patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Τι Αμερικανιες Λενε=Όποιος είναι εδώ, είναι από εδώ!!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Αντι-Αμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 13, 2009 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Τι Αμερικανιες Λενε=Όποιος είναι εδώ, είναι από εδώ!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με βαση τι λογικη του γεογραφικου προσδιορισμου εθνοτητας, δηλαδη οποιος τυχαινει να φτασει στην Ελλαδα με οποιο τροπο φταση, οι λαθρομεταναστες στα νησια, εγκυες μανες μεταναστων σε αεροπλανα, Ρουμανοι που καταφθανουν καθημερινα απ'τις 3-5 εταιριες με πουλμαν που διαφημιζουν αφιξεις με 50 Ευρω προς Αθηνα σε ολο το κεντρο, ειναι ολοι απο εδω.

Ουσιαστικα αυτο τι σημαινει. Οτι αυτοι που ειναι απο εδω δεν ειναι απο εδω αφου σαν μικρη χωρα με 3-4 εκ μεταναστες χανουν το δικαιωμα να πουν οτι ειναι απο εδω επειδη ειναι Ελληνες. Οποιος τυχαινει να ειναι στην Ελλαδα, απο αμερικανικα στρατευματα, πρακτορες της Σκωτλαντ Γιαρντ, δοσιλογοι Αφγανοι... οποιος ειναι εδω, ειναι απο εδω!

Ο νεοταξικος σχιζοφρενισμος να αλλιωσουν εννοιες οπως την εθνοτητα παει κοντρα με πολλες εμπειριες ακομα τις Βορειας Ευρωπης, των ποιο Αμερικανοποιημενων καταστασεων. Ακομα και στην Βρεττανια απαγορευεται εγκυος αλλων κρατων πανω απο μερικους μηνες να ταξιδεψει στην Βρεττανια μην τυχον και γεννηση αφου οποιος γεννηση εχει και δικαιωμα να δηλωση οτι ειναι Βρεττανους υπηκοος. Παρα την παρουσια των μετανστων Τουρκων ακομα και Ελληνων στην Γερμανια η υπηκοοτητα δεν χαριζεται καν λογου γεογραφικου προσδιορισμου.

Τι μας λενε λοιπον τα αμερικανικα φερεφωνα με το παρακατω συνθημα.


Παράθεση:
Όποιος είναι εδώ, είναι από εδώ!!

Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέκι Μεταναστών, Αφγανοί στο λιμάνι της Πάτρας…

Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα, γνωστά και μεγάλα κρούσματα της κρατικής, παρα-κρατικής και φασιστικής βίας σε βάρος μεταναστών εργατών. Ένας ολόκληρος κατασταλτικός μηχανισμός που στήθηκε κυρίως μετά τα “αντι-τρομοκρατικά” Ιουλιανά του 2002 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ξεσπά με όλη του τη δύναμη στο πιο αδύναμο τμήμα της εργατικής τάξης αυτής της χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε τέτοια φαινόμενα, αλλά η ένταση και η έκταση δεν έχει προηγούμενο. Δεν πρόκειται για εξαιρέσεις, πρόκειται για τον κανόνα!

Πηγή της συνεχούς κατρακύλας του Κράτους σε μια “στρατηγική της έντασης” με επίκεντρο τους μετανάστες και τη νεολαία, είναι η δραματική επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης, η αποσύνθεση του αστικού πολιτικού συστήματος εξουσίας και οι κοινωνικές εξεγέρσεις που γεννιούνται σ’ αυτές τις συνθήκες –όπως αυτή του Δεκέμβρη του ’08. Αφού “ βάλανε την Ελλάδα (τους) στην ΟΝΕ”, αφού τους διώχνουν από τις χώρες τους, τώρα, οι “ελληναράδες” καπιταλιστές τους πετάνε έξω με τις κλωτσιές. Πρώτα τους αλλοδαπούς και μετά, εμάς… τους ημεδαπούς.

Γι’ αυτό, κάθε χτύπημα στους μετανάστες εργάτες είναι και χτύπημα ενάντια στους ντόπιους εργάτες. Στη δική τους ζωή, βλέπουμε ωμό το πρόσωπο της αυτής της παρακμασμένης κοινωνίας, τη “μαύρη” εργασία, τη διαρκή “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, τον απόλυτο εξευτελισμό, τη δική μας ζωή. Η ντόπια εργατική τάξη δεν μπορεί να χειραφετηθεί κοινωνικά χωρίς την αλλοδαπή και η αλλοδαπή δεν μπορεί να χειραφετηθεί χωρίς την ντόπια! Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να νικήσουμε!

* Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Όποιος είναι εδώ, είναι από εδώ!
* Τσακίστε τις κρατικές, παρα-κρατικές και φασιστικές συμμορίες!
* Κοινός αγώνας ντόπιων και αλλοδαπών εργατών ενάντια στην ανεργία, την “μαύρη” εργασία και τις ιδιωτικοποίησεις, για ίσα δικαιώματα παντού!
* Κάτω η κυβέρνηση Καραμανλή! Πάλη για εργατική εξουσία και διεθνή σοσιαλιστική διεθνιστική διέξοδο από την κρίση!



Όλοι στο Αντι-Ρατσιστικό Συλλαλητήριο,

Σαββάτο 21 Μάρτη, 3μμ, Ομόνοια


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΕΚ-Τροτσκιστές / Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38 Ομόνοια, τ.κ. 104 31 / eek@ath.forthnet.gr,
Επιστροφή στην κορυφή
Αντι-Αμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 14, 2009 12:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπαρχει και αλλο συνθημα.
Οποιος δεν ειναι απο δω, εξω απο δω.
Η για καθε λαθρομεταναστη να διωχνουμε ενα 'αντι-ρατσιστη'.
Ποσοι θα ειναι ολοι και ολοι?
50,000 το πολυ.
Τοσους μεταναστες θα χρειαζομαστε λοιπον αφου εχουμε εχγωρια ανεργια....
Επιστροφή στην κορυφή
Αντι-Αμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 18, 2009 1:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με την πολιτικη Παγκαλου ειναι και το ΕΕΚ τελικα.... του δοσιλογου της Αμερικης στο θεμα Οτσαλαν...
Δηλαη ο προσδιορισμος του εθνους ειναι μια γεογραφικη οντοτητα απλα...


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δύο πράγματα θέλω να πω, κύριε Πρόεδρε.
Το πρώτο είναι ότι η έννοια του «έθνους» καθορίζεται κατά ποικίλους τρόπους ανάλογα με την ιδεολογία και το σύνολο των παραστάσεων οι οποίες διέπουν τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Εμείς έχουμε από καιρό υιοθετήσει, τουλάχιστον στην Παράταξή μας, τις βασικές αρχές του αιώνα των Φώτων, του Διαφωτισμού, οι οποίες είναι και αυτές της Αρχαίας Ελλάδος, και θεωρούμε............. ότι έθνος ελληνικό είναι όσοι συμμερίζονται τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και θέλουν να μένουν σ’ αυτή τη χώρα και να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους μας.
Δεν υπάρχει δηλαδή Έλλην με σύνθεση –όπως πίστευαν τα φασιστικά καθεστώτα και οι φασιστικές ιδεολογίες- αίματος διαφορετική από εκείνη των άλλων ανθρώπων.
http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne090114ap.txt
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας