patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΜΠΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 30, 2011 9:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΠΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΜΠΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στήν Λιβύη εκεί στοχεύει.Στο να προλάβουν τις περεταίρω εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και να ελέγξουν τα πετρέλαια της περιοχής και κατόπιν να εκβιάσουν όλες τις χώρες να υποταχθούν στόν παγκόσμιο φασισμό του 4 ράιχ της Αμερικής με την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός βυθίζεται σήμερα στην πιό θανάσιμη κρίση της ιστορίας του. Εξάντλησε και τα τελευταία όρια της ύπαρξης του και όπως το κάθε τι στην ζωή έχει μια αρχή και ένα τέλος έτσι και ο καπιταλισμός έκλεισε τον κύκλο της της ζωής του.

Η σχετική καπιταλιστική μεταπολεμική ευημερία τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Απειλούμαστε πλέον με απόλυτη φτώχεια και αθλιότητα. Το σοσιαλισμός η βαρβαρότητα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Για περισσότερα εδώ. http://www.patari.org/articles/thanasimiAgonia.php

Μεσοπολεμική κρίση και η σημερινή

Η προπολεμική κρίση ήταν κυρίως ευρωπαϊκη και έκφραζε το αδιέξοδο του «ευρωπαϊκού» καπιταλισμού, ενώ η σημερινή είναι παγκόσμιας εμβέλειας.

Στόν μεσοπόλεμο ο αμερικάνικος καπιταλισμός που δεν είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του, μετά το πέρας του Β Παγκοσμίου πολέμου βγήκε ισχυρότερος και αναδείχτηκε σε παγκόσμια ηγετική δύναμη επικρατώντας επί των αντιπάλων του ιμπεριαλιστών.

Η επικράτηση της Αμερικής σαν ηγέτιδας δύναμης επί των αντιπάλων της ιμπεριαλιστών Γερμανίας Ιαπωνίας (παραδόθηκαν «άνευ όρων») και της Αγγλίας Γαλλίας «οικιοθελώς» για την επικράτηση των παγκόσμιων αγορών έδωσαν ένα «τέλος» στο θανάσιμο ανταγωνισμό αναμεταξύ τους ( εξού και ημεταπολεμική «ιμπεριαλιστική ειρήνη») έδωσε την ευκαιρία στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό να βάλει μια ιμπεριαλιστική «τάξη» και να σώσει το καπιταλισμό σαν σύνολο.

Σήμερα καμία καπιταλιστική δύναμη δεν υπάρχει να βγάλει τον καπιταλισμό από την κρίση του. Συνεπώς η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση είναι η μόνη αναγκαία λύση.

Η αποτυχία της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης του μεσοπολέμου να δώσει την δική της λύση στην καπιταλιστική κρίση λόγω της προδοτικής ηγεσίας της σοσιαλδημοκρατίας και της Σταλινισμένης 3 διεθνούς σαν απάντηση στο αδιέξοδο της κρίσης του καπιταλισμού έφερε τον χιτλερικό φασισμό στην εξουσία σαν "αντίδοτο" του αδιέξοδου της κρίσης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σήμερα ο πλανητικός αμερικάνικος ιμπεριαλισμός σαν απάντηση στο θανάσιμο αδιέξοδο της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού δεν έχει άλλη επιλογή για να διατηρηθεί ή καλύτερα να πάρει παράταση ζωής παρά να ακολουθήσει (και αυτό κάνει) το φασιστικό σχέδιο της τότε χιτλερικής Γερμανίας, και να το εφαρμόσει με νέες μέθοδες.

Η "PAX AMERIKANA" της παγκοσμιοποίησης που εισήγαγαν οι ΗΠΑ μετά την κατάρρευση του «Ανατολικού Μπλόκ» δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η αντιγραφή του χιτλερικού φασιστικού σχεδίου. Η «Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων» επιδιώκει να πετύχει εκεί που απέτυχε ο Χίτλερ: Την ενοποίηση της Ευρώπης (έν μέρει το έχουν πετύχει. Η Ε.Ε. είναι η πιο προχωρημένη μορφή παγκοσμιοποίησης υπό την αμερικάνικη επιτήρηση ) ) και κατόπιν όλου του κόσμου κάτω από την παγκόσμια φασιστική διακυβέρνηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Την ολοκληρωτική ένωση όλου του κόσμου κάτω από την πλανητική κυριαρχία της Αμερικής, εκφραστής του νόμου της καπιταλιστικής συσσώρευσης σε όλο και πιο λίγα υπερεθνικά χέρια που αφανίζει όλες τις εθνικές οικονομίες σε ένα παγκόσμιο υπέρ-ολιγαρχικό -Τράστ.

Ήδη ο Αμερικάνικος τεχνολογικός φασισμός για να προλάβει τις επαναστάσεις και να υποτάξει το κράτη Έθνη, έχει αρχίσει πολέμους και χρησιμοποιεί εκτός τα κλασικά όπλα και τα νέου τύπου, ΤΑ ΓΕΩΦΥΣΙΚΑ ΟΠΛΑ, με πλημμύρες, τυφώνες, σεισμούς, ιούς πυρπολήσεις των δασών κ.λ.π. για να εκβιάσει και να υποτάξει τα κράτη Έθνη, και τους λαούς τους.

Τα γεωφυσικά όπλα είναι παρόντα

Τα τελευταία 10 χρόνια τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι περισσότερα από ότι σε προηγούμενους αιώνες. Ταυτίζονται δέ με τις επιταγές και τους εκβιασμούς της υπερεθνικής ιμπεριαλιστικής ελίτ. Όποια χώρα δεν συμμορφώνεται με τας υποδείξεις, τσούπ και ένα έντονο καιρικό φαινόμενο. Τυχαίο; Ναί λένε όλοι οι αμερικανόδουλοι "αριστεροί" και δεξιοί. Τυχαίο και αυτό; Τέτοια σύμπτωση; ε δέν μπορεί να χωνευτεί ούτε με δέκα απανωτές ιμπεριαλιστικές σόδες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας