patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΧΗ
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 28, 2009 11:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα το πω για μία τελευταία φορά, μήπως γίνει κατανοητό.
Η απόχή δεν είναι απόρριψη-αποδοκιμασία, διότι μπορεί να οφείλεται π.χ. σε κώλυμα. Μόνο το ΛΕΥΚΟ δείχνει αποδοκιμασία.
Η αποχή θα είναι μεγάλη, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο σε άλλα κράτη. Την μεγαλύτερη αποχή παρουσιάζουν τα πιο μεγάλα κράτη, ενώ τα μικρότερα, Ελλάς, Κύπρος και Μάλτα θα έχουν την μικρότερη. Αυτά σύμφωνα με δημοσκοπίσεις της ίδιας της ΕΕ. Τα άκουγα το πρωί που ερχόμουν στην δουλειά μου στο ραφιόφωνο του αυτοκινήτου και είπαν ότι η Σλοβενία, σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων της, θα έχει αποχή ... 84% !
Επιστροφή στην κορυφή
Τιμόθεος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 28, 2009 2:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nemo, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι είσαι υπέρ της παραμονής της χώρας στο λάκκο των λεόντων, μέχρι να την κατασπαράξουν εντελώς. Με το συμπάθιο αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, ούτε με κανένα απ’ τα κόμματα της Βουλής. Λευκό σημαίνει αποδοκιμασία των κομμάτων και αποδοχή της Ε.Ε.. Εγώ δεν θέλω την Ε.Ε.. Δεν θέλω την πατρίδα μου προτεκτοράτο. Αυτό είναι το πρωτεύον. Με τα κόμματα θα τα βρούμε αργότερα, στις εθνικές εκλογές.
Επιστροφή στην κορυφή
Καρσιλαμάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 28, 2009 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπάρχει μεγάλη διαφορά του "λευκού" από την "αποχή".

Το λευκό αποδέχεται τις εκλογικές διαδικασίες και απλώς αποδοκιμάζει τα κόμματα.

η αποχή αποδοκιμάζει και τις εκλογικές διαδικασίες.

ΣΗΜΕΡΑ στις ευρωεκλογές, όπως έχει εμπεριστατωμένα αναλυθεί εδώ μέσα,
ΠΡΕΠΕΙ να αποδοκιμαστεί όλο αυτό το εκλογικό σκηνικό απάτης, δηλαδή και οι ευρω-εκλογικές διαδικασίες.

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τις νεοταξικές αυτές εκλογικές διαδικασίας,
που κτυπάνε ευθέως τις διαδικασίες των εθνικών εκλογών.


Είναι τεράστια, συνεπώς η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών θέσεων.


Ή αποδέχεσαι αυτό το σκηνικό απάτης και υποδούλωσής του έθνους-κράτους που έχει ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ευρώπη ή το αρνείσαι και ΑΠΕΧΕΙΣ...

πιο απλά δεν γίνεται...
Επιστροφή στην κορυφή
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 29, 2009 12:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τιμόθεος έγραψε:
Παράθεση:
Nemo, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι είσαι υπέρ της παραμονής της χώρας στο λάκκο των λεόντων, μέχρι να την κατασπαράξουν εντελώς.


Λάθος, πώς είναι δυνατόν να είμαι υπέρ, όταν έχω πει ρητά ότι δεν πιστεύω στην ΕΕ. Έχω, όμως, εκφράσει και το ερώτημα πώς βγαίνει κανείς από κει μέσα; Εκτός αυτού, αν δεν πας να ψηφίσεις, βγάζεις την χώρα από τον λάκκο των λεόντων; Μπορεί να σε προτρέπουν να πας να ψηφίσεις, αλλά, πίστεψέ με, η αποχή σου βολεύει τα μέγιστα το φασισταριό των Βρυξελλών. Αυτό θέλουν κι αυτοί, πολίτες αδιάφορους.
Επιστροφή στην κορυφή
Βολφ Μπιρμαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 29, 2009 1:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΚΕ ΑΕ & ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕ

dibate 2009
ΕΡΩΤΗΣΗ:k.Παπαρηγα προτεινατε ο κατωτατος βασικος μισθος να ειναι 1300 καθαρα.Γιατι δεν πληρωνετε με αυτο το μισθο τους εργαζομενους στην εφημεριδα σας και στα γραφεια σας?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Προσφερουν εθελοντικη εργασια.

ΕΡΩΤΗΣΗ:κ.Αλαβανο προτεινατε να προσληφθουν 100,000 ατομα στον δημοσιο τομεα,την στιγμη που η Ελλαδα εχει τους περισσοτερους δημοσιους υπαλληλους απο οποιοδηποτε αλλο κρατος της Ευρωπης.Το κοστος θα ειναι 1 δις ευρω τον χρονο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:η εισφοροδιαφυγη απο το ΙΚΑ ειναι 3,8 δις(οπως ελεχθη προηγουμενως σε αλλη ερωτηση).
σ.σ. ασχετο , γιατι η εισφοροδιαφυγη του ικα αφορα το ασφαλιστικο ταμειο ,ενω οι πληρωμες του δημοσιου αφορουν τον προυπολογισμο.
Και μαλιστα κ.Αλαβανο η εισφοροδιαφυγη γιγαντωθηκε απο τοτε που γεμισε η Ελλαδα λαθρομεταναστες,προς οφελος του μεγαλου κεφαλαιου .
Εσεις που ειστε υπερ της λαθρομεταναστευσης μηπως εργαζεσθε υπερ του μεγαλου κεφαλαιου?Το μεγαλο κεφαλαιο δεν εχει πατριδα.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΕ
ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕ (εταιρεια περιορισμενης ευθυνης).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ.Ν Τ Α Β Ε Λ Η και κ. Θ Υ Μ Ι Ο Π Α Π Α Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Υ (εκτος αν ειναι το ιδιο προσωπο) , που μας προτρεπεις να ψηφισουμε στις ευρωεκλογες,μετα απο φοβερη μαρξιστικη αναλυση .
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 29, 2009 1:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν αντιλαμβάνομαι πώς πέταξες, έτσι ξεκάρφωτα αυτό το κείμενάκι και μάλιστα σε ξεχωριστό θέμα, ενώ αγνοείς και τη συζήτηση που έχει γίνει και τα λινγκ στο «Πατάρι» τα σχετικά με τις ευρωεκλογές.
Τέλος πάντων. Αλλά όταν γράφεις κάτι φρόντιζε πρώτα να είσαι καλά ενημερωμένος.
Διάβασε τα παρακάτω
:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20698#20698



Το λάθος μας

.
Μάλλον η θέση μας για ψήφο στο ΚΚΕ στηρίζεται σε λάθος πολιτικό σκεπτικό. Η ψήφος στο ΚΚΕ ΔΕΝ έχει αντικαπιταλιστικό και αντι-ιμπεριαλιστικό χρώμα, όπως εκτιμούσαμε, αλλά αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ της συγκεκριμένης πολιτικής του, μιας πολιτικής που δε κινείται απλώς εντός των τειχών (στα λόγια είναι εκτός των τειχών), αλλά και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την πλανητική ιμπεριαλιστική πολιτική των «ανοικτών συνόρων», δηλαδή των πολυεθνικών: ευρωπαϊκών και Αμερικανικών.

Δεν μπορεί να κτυπάς την Ευρώπη του κεφαλαίου στα λόγια και στην πράξη να είσαι υπέρμαχος της εισαγωγής αλλοδαπών από το κεφάλαιο και όλων των «πολυπολιτισμικών» ιδεολογημάτων του κεφαλαίου.

Μια εκλογική ενίσχυση, συνεπώς, του ΚΚΕ, δεν αποτυπώνει ΡΟΠΕΣ αντικαπιταλιστικές και ανατρεπτικές μέσα στην ελληνική κοινωνία (οι εκλογικοί δείκτες απλώς αποτυπώνουν τις κοινωνικές διεργασίες και μάλιστα παραμορφωμένα), αλλά εντελώς αντίθετες: Ενδυνάμωση και δικαίωση των ιδεολογημάτων και των πρακτικών του ΚΚΕ. Ιδεολογήματα και πρακτικές που μπλοκάρουν, σαμποτάρουν, ακόμα και στιγματίζουν την λαϊκή αφύπνιση.

Με τα δεδομένα αυτά, στις σημερινές συνθήκες, η εκλογική στάση που εναρμονίζεται με τις αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας (ενστικτώδεις, μισό-συνειδητές ή και συνειδητές) είναι η ΑΠΟΧΗ.

Γι’ αυτό την τρέμουν οι πάντες και πρώτη και καλύτερη, η ηγεσία του ΚΚΕ.

Η αποχή, δεν προσλαμβάνει, σήμερα, το χρώμα της παθητικότητας (όπως λάθος αναλύσαμε), αλλά αποτυπώνει ΡΟΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην κοροϊδία και στη χειραγώγησή μας.
Αποτυπώνει ΡΟΠΕΣ ΑΡΝΗΣΗΣ στο να δικαιώσουμε και να νομιμοποιήσουμε ιδεολογήματα και πρακτικές που οδηγούν στην υποταγή μας στη Νέα Τάξη και στον ολοκληρωτικό ισοπεδωτισμό μας.
ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε ΠΑΝΤΑ το θάρρος να αναθεωρούμε τις λαθεμένες θέσεις μας…




Η αποχή είναι εθνική θέση

Είναι, σήμερα, τέτοια η σύγχυση και τόσο μεγάλα τα θεωρητικά μας κενά, που εύκολα οδηγείσαι στο λάθος. Η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε πλήθος νέων προβλημάτων. Συχνά αποκόβουμε αυτά τα προβλήματα από το γενικό ιστό τους και τα προσεγγίζουμε μεμονωμένα και σύμφωνα με τα πολιτικά κλισέ του παρελθόντος. Έτσι καταλήγουμε σε λανθασμένες εκτιμήσεις και θέσεις.

Μια τέτοια λανθασμένη προσέγγιση ήταν η εκλογική μας θέση για ψήφο στο ΚΚΕ. Διπλά λανθασμένη:

α). Στρατηγικά λανθασμένη. Καθοριζόταν από το νόμο της αδράνειας. Δηλαδή από το «δόγμα» του παρελθόντος, παρακάμπτοντας το εξής ουσιαστικό: Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί κεντρική δομή της Νέας Τάξης, το φρούριο των πολυεθνικών, μια ένωση του κεφαλαίου που μέσω των κεντρικών οργάνων της διαλύει τα εθνικά κράτη και αποφασίζει για την «εθνική» πολιτική κάθε χώρας.

β). Τακτικά λανθασμένη. Έκρινε με τα κριτήρια των «εθνικών εκλογών». Κριτήρια και αυτά προσαρμοσμένα στις παρωχημένες φόρμες του παρελθόντος. Γιατί και τα «εθνικά» κοινοβούλια αποτελούν σήμερα διακοσμητικό ντεκόρ της πλανητικής τάξης. Συνεπώς και αυτό το ζήτημα θέλει ιδιαίτερη επεξεργασία σχετικά με τον πραγματικό ρόλο του κάθε κόμματος και ειδικά του ΚΚΕ που στηρίζαμε…

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η Ε.Ε. αποτελεί έναν κεντρικό πυλώνα της παγκόσμιας καπιταλιστικής τάξης. Κάθε χώρα που είναι μέσα σε αυτή την «Ένωση» έχει εκχωρήσει υποχρεωτικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα ευρωπαϊκά κέντρα των αποφάσεων.
Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτά τα κέντρα ελέγχονται από τις πολυεθνικές και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. «Κέντρα» και «δυνάμεις» οι οποίες πρακτικά είναι υποτελείς στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

Η πεμπτουσία της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης είναι παγκόσμια «ανοικτή» αγορά, συνακόλουθα και τα «ανοικτά σύνορα», με όλα τα καταστροφικά, για τα «έθνη κράτη», επακόλουθα: Αυτό είναι το κυρίαρχο «δόγμα» της Ευρώπης των πολυεθνικών…

Κάθε συμμετοχή, συνεπώς, στις ευρωεκλογές
αποτελεί νομιμοποίηση αυτής της Νέας Τάξης πραγμάτων. Είναι σαν υπογράφεις με την ψήφο σου την υποταγή σου στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στην εθνική σου υποδούλωση και στην άλωση των ιστορικών και συνεκτικών ιστών της κοινωνίας σου…
Κανένα μεγάλο «εθνικό» πρόβλημα δεν λύνεται εντός των «εθνικών» συνόρων. Για όλα τα μεγάλα προβλήματα και ιδιαίτερα για την εθνική μας πολιτική αποφασίζουν τα διευθυντήρια και τα κέντρα των πολυεθνικών της Ευρώπης. Όταν δεν υπάρχει εθνική νομισματική πολιτική δεν υπάρχει τίποτα το «εθνικό», τα πάντα ρυθμίζονται, όχι από τις εθνικές ανάγκες, αλλά από τις ανάγκες των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Όσοι, συνεπώς, συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκλογές μας εξαπατούν ασυστόλως. Είναι ενσωματωμένοι και υποτελείς στην πλέον προωθημένη μορφή της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, ανεξάρτητα από τις αντινεοταξικές ρητορείες και αντί-ιμπεριαλιστικές δημαγωγίες.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα, διαπράττει διπλή και τριπλή απάτη. Από τη μια καταγγέλλει στα λόγια το καθεστώς της Ευρώπης των μονοπωλίων και ΠΡΑΚΤΙΚΑ συμμετέχει και το νομιμοποιεί. Γνωρίζει ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια απάτη, χωρίς ΚΑΜΙΑ δύναμη απόφασης και ζητάει ψήφους για να συμμετάσχει σε αυτό το διακοσμητικό κοινοβούλιο της απάτης.

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι απάτη. Είναι μια κερδοφόρα λέσχη φλυαρίας, χωρίς καμία αρμοδιότητα και χωρίς δικαίωμα ν’ αποφασίζει για οτιδήποτε. Άλλοι αποφασίζουν: Το ανεξέλεγκτο διευθυντήριο των Βρυξελών και πίσω απ’ απ’ αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι πολυεθνικές.

ΟΛΟΙ όσοι μας ζητάνε τη ψήφο μας για να ακουστεί μια «εθνική φωνή» στην Ευρώπη είναι το λιγότερο απατεώνες. Ανέξοδες δημαγωγίες για μια θεσούλα στο τραπέζι των πολυεθνικών και του μισθολογίου τους με τις υψηλότατες τιμές. Οι «εθνικές φωνές» αλλού πρέπει να ακούγονται και κυρίως στο ξεσήκωμα και την οργάνωση των λαών και όχι στους διευθυντές των οίκων ανοχής: στους μαφιόζους της Νέας Τάξης…

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι ένα κοινοβούλιο μαϊμού. Ένα κοινοβούλιο κατασκεύασμα των ισχυρών του χρήματος. Δεν αποτελεί ΚΑΜΙΑ κατάκτηση των λαών και των Επαναστάσεων, όπως τα εθνικά κοινοβούλια. «Στήθηκε» από πάνω χωρίς να ερωτηθούν καν οι λαοί.

ΚΑΘΕ, συνεπώς, συμμετοχή στις ευρωεκλογές ισοδυναμεί με έμπρακτη αποδοχή της υποδούλωσής μας.

Ένα βροντερό ΟΧΙ, λοιπόν, σε αυτή την απάτη των ευρωεκλογών.

Η ΑΠΟΧΗ, εδώ, είναι «εθνική θέση» και απορρέει στρατηγικά από όλα όσα παραπάνω αναφέραμε…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 29, 2009 1:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:a6ad668651="Βολφ Μπιρμαν"] ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ.Ν Τ Α Β Ε Λ Η και κ. Θ Υ Μ Ι Ο Π Α Π Α Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Υ (εκτος αν ειναι το ιδιο προσωπο) , που μας προτρεπεις να ψηφισουμε στις ευρωεκλογες,μετα απο φοβερη μαρξιστικη αναλυση .


Μήπως κάνεις λάθος; Τώρα πήγα στο Ρεσάλτο και δεν βρήκα τίποτε τέτοιο. Μπορείς να δώσεις κάποιο λινγκ;
Επιστροφή στην κορυφή
Βολφ Μπιρμαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 29, 2009 3:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΤΑΒΕΛΗ

εκτιμω τους ανθρωπους που εχουν το θαρρος να αναγνωριζουν το λαθος τους.Δειχνει λεβεντια.
Και μονο γιαυτο αναθεωρω την αποψη που ειχα για το προσωπο σου.

Οσον αφορα τις εκτιμησεις σου σε αλλες συμφωνω και σε αλλες διαφωνω.
Το να μην συμμετεχω στα οργανα της ΕΕ συμαινει οτι αλλοι θα κανουν κουμαντο για την χωρα μου.Οχι οτι αν συμμετεχω θα αλλαξουν δραματικα υπερ μας τα πραγματα,αλλα αν ειμαι απ εξω θα ειναι χειροτερα.Βεβαια παιζει ρολο και ποιους θα στειλω στο ευρωκοινοβουλιο,να προστατεψουν τα συμφεροντα της Ελλαδας.
Ειναι η πολιτικη του συγκριτικου κοστους.
Ειναι αυτο που ειπε ενας Ισπανος κομμισαριος της ΕΕ, οτι η ΕΕ ειναι μια παραγκα που σταζει απο παντου.Αλλα εξω ριχνει καρεκλοποδαρα.
Το προβλημα ειναι που δεν υπαρχει σημερα ενα πατριωτικο αριστερο κομμα να στοιχηθουμε πισω του.
Και οχι μονο δεν υπαρχει ,αλλα ειναι και απεναντι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας