patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αποσύρονται και οι τελευταίοι Βρετανοί από το Ιράκ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 23, 2011 7:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Αποσύρονται και οι τελευταίοι Βρετανοί από το Ιράκ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αποσύρονται και οι τελευταίοι Βρετανοί από το Ιράκ. Τρίζουν τα θεμέλια του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Αφού μακέλεψαν τον λαό του Ιράκ με δολοφονίες, εκτελέσεις, βασανισμούς, βομβαρδισμούς αμάχων, βιασμούς, και κατέστρεψαν την οικονομία αποσύρονται και οι τελευταίοι μακελάρηδες Βρετανοί φονιάδες.

Η Βρετανία ολοκληρώνει έτσι μια ιμπεριαλιστική δουλική παρουσία στό πλευρό του πόλεμου της Αμερικής κατά του Ιράκ που ξεκίνησε το 2003 με την δήθεν ύπαρξη των μαζικών όπλων καταστροφής και τηn συνεργασία με την μαϊμού Αλ-Κάϊντα, του καθεστώς του Saddam Hussein, με την οποία κινδύνευε η Αμερική και όλος ο πλανήτης.

Το καθεστώς του Saddam Hussein που εξαφανίστηκε από προσώπου γής ώς δια μαγείας, μέσα σε μια νύχτα, χωρίς να πέσει ντουφεκιά κατά των Αμερικανών με την είσοδο τους στην Βαγδάτη. Ασφαλώς πρόκειται για μιά από τις πιό ύπουλες και μεγαλύτερες προδοσίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Της συμφωνίας του Ιρακινού καθεστώτος με τους Αμερικανούς φονιάδες των λαών.

Η απόσυρση των 170 στρατιωτών είχε ήδη γίνει γνωστή μέσω ανακοίνωσης του υπουργού Άμυνας, Liam Fox, τις προηγούμενες ημέρες, εκδηλώνει την αδυναμία της Αμερικής και των τσάτσων τους, τους βρετανούς, να κερδίσουν τον πόλεμο παρά τις τυμπανοκρουσίες τους πως θα έκαναν περίπατο. «Αυτό που ζητούμε τώρα είναι η ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων με το Ιράκ», είχε προσθέσει, ο Liam Fox, μιλώντας μπροστά στη Βουλή των Κοινοτήτων την περασμένη Τετάρτη.

Βάση επίσημων ανακοινώσεων, 279 Βρετανοί στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους από το 2003. Εκείνη την χρονιά εκτιμάται ότι περισσότεροι από 46 χιλ. μέλη του στρατού της Βρετανίας, είχαν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία του Ιράκ, με επίκεντρο το λιμάνι της Αλ Μπάσρα (Βασόρα). Ανεπίσημα η Βρετανία είχε σταματήσει τη συμμετοχή των δυνάμεων της σε πολεμικές συγκρούσεις ήδη από το 2009, ωστόσο είχε διατηρήσει μια μικρή δύναμη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της, προκειμένου να εκπαιδεύσει Ιρακινούς ναύτες και αξιωματούχους, στο νότιο λιμάνι του Ουμ Γκάσρ.

Η Βρετανία, κολαούζος της Αμερικής, αναγκάζεται να αποχωρήσει διότι δεν έχουν καμία ελπίδα να κερδίσουν τον πόλεμο. Το μόνο που κατάφεραν, είναι να έχουν προξενήσει θανάτους, καταστροφές και δυστυχίες στο Ιράκ, αλλά και στις γύρω περιοχές. Συνάμα με το οικονομικό κόστος του πολέμου, συνέβαλαν και στην παγκόσμια και Ευρωπαϊκη κρίση, που την πληρώνει και η χώρα μας, με περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την ανεργία και την άγρια φορολογία.

Τα χνάρια της Βρετανίας, αναμένεται να ακολουθήσουν και Αμερικανοί. Τότε τα αποτελέσματα της αδυναμίας τους, που θα επιβληθούν στους λαούς, θα γίνουν ολοφάνερα. Ο παγκόσμιος μπαμπούλας, θα εκλείψει και η ώρα των λαών που θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους, θα σημάνει.

Όσο για την Αμερική, θα έχει την τύχη της άλλοτε κραταιής Σοβιετικής Ένωσης. θα διαλυθεί, το λιγότερο σε Βορά και Νότο. Ίσως και σε όσες πολιτείες την αποτελούν, και σε ένα οικονομικό εμφύλιο αναμεταξύ τους, μέχρι η εργατική τάξη της αμερικής να ανατρέψει το κατεστημένο και να γίνει κυρίαρχη δύναμη, που θα ξαναενώσει την Αμερική σε προλεταριακή βάση.

Το βέβαιο είναι πως οι Αμερικάνοι μαζί με τα τσιράκια τους, τους Εγγέζους, με τους ιμπεριαλιστικούς ανέμους που έσπειραν και θα εισπράξουν λαϊκές θύελλες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας