patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Είμαι σύμβολο αντιρατσισμού, δηλώνει ο Μίκης

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
νάτος πετιέται
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 09, 2011 9:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Είμαι σύμβολο αντιρατσισμού, δηλώνει ο Μίκης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είμαι σύμβολο αντιρατσισμού, δηλώνει ο Μίκης στην επιστολή του στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας

Πολλά ερωτήματα απευθύνει ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας (ΚΙΣΕ), με αφορμή ανακοίνωση του τελευταίου σχετικά με τη ματαίωση από την αυστριακή Βουλή της μετάδοσης του έργου «Ματχάουζεν».

«Γιατί επιμένετε σώνει και καλά να με κάνετε εχθρό των Εβραίων; Γιατί δεν σας αρέσει η αλήθεια, που με θέλει άνθρωπο-σύμβολο στον αγώνα κάθε είδους αντιρατσισμού και φυσικά αντιεβραϊσμού - αντισημιτισμού;».

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως ''οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού'' και ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση, δεν έχουν προκαλέσει μόνον έκπληξη αλλά και βαθιά λύπη, ακριβώς γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο συνδημιουργός αυτού του θαυμάσιου έργου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΣΕ, επί της οποίας αντέδρασε ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

«Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ γνωρίζουν την αγάπη μου προς τη χώρα και τον Λαό τους, όχι μόνο εξ αιτίας του “Mauthausen” που αποτελεί έναν ύμνο διεθνούς ακτινοβολίας στη θυσία των Εβραίων» απαντά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτηρίζει «ψευδέστατα» τα όσα του αποδίδονται.

«Στην πραγματικότητα» εξηγεί ο ίδιος «αφού ανέλυσα σε κάποια συνέντευξή μου τον ρόλο του κράτους των Η.Π.Α., που κατά τη γνώμη μου περνά την πιο άγρια ιμπεριαλιστική του φάση με τους πολέμους και τις γενοκτονίες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, είπα ότι το κράτος του Ισραήλ δυστυχώς στηρίζει τις Η.Π.Α. και τη σημερινή εξωτερική τους πολιτική που είναι η ρίζα του Κακού, επομένως βρίσκεται κοντά στη ρίζα του Κακού».

Ο ίδιος απορρίπτει τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να δηλώνει «αντισημίτης», διευκρινίζοντας ότι η επίμαχη φράση του σε τηλεοπτική μου συνέντευξη ήταν η εξής: «Θα πρέπει όμως να διευκρινίσω ότι είμαι αντισημίτης. Ουσιαστικά αγαπώ τον Εβραϊκό λαό, αγαπώ τους Εβραίους, έχω ζήσει πολύ μαζί τους, αλλά όσο μισώ τον Αντισημιτισμό άλλο τόσο μισώ και τον Σιωνισμό».

Και, απευθυνόμενος προς το ΚΙΣΕ, προσθέτει: «Διαβάζοντας ολόκληρο το κομμάτι αυτό κι όχι μια φράση ξεκομμένη, όπως κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, και διανοητικά ανάπηρος να είναι κανείς, καταλαβαίνει χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία ότι μετά από μία δίωρη εξαντλητική συνέντευξη η λέξη ''αντισημίτης'' ήταν ένα φραστικό λάθος, διότι πώς μπορεί να είναι αντισημίτης κάποιος που στην επόμενη ακριβώς φράση λέει ότι αγαπά τον εβραϊκό λαό και τους Εβραίους και ότι μισεί τον αντισημιτισμό; Όπως και να ¡χει, οι εχθροί μου βρήκαν το ''πάτημα'' που τόσον καιρό τώρα καιροφυλακτούσαν για να βρουν. Εσείς όμως;».
Επιστροφή στην κορυφή
Ανένδοτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 11, 2011 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Μεταξύ των πρώην βουλευτών που διεκδικούσαν αναδρομικά

Επιβεβαίωσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, διά του δικηγόρου του Κ. Σαμαρτζή, ότι είναι μεταξύ των πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά στις συντάξεις τους. Σε χθεσινή ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο συνθέτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπως δικαιούται κάθε Ελληνας πολίτης», καταθέτοντας αίτηση τον Μάρτιο του 2009 πριν δηλαδή -όπως υποστηρίζεται- «εκδηλωθεί στη χώρα η οικονομική κρίση και σε περίοδο που δεν υπήρχε υποψία για το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος». Οπως διευκρινίζεται, ο μουσικοσυνθέτης «ουδέν ποσό» έχει εισπράξει και «είναι αυτονόητο ότι, υπό τις τρέχουσες, δραματικές, οικονομικές εξελίξεις, εάν ποτέ το Δημόσιο καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για τον λόγο αυτό, τότε αυτό θα επιστραφεί άμεσα».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_11/05/2011_441735
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας