patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

«Αγανακτισμένοι» του κόσμου όλου ενωθείτε στις 15 Οκτώβρη
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΙΝΙΓΜΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 7:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αχ, κύριε Βαγγέλη, με κάνατε να αισιοδοξώ.
Κι εγώ που νόμιζα ότι ακροδεξιά είναι το Μπατσόκ και η τερατώδης κρατική κατασταλτική δομή του...

Άμα είναι έτσι, και είναι ακροδεξιά αυτό που εσείς μάς λέτε (εσείς κι ο κύριος Μιχαλολιάκος) πάμε να κάνουμε ένα ντου όλο κι όλο να ξεμπερδέψουμε.

Βρέ τί ωραία και ρόδινα που τα έχετε στο μυαλό σας κύριε Βαγγέλη.

Βρέ που έχετε την ίδια άποψη με τον κύριο Μιχαλολιάκο (τυχαίο; ποιός ξέρει) για το τί είναι ακροδεξιά σήμερα...
Επιστροφή στην κορυφή
Βαγγέλης Πολίτης



Συμμετέχουν: 19 Ιούν 11
Δημοσιεύσεις: 64
Τόπος: Ιωάννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άμα ο Μιχαλολιάκος έχει πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών και έχει κάνει έρευνες πάνω στο τι είναι ακροδεξιά και τι όχι, τότε με γεια του και με χαρά του. Το ότι η ακροδεξιά είναι οι συμμορίες των ναζιστών, των φασιστών, των χουντικών και των βασιλόφρονων, είναι αληθές.
Είναι άλλο πράγμα η ακροδεξιά σαν όρος Πολιτικής Ιστορίας κι άλλο σαν όρος στην καθημερινότητά μας κι ιδίως στην Ελλάδα του 2011.
¿στε, συμπλέω μαζί του στο τι είναι ακροδεξιά, λοιπόν;
Καλύτερα από το να συμπλέω στις απόψεις μου για τους μετανάστες... Confused
_________________
http://erythra-gi.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μαριος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 9:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μετανάστες: Σαν τις ακρίδες έπεσαν... σαν τις ακρίδες φεύγου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο σπίτι της Νέας Ιωνίας επικρατεί η γνωστή ακαταστασία.... Ολο το νοικοκυριό μοιάζει να βρίσκεται κατάχαμα, λες και κάποιος θέλει να το «ζυγιάσει» - τι χρειάζεται και τι μπορεί να μείνει πίσω; Η Βέρα και ο Κωνσταντίνος επιστρέφουν στο σπίτι τους, στην Αλβανία. Δεκαοχτώ «ελληνικά» χρόνια στέκονται αυτή τη στιγμή στο πάτωμα. Εχει πάψει να τη νοιάζει η γλώσσα εδώ και καιρό. Τα πρώτα χρόνια προσπαθούσε παπαγαλίζοντας τον «Πρωινό Καφέ» και τις ειδήσεις των 8, μα τι θα ωφελήσει σήμερα; Τότε έλεγε ότι είναι από τη Βόρειο Ηπειρο. Σήμερα, από την Αλβανία. Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας όμως δημιούργησε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. «Εγώ σκόπευα σε λίγα χρόνια να σταματήσω τη δουλειά. Ομως έτσι όπως είναι εδώ τα πράγματα, χίλιες φορές η Αλβανία».

Η ίδια εικόνα κάθε μέρα και με τους πακιστανούς.

Δεκάδες από αυτούς περιμένουν στην ουρά έξω από την είσοδο της πρεσβείας του Πακιστάν, στην οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι. Παλαιότερα, οι μετανάστες συνωστίζονταν έξω από την πρεσβεία τους για να λύσουν ζητήματα που αφορούσαν την παραμονή τους στην Ελλάδα. Σήμερα, τακτοποιούν τις υποθέσεις τους για να επιστρέψουν στο Πακιστάν. Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρχών, περίπου 20-30 Πακιστανοί εγκαταλείπουν τη χώρα μας κάθε μέρα, με τον ρυθμό φυγής να αυξάνεται συνεχώς.

Η ουρά που ξεκινά από την είσοδο του κτιρίου της πρεσβείας του Πακιστάν στην οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι χάνεται στο κάθετο στενό. Πενήντα άτομα μες στο νερό. Η ίδια εικόνα καθημερινά. Τις 90.000 φτάνουν οι Πακιστανοί στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρόξενου. Από μια δουλειά να θέλουν να διεκπεραιώσουν, η ουρά δεν θα τελειώσει ποτέ. Ομως κι εδώ, κάτι έχει αλλάξει. Παλιότερα, οι μετανάστες συνωστίζονταν έξω από την πρεσβεία για να λύσουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα που γεννούσε η διάθεση παραμονής τους στην Ελλάδα. Σήμερα, οι περισσότεροι τακτοποιούν τις υποθέσεις τους προκειμένου να επιστρέψουν στο Πακιστάν.

Φεύγουν 20 - 30 κάθε μέρα

Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρχών, περίπου 20 - 30 Πακιστανοί εγκαταλείπουν τη χώρα μας κάθε μέρα, με τον ρυθμό φυγής να αυξάνεται συνεχώς. «Δεν υπάρχουν πια δουλειές γι' αυτούς στην Ελλάδα», λέει στην «Κ» ο Πακιστανός πρόκενος κ. Κάκαν. «Από τότε που φάνηκαν τα πρώτα σημάδια της ύφεσης έχει ξεκινήσει και το κύμα επιστροφής στην πατρίδα». Στο μεγαλύτερο ποσοστό, οι μετανάστες από το Πακιστάν εργάζονταν στον αγροτικό τομέα στην επαρχία, στην οικοδομή ή σε μικρές βιοτεχνίες ή εργοστάσια - κλάδοι που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Και είναι καλύτερα στο Πακιστάν; «Και όμως, ναι» λέει ο κ. Κάκαν. «Οσοι έχουν πτυχίο ή δεξιότητες θα βρουν σίγουρα δουλειά, οι υπόλοιποι θα εργαστούν σε μικρές αγροτικές μονάδες. Μπορεί η κρίση να είναι παγκόσμια, αλλά το Πακιστάν δεν έχει επηρεαστεί προς το παρόν τόσο πολύ».

«Ελλάδα, τέλος», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν έχει οικοδομή, δεν έχω τι να κάνω εδώ, δεν έχει φαΐ». «Ολοι φεύγουν», συμπληρώνει ο Ζαφάρ δίπλα του. «Δεκατρία χρόνια εδώ, γυρίζω τώρα στη γυναίκα μου».

Ανάλογες διαρροές έχουν όλες οι κοινότητες μεταναστών. Για το Μπαγκλαντές, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, ακόμα και την Ινδία τα πρακτορεία κόβουν πια εισιτήρια χωρίς επιστροφή. Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται και οι Αλβανοί που έχουν επαναπατριστεί. «Ελλάδα, τέλος. Δεν αξίζει πια να είμαστε εδώ. Δεν έχει δουλειά».

Να που η οικονομική κρίση, καταδεικνύει το γνωστό, "ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ"

HellasOnTheWeb.Org,
με αποσπάσματα κειμένου απο την εφημερίδα "Καθημερινή"
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Διευκρινήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

απελάτης. έγραψε:
Όταν το Χαφιεδο-indymedia μιλάει για παγκόσμια επανάσταση και παγκόσμια Αλλαγή στις 15 Οκτωβρίου, κλικ εδώ διπλοτριπλό κουμπωθείτε. Η Μαδρίτη και η Αθήνα φαίνετε ότι ήταν δοκιμή της Σόρος- REAL DEMOCRACY για την τωρινή παγκόσμια προβοκάτσια που δεν θα είναι βέβαια απόπειρα παγκόσμιας επανάστασης αλλά το άλλοθι για άμεση δρομολόγηση παγκόσμιας δικτατορίας. Είναι η μόνη απάντηση που διαθέτει η παγκόσμια συμμορία απέναντι στην τελική παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού.


1) Πιστεύεις ότι οι αγανακτισμένοι που κατέκλυσαν την Αθήνα και την Μαδρίτη (και άλλες πόλεις) ήταν τελικά προβοκάτσια; Ότι αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους φτάνοντας ως και πάνω από εκατομμύριο σε πάνω από μια περιπτώσεις ήταν υποκινούμενοι από τον Σόρος, χωρίς να το καταλαβαίνουν;

2) Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει στις 15 του μήνα; Συμμετοχή (με επιφυλακή εννοείται) ή αποχή;

3) Οποιαδήποτε κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει άλλοθι για παγκόσμια δικτατορία; Αρκεί "να τους παίρνει" (τον Σόρος & Σια) να την εγκαταστήσουν. Το αν θα είναι κατόπιν υποκίνησης ή λόγω πραγματικά αυθόρμητης εξέγερσης είναι τελικά δευτερεύουσας σημασίας. Πρώτιστη σημασία έχει το αν αυτοί που θα βγουν στους δρόμους θα μπορέσουν, τελικά, να δράσουν οργανωμένα και να τσακίσουν το 4ο Ράιχ ή όχι. Στην τελευταία περίπτωση, είτε πρόκειται για υποκίνηση είτε όχι, η δικτατορία θα εγκατασταθεί εξίσου καλά...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παταρίσιος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 12:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βαγγέλης Πολίτης έγραψε:

¿στε, συμπλέω μαζί του στο τι είναι ακροδεξιά, λοιπόν;
Καλύτερα από το να συμπλέω στις απόψεις μου για τους μετανάστες... Confused


Κύριε Βαγγέλη αν ζούσαμε ακόμα στο 1997, άντε στο 1998, θα έλεγα ότι τα ανθρωπιστικά σας συναισθήματα έχουν θολώσει την λογική και την πολιτική σας κρίση. Ζούμε όμως στο 2011, και δεν μπορεί παρά να έχετε καταλάβει πλέον ότι εδώ δεν διακυβεύονται τα ευγενή σας αισθήματα για τους μετανάστες αλλά ότι τα ανοιχτά σύνορα για αλλοδαπούς εργάτες, εμπορεύματα και κεφάλαια, είναι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης, πολιτική παράμετρος της οποίας είναι η νέα τάξη και η παγκόσμια διακυβέρνηση, για την οποία τόσο συχνά μιλάει ο Γιωργάκης Τσολάκογλου. Επομένως η ταυτότητα των απόψεων σας με τον έτερο κύριο, τον Μιχαλολιάκο, για το που βρίσκεται σήμερα ο φασισμός, είναι μόνο το φτηνό άλλοθι της ταύτισης σας με τον πραγματικό φασισμό, του οποίου εκπρόσωπος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι ο Γιωργάκης Τσολάκογλου και γι' αυτό έχετε και τις ίδιες ακριβώς θέσεις για τις εισαγωγές μισθοφόρων του κεφαλαίου, πολλαπλής χρήσης, μία εκ των οποίων είναι η φαλκίδευση και εξαφάνιση των εθνών και εθνικών κρατών. Ο δε κύριος Τσολάκογλου έχει ήδη ετοιμάσει και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο το οποίο προφανώς θα ψηφίζατε ως βουλευτής με χέρια και με πόδια. Σας παραθέτω τα πρώτα του άρθρα για να διαπιστώσουμε όλοι οι άλλοι ότι έχετε ένα μεγάλο φίλο και ομοϊδεάτη στην "ελληνική" Βουλή, διότι εσείς γνωρίζεται πολύ καλά ποιοι και σε ποιο στρατόπεδο είναι οι φίλοι σας:

ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ Σχέδιο Νόμου

Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου


Άρθρο 1

Σκοπός


Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2008 και την από 7 Μαρτίου 1966 Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970.

Άρθρο 2

Έννοια όρων


Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.

Ο όρος «θρησκεία» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος γενικά σε πρόσωπα τα οποία προσδιορίζονται βάσει θρησκευτικής πίστης ή άλλων περί την πίστη πεποιθήσεων.

Άρθρο 3

1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.

Κλπ. κλπ. κλπ.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 12:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θεσεις εργασιας δεν υπηρχαν εδω και δυο δεκαετιες απ'την κριση του 1992. Η μεταφορα πλυθησμων ειταν οργανωμενο σχεδιο των βορειων ιμπεριαλιστικων ταξεων με 100 χρονια πλεον ιστορια με προτυπο την Αμερικη και την ΝΤΠ.

Εδω και δυο δεκαετιες κατεστρεψαν τον συνδικαλισμενο ιδιωτικο τομεα.
Τωρα καταστρεφουν τον δημοσιο. Το γεγονος οτι μερικοι λαθροεποικοι φευγουν δειχνει οτι ποτε δεν εγιναν τμημα της ελληνικης κοινωνιας και απλως κοιταγαν την παρτι τους και μολις βρηκαν τα σκουρα την εκαναν.

Η εξ'ολοκληρου απωλεια των λαθροεποικων απ´τις διαδηλωσεις του Μαιου-Ιουνιου τι μας δειχνει. Ολες οι φιλοσοφικες αρλουμπες περι ενωσεις ελληνων μεταναστων ειταν απλως ενα παραμυθι. Και οχι μονο εκει. Αφου εκλεψαν τις δουλειες ελληνων τωρα ληστευουν γιαγιαδες και παππουδες και οχι μονο. Οπως το ΔΝΤ δεν αφησε ειρηνικη καταληξη στις διαδηλωσεις των αγανακτισμενων ετσι και δεν θα υπαρξη ειρηνικη καταληξη στις σχεσεις ελληνων λαθρομεταναστων.

Οτι οι φτιαχτες ημερομηνιες με ημερα 'επαναστασης' η ημερα 'περικυκλωσεις' της βουλης οργανωνονται απο ξενα κεντρα ειναι φως φαναρι, θελουν να ελεγχουν οποια αντιδραση θα υπαρξει και να δημιουργησουν συγχηση και αποστροφη στον κοσμο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
παταρίσιος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 12:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Α, να σας βάλω και τους υπογράφοντες το νομοσχέδιο, για να προσθέσεται και την δική σας κύριε Βαγγέλη.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Οικονομικών Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Εξωτερικών Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ
Υγείας & Κοινωνικής αλληλεγγύης Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ, Δικαιοσύνης Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, Προστασίας του Πολίτη
ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 3:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Διευκρινήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΟΒΕΛΙΞ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ Ω ΟΒΕΛΙΞ

Obelix έγραψε:
απελάτης. έγραψε:
Όταν το Χαφιεδο-indymedia μιλάει για παγκόσμια επανάσταση και παγκόσμια Αλλαγή στις 15 Οκτωβρίου, κλικ εδώ διπλοτριπλό κουμπωθείτε. Η Μαδρίτη και η Αθήνα φαίνετε ότι ήταν δοκιμή της Σόρος- REAL DEMOCRACY για την τωρινή παγκόσμια προβοκάτσια που δεν θα είναι βέβαια απόπειρα παγκόσμιας επανάστασης αλλά το άλλοθι για άμεση δρομολόγηση παγκόσμιας δικτατορίας. Είναι η μόνη απάντηση που διαθέτει η παγκόσμια συμμορία απέναντι στην τελική παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού.


1) Πιστεύεις ότι οι αγανακτισμένοι που κατέκλυσαν την Αθήνα και την Μαδρίτη (και άλλες πόλεις) ήταν τελικά προβοκάτσια; Ότι αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους φτάνοντας ως και πάνω από εκατομμύριο σε πάνω από μια περιπτώσεις ήταν υποκινούμενοι από τον Σόρος, χωρίς να το καταλαβαίνουν;

2) Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει στις 15 του μήνα; Συμμετοχή (με επιφυλακή εννοείται) ή αποχή;

3) Οποιαδήποτε κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει άλλοθι για παγκόσμια δικτατορία; Αρκεί "να τους παίρνει" (τον Σόρος & Σια) να την εγκαταστήσουν. Το αν θα είναι κατόπιν υποκίνησης ή λόγω πραγματικά αυθόρμητης εξέγερσης είναι τελικά δευτερεύουσας σημασίας. Πρώτιστη σημασία έχει το αν αυτοί που θα βγουν στους δρόμους θα μπορέσουν, τελικά, να δράσουν οργανωμένα και να τσακίσουν το 4ο Ράιχ ή όχι. Στην τελευταία περίπτωση, είτε πρόκειται για υποκίνηση είτε όχι, η δικτατορία θα εγκατασταθεί εξίσου καλά...



Oβελίξ, μόλις ετοιμαζόμουνα να γράψω κάποια πράγματα για τον Βαγγέλη Πολίτη που έχει κάποιες ενστάσεις (αρκετά μπερδεμένες βέβαια) οι οποίες ωστόσο επι της ουσίας έχουν κοινό παρανομαστή με τις δικές σου "απορίες". Και βάζω την τελευταία λέξη σε εισαγωγικά, γιατί κανονικά εσύ που παρακολουθείς (εστω με τον τρόπο που το κάνεις βέβαια,και εννοώ εκ του μακρόθεν) τις πολιτικές εξελίξεις πολλά χρόνια, σε αντίθεση με τον Βαγγέλη που δείχνει οτι δεν διαθέτει την δική σου εμπειρία, θα έπρεπε να είχες καταλάβει αυτά που γράφει ο απελάτης.

Ας αρχίσουμε λοιπόν:Έχω ευχάριστα νέα να σου πώ. Συμφωνούμε απόλυτα. Ούτε ο απελάτης, ούτε εγώ,ούτε κανείς άλλος απο το "ΠΑΤΑΡΙ", πιστεύει οτι όλοι οι αγανακτισμένοι που κατέκλυσαν το καλοκαίρι τις πλατείες και το Σύνταγμα, ήταν «προβοκάτσια, και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουν".Ωστόσο είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι το θέμα μας;Ζήτημα δηλαδή μιάς μονολεκτικής απάντησης ναι ή όχι;

Ο κόσμος απλά ανταποκρίθηκε σε κάποια καλέσματα που βγήκαν μέσα απο το διαδίκτυο, τα οποία στάθηκαν σαν αφορμή. Αφορμή για ξέσπασμα. Κι’ όταν στο μυαλό του κόσμου έχουν ωριμάσει εκείνοι οι όροι που τον κάνουν αυθόρμητα να θέλει να ξεσπάσει και του παρουσιάζεται η αφορμή, δεν κάθεται να «ψιλοκοσκινίσει» παρά πολύ τα πράγματα, και καλά κάνει. Το 1905, κατέβηκε εναντίον του Τσάρου, έχοντας για μπροστάρη του έναν Παπά . Τον Γκαπόν. Που αποδείχτηκε ότι ήταν ένας κοινός χαφιές της Οχράνα.

Στο κάτω μέρος της πλατείας και σε αντίθεση με την Ρωσία του 1905 είχαμε πολλούς χαφιέδες, και το ξέρεις. Την ίδια στιγμή, είχαμε και πολλές (σ’όλο αυτό το διάστημα) προβοκάτσιες απο τους «πολύ γνωστούς σε όλους πλέον κι’ όχι άγνωστους» οι οποίοι ήταν μόνιμοι θαμώνες αυτών των «συνελεύσεων» (κι’ αυτό το ξέρεις) που έδωσαν την ευκαιρία αρκετές φορές στα ΜΑΤ να επιτεθούν στον απλό κόσμο με αφάνταστη αγριότητα. Η συνεχής «επαναστατική» παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθετε σ´όλα αυτά και το απαραίτητο στοιχείο της νόμιμης και βαθειάς νεοταξίτικης «αριστεράς».;Hταν ή όχι υποκινούμενοι όλοι αυτοί Οβελίξ; Κι’ αν ναι απο ποιους;

Ωστόσο (κι’ αυτό φάνηκε σε όλη το διάστημα της παρουσίας του κόσμου) οι αρχικοί «υποκινητές» οι οποίοι δεν είχαν την «έδρα τους» εδώ στην Ελλάδα και που το «κίνημά τους» το είχαν ονομάσει “Real Democrasy” είχαν διαφορετικά πράγματα στο μυαλό τους. Όμως η τεράστια και αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι που δεν το περίμεναν, τους τρόμαξε γιατί ένοιωσαν ότι το πράγμα είχε ξεφύγει απο τα χέρια τους. Και αν υπήρχε μια υποτυπώδης έστω οργάνωση, αυτή η κατάσταση θα είχε γυρίσει μπούμεραγκ πάνω στα κεφάλια τους
Η προσπάθειά τους αποσκοπούσε στο να προλάβουν αυτοί πρώτοι τις εξελίξεις ώστε να τις κατευθύνουν εκεί που ήθελαν. Σε νεοταξίτικες «ροζ εκτονωτικές επαναστάσεις» μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, ή στην χειρότερη γι’ αυτούς περίπτωση στο …..πουθενά.

Είναι πολύ γνωστή η περίπτωση της «χαριτωμένης» εκείνης δεσποινίδας(δεν θυμάμαι όνομα) η οποία μιλώντας σε κάποια «συνέλευση της κάτω πλατείας» βεβαίως- βεβαίως, είχε μιλήσει για το «διεθνές κόμμα» της «Real Demokrasy» ομιλία που μεταδόθηκε κι´απο τα ΜΜΕ, και η οποία ήταν τόσο φανερή ως προς τις προθέσεις της παγώνοντας τους απλούς διαδηλωτές παριστάμενους σε τέτοιο βαθμό, που ανάγκασε τους «γνωστούς διοργανωτές αυτών των συνελεύσεων» να την …αποκυρήξουν…..

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Ο Ελληνικός λαός, είναι πολύ πιο εξαγριωμένος απ’ ότι ήταν το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή η αγανάκτηση φουντώνει όχι μόνο στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Αμερική. Η οικονομική κατάρευση σε μια σειρά απο χώρες φαίνεται να είναι πολύ κοντινό ενδεχόμενο Ο κίνδυνος για μια γενική ανάφλεξη έξω απο κάθε έλεγχο, έχει γίνει τρομακτικός εφιάλτης για την παγκόσμια αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να έρθει το τέλος τους.Οι «κινητοποιήσεις» μέσω του διαδικτύου είναι πια κάτι το συνηθισμένο.

Εκεί θάμαστε Οβελίξ μην …ανησυχείς. Παλεύοντας γι’ αυτά που πρέπει, και προειδοποιώντας επίσης γι’ αυτά που πρέπει. Έτσι κάναμε πάντα, κι’ έτσι θα κάνουμε και τώρα……..
Επιστροφή στην κορυφή
Βαγγέλης Πολίτης



Συμμετέχουν: 19 Ιούν 11
Δημοσιεύσεις: 64
Τόπος: Ιωάννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 8:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η θέση μου για το μεταναστευτικό είναι ίδια με του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ; Από πότε; Πότε ρωτήθηκα ή μου ζητήθηκε να καταθέσω την άποψή μου γι αυτό και δεν το ξέρω; Μάθε λοιπόν ότι η θέση μου για το μεταναστευτικό συνοψίζεται στο εξής: κατά της μετανάστευσης αλλά υπέρ των μεταναστών. Κατά του φαινομένου της μετανάστευσης κι όσων φαινομένων τη δημιουργούν (τάση της εργοδοσίας κι ανάγκη να ρίξει τους μισθούς και να αποπροσανατολίσει την εργατική τάξη, πόλεμος, δικτατορίες, πογκρόμ, αδύναμη ή ανύπαρκτη αριστερά, σκοταδισμός, δειλία αλλά σε βάθος το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα) αλλά ποτέ δε θα γυρίσω να μιλήσω με την ίδια γλώσσα που μιλά η άκρα δεξιά για κάποιον συνάνθρωπο. Ό,τι γλώσσα κι αν μιλά, ό,τι χρώμα κι αν έχει, σε όποιο θεό κι αν πιστεύει, απ' όπου κι αν προέρχεται. Συνεχίζοντας, είμαι υπέρ της εξέτασης και της παροχής ασύλου σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες και διωκόμενους για τα πιστεύω τους. Τι θα μου πείτε τώρα; Ότι δεν είμαι σωστός; Να υποθέσω τότε ότι καλά έκανε ο Πάγκαλος με το Σημίτη και κατέδωσαν τον Οτσαλάν! Ή τότε ήταν αυτός εχθρός της Νεοθωμανικής Τουρκίας κι άρα φίλος μας; Καλά κάνει η αστυνομία και πιάνει όλους τους Τουρκοπόντιους που δουλεύουν στις οικοδομές και στα ντελίβερι εδώ επειδή στην Τουρκία ήταν μέλη του παράνομου ένοπλου ΤΚΡ/ML και του ΤΙΚΚΟ που αγωνίζεται για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση; Προφανώς μόνο ένας φασίστας θα τα έλεγε αυτά και μάντεψε...! Δεν τα λέω εγώ! Είναι τουλάχιστον αισχρή προσβολή να γυρίζει κανείς και να με αποκαλεί φασίστα κι όμοιο του Παπανδρέου χωρίς καν να έχει ακούσει την άποψή μου. Σαν αντιγύρισμα, σου λέω το εξής: αναλώθηκες στο να μου κάνεις κριτική για τις θέσεις μου τις οποίες δεν έχεις ακούσει καν (και τις οποίες θα μάθεις οσονούπω) παρά στο να μου απαντήσεις στις απορίες μου! Είναι ύποπτο αυτό ή όχι, σύντροφε; Μπορεί να μην είναι (κι ελπίζω, δηλαδή) αλλά τουλάχιστον έτσι φαίνεται σε έναν εξωτερικό παρατηρητή χωρίς κολλήματα.
Για να κλείσω, αφού εμμέσως μου έγινε ανάκριση κι εφόσον είναι στα πλαίσια των όσων είπα, παρέχω στην κρίση (και γιατί όχι την κριτική) σου τα εξής κείμενα από το προσωπικό μου ιστολόγιο:

Περί μετανάστευσης ο λόγος: http://erythra-gi.blogspot.com/2011/05/blog-post_15.html

Μετανάστευση και μετανάστες: http://erythra-gi.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html

Η αστικοποίηση του ελληνικού εθνικού προλεταριάτου: http://erythra-gi.blogspot.com/2011/05/blog-post_7659.html

Υ.Γ.: Προσέχουμε τι λέμε. Πριν περάσουμε στο στάδιο των προσωπικών κατηγοριών, ας έχουμε μια καθαρή θέα των απόψεων, αντιλήψεων και θέσεων του κατηγορουμένου. Wink
_________________
http://erythra-gi.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
τα παράλογα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 12:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ο Βαγγέλης Πολίτης έγραψε:
Μάθε λοιπόν ότι η θέση μου για το μεταναστευτικό συνοψίζεται στο εξής: κατά της μετανάστευσης αλλά υπέρ των μεταναστών.


Είσαι σα να λέμε: κατά της αιτίας αλλά υπέρ του αποτελέσματος, κατά της απεργοσπασίας αλλά υπέρ των απεργοσπαστών, κατά της κλεψιάς του δημοσίου χρήματος αλλά υπέρ των κλεπτών!
Αυτά είναι σχήματα παράλογα και στην πολιτική χρησιμοποιούνται όταν κάποιος θέλει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, για να διατηρήσει τις παλιές πολιτικές του θέσεις, μολονότι έχει γίνει πλέον φανερή η διάσταση τους με την πραγματικότητα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 5:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είσαι τόσο άσχετος από απεργίες...

Ο χθεσινός απεργοσπάστης μπορεί να είναι ο πρώτος απεργός αύριο.

Το 90% των εργαζομένων έχουν υπάρξει απεργοσπάστες. Θα τους ρίξουμε στον Καιάδα;

Αυτοί οι απεργοσπάστες θα είναι σε απεργιακές φρουρές αύριο.
Επιστροφή στην κορυφή
κυανέρυθρος χμερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 6:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Βαγγέλης πολίτης", τρικυμία εν κρανίω, "Ε.Ο." 17Ν (στο ό,τι να' ναι blog του) και κάργα "αντιρατσισμός".
Θα τον βρεις τον δρόμο σου σίγουρα... ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (το παλαιό, το "όλον" βεβαίως βεβαίως, άντε ίσως και οικωλόγους πράσινους.
Τι τα θες τι τα γυρεύεις... το σφυροδρέπανο σε μάρανε τρομάρα σου...
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 6:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Διευκρινήσεις - Μέρος Β' Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Oβελίξ, μόλις ετοιμαζόμουνα να γράψω κάποια πράγματα για τον Βαγγέλη Πολίτη που έχει κάποιες ενστάσεις (αρκετά μπερδεμένες βέβαια) οι οποίες ωστόσο επι της ουσίας έχουν κοινό παρανομαστή με τις δικές σου "απορίες". Και βάζω την τελευταία λέξη σε εισαγωγικά, γιατί κανονικά εσύ που παρακολουθείς (εστω με τον τρόπο που το κάνεις βέβαια,και εννοώ εκ του μακρόθεν) τις πολιτικές εξελίξεις πολλά χρόνια, σε αντίθεση με τον Βαγγέλη που δείχνει οτι δεν διαθέτει την δική σου εμπειρία, θα έπρεπε να είχες καταλάβει αυτά που γράφει ο απελάτης.


Στην πρώτη σελίδα έχει γραφτεί:

Ανένδοτος έγραψε:
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που μετά από την παγκόσμια καταστροφή μας ζητάνε και την παγκόσμια αντίδρασή μας;

Ποιοι θέλουν να ενώσουν όλη την ανθρωπότητα ενάντια στα πολιτικά συστήματα για την επαναφορά της δήθεν δημοκρατίας;

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και για ποιόν λόγο;

Τα έχουμε πεί πολλές φορές όμως οι περισσότεροι ακόμα δεν λένε να εννοήσουν το τί παίζεται πίσω από τις πλάτες μας.

Μας χρησιμοποιούν!!!

Εμείς θα δώσουμε την αφορμή για όλα τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν!

Εμείς θα τους δώσουμε πάτημα ώστε να υλοποιήσουν τα σατανικά τους σχέδια!

Εμείς θα βάλουμε την σφραγίδα στο να φέρουν την νέα τάξη με τον παγκόσμιο ηγέτη που θα μας βγάλει απ όλα τα αδιέξοδα!

...δεν θα πρέπει να ταυτιστούμε με κανένα παγκόσμιο κίνημα και να οργανωθούμε επιτέλους μόνοι μας ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Δεν πρέπει να οδηγηθούμε για ακόμη μια φορά σαν πρόβατα στα δικά τους κινήματα και τερτίπια.

Γιατί λοιπόν να περιμένουμε τις 15 Οκτωβρίου για να "ξυπνήσουμε";

Γιατί πάντα βγαίνουμε στους δρόμους μόνο, όταν μας το ζητούν τα παγκόσμια κινήματα;

Δεν είμαστε άξιοι πλέον να κάνουμε τίποτα ως Έλληνες;

Σε ολόκληρη την ιστορία μας ΠΑΝΤΑ μόνοι μας αντιμετωπίζαμε όλες τις μάχες και ΠΑΝΤΑ βγαίναμε νικητές!

Τώρα λοιπόν γιατί να μην δώσουμε ακόμη μια μάχη μόνοι μας και ενωμένοι όπου μπορούμε να βγούμε νικητές και περιμένουμε κινήματα από το εξωτερικό, όπου θα είναι και οι καθοδηγητές μας;

Δεν ταυτιζόμαστε με κανένα παγκόσμιο κίνημα και ΑΠΕΧΟΥΜΕ στις 15 Οκτωβρίου από όλες τις πλατείες ως ενδειξη ανεξαρτησίας από το παγκόσμιο αυτό κίνημα!

...Tυχαίο και ότι οι ημερομηνίες μας βγάζουν 11;


Αξίζει να προσέξει κανείς και την ιστοσελίδα από όπου προέρχεται το παραπάνω (υπάρχει link). Ίσως να ήταν αυτή ακριβώς που προκάλεσε την αντίδραση του Βαγγέλη Πολίτη. (Δίνεται σημασία και στις ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ που..."βγάζουν 11". ΜΕ ΠΟΙΑ έννοια; "Αριθμοσοφία"; Ή κάτι άλλο; Ομολογώ ότι περίμενα να δω αυτό το κείμενο να πηγαίνει στην "Παιδική Χαρά"...)

Το κείμενο αυτό του "Ανένδοτου" έμεινε χωρίς απάντηση ή σχολιασμό. Και έχει διευκρινηστεί εδώ, στο ΠΑΤΑΡΙ, πριν όχι πολύ καιρό, ότι "όταν δεν απαντάμε σε κάποιο κείμενο, σημαίνει ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με αυτό". Και ο "Ανένδοτος" υποστηρίζει ξεκάθαρα την ΑΠΟΧΗ από τις κινητοποιήσεις της ημέρας εκείνης, ενώ από τα συμφραζόμενά του δείχνεi να θέτει ως προûπόθεση για συμμετοχή το να πρόκειται για κινητοποιήσεις αποκλειστικά εδώ στην Ελλάδα. "Μόνοι μας!", γράφει και ξαναγράφει. (Αν δεν εννοεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να είχε γράψει και τις προûποθέσεις που θέτει για συμμετοχή σε κάποια κινητοποίηση που εκτείνεται πέρα από τη χώρα μας.)

Άρα δεν ήταν χωρίς λόγο που ζήτησα την διευκρίνηση: "ΤΙ στάση θα τηρήσετε στις 15 Οκτωβρίου;" Ο "Απελάτης" έγραψε απλά ότι "πρέπει να είναι κανείς διπλο - τριπλο κουμπωμένος". Σωστό, αλλά δεν λέει τίποτα από μόνο του, ως προς το πρακτέο.

Όταν ζητάω μια διευκρίνηση δεν είναι μόνο επειδή "δεν καταλαβαίνω εγώ" τι γράφει ο "Απελάτης", ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά και επειδή προβληματίζομαι αν καταλαβαίνουν όσοι μπαίνουν στο forum και διαβάζουν αυτά που γράφονται. Και αυτό θα έπρεπε να το είχες σκεφτεί και καταλάβει εσύ.

Κατά τα άλλα, αυτά που γράφεις είναι ακριβώς και οι δικές μου σκέψεις. Αν και, από ότι βλέπω, το να απαντήσεις με μια δώση ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ σου είναι αναγκαίο, όπως το οξυγόνο (και όχι μόνο σε εσένα):


Anonymous έγραψε:
Ο ΟΒΕΛΙΞ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ Ω ΟΒΕΛΙΞ


Αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ, ότι "παρακολουθώ εκ του μακρόθεν" ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙΣ; Μήπως ξέρεις, δήθεν, όλες μου τις κινήσεις, που βρίσκομαι στην κάθε περίπτωση, τι κάνω, κλπ.;
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!


Έχει τροποποιηθεί από τον/την Obelix στις Τρι Οκτ 11, 2011 6:27 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 6:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εξαφάνιση κειμένου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν δεν απατώμαι, είχα αναρτήσει και μια απάντηση στον Βαγγέλη Πολίτη, σχετικά με τους μετανάστες. Τώρα δεν την βλέπω. Τι απέγινε;
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 6:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΠΟ ΠΟΥ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Είσαι τόσο άσχετος από απεργίες...

Ο χθεσινός απεργοσπάστης μπορεί να είναι ο πρώτος απεργός αύριο.

Το 90% των εργαζομένων έχουν υπάρξει απεργοσπάστες. Θα τους ρίξουμε στον Καιάδα;

Αυτοί οι απεργοσπάστες θα είναι σε απεργιακές φρουρές αύριο.


Το 90% των εργαζομένων έχουν υπάρξει απεργοσπάστες; Σώπα ρε φίλε, ποιός το είπε αυτό; Ο "Ριζοσπάστης";

Πέρα και ξέχωρα απ'αυτό όμως. Όταν σ'ένα εργοστάσιο γίνεται απεργία και η απεργιακή φρουρά βλέπει την διοίκηση να φέρνει απεργοσπάστες για να τους γονατίσει, εσύ τί θα τους πεις;Αφήστε τους να περάσουν γιατί αύριο αυτοί θα είναι σε απεργιακές φρουρές; Ή όπως (ο "ανθρωπιστής" Πολίτης λέει) αφήστε τους να περάσουν δεν φταίνε αυτοί οι φουκαράδες, η εργοδοσία φταίει και ο κακός καπιταλισμός; Πάρα πολύ βολική για τον καπιταλισμό (αλλά και για σας τους ίδιους) αυτού του είδους η "ταξική" αντίληψη που έχετε για τα πράγματα. Εύγε.........
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 2 από 4

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας