patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πόσους χωράει το Γουδί;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Aris



Συμμετέχουν: 25 Φεβ 12
Δημοσιεύσεις: 9

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 29, 2012 5:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Πόσους χωράει το Γουδί; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έτσι υπονομεύονται, από χρόνια, υπόγεια και προγραμματισμένα, τα δημόσια αγαθά, ο κοινός πλούτος που ανήκει σε όλους τους πολίτες και ο οποίος πλούτος σήμερα έχει μετατραπεί σε βίλες με ψηλούς πέτρινους μαντρότοιχους μέσα από τους οποίους χλευάζεται σαρκαστικά η «Δημοκρατία» και οι «Δημοκράτες» της, με σκοπό να καταρρεύσει κάποια στιγμή το εθνικό κράτος και να γίνει υποκείμενο στην παγκοσμιοποίηση

Ο Γιούνκερ μόλις είπε το μεγαλύτερο ψέμμα για το ελληνικό χρέος .... ή μήπως όχι;
«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ» είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης που δημοσιεύεται σήμερα.
Ωστόσο, δημοσιεύματα των Financial Times, Rueters, Wall Street Journal καθώς και εκθέσεις πανεπιστημίων και νομικών εταιριών επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές με βάση το ισχύον δίκαιο και διαψεύδουν τον Γιούνκερ. Γιατί όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δε λέει την αλήθεια;
Γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με το οποίο η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή θα καταστραφεί για το χρέος της θα παραμείνει στο ευρώ. Το έχουν πει χωρίς ντροπή Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τρόικας ώστε να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα για να μη διανοηθεί να ασκήσει τα μεγαλύτερα δικαιώματα της, δηλαδή να προκαλέσει αναδιάρθρωση του χρέους τη μόνη της σβήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ή να το αποπληρώσει σε δραχμές, μεταφέροντας τις απώλειες στις τράπεζες και όχι στους πολίτες.
Ωστόσο, αν η νέα κυβέρνηση συνεργασίας προχωρήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετατρέψει το δίκαιο που θεσπίζει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό τότε το δικαίωμα αυτό θα έχει χαθεί και ο Γιούνκερ πλέον θα έχει πει την αλήθεια.



Π. Κουρουμπλής: Πείτε μας τί συμβαίνει με το δίκαιο των ομολόγων και αν παραχωρείτε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας
Απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων και τους όρους της συμφωνίας της 26ης και 27ης Οκτωβρίου έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγο στην ομιλία του στη Βουλή ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση για διαφάνεια ως προς τις μυστικές συμφωνίες στις οποίες φέρεται να έχει προβεί με τους τραπεζίτες και στα πλαίσια των οποίων έχει συμφωνηθεί η αλλαγή του δικαίου που διέπει του ομόλογα που θα συμμετέχουν στο PSI από το Ελληνικό στο Αγγλικό.
Με βάση το ελληνικό δίκαιο που ρυθμίζει σήμερα τα ελληνικά ομόλογα η χώρα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε αναδιάρθρωση ή να αλλάξει τη νομοθεσία έτσι ώστε να επιτραπεί στο 51% των ομολογιούχων να συμφωνήσουν σε κούρεμα δεσμεύονται και τους υπόλοιπους αλλά το κυριότερο αν η χώρα εγκαταλειφθεί απ' τους εταίρους της και οδηγηθεί στη δραχμή θα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της σε ευρώ γεγονός που θα την καταστρέψει. Αντίθετα με την υπάρχουσα νομοθεσία η χώρα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της σε δραχμές. ο ανεξάρτητος
Ο κύριος Κουρουμπλής θίγει ένα θέμα που θεωρείται πιθανόν το σημαντικότερο για την Ελλάδα σήμερα και που έγιναν προσπάθειες να παραμείνει κρυφό τόσο απ' τους βουλευτές όσο και από τους πολίτες.
Απαντώντας σε δημόσια έκκληση του κυρίου Πάνου Παναγιώτου μέσα από το άρθρο του «Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης» ο πρώην βουλετής του ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκε από τον κύριο Παπανδρέου μέσα σε τρία λεπτά γιατί δεν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο κάνει μία υπερπροσπάθεια να σταματήσει την κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει το λάθος που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και να παραχωρήσει το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στους δανειστές με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στο PSI.
Ο κύριος Κουρουμπλής στην ομιλία του επεσήμανε και άλλες επικίνδυνες και κρυφές πλευρές της συμφωνίας για το PSI καταθέτοντας έγγραφα που φανερώνουν πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη χωρα.



Σύμφωνα με το εθνικό μας δίκαιο, δύο πολίτες μπορούν να καταδικάσουν με την μαρτυρία τους έναν αθώο. Εδώ όμως στο δημόσιο, δέκα εκατομμύρια πολίτες, δεν μπορούν να καταδικάσουν τους παντός είδους εκβιαστές, καταχραστές και μιζαδόρους δημοσίους «λειτουργούς»! Γιατί εδώ, αν ο πολίτης καταγγείλει την παρανομία, δεν θα τον περιλάβουν αδιάφθοροι λειτουργοί, προστάτες των συλλογικών συμφερόντων, αλλά το οικονομικό σύστημα το οποίο θα τον αφανίσει ηθικά, οικονομικά, βιολογικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ποιο χρέος;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 29, 2012 11:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο,τι συμβαίνει με τα χρέη των ιδιωτών στις τράπεζες, συμβαίνει και με το ελληνικό δημόσιο και τις διεθνείς τοκογλυφικές βδέλλες. Κατά τους επαΐοντες το κεφάλαιο έχει αποπληρωθεί 2,5 φορές και ό,τι καταγράφεται ως ελληνικό χρέος είναι η λογιστική απεικόνιση τοκογλυφικού θράσους.

Το υποτιθέμενο χρέος σωρεύτηκε κατά παράβαση της κοινοτικής οδηγίας που ρητά δηλώνει πως ουδεμία χώρα δικαιούται να υπερβαίνει σε δανεισμό το 60% του ΑΕΠ της, άρα ο έκνομος υπερδανεισμός και κυρίως η σύστασή του είναι προϊόν εκβιασμών αφού οι χώρες πιστωτές δια της υπερχρέωσης τής Ελλάδας εξυπηρετούσαν την εσωτερική τους απασχόληση, τις εξαγωγές τους και την ντόπια ολιγαρχία.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν χρωστάμε -μας χρωστάνε. Η Γερμανία ειδικά μας χρωστάει πάνω από ένα τρισ. Η αλήθεια για το χρέος μπορεί και πρέπει να αποκαλυφθεί μπροστά στην διεθνή κοινότητα με ενδελεχή λογιστικό έλεγχο. Το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς ως παράνομο και απόλυτα ειδεχθές από μια αυριανή κυβέρνηση που θα εκφράζει και θα υπηρετεί πραγματικά τον ελληνικό λαό.
Επιστροφή στην κορυφή
τσιγκέλι με χαλκά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 29, 2012 6:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Κουρουμπλής θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας στις ερχόμενες εκλογές αν δεν απατώμαι. Το ίδιο και η Σακοράφα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας