patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

¾ψωσαν την Γαλανόλευκη στο ελεύθερο Οβριόκαστρο!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
αυτόπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 22, 2011 6:23 am    Θέμα δημοσίευσης: ¾ψωσαν την Γαλανόλευκη στο ελεύθερο Οβριόκαστρο! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

¾ψωσαν την Γαλανόλευκη στο ελεύθερο
Οβριόκαστρο!


Σε μια συμβολική κίνηση που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης οι πρώτοι κάτοικοι και υπάλληλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, που είχαν την τύχη να ανεβούν το μεσημέρι στο Οβριόκαστρο, ύψωσαν την Ελληνική σημαία.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από 130 δύσκολες μέρες και ακόμη δυσκολότερες νύχτες που οι κάτοικοι της περιοχής ανέβηκαν πλέον ανεμπόδιστα στον υπέροχο ορεινό όγκο του Οβριόκαστρου. Χωρίς πια τον εξονυχιστικό όσο και εξευτελιστικό έλεγχο από τα ΜΑΤ, χωρίς απαγορεύσεις και εκφοβισμούς.

Ήταν 130 ατελείωτες μέρες και νύχτες αγωνίας, προσπάθειας, συνεργασίας, οργάνωσης, διαφωνίας, αλληλεγγύης, έντασης, συγκρούσεων, απογοήτευσης, πικρίας, ενθουσιασμού, πόνου, οργής, χαράς, ομοψυχίας, αυταπάρνησης, ρίσκου, κούρασης, αûπνίας, ανατροπής, αιφνιδιασμού, εκδίκησης, προσδοκίας, πείσματος, εκτόνωσης, ελπίδας… και τώρα δικαίωσης.

Όσοι ανέβηκαν το μεσημέρι στο Οβριόκαστρο, στο σημείο όπου βρίσκονταν τα μηχανήματα της κοινοπραξίας δεν ήταν εύκολο να συγκρατήσουν τα δάκρυα χαράς και απίστευτης συγκίνησης για έναν τόπο που είναι πλέον ιερός στη συνείδηση όλων μας. Ακόμη και μια απλή αναμνηστική φωτογραφία αποτελεί πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας αυτού του ευλογημένου τόπου.

ΑΠΑΡΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ (video)
http://www.youtube.com/watch?v=uDLkP43n23E&feature=player_embedded

http://lavreotiki.com/
Επιστροφή στην κορυφή
κάτω οι δωσίλογοι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 22, 2011 7:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κλέφτες κατοχικές κουφάλες έρχονται κρεμάλες.Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
Επιστροφή στην κορυφή
η αρχή έγινε
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 22, 2011 7:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Κερατέα έδειξε τον δρόμο: Ρουφιάνοι της τρόικας και επιδοτούμενοι «αντιρατσιστούλιδες» λίγα είναι τα ψωμιά σας.
Επιστροφή στην κορυφή
την ουρά στα σκέλια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 22, 2011 7:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Αθάνατη λαϊκή Ελληνική Ψυχή
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 22, 2011 12:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι κάτοικοι της Κερατέας στέλνουν το κατοχικό Πασόκ στόν σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

Η "ανακωχή" των κατοχικών καθαρμάτων του Πασόκ ήταν η άτακτη φυγή της αντιλαϊκής και νεοταξίτικης κυβέρνησης του Τζέφρυ, που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της.

Οι κάτοικοι της Κερατέας ενωμένοι πάνω από τα ξεπουλημένα και προδοτικά κόμματα σημείωσαν περήφανη νίκη. Οι αυταρχικές και αστυνομικές μέθοδες τις πασοκικής δωσίλογης αλητείας δεν μπόρεσαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα των κατοίκων της Κερατέας. Η προσπάθεια να τους υποτάξει με ΜΑΤ και χημικά απέτυχε. Αντί να τους καταβάλει, ο αγώνα τους έπαιρνε όλο και πιο μεγάλες διαστάσεις. Αναγκάστηκαν οι κατοχικοί δωσίλιγοι, εν όψει απρόβλεπτων γεγονότων και συνεπειών, να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να κηρύξουν ανακωχή.

Το να ξανά επιστρέψει η κυβέρνηση στην Κερατέα είναι αδύνατον. Οι κάτοικοι της Κερατέας, έσπασαν τον δικτατορικό νεοταξίτικο τσαμπουκά της, παρότι η ΓΣΕΕ και η αριστερά και ειδικά το ΚΚΕ, τους είχαν εγκαταλείψει στην τύχη τους, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στην κατοχική και πραξικοπηματική κυβέρνηση, των μνημονίων της τρόικας.

Η δήθεν κυβέρνηση του λαού, ηττήθηκε. Οι κάτοικοι της Κερατέας νίκησαν, και κατά συνέπεια, όλος ο Ελληνικός λαός. Η αδυναμία της να υποτάξει τον λαό, φάνηκε καθαρά, ήταν επί ξύλου κρεμάμενη. Το μόνο που απομένει τώρα στα νεοταξίτικα σκουλήκια, είναι να παραιτηθούν δια μέσω της κήρυξης εκλογών μετά το Πάσχα, αφού ψηφήσουν και το τελευταίο φασιστικό μνημόνιο της τρόικας.

Μέχρι εδώ ήταν ο εθνοπροδοτικός και αντιλαϊκός, βρώμικος ρόλος τους. Το Πασόκ, θα θαφτεί κάτω από τα ερείπια της πολιτικής των μνημονίων. Θα καταποντιστεί και θα εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή.

Τον τελευταίο και σύντομο ρόλο του μνημονιακού φασιστικού εκτρώματος, θα κληθούν να τον παίξουν οι άθλιες «προσωπικότητες», που έχουν στα σκαριά, μεταξύ των οποίων και ο Μίκης Θεοδωράκης, αν δεν τους προλάβει η λαϊκή έκρηξη και οργή.

Καλή λαϊκή ανάσταση, και εύγε στους κατοίκους της Κερατέας, που αγωνίστηκαν για όλους μας και ξετίναξαν τον νεοταξίτικο αυταρχικό τσαμπουκά, της κυβέρνησης.
Επιστροφή στην κορυφή
και πολύ γέλιο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μήνυμα Παπανδρέου για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

«Σήμερα δίνουμε και θα δίνουμε πάντα τη μάχη για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες μιας κρίσης που πλήττει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία συνεισφέρουν με τις θυσίες τους για το ξεπέρασμά της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στο μήνυμά του για τα 44 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21η Απριλίου στη χώρα μας.

Καταλήγει λέγοντας ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη και επίπονη αλλά συνάμα προοιωνίζει και ένα καλύτερο αύριο, ενώ εκφράζει παράλληλα την βεβαιότητά του για επιτυχή έκβαση της «μάχης».

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών, μετά την κατάλυση της Δημοκρατίας και την έναρξη μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, σήμερα που η Δημοκρατία δέχεται πλήγματα και υπονομεύεται από κάθε είδους συμφέροντα και από δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, οι θεσμοί αμφισβητούνται.

Επιχειρείται η πολιτική να υποκατασταθεί από τις εντυπώσεις, η αδυναμία έκφρασης ουσιαστικού πολιτικού λόγου επιχειρείται να καλυφθεί πίσω από πράξεις δήθεν αντίστασης, που καλλιεργούν τη βία.

Η άρνηση βασικών υποχρεώσεων, ενισχύει την ανομία και όσους καιροφυλακτούν να πλήξουν την ευνομία και το δημόσιο συμφέρον, όσους βρίσκουν καταφύγιο στο δίκαιο του ισχυρού και καταπατούν την ισχύ του δικαίου,

Η ανεξαρτησία της Ενημέρωσης απειλείται από τις ορέξεις συμφερόντων, σήμερα που, οι εθνικές κυβερνήσεις φαντάζουν αδύναμες μπροστά στην ισχύ του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, οι αγορές είναι παγκόσμιες αλλά οι Δημοκρατίες εθνικές.

Οι οίκοι «αξιολόγησης» και ΟΧΙ οι λαοί και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, θέλουν να ορίζουν τις τύχες μας και να καθορίζουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, σήμερα η περιφρούρηση και η εμβάθυνση της Δημοκρατίας, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες. Σήμερα, αυτό είναι το πρώτιστο χρέος για όλους τους δημοκράτες πολίτες, για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο για τις δυνάμεις του σοσιαλισμού και της αριστεράς.

Σήμερα, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα τη μάχη για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες μιας κρίσης που πλήττει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία συνεισφέρουν με τις θυσίες τους για το ξεπέρασμά της.

Αυτή η προσπάθεια είναι και δύσκολη και επίπονη, αλλά προοιωνίζεται ένα καλύτερο αύριο.

Με πίστη σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχή έκβασή της».

Τζέφρυ ελεεινή κατοχική της τρόικας αυταρχική κουφάλα σε περιμένει κρεμάλα
Επιστροφή στην κορυφή
ίδια συμμορία
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 12:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73
Χούντα και Πασόκ, η ίδια συμμορία
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας