patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Απόφαση Γεν.Συνέλευσης Σπίθας Β.Προαστίων

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 27, 2011 9:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απόφαση Γεν.Συνέλευσης Σπίθας Β.Προαστίων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απόφαση Γεν.Συνέλευσης Σπίθας Β.Προαστίων της 20ης Απριλίου 2011
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της... τσουκνίδας


Η Σπίθα Βορείων Προαστίων στην Γενική Συνέλευσή της, της 20ης Απριλίου 2011, κατά πλειοψηφία, ψήφισε και ενέκρινε το παρακάτω κείμενο.

Η Σπίθα Βορείων Προαστίων ιδρύθηκε την 9η Ιανουαρίου 2011, λίγο μετά την Ιδρυτική Διακήρυξη της 1ης Δεκέμβρη. Με πίστη στις αρχές Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση, ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο κάλεσμα για αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες και υιοθέτησε τις απόψεις της Διακήρυξης.

Προσπάθησε με ποικίλες δράσεις να φέρει αυτές τις απόψεις στην ελληνική κοινωνία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η επέμβασή της στο ΣΚΑÚ ενάντια στην προβολή του ανθελληνικού ντοκυμανταίρ, τη διανομή ενημερωτικών ανακοινώσεων για τις αρχές της Κίνησης στις γύρω περιοχές, τη διανομή της ανακοίνωσης για την 25η Μαρτίου, τη συμμετοχή στην απεργία-πορεία της 23 Φλεβάρη, τη συμμετοχή στο φεστιβάλ του αγώνα της Κερατέας (με εικαστικό δρώμενο) κλπ.

Όταν η Κίνηση μας άρχισε να παρεκκλίνει οργανωτικά δια της οδού των «έτοιμων λύσεων», είτε με την μορφή «οδηγιών», είτε «προτάσεων», αντιδράσαμε αμέσως. Με τρόπο απόλυτα διαφανή και ενυπόγραφα, στείλαμε τις απόψεις μας, θεωρώντας ότι με την παρέμβαση μας αυτή αρθρώναμε ανιδιοτελή πολιτικό λόγο.

Φάνηκε τότε ότι εισακουστήκαμε, όταν λάβαμε κείμενα του ίδιου του κ. Θεοδωράκη (Για το Οργανωτικό πρόβλημα) που επανέθεταν σε βάση αρχών το Οργανωτικό και τα οποία παραδέχονταν το λάθος. Συγχρόνως ήλθε και το κείμενο-πρόταση «Νέο Ξεκίνημα», το οποίο επισφράγιζε την νέα κατάσταση. (Θεωρούμε ότι αν και ανυπόγραφο, ήταν σε ΑΠΟΛΥΤΗ συνεννόηση με τον κ. Θεοδωράκη).

Αναθαρρήσαμε και θεωρήσαμε ότι η πρότασή μας για Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (καθώς και άλλων Σπιθών π.χ. Χανιά), ήταν ο μόνος τρόπος για να διευκρινίσει η Κίνησή μας τους σκοπούς της και για να αποκτήσει επιτέλους πολιτική ομοιογένεια, μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία που δεν θα είχε ξανασυμβεί ποτέ στην νεώτερη ιστορία της χώρας μας.

Έκπληκτοι είδαμε το κείμενο «Νέο Ξεκίνημα» να κατεβαίνει από την Κεντρική Ιστοσελίδα της Κίνησης και συγχρόνως, άφωνοι, παρακολουθήσαμε τις παραιτήσεις των κ.κ. Ληναίου και Καζάκη. Όσον αφορά τον κ. Καζάκη, του οποίου οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες, τον καλούμε ακόμα και σήμερα να τις αποδείξει με στοιχεία.

Τον κ. Θεοδωράκη τον χρειαζόταν η Κίνηση σαν «πνευματικό συμπαραστάτη-εγγυητή» και όχι σαν θρησκευτικό ηγέτη, στην πορεία για ελεύθερες-χειραφετημένες Σπίθες, με στόχο να πραγματώσουν τον ιστορικό τους ρόλο, που δεν ήταν άλλος από την δυναμική τους προσπάθεια να δώσουν ελπίδα στο λαό, βοηθώντας στην κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος και στην εφαρμογή ενός άλλου, με βασική αρχή την άμεση δημοκρατία.

Και ρωτάμε τώρα: τι άλλαξε κι αυτό που βλέπουμε να δημιουργείται είναι ένας μηχανισμός που θεωρεί ότι τα θεωρητικά ζητήματα δεν θα αποτελούν θέμα
συζήτησης στις συνελεύσεις και οι Επιτροπές θα δημιουργούνται από τα «επάνω»; Τί άλλαξε και θεωρηθήκαμε ψευτο-σπίθες, τσουκνίδες, αγκάθια, καρκινικό μόρφωμα;
Μήπως κάποιοι χρειάζονται την Κίνηση σαν κυματοθραύστη της επερχόμενης λαϊκής αγανάκτησης, περιορισμένη σε λόγια και όχι σε έργα ικανά να δρομολογήσουν εξελίξεις; Μήπως διανέμονται ρόλοι, πιθανόν σε μια κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», η οποία μόνο σύγχυση μπορεί να σκορπίσει, για να γίνει δυνατόν να ελεγχθούν οι λαϊκές αντιδράσεις και έτσι το σύστημα να βρει χρόνο να ορθοποδήσει; Και ξαναρωτάμε: ποιος είναι ο ρόλος του κ.Θεοδωράκη σε αυτό το σενάριο;

Η χώρα μας διαλύεται, η ανεργία εκατονταπλασιάζεται, η παιδεία αποδομείται, ο κοινωνικός ιστός καταστρέφεται, οι κίνδυνοι για τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται προ των πυλών.

Επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι σε μια τέτοια κατάσταση, όπου ο καθένας από εμάς θα κινείται προς διαφορετική πολιτική κατεύθυνση και θα αλληλοεξουδετερώνονται έτσι οι δυνάμεις μας, ούτε να είμαστε συνυπεύθυνοι στην εξέλιξη της Σπίθας σε κάτι άλλο που σε τίποτα δεν θα θυμίζει την Ιδρυτική της Διακήρυξη και επειδή δεν δεχόμαστε σε τέτοιες στιγμές διλήμματα του τύπου «Καραμανλής ή τανκς» - «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή καταστροφή», δηλώνουμε ότι το μόνο μας σύνθημα είναι: «η Ελλάδα στα χέρια μας ή τίποτε άλλο». Ζητάμε από τον κ. Θεοδωράκη να θέσει εαυτόν «ενώπιος ενωπίω» του ελληνικού λαού.

Εμείς η Σπίθα Βορείων Προαστίων, ως «βλαβερές τσουκνίδες» (παρ´ ότι η κνίδη -κοινώς τσουκνίδα- χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική για τις θεραπευτικές της ιδιότητες), αποχωρούμε προσωρινά απ' τον αγρό, αφήνοντάς τον για να βλαστήσουν τα εναπομείναντα «εξημερωμένα» λοιπά αγρωστώδη.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δρούμε με μόνο οδηγό την Διακήρυξη της 1ης Δεκέμβρη και την ομιλία στο ΡΕΞ, προσπαθώντας να υλοποιήσουμε τις αρχές που περιλαμβάνονται σε αυτήν (Εθνική Ανεξαρτησία και Αναγέννηση - Λαϊκή Κυριαρχία - Αυτοοργάνωση - Άμεση Δημοκρατία), μη αναγνωρίζοντας αντίθετες προς αυτήν ενέργειες και πράξεις, από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Στα πλαίσια αυτά καλούμε ΟΛΟΥΣ τους σπιθιστές και τις Σπίθες, που είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζονται τους ίδιους προβληματισμούς και μιλάμε την ίδια "γλώσσα", να συναντηθούμε σε ένα κοινό Πανελλήνιο δρόμο, ώστε να αυτοοργανωθούμε και να χαράξουμε όλοι εμείς την κοινή αγωνιστική μας πορεία και τις δράσεις του Κινήματος της Σπίθας μας.


20-4-2011
ΣΠΙΘΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας