patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μίσος της ΕΕ κατά των Σέρβων

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Μίσος της ΕΕ κατά των Σέρβων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μίσος της ΕΕ κατά των Σέρβων

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εξαιρετικής πολιτικής σημασίας είναι η αποκάλυψη της χθεσινής «Ελευθεροτυπίας» ότι η ΕΕ, με εισήγηση του ύπατου αρμοστή για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα, απέκλεισε τον Ελληνα υποψήφιο για τη θέση του ειδικού εντεταλμένου της ΕΕ στη Βοσνία (κατ ουσίαν, δηλαδή, του Ευρωπαίου «γκαουλάιτερ» που κυβερνά αυτήν την τεχνητή χώρα ως αποικιακός κυβερνήτης) με κύριο επιχείρημα ότι... η Ελλάδα είναι χώρα φιλοσερβική και οι Ελληνες υποστήριζαν τους Σερβοβόσνιους καθ όλη τη διάρκεια του πολέμου!

Η κυβέρνηση Καραμανλή πρότεινε τον Ελληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Αλέξανδρο Μαλλιά, τον οποίον όλοι αναγνωρίζουν ως καλό γνώστη της κατάστασης στα Βαλκάνια, αλλά «γκαουλάιτερ» της ΕΕ στη Βοσνία εξελέγη για ακόμη μία φορά ένας Αυστριακός, ο Βαλεντίν Ιντσκο. Είναι γνωστή φυσικά η φιλοδοξία της Αυστρίας να εμφανίζεται ως «κηδεμόνας» των βόρειων κομματιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σλοβενίας, Κροατίας, Βοσνίας) σε ανάμνηση της παλιάς Αυστρουγγρικής Αυτοκρατορίας, αλλά από αυτού του σημείου μέχρι την υιοθέτηση αυτής της αντίληψης από την ΕΕ υπάρχει σίγουρα μεγάλη απόσταση.

Είναι ανατριχιαστικά αποκαλυπτικό για την ουσία της πολιτικής της ΕΕ στα Βαλκάνια και το μίσος που διακατέχει τις ηγεμονικές της δυνάμεις εναντίον της Σερβίας ότι αρκεί μια χώρα - μέλος της ΕΕ να χαρακτηρίζεται και να είναι φιλοσερβική, όπως η Ελλάδα, για να αποκλείεται αυτομάτως κάθε υποψήφιος που προβάλλει για οποιοδήποτε σημαντικό αξίωμα της ΕΕ στη Βοσνία!

«Η διαδικασία επιλογής επιβεβαίωσε ότι η διαφάνεια εξαντλείται σε τήρηση προσχημάτων», αναφέρει απόρρητο έγγραφο της Α11 Διεύθυνσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2009, το οποίο αποκάλυψε ο Τάκης Μίχας στην «Ελευθεροτυπία». Και το έγγραφο συνεχίζει: «Στην περίπτωση της ελληνικής υποψηφιότητας πρέσβεως κ. Μαλλιά η εθνικότητα φαίνεται ότι αποτέλεσε κύριο λόγο αποκλεισμού. Τούτο δε με έωλη εκτίμηση, περί της οποίας η αμερικανική πλευρά μας είχε εμμέσως προϊδεάσει, ότι ο διορισμός Ελληνα θα έστελνε λάθος μήνυμα σε σερβοβοσνιακή ιδίως πλευρά»!

Οπως θα περίμενε κανείς, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν κατήγγειλε φυσικά την επαίσχυντη στάση των εμπλεκομένων παραγόντων της ΕΕ και των ΗΠΑ και απέκρυψε τον αποκλεισμό του Ελληνα υποψηφίου, αναφέροντας απλώς την επιλογή του Αυστριακού.

Για τη χώρα μας οπωσδήποτε αποτελεί σοβαρότατο γεγονός ο αποκλεισμός ενός υποψηφίου από αξίωμα της ΕΕ μόνο και μόνο επειδή είναι Ελληνας. Είναι δε πραγματικά κρίμα που η κυβέρνηση Καραμανλή και ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών δεν εκτίμησαν το θέμα αυτό ως ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας της Ελλάδας και δεν αντέδρασαν με τον αναλογούντα έντονο τρόπο. Δυστυχώς, η πολιτική και εθνική αξιοπρέπεια της κάθε κυβέρνησης συναρτάται πρωτίστως με την ίδια και είναι δύσκολο να της υπαγορευθεί, πόσω μάλλον να της επιβληθεί, από τον Τύπο, τα ΜΜΕ ή την αντιπολίτευση.

Οσο, όμως, και αν ενοχλεί εμάς η στάση της κυβέρνησης Καραμανλή, το πολύ σοβαρότερο θέμα αφορά τους Σερβοβόσνιους και τους Σέρβους. Οταν θεωρείται «έγκλημα καθοσιώσεως» να υπάρξει αξιωματούχος της ΕΕ που κρίνεται ύποπτος φιλικών αισθημάτων απέναντί τους, το μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί προοιωνίζεται ζοφερό.

Πρέπει δε να επισημανθεί ότι αυτή η στάση της ΕΕ σημειώνεται σε μια εποχή που τόσο ο πρόεδρος όσο και η κυβέρνηση της Σερβίας είναι απολύτως υποτελείς στους Αμερικανούς και στους Ευρωπαίους, ενώ και στους Σερβοβόσνιους, ύστερα από αλλεπάλληλες καθαιρέσεις εκλεγμένων ηγετών τους από τους εκάστοτε «γκαουλάιτερ» της ΕΕ, έχει εκλεγεί η πιο φιλοδυτική ηγεσία που είχαν ποτέ.

Ούτε με αυτούς τους ηγέτες, όμως, είναι ικανοποιημένη η ΕΕ! Προφανώς οι ευρωπαϊκές Αρχές κατοχής της Βοσνίας αναζητούν Σερβοβόσνιους ηγέτες που θα απεμπολήσουν κάθε δικαίωμα της χώρας τους και του λαού τους.


ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Θα εξανδραποδίσουν όλους τους Σέρβους

Εχει ήδη γίνει φανερό από πολλά πράγματα. Ο αποκλεισμός, όμως, του Ελληνα πρέσβη από το αξίωμα της ΕΕ στη Βοσνία επειδή η χώρα μας και ο λαός μας διάκεινται φιλικά προς τους Σέρβους, το επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά: οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θέλουν να μετατρέψουν τους Σερβοβόσνιους σε υποτελείς των Κροατών και των μουσουλμάνων της Βοσνίας! Αν δεν αντισταθούν στους επικυρίαρχους, οι Σερβοβόσνιοι δεν έχουν μέλλον. Οσο για την ίδια τη Σερβία, όσες πολιτικές υποχωρήσεις και αν κάνει εκλέγοντας ως ηγέτες ανδρείκελα της Δύσης, ΗΠΑ και ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν τον παραπέρα διαμελισμό της. Δεν τους αρκεί το Κόσοβο. Θα της πάρουν και τη Βοϊβοντίνα. Τώρα που οι Σέρβοι υπέκυψαν, θα τους πατήσουν στον λαιμό!

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8953&pubid=3436797

_____________________________________________________________

Αξιοπρόσεκτη η φασίζουσα νοοτροπία των Βρυξελλών. Η ΕΕ, η οποία είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα της ΝΤΠ, επιδιώκει την ισοπέδωση των εθνών και την υπαγωγή των σε μία δράκα χρυσοπληρωμένων καρεκλοκένταυρων, οι οποίοι καθορίζουν τα πάντα από τις Βρυξέλλες, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν των τις ιδιομορφίες των εθνών που απαρτίζουν την ΕΕ, ιδιομορφίες άλλωστε που δεν γνωρίζουν.
Δεν είναι τυχαίο που τρεις φορές απέτυχαν να περάσουν από δημοψήφισμα τα ποικιλώνυμα «ευρωσυντάγματα». Οι λαοί της Ευρώπης (Γάλλοι, Ολλανδοί και Ιρλανδοί), στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα να ψηφίσουν, απέρριψαν παταγωδώς τα εν λόγω κουρελόχαρτα, ακριβώς επειδή αισθάνονταν αποκομμένοι από το κέντρο λήψεως αποφάσεων.
Ο πατριωτισμός/εθνικισμός είναι ο χειρότερος εχθρός της ΝΤΠ και συνεπώς του πιλοτικού της προγράμματος, της ΕΕ. Οι Σέρβοι είναι ένας λαός περήφανος και με έντονη την εθνική συνείδηση. Άσχετα με το ποιοι τον κυβερνούν εκάστοτε, αρνούνται να απεμπολήσουν το ιερό δικαίωμά των να είναι Σέρβοι πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ας θυμηθούμε ότι στις αρχές του Β’ΠΠ, ο αντιβασιλεύς της Γιουγκοσλαβίας, πρίγκιπας Παύλος του Βελιγραδίου, ήταν γερμανόφιλος και είχε συμφωνήσει με τον Χίτλερ στο Βερολίνο να επιστρέψει την ελευθέρα διέλευση των γερμανικών στρατευμάτων το 1941, τα οποία είχαν στόχο την Ελλάδα. Όμως, ο στρατός, υποστηριζόμενος από τον σερβικό λαό, ανέτρεψε τον Παύλο και ενθρόνισε τον νόμιμο αλλά ανήλικο ακόμη διάδοχο Πέτρο Β’. Η Γιουγκοσλαβία πλήρωσε την αποκοτιά της αυτή με την ισοπέδωση του Βελιγραδίου από την Luftwaffe.
Ιδού, λοιπόν, από πού πηγάζει το μίσος των Βρυξελλών κατά των Σέρβων. Τις ενοχλεί ο σερβικός εθνικισμός, αυτός ο ίδιος που βομβαρδίστηκε ανηλεώς το 1999 στο πρόσωπο του Μιλόσεβιτς που τον εξέφραζε.
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 11:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ένστικτο αυτοσυντήρησης των λαών, η υπεράσπιση δηλαδή της εθνικής ταυτότητας και του εθνικού πολιτισμού, (ουσιαστικά του πολιτισμού μόνο, γιατί αυτό σημαίνει η εθνική ταυτότητα), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

Εθνικισμός είναι προϊόν του ιμπεριαλισμού. Εθνικισμός ήταν το κίνητρο των SS, της Βέρμαχτ και του στρατού του Μουσολίνι να πάνε στου διαόλου την μάνα για να σκοτωθούν για την τσέπη κάποιου άλλου, ενώ πατριωτισμός ήταν η αντίδραση των ανυπόταχτων λαών (μεταξύ των οποίων και ο ένδοξος τότε ελληνικός) να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε nemo.

Πατριωτισμός και εθνικισμός λοιπόν, δεν είναι απλώς άσχετα, αλλά πρωτίστως εντελώς αντίθετα.

Μετεξέλιξη εθνικισμού, δηλαδή υπερ-εθνικισμός, είναι το σημερινό δόγμα συνένωσης των επιμέρους εθνικισμών-ιμπεριαλισμών, σε μία υπερ-μονοκρατορία υπεράνω όλων των κρατών που δεν δουλεύει πια για "εθνικά" Κεφάλαια αλλά για πολυεθνικά. Υπερεθνικά. Αυτή η σύμπτυξη είναι ο χρηματιστηριακός κοσμοπολιτισμός. Είναι το τελικό στάδιο των αρχικών "εθνικών" ιμπεριαλισμών του παλαιού εθνικισμού.

Τέλος απολύτως διάφορη έννοια είναι ο εθνισμός της περιόδου της βιομηχανικής επανάστασης που ήταν καταλυτικό στάδιο της πορείας προς τα εμπρός της ανθρώπινης κοινωνίας και ενταφίασε για τα καλά την φεουδαρχική εποχή.

Στις υπαρκτές έννοιες, "εθνισμός", "πατριωτισμός", "εθνική ανεξαρτησία", που αποτέλεσαν μοχλούς προώθησης της προοδευτικής συνείδησης, των κινημάτων και του πολιτισμού δεν μπορούμε να παρεισφρέουμε δολίως τις ανύπαρκτες, του "εθνικισμού", που δεν είναι τίποτ' αλλο παρά ιδεατές εφευρέσεις και κατά παραγγελία αλλοιώσεις και παραχαράξεις για τις επιδιώξεις ενός συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου και μάλιστα αυτοξεπερασμένου ("εθνικός καπιταλισμός").
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κι όπως επίσης μπορείς, υποθέτω, να καταλάβεις nemo, στην ουσία αλοίφεις βούτυρο στο ψωμί των "αντιεθνικιστών" της πρέζας, της ρουφιανιάς και στης συνασπισμένης φασιστοηλιθιότητας, οι οποίοι κι εκείνοι συγχέουν με πανομοιότυπο και "αφελή" τρόπο τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό για να καταλήξουν στο "πατριώτες ξεφτίλες".

Δηλαδή κατ' αυτούς ξεφτίλες και ο Βελουχιώτης, ο Γκεβάρα και τόσοι άλλοι.

Τέτοια παρακρατικά χαφιεδάκια είναι αλλά γι' αυτά θα φροντίσει κάποια στιγμή με έναν νέο Μελιγαλά η Ιστορία.

Εσύ, ωστόσο, που λες ότι αντιμάχεσαι τον ολοκληρωτισμό της χρηματιστηριακής αυτοκρατορίας των "αντιρατσιστικών" Κεφαλαίων, θα έπρεπε να μην δίνεις λοιπόν πάτημα στα ροζ χαφιεδάκια και τους εξαρχιώτικους Γκοτζαμάνηδες του Κράτους για να τσουβαλιάζουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό-φασισμό.

Ή μήπως το κάνετε συνειδητά, ουσιαστικά συνεργαζόμενοι από την -τάχαμου- ανάποδη;;;
Επιστροφή στην κορυφή
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 4:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνώ μέ τόν Γαβριά. Ωστόσο θά ήθελα νά προσθέσω καί κάτι άλλο.

Οί νεοταξίτες καί οί εδώ σφουγγοκωλάριοί τους έχουν εφεύρει (ή μάλλον σωστότερα) έχουν ξεθάψει μερικούς πολιτικούς όρους από προηγούμενες ιστορικές περιόδους, όρους πού τότε τούς χρησιμοποιούσε καί τό εργατικό κίνημα."Ρατσισμός", "Εθνικισμός", κλπ, τούς οποίους καί άρχισαν νά εκσφεντονίζουν ενάντια στόν όποιονδήποτε αντιστέκεται στήν παγκοσμιοποίση.

Εμείς θά πρέπει νά τονίζουμε πάντα ότι όσοι σήμερα αντιστέκονται καί προσπαθούν ν"αποτρέψουν τόν διαμελισμό καί τήν καταστροφή αυτής τήςχώρας,τήν ίδια στιγμή πού υποστηρίζουν κάθε Λαό {όπου γής}πού αντιστέκεται καί πολεμάει τούς ιμπεριαλιστές,είναι οί προλεταριακοί διεθνιστές τού σήμερα .Είναι αυτός ο λόγος πχ πού κάνει τόν κάθε μικροαστούλι αντικομουνιστή καί νεοταξίτη νά μισεί τούς Ταλιμπάν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 5:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προσέξτε, διότι κάνετε λάθος και οι δύο. Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, ενώ εθνικισμός είναι η αγάπη για το έθνος. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Τα περί SS κ.λπ. ενάγονται στην σφαίρα του σωβινισμού, ο οποίος ενέχει το στοιχείο του επεκτατισμού (ιμπεριαλισμού). Μην αφήνετε να μας αλλοιώνουν την γλώσσα οι προοδευτικάριοι κατά το δοκούν. Εγώ δεν θα παίξω το παιχνίδι τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η "αγάπη για το έθνος" και η "αγάπη για την πατρίδα" είναι φιλολογικές μανούβρες για να παρακαμφθεί το πολιτικό. Δεν υπάρχουν "αγάπες" και "συναισθήματα" αλλά δεσμοί και αμοιβαία κοινωνικά συμφέροντα που πηγάζουν από συνείδηση ή και ένστικτα (αυτοσυντήρηση).
Όλα αυτά αρκούν για να αποκτά ένα σύνολο (λαός εν προκειμένω) συνοχή.
Ακόμη και η παράδοση, δεν απευθύνεται τόσο σε συναισθήματα αλλά πολύ πρακτικότερα σε αναδρομές τις μνήμης για ζητήματα του παρόντος. Αποκρυσταλώνεται σε εμπειρία και βίωμα, επίκαιρα για τις ανάγκες του σήμερα. Διαφορετικά αν ήταν μόνο συναίσθημα και "μελαγχολία" θα είχε εξατμιστεί και ξεπεραστεί.

Συνεπώς δεν υπάρχει "συναίσθημα" και πόσο μάλλον "συναίσθημα για το έθνος" που να μένει ακάλυπτο από την αντίληψη για πατριωτισμό. Ό,τι επιδιώκει να καπηλευτεί και να κεντρίσει η εθνικιστική επινόηση είναι ακριβώς η ρίζα της πατριωτικής συνείδησης. Αυτό καπηλεύεται και αυτό εκμαυλίζει.
Δεν γίνεται τυχαία αυτό. Εξυπηρετεί πολιτικούς, δηλαδή οικονομικούς σκοπούς για τις κεφαλαιοκρατικές επιδιώξεις. Κι επειδή οι επιδιώξεις αυτές εκπληρώθηκαν, όχι τώρα αλλά από παλιά, ο καπιταλισμός έχει προ πολλού παρατήσει την "εθνική" του συνείδηση και "εγρήγορση" και μιλάει για κοσμοπολιτισμούς που να αντιπροσωπεύουν εδαφικά την χρηματιστηριακή του επέκταση.
Γι' αυτό και οι παλαιοί εθνικιστές είναι σήμερα σχεδόν άστεγοι και ακάλυπτοι από την Εξουσία, η οποία, επενδύοντας πια σε "αντιρατσιστικές-αντιεθνικιστικές" ομάδες κρούσης δηλαδή σε κατά παραγγελία "αντιεξουσιαστές", έχει και χρησιμοποιεί τους πρώτους μονάχα ως άλλοθι ύπαρξης και δράσης για τους δεύτερους...
Επιστροφή στην κορυφή
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1808

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 5:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πατριωτισμός = η αγάπη για την πατρίδα.

Εθνισμός = η εθνική συνείδηση, πατριωτισμός

Εθνικισμός = εθνική συνείδηση που χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι το έθνος υπερέχει από τα άλλα - κίνηση για πολιτική ανεξαρτησία υπόδουλης εθνότητας.

Άλλο πράγμα ν’ αγαπάς την πατρίδα σου, τη χώρα που μεγάλωσες κι άλλο πράγμα να αισθάνεσαι ανώτερος, επειδή έτυχε να γεννηθείς σε μια χώρα με πλούσια ιστορία.

Εν κατακλείδι έχει δίκιο ο Γαβριάς, δεδομένου ότι όποτε χρησιμοποιήθηκε, αυτό έγινε όχι για την ανάταση του έθνους, αλλά για την προδοσία του, παραδείγματος χάριν, η Κύπρος, που διχοτομήθηκε με την βοήθεια των Ελλήνων εθνικιστών, κατ’ εντολή των Αφεντικών τους, των Αμερικάνων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 07, 2009 6:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν είμαστε διανοούμενοι-"αντιεθνικιστές", βολεμένοι-διορισμένοι επί Πασοκαρίας σε κανένα Πάντειο, δηλαδή ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ παντογνώστες και ξερόλες

αλλά νομίζω Νίκο ότι δικαιούμαστε να μιλάμε για κάποια πράγματα απλά και διδαγμένα όπως η προπαίδεια.


Γι' αυτό και ήθελα να διευκρινίσω και το ξέχασα αλλά μου δίνεις πολύ καλά την ευκαιρία Νίκο, ότι ο εθνισμός δεν είναι τόσο (διαρκής) συνείδηση (δηλαδή "συναίσθημα" που θα παρεξηγούσαν ή θα διαστρέβλωναν οι άνθρωποι), πράγμα που θα σήμαινε ότι απηχεί μόνιμη επιθυμία των ανθρώπων αλλά κυρίως τάση.

Τάση που εμφανίστηκε και έδρασε σε συγκεκριμένη περίοδο της Ιστορίας, στην Ευρώπη σχεδόν παντού ταυτόχρονα μία ειδική εποχή, (και στον Τρίτο κόσμο ομοίως συμπίπτοντας με το τέλος της αποικιοκρατίας), και η οποία εξυπηρέτησε την διαλεκτική εξέλιξη των κοινωνιών, άφησε ένα βελτιωμένο προϊόν (έθνος-Κράτος), και εξαφανίστηκε επιτελώντας τον ρόλο της στην Ιστορία. Σήμερα δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για εθνισμό.

Δηλαδή αν το δούμε ανάποδα (και μιλήσουμε στις μέρες μας για εθνισμό) μόνο δικαίωση θα καταφέρουμε να δώσουμε στις προσπάθειες της Αυτοκρατορίας να επιβάλλει τα εκτρώματα που αυτή γεννά για τις γεωπολιτικές της ανάγκες (και όχι η ανάγκη κάποιου έθνους να στεγαστεί σε έθνος-Κράτος). Θα δικαιώσουμε δηλαδή τα προτεκτοράτα και κρατίδια τραβεστί (Κόσοβα, FYROM, τσαμουριές, δορυφόρους του ΝΑΤΟ στην Κ. Ευρώπη κλπ.) και τους θεατρινίστικους οίστρους των αρχιμακελάρηδων για τις "μειονότητες"...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 08, 2009 12:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Μίσος της ΕΕ κατά των Σέρβων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:aec7e99d27="nemo"]Μίσος της ΕΕ κατά των Σέρβων

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ



ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

[b]Θα εξανδραποδίσουν όλους τους Σέρβους


Εχει ήδη γίνει φανερό από πολλά πράγματα. Ο αποκλεισμός, όμως, του Ελληνα πρέσβη από το αξίωμα της ΕΕ στη Βοσνία επειδή η χώρα μας και ο λαός μας διάκεινται φιλικά προς τους Σέρβους, το επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά: οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θέλουν να μετατρέψουν τους Σερβοβόσνιους σε υποτελείς των Κροατών και των μουσουλμάνων της Βοσνίας! Αν δεν αντισταθούν στους επικυρίαρχους, οι Σερβοβόσνιοι δεν έχουν μέλλον. Οσο για την ίδια τη Σερβία, όσες πολιτικές υποχωρήσεις και αν κάνει εκλέγοντας ως ηγέτες ανδρείκελα της Δύσης, ΗΠΑ και ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν τον παραπέρα διαμελισμό της. Δεν τους αρκεί το Κόσοβο. Θα της πάρουν και τη Βοϊβοντίνα. Τώρα που οι Σέρβοι υπέκυψαν, θα τους πατήσουν στον λαιμό![/b]

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8953&pubid=3436797


[/size]


Να μην ξεχασουμε οτι στον πολεμο του ΝΑΤΟ με την Σερβια οι πιο πολλες 'αριστεριστικες' οργανωσεις κρατησαν ισες αποστασεις στα αντιμαχομενα στρατοπεδα.

Τωρα που τα ιδια εφαρμοζονται στην Ελλαδα με το δογμα Κισσιγκερ να γινουν οι Ελληνες μειονοτητα μεσα στην ιδια τους τη χωρα οχι μονο δεν κρατουν ισες αποστασεις αλλα υποστηριζουν με προπαγανδα και πορειες την νεα ταξη εναντια στον ελληνικο λαο και τον βριζουν για ...ρατσισμο!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 08, 2009 5:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πιστεύω ότι τό νά προσπαθεί κανείς σήμερα νά εμβαθύνει στίς έννοιες τών όρων "ρατσισμός" "εθνικισμός" κλπ κινδυνεύει νά γλιστπήσει σ? έναν ανούσιο σχολαστικισμό.Αυτές οι έννοιες στήν ουσία τους δέν αποτελούσαν καί δέν αποτελούν παρά τήν εμφάνιση μ? έναν ιδιόμορφο τρόπο τών αξεδιάλυτων ταξικών αντιθέσεων σέ εθνικό καί διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα στήν εποχή τού ιμπεριαλισμού.
Είναι αυτή η "ρευστότητα" (άς τό πούμε έτσι)από άποψη ουσίας αυτών τών όρων,πού επιτρέπει στούς αντιδραστικούς νά τούς χρησιμοποιούν κατά τό δοκούν,κατά πώς τούς βολεύει δηλαδή.
Οι χουντικοί δέν ήταν εθνικιστές Νίκο,όπως φυσικά δέν είναι διεθνιστές οι νεοταξίτες σήμερα.Καί οι μέν καί οι δέ, υπηρέτησαν καί υπηρετούν πιστά, τ?αφεντικά τους.Τούς αμερικάνους ιμπεριαλιστές.
Ο περίφημος εθνικισμός ή πατριωτισμός (όπως θέλετε πέστε το)τών χουντικών, δέν αποτελούσε τίποτε άλλο από τόν απόηχο τού υστερικού αντικομουνιμού τών νικητών τού εμφύλιου ενάντια στούς ηττημένους.ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ Ο ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.Ένας υπερπατριωτισμός κάλπικος.Αυτό τό απέδειξε (όπως ήδη ειπώθηκε) προδοσία τής Κύπρου τό 1974.
Δέν αγνοώ μ?αυτά πού γράφω τούς απελευθερωτικούς αγώνες τών λαών καί τά διάφορα κινήματά τους όπως πιθανόν μπορεί να πιστέψει καποιος.Απλά έδωσα τήν έμφαση στήν "αφηρημένη" πλευρά τών όρων σάν τέτοιων ,γιατί πιστεύω ότι η μ?αυτόν τόν τρόπο χρησιμοποίησή τους μπορεί νά οδηγεί κι?εμάς σέ λάθη πού σέ τελευταία ανάλυση ωφελούν τούς κάθε μάρκας νεοταξίτες......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας