patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΣΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
KOKKAKIS ANESTIS



Συμμετέχουν: 12 Φεβ 09
Δημοσιεύσεις: 22

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 6:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων η Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων μαζί με το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το τυπογραφείο του ΛΥΚΟΣ ΑΕ και σε άλλα τυπογραφεία με σημαίες του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να εμποδίσουν την λειτουργία τους.

Καλούμε το ΣΕΜΕΕ και τον πρόεδρο του κύριο Κόκκορη, να πάρουν αμέσως θέση, να καταγγείλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τον πόλεμο που δέχεται ο κλάδος ακόμα και σε μέρα απεργίας από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και τα επαγγελματικά κομματικά τους στελέχη.

Δίνεται γενικότερα μια μάχη που δεν είναι ευκαιριακή, που έχει πίσω της γερή απόφαση για ταξική απάντηση στους κόκκινους κεφαλαιοκράτες και την τυποεκδοτική τους και μπροστά της συγκεκριμένο το δρόμο που βαδίζει. Η ταξική ένταση στην τυπογραφία είναι αναπόφευκτη καθώς καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο οι προσφιλείς μύθοι, που έχουν την προστασία των συμφερόντων της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.
Η χτεσινή και η σημερινή λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ σε μέρα απεργίας είναι η απόδειξη του ρόλου που έχουν οι αριστεροί καπιταλίστες του κκε απέναντι στο εργατικό κίνημα.-

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ (Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων) ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Χρήστο Ματζώρο.


Ο κλάδος να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμή του
και να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

http://typografeio.blogspot.com/2010/04/blog-post_7355.html
_________________
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
τεχνικός τύπου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 11:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
γερή απόφαση για ταξική απάντηση στους κόκκινους κεφαλαιοκράτες και την τυποεκδοτική τους



Που τους είδανε τους κόκκινους; Μαύροι – κατράμι είναι. Η Τυποεκδοτική είναι σκέτο Νταχάου, γεμάτη Πακιστανούς σκλάβους και οι δημοσιογράφοι του ΚΚΕ α.ε. εργάζονται απομονωμένοι σε κλουβιά. Μεγάλες και μικρές καπιταλιστικές εφημερίδες τυπώνονται εκεί.
Επιστροφή στην κορυφή
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 11:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΑΜΕ-ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ-ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη, στην είσοδο του θεάτρου Λαμπέτη, απαγορεύοντας στο κοινό να μπει και να παρακολουθήσει την παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Οι θεατές αφού παραμένουν έξω από το θέατρο περιμένοντας μήπως αλλάξει κάτι, και οι ηθοποιοί που ομόφωνα είχαν αποφασίσει να μην συμμετέχουν στην απεργία προσπάθησαν μάταια να πείσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ να αποχωρήσουν η παράσταση ματαιώθηκε.

Το ΠΑΜΕ γράφοντας στα παλιά του παπούτσια την απόφαση των μελλών του θεάτρου Λαμπέτη που αποφάσισαν ομόφωνα την μη συμμετοχή τους στην απεργία του ΠΑΜΕ συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ (στο κάτω-κάτω δέν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία όλων των εργαζομένων όπως η ΓΣΕΕ) τους υποχρέωσε με το έτσι θέλω το θίασο του θεάτρου Λαμπέτη να μην ανεβάσει την παράσταση, Στάση εντελώς αντι-συναδελφική και αντιδραστική.
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2010 12:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δύο μέτρα, δύο σταθμά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων που ελέγχετε από το ΠΑΜΕ είχε αποφασίσει Πανοικοδομική απεργία. Σε όλες τις οικοδομές οι αλλοδαποί έκαναν πάρτυ. Δούλευαν μέχρι την δύση του ήλου. Κανένας από το ΠΑΜΕ που εδώ όφειλαν να είναι δεν πάτησε το ποδάρι του για να εμποδίσει τους απεργοσπάστες να δουλέψουν.

Είναι βλέπεις τα «ταξικά» αλλοδαπά αδέλφια
Επιστροφή στην κορυφή
ΚΚΕ ΑΕ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2010 1:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Περισσός ψάχνει "στρατηγικό επενδυτή ?"


Σάββατο, 17 Απριλίου 2010
Πουλάει την "Τυποεκδοτική" το ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών της «Τυποεκδοτικής», σύμφωνα με πληροφορίες της «Αξίας». Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει στην κατοχή του το εν λόγω πιεστήριο, στο οποίο τυπώνεται μεγάλο μέρος καθημερινών πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων- μεταξύ των οποίων, ο Ριζοσπάστης, ο Ελεύθερος Τύπος, ο Ελεύθερος κ.α- και σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 45% της επιχείρησης.



Όπως διαβάζουμε στην «Αξία»: «Επί χρόνια και παρά τις κατά καιρούς κρούσεις που είχαν δεχτεί οι ιθύνοντες της Τυποεκδοτικής (πρόκειται για το πιεστήριο που ανήκει στο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) δεν έμπαιναν καν στον κόπο να συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού. Η σχετική συζήτηση ήταν casus belli. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από τα κεντρικά του κόμματος.

Πριν από έξι (περίπου) μήνες άρχισαν να διαφοροποιούνται τα πράγματα. Οι έχοντες την ευθύνη της εκτυπωτικής μονάδας που ανήκει στο ΚΚΕ λέγεται ότι άρχισαν να συζητούν την είσοδο στρατηγικών επενδυτών. Κυρίαρχο ρόλο για την αλλαγή της στάσης έπαιξαν δύο πράγματα. Το πρώτο συνδέεται άμεσα με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κρίση και στη συγκεκριμένη αγορά. Και το δεύτερο, ενδεχομένως και πιο σημαντικό, συνδέεται με την είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού 902 στην Digea, εταιρεία που διαχειρίζεται την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα. Ως γνωστόν στην εταιρεία μετέχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Alter, ΑΝΤ1, Μακεδονία (μετονομάστηκε σε ΑΝΤ2), Μega, ΣΚΑÚ και Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πριν αποφασιστεί η είσοδος του 902 (σ.σ. αυτό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο) φαίνεται ότι έγιναν πολλές συζητήσεις στο παρασκήνιο, μεταξύ των εκπροσώπων του ΚΚΕ, και των εκπροσώπων των εκδοτών. Από τις συγκεκριμένες συναντήσεις υπήρξαν συγκεκριμένα συμπεράσματα, που αναγκάζουν τον Περισσό είτε να λειτουργήσει με τους όρους της αγοράς, είτε να βγει εκτός παιχνιδιού. Στις συζητήσεις που έγιναν τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πώλησης ενός ποσοστού της Τυποεκδοτικής.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει μεγάλο πελατολόγιο, άρα και κερδοφορία. Επειδή διαχρονικά η συγκεκριμένη εκτυπωτική μονάδα ήταν εμπόδιο στα σχέδια των ισχυρών του Τύπου, που είχαν κάθε λόγο να θέλουν το μονοπώλιο στη συγκεκριμένη αγορά, και αφού δεν μπόρεσαν να αποθαρρύνουν τους Κομμουνιστές να εκσυγχρονίσουν το πιεστήριο τους, τώρα βρίσκονται κοντά στο να μπουν μέσα ως επενδυτές. Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι ετοιμάζεται πρόταση εξαγοράς του 45% της Τυποεκδοτικής από συγκεκριμένο σχήμα εκδοτών.»
πηγή:NewsTime

http://maxomenidimosiografia.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2010 11:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΓΣΕΕ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΑΒΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ αντί να επιδιώξει το ενιαίο μέτωπο των εργατών δια μέσω της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διασπά με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια τους εργάτες και αποδυναμώνει των αγώνα τους με πρόσχημα ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι κυβερνητικοί συνδικαλιστές . Εχουμε έτσι το φαινόμενο τριών διαφορετικών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και αριστεριστών σε διαφορετικά σημεία και ακόμα και διαφορετικές ώρες .Οι εργάτες μπαίνουν στο διασπαστικό δίλλημα να επιλέξουν ποίους να ακολουθήσουν.

Και εντάξει με τους κομματικοποιημένους ,με τους μη κομματικοποιημένους που είναι οι περισσότεροι τι γίνεται; Δεν τους απογοητεύουν με αποτέλεσμα να μην κατεβαίνουν στις απεργίες.
Ποιος εξυπηρετείται από αυτή την διασπαστική συνδικαλιστική πολιτική; Όλοι το αντιλαμβάνονται .Το κράτος των αφεντικών και η εργοδοσία. Μήπως αυτό επιδιώκουν οι κάθε μορφής εργατοπατέρες ;

Αν το ΠΑΜΕ ήθελε να αγωνιστεί πραγματικά για τα δικαιώματα των εργατών όχι μόνο δεν θα έκανε διαφορετικές συγκεντρώσεις αλά έπρεπε να πρωτοστατούσε σε κοινούς αγώνες και από το κοινό βήμα να εκθέσει κάθε μάρκας εργατοπατέρα και κυβερνητικού συνδικαλιστή και ενωμένοι οι εργάτες να κρίνουν μέσα από την πείρα τους του ποίοι είναι οι πραγματικοί ταξικοί συνδικαλιστές και αυτοί που πρέπει να ακολουθήσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
την βγαίνει απο αριστερά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 12:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Επιστολή Τσίπρα για Ενωτική Πρωτομαγιά

Σε ΚΚΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, τη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, τη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

* Πρόταση Τσίπρα για κοινή συμμετοχή στην Πρωτομαγιά

Την ανάγκη οι φετινές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα, υπογραμμίζει, με επιστολή του προς το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, τη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, τη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην επιστολή ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι με την προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό, που συγκρότησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση και προσθέτει ότι η επίθεση αυτή, θέτει σε αμφισβήτηση κάθε κατακτημένο δικαίωμα, που προστατεύει την εργασία, την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανακοπεί η επίθεση αυτή και αυτός είναι η μαζική και δυναμική εκδήλωση ενός κινήματος κοινωνικής αντίστασης, επισημαίνοντας ότι "απέναντι σε ένα ογκώδες κίνημα αντίστασης, αποφασισμένο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή, καμία κυβέρνηση και κανένας υπερεθνικός οργανισμός δεν μπορεί να επιβάλλει την πολιτική του".

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι μια πρώτη δυνατότητα που μας δίνεται, είναι η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς: Σε αυτή την ιστορική για τον τόπο συγκυρία, προσθέτει, η φετινή Πρωτομαγιά οφείλει να υπερβεί ένα άθροισμα οργανώσεων και συνδικάτων και χώρων συγκέντρωσης. Πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ, επισημαίνει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας