patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το εφετείο-θέατρο της υποτιθέμενης υπόθεσης ΕΛΑ συνεχίζεται

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Συνήθης Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 15, 2009 4:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το εφετείο-θέατρο της υποτιθέμενης υπόθεσης ΕΛΑ συνεχίζεται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η δίκη θέατρο (ΕΦΕΤΕΙΟ) για την υποτιθέμενη υπόθεση ΕΛΑ συνεχίζεται. Για να καταλάβετε περί ποιας σκηνοθεσίας πρόκειται θα παραθέσουμε ακόμα ένα απομαγνητοφωνημένο πρακτικό απ’ την διαδικασία στην 42η συνεδρίασης του 5μελούς Εφετείου Αθηνών, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009.
Παρακαλώ να προσέξετε τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο Τσιγαρίδα-Αγγ. Κανά που επισημαίνεται με κόκκινα γράμματα:

Απομαγνητοφώνηση του σχολιασμού του Αγγελέτου Κανά των καταθέσεων μαρτύρων του 2ου κύκλου και η υποτιθέμενη καθυστέρηση που δημιουργεί ο Κανάς,
στην 42η συνεδρίαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009


Κυρίες και κύριοι Δικαστές

συνεχίζεται η εξέταση των μαρτύρων του δευτέρου κύκλου. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αυτόπτες μάρτυρες ή πήγαν το πρωί στην εργασία τους και είδαν τις καταστροφές που είχαν γίνει. Οι μάρτυρες αυτοί καταθέτουν την αλήθεια και αυτά που θυμούνται μετά από 20 χρόνια ή παραπάνω ή λιγότερο. Ενώ κάποιοι άλλοι μάρτυρες του πρώτου κύκλου θυμούνται τα έντονα βλέμματα, το σκοτεινό βλέμμα, όπως η κ. Σιώζου, η κ. Τόγκα οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι μάρτυρες. Το έχουν δεχθεί και οι ίδιοι. Αυτή είναι μία διαπίστωση η οποία έχει γίνει και στο 1ο και στο 2ο και σε αυτό το δικαστήριο. Παρόλα αυτά εγώ οδηγήθηκα στη φυλακή καταδικασμένος κ. πρόεδρε. Στο πρώτο δικαστήριο και εγώ είχα δεχθεί να μην διαβάζονται τα έγγραφα αυτά τα αναγνωστέα.
Λοιπόν οποιαδήποτε καθυστέρηση γίνεται σήμερα δεν την κάνει ο Κανάς. Η καθυστέρηση γίνεται από αυτούς που φτιάξανε αυτή τη Μεγάλη σκευωρία. Οι οποίοι μαζέψανε όλα τα έγγραφα, τις προκηρύξεις που είναι αληθινές της οργάνωσης αυτής, όλα τα έγγραφα από τις εγκληματολογικές έρευνες που είναι αληθινά, τις διαπιστώσεις αυτών που έκανα τις εκθέσεις αυτοψίας και όλα αυτά τα έγγραφα που είναι πραγματικά και οι βόμβες που είναι πραγματικές και έχουν συμβεί, δεν τις αμφισβητεί κανείς. Όλα αυτά τα εμπλουτίσανε με έγγραφα πρακτόρων, με καταθέσεις κατασκευασμένων μαρτύρων που τους είπανε τι να πούνε, τους δείξανε φωτογραφίες και με κατασκευασμένα μέλη του ΕΛΑ, για να στηρίξουν και να υποστηρίξουνε την δίκη.
Οι εγκέφαλοι που φτιάξανε αυτή την σκευωρία δημιουργούν την καθυστέρηση κ. Πρόεδρε και όχι εγώ. Εγώ δεν βιάζομαι γιατί θέλω να αποδειχθεί η αλήθεια για άλλη μια φορά. Δεν υπάρχει κανένα πραγματικό στοιχείο που να ενοχοποιεί εμένα ούτε και κανένα άλλον, κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει. Και βέβαια είπατε ότι αν τα θεωρώ αναγνωστέα τα έγγραφα αυτά. Βεβαίως τα θεωρώ αναγνωστέα τα έγγραφα αυτά και πρέπει να διαβαστούν διότι εγώ ψάχνω να βρω τα στοιχεία για τα οποία με έχουν κατηγορήσει για να αποδείξω την αθωότητά μου.
Λοιπόν και το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να την ψάξει αυτή την αλήθεια και ως προς τους μάρτυρες και ως προς τα έγγραφα. Προς όλες τις κατευθύνσεις και αν είμαι ένοχος, η σκάλα είναι εδώ που οδηγεί κάτω στη φυλακή.

Καλογήρου: Αν μου επιτρέπετε, συνέχεια των όσων είπε ο κ. Κανάς που εκπροσωπούμε πραγματικά και δηλώνουμε προς το δικαστήριο, είναι λυπηρό, είναι λυπηρός ο διάλογος που αναπτύσσεται με τον κατηγορούμενο σε σχέση με υποτιθέμενες καθυστερήσεις. Σας το λέω, εμείς κρίνουμε ότι η άσκηση του ιερού δικαιώματος υπεράσπισης αυτού, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, με βάση τη δική του προσωπική εμπλοκή, περιπέτεια, καταδίκη, δεν μπορεί να ακολουθεί μια τεχνητή καθυστέρηση από το δικαστήριό σας και δεν μπορεί να είναι βάση ενός διαλόγου σε σχέση με τον κατηγορούμενο και εσάς που διευθύνεται τη συζήτηση. Για μια υποτιθέμενη καθυστέρηση, την οποία θεωρείται δεδομένη ότι προσπαθεί να κάνει. Και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο, και για ποιο λόγο τη θεωρείται εσείς δεδομένη.
Πρ.: Λοιπόν. Να μην πούμε ότι εσείς γελάγατε όταν διαβάζαμε τις προκηρύξεις.
Καλογ.: Και σεις.
Πρ.: Λοιπόν
Καλογ.: Και σεις, τι να κάνουμε και έχουμε γελάσει και με άλλα. Δυστυχώς εις βάρος των ανθρώπων που εκπροσωπούμε.
Πρ.: Εμείς διαβάσαμε ότι έγγραφο μας είπατε. Τα διαβάσαμε. Αφήσαμε κανένα αδιάβαστο;
Καλ.: κ. Πρόεδρε τότε να κάνουμε διάλογο και εμείς. Αντιδικείτε και με τον κατηγορούμενο και με εμάς. Λυπάμαι που αυτό διαπιστώνω. Εμείς θεωρούμε ότι γίνεται αυτό.
Πρ.: Δεν διαβάσαμε τώρα τα έγγραφα που ζητήσατε; Ποιο είναι το παράπονό σας;
Καλογ.: Σας είπα, με συγχωρείτε…
Πρ.: Δεν τα διαβάσαμε;
Καλογ.: Όχι σε σχέση με την ανάγνωση των εγγράφων. Σας λέω ότι κάνετε για τον κατηγορούμενο.
Πρ.: Σας είπα και εγώ να αναγνωστούν.
Καλ.: Είπατε κ. Πρόεδρε ότι..
Πρ.: Πρώτη φορά κ. συνήγορε σε δικαστήριο λένε ότι θεωρούνται αναγνωστέα τα έγγραφα; Πρώτη φορά; Όταν συμφωνούν οι συνήγοροι, οι κατηγορούμενοι τα έγγραφα θεωρούνται αναγνωστέα. Είπατε δεν συμφωνείτε, τα ανεγνώσαμε. Που είναι ο παράπονό σας; Μόνοι σας είπετε ότι στο πρώτο δικαστήριο θεωρήθηκαν αναγνωστέα.
Καλογ.: Προφανώς δεν υπήρξα αρκετά σαφής. Το παράπονο που εκφράζω δεν έχει να κάνει με το αν θα τα αναγνώσετε ή όχι, πράγματι μετά το αίτημα είπατε ναι θα τα αναγνώσουμε. Είναι οι δηλώσεις οι δικές σας σε σχέση με μια υποτιθέμενη καθυστέρηση που επιδιώκει ο κατηγορούμενος. Και γίνεται ένας προσωπικός διάλογος ανάμεσα στη διευθύνουσα τη συζήτηση και στον κατηγορούμενο σε σχέση με μια τεχνητή καθυστέρηση που επιδιώκει ο κατηγορούμενος.
Πρ.: Εντάξει κύριε. Εντάξει.

Τσιγαρίδας: κ. Πρόεδρε, θέλω να ζητήσω από σας να ζητήσετε από τον κ. Κανά την εξής διευκρίνιση. Έχει μιλήσει 2 ή 3 ή 4 φορές για κατασκευασμένα μέλη του ΕΛΑ. Εάν θεωρεί και μένα κατασκευασμένο μέλος του ΕΛΑ. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι ένα φοβερό υπερασπιστικό επιχείρημα για μένα και μάλιστα αν μπορεί να το θεμελιώσει κι όλας ότι είμαι, δεν ξέρω πως, τι γνώσεις έχει γι’ αυτό, αν, είναι τρομακτικό επιχείρημα για την αθώωσή μου και τον παρακαλώ πάρα πολύ να ξεκαθαρίσει αν εννοεί και μένα.

Πρ.: κ. Κανά θέλετε…

Κανάς: Κυρίες και κύριοι Δικαστές σε μια άλλη συνεδρίαση θα σας πω μια ιστορία για ένα παπαγάλο που φώναζε ΕΛΑ – ΕΛΑ και τον Λέγανε Τσιγαρίδα.

Πρόεδρος: Μάλιστα.
-------------------------------------------------
(Παρακάτω παρατίθενται τμήματα του διαλόγου Προέδρου – Κανά για τα αναγνωστέα έγγραφα που είχε προηγηθεί του σχολιασμού, στην 42η συνεδρίαση την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009)
……
……
……
Κανάς: Συγνώμη κ. Πρόεδρε. Γιατί δεν διαβάζουμε όλα τα έγγραφα.
Πρόεδρος: Θα τα διαβάσουμε,
Κανάς: Ολόκληρα τα έγγραφα κ. Πρόεδρε, από την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν διαβάζετε ένα έγγραφο, από το πρώτο γράμμα μέχρι το τελευταίο πρέπει να διαβάζεται.
Πρόεδρος: Μα είναι εδώ οι δικηγόροι σου…
Κανάς: Τι θα το κάνουμε, με δώσεις; Κωτσόβολος είναι εδώ;
Πρόεδρος: Σου αρέσει να είσαι οξύς. Τι να κάνουμε.
Κανάς: Τι να κάνουμε κ. Πρόεδρε;
Πρόεδρος: Πρέπει να σε ανεχθούμε. Είπα τώρα…
Κανάς: κ. Πρόεδρε να ’ρθούνε οι μάρτυρες, να εξεταστούνε και να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να διαβαστούνε τα έγγραφα.
Πρόεδρος: Θα ’ρθούνε οι μάρτυρες, είπαμε ότι δεν θα ’ρθούνε;
Κανάς: Πότε τον Αύγουστο;
Πρόεδρος: Με τη σειρά τους.
Κανάς: Δεν συμφωνώ. Να γραφτεί στα πρακτικά κ. γραμματέα, στα πρακτικά. Παραβιάζετε η δικονομία.
Πρόεδρος: Να γραφτεί.
Αθανασάκη: Να σας πω και κάτι άλλο. Έτσι κι αλλιώς εμείς δικαζόμαστε για κάποιες πράξεις, καλό είναι να ξέρουμε και γιατί γίνανε αυτές. Να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Μπορεί να έχουμε να πούμε κάτι.
……………………….
……………………….
Πρόεδρος: Ότι αφορά τον Κοσκωτά προχωρήστε κ. συνάδελφε. Τι ενδιαφέρει στη δίκη αυτή τώρα για τον Κοσκωτά;
Κανάς: Μπορεί κ. Πρόεδρε να έχει ένα στοιχείο που να κατηγορεί εμένα.
Πρ.: Δεν λέει τίποτα για σας κ. Κανά.
Κανάς: Τότε γιατί υπάρχουν κ. Πρόεδρε μέσα στη δικογραφία αυτά τα έγγραφα; Και γιατί πρέπει να τα διαβάσουμε;
Πρ.: Μόνο όσον αφορά την ανάληψη ευθύνης ενδιαφέρει το δικαστήριο τώρα. Εγώ είπα για τον Κοσκωτά. Υπάρχει κανείς εδώ να πει ότι θέλει να αναγνωστεί ή όχι;
Κανάς: Βεβαίως. Ζητάω να αναγνωστούν όλα τα έγγραφα κ. Πρόεδρε. Όλα να αναγνωστούν. Να βρεθεί το στοιχείο που βρίσκομαι εγώ στη φυλακή και είμαι κατηγορούμενος.
Πρ.: Δεν λέει…
Κανάς: Να βρεθεί το στοιχείο που μπήκα στη φυλακή. Γιατί είμαι κατηγορούμενος. Από τα έγγραφα, από τους μάρτυρες και από όλες τις καταθέσεις.
Πρ.: Συνέχισε κ. συνάδελφε. Δεν λέει. Για τον Κοσκωτά λέει. Δεν λέει για Κανά, για Αθανασάκη. Μας ενδιαφέρει για τον Κοσκωτά;
Κανάς: Εγώ γιατί βρίσκομαι εδώ κ. Πρόεδρε; Αυτό θέλω να μάθω.
Πρ.: Ερωτάς τη Πρόεδρο να σου πει γιατί βρίσκεσαι εδώ;
Κανάς: Το δικαστήριο ρωτάω. Θέλω να μάθω και να βρει τα στοιχεία το δικαστήριο να μου πει γιατί βρίσκομαι εδώ πέρα.
Πρ.: Τα στοιχεία αυτά.
Κανάς: Και γιατί δικάστηκα και θα ξαναδικαστώ και δικάζομαι. Με ποια στοιχεία; Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο.
Πρ.: Αυτά που ακούτε.
Κανάς: Ε, για τον Κοσκωτά.
Πρ.: Ξέρετε τι λέω.
Κανάς: Τότε να διαβαστούνε και να γραφτούνε και στα πρακτικά.
Πρ.: Βλέπετε να λέει πουθενά για Κανά και να το διαβάζουμε;
Κανάς: Τότε γιατί;
Πρ.: Θέλετε να μας καθυστερήσετε, είναι προφανές.
Κανάς: Εγώ να καθυστερήσω; Εγώ καθυστερώ κανένα;
Πρ.: Συνεχίστε κ. συνάδελφε.
……………………………..
………………………….
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας