφο.


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας άνεργος 38χρονος άνδρας από την Πάτρα, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, που βρίσκεται στον 6ο όροφο πολυκατοικίας. Το περιστατικό συνέβη στις 5:30 το πρωί, στην οδό Φαβιέρου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 38χρονο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για αυτοκτονία.

Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει ποιό γαλανός μας λένε τα παντοειδή βολεμένα καθήκια αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους μας που αυτοκτονούν λόγο του αδιεξόδου που τους έχει οδηγήσει η οικονομική κρίση. Το ΔΝΤ και τα τσανάκια τους της μπουρδελοβουλής να είναι καλά. Βρωμιάρηδες .
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 14, 2010 1:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

Τόν μήνα Απρίλιο η επίσημη ανεργία έφτασε στις 38453 χιλιάδες αύξηση κατά 33% σε σχέση με πέρυσι. Η δε ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε πάλι με τα επίσημα στοιχεία το 25%. Ποσά τρομακτικά τα οποία προμηνύουν για το που βαδίζουμε και το τι πρόκειται να συμβεί.Να γιατί αυτοκτονούν όσοι χτυπιόνται πρώτοι απο την ανεργία και δεν αντέχουν την διαρκώς αυξανόμενη και χωρίς φώς στο τούνελ της καπιταλιστικής φρίκης.

Με τα νέα μέτρα λιμού κανένας μας δεν πρόκειται να γλυτώσει από την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής φρίκης. Η σερά φρίκης μας περιμένει όλους. Ας φροντίσουμε όσο το δυνατό ποιό σύντομα και με τις λιγότερες απώλειες να σπάσουμε τα καπιταλιστικά δεσμά.

Η παρούσα πολιτική κατάσταση και η διαιώνιση των βασάνων από την καπιταλιστική κρίση χαρακτηρίζεται πρώτα από όλα στην κρίση ηγεσίας της εργατικής τάξης. Τα πρόσφατα γεγονότα με την κρατική προβοκάτσια της Μαρφίν και η λυσσώδης προσπάθεια όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων κομμάτων και αποκομμάτων κα κρατήσουν τον κόσμο να μην εισβάλει την βουλή όπως στην Αργεντινή φανερώνει στο καθένα εργαζόμενο με δραματικό τρόπο την έλλειψη πραγματικής επαναστατικής ηγεσίας.

Η πατριωτική αριστερά είναι για να συμβάλει προς την κάλυψη αυτού του κενού. Ας εντείνουμε τις προσπάθειες μας και πυκνώσουμε τις γραμμές μας. Οσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας