patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
KOKKAKIS ANESTIS



Συμμετέχουν: 12 Φεβ 09
Δημοσιεύσεις: 22

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 26, 2010 9:41 am    Θέμα δημοσίευσης: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι 99 δήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών που πρόσκεινται στο κουρδικό κόμμα BDΡ, ετοιμάζονται να ανακηρύξουν επίσημα την "δημοκρατική τους αυτονομία" στην Τουρκία.

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο, "Οι Κούρδοι θα ανακηρύξουν την αυτονομία τους", η εφημερίδα Taraf αποκαλύπτει ότι σύντομα οι 99 Κούρδοι δήμαρχοι, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, θα ανακηρύξουν την "δημοκρατική αυτονομία" τους.

Την απόφαση των δημάρχων, επικρότησε με δηλώσεις του, το ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού σκέλους του ΡΚΚ Τζεμίλ Μπαγίκ, γνωστός ως «Τζουμά» και άλλα ηγετικά στελέχη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν.

"Θέλουμε να λύσουμε το Κουρδικό Ζήτημα σε αυτή τη βάση. Αν το τουρκικό κράτος το αποδεχτεί, τότε θα συνεργαστούμε μαζί του για τη δημοκρατική αυτονομία. Σε περίπτωση, όμως, που το τουρκικό κράτος δεν αποδεχτεί αυτή τη λύση, θα λύσουμε εμείς το κουρδικό στη βάση της δημοκρατικής αυτονομίας. Προς στιγμήν αυτά έχουμε να πούμε. Σύντομα θα ανακηρύξουμε και επίσημα την αυτονομία μας", δήλωσε ο «Τζουμά», σύμφωνα με την Taraf.

Ανάμεσα σε όσα αποφάσισαν οι 99 δήμαρχοι, είναι να αρχίσουν αγώνα για την ανεξαρτητοποίηση των Δήμων από την κεντρική κυβέρνηση και από το τουρκικό κράτος.

Όπως έγινε γνωστό, θα επιδιωχθεί η αυτοδιαχείριση των πόρων και των φόρων από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και η αυτοδιαχείριση των τομέων της υγείας, της παιδείας και της τοπικής ασφάλειας.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση των στελεχών του κόμματος BDP για την ανεξαρτητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δήμων, ήταν ένας από τους όρους που έθεσε η Ε.Ε. για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Το BDP έχει αναδείξει δημάρχους σε επτά πρωτεύουσες νομών, 51 πρωτεύουσες επαρχιών και 40 δημαρχίες κωμοπόλεων.

Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα κερδίσουν τουλάχιστον δεκαέξι πρωτεύουσες νομών και συνολικά 300 δήμους σε όλη την επικράτεια, από 99 που έχουν σήμερα.

Οι εξελίξεις αυτές στο Κουρδικό ζήτημα, ξεκίνησαν μετά λήξη της μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει το ΡΚΚ, την 13 Μαΐου 2010, ημερομηνία που συμπίπτει με τη δήλωση του έγκλειστου στη φυλακή του Ιμραλί ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας, Α. Οτσαλάν, ότι διακόπτει τις προσπάθειες για συνομιλίες με την Άγκυρα, γιατί δεν βρίσκει πρόθυμους συνομιλητές.
_________________
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας