patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

''KOKKINO'' TAΓΜΑ, ''ΜΑΥΡΟΙ'' ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Στο περιθώριο
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2012 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: ''KOKKINO'' TAΓΜΑ, ''ΜΑΥΡΟΙ'' ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

''ΚΟΚΚΙΝΟ'' ΤΑΓΜΑ, ''ΜΑΥΡΟΙ'' ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
(ο αντίλαλος τής Μεσούντας)
''Αν νικήσουμε θάμαστε άγιοι.Αν αφεθούμε στήν τύχη θάμαστε φονιάδες''..



ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ.
Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας.Μονάδες Εθνικής Ανεξαρτησίας.Αυτές έφτιαχνε ο Αρης μέ τόν Φίτσιο και αυτές ακριβώς αποδεκάτισε τό ΚΚΕ,μέ τήν βοήθεια των Εγγλέζων και των παρακρατικών.
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 44.Σχέδιο ''κιβωτός του Νώε''.Τυπικά φαινόταν σάν σαμποτάζ κατά τών Γερμανών,αλλά ουσιαστικά ήταν τό πρώτο βήμα γιά τήν παγίωση τής κυριαρχίας των Εγγλέζων στην Ελλάδα.Και γιά νά παγιώσουν τήν κυριαρχία τους στήν Ελλάδα έπρεπε νά αντιμετωπιστεί ο Αρης.
Εμελλε,η ''επικύρωση'' πού ήρθε γρήγορα στήν Μόσχα τον Οκτώβριο του 44,και αργότερα στήν Γιάλτα.
Γιά αυτό παραποίησαν διαστρέβλωσαν πλευρές της ιστορίας. Τίς προβοκάτσιες τής ηγεσίας του ΚΚΕ,απέναντι στόν Αρη.Τίς προβοκάτσιες τών Εγγλέζων απέναντι στον Πυρομάγλου .

Εγγλεζοι. ΚΚΕ. Κυβέρνηση ήθελαν να εμποδίσουν πάση θυσία την άνδρωση των ΜΕΑ. Αυτά τα ήξερε το κόμμα όταν ο Πλουμπίδης συναντιόταν με τον Άρη στο Πιτσώτα της Φθιώτιδας.
Ένας έντιμος Πλουμπίδης,ένας προβληματισμένος Άρης και μιά υπόσχεση για ένα ''φυλλάδιο'' εξόδου από την Ελλαδα. Αλβανια η Γιουγκοσλαβία. Θά τό παραλάμβανε από τον γραμματέα της αχτίδας Τρικάλων του ΚΚΕ Κ.Αρίδα..Πάει Τρίκαλα.Τίποτα..Τον προτρέπουν να πάει πρός τά Γιάννενα. Περνάει στην Αλβανια.Τίποτα.Κυνηγημένος παίρνει τον δρόμο του γυρισμού.
Μάης 1945.Χαρμόσυνο νέο. ''Γύρισε ο Ζαχαριάδης''.. Το δίδυμο Σιάντος-Ιωαννίδης δείχνει να παραγκωνίζεται. Προσδοκά ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.Αναμονή.Χανει πολύτιμο χρόνο.
Ο ''παλιός'' του συναγωνιστής θα γράψει αργότερα στήν διαθήκη του..''τό μεγάλο βάρος στή συνειδησή μου είναι ο Αρης Βελουχιώτης.Οι ευθύνες μου είναι μεγάλες.Θυσίασα αυτόν τόν αητό τής αντίστασης υποκύπτοντας στίς πιέσεις και τίς διαβολές ορισμένων μελών του ΠΓ''..
Τί ειρωνία.Ο Μάρκος διαφώνησε με τον Άρη στήν σύσκεψη των καπεταναίων,τον Νοέμβρη του 44...3 χρόνια μετά δραπέτευε σάν κλέφτης για να μήν έχει την τύχη του Γιαννούλη.Ο Ζαχαριάδης πέθανε,ορισμένοι λένε ότι τόν ''πέθαναν'' στήν Σιβηρία,θύμα των μηχανισμών που τον είχαν αναδείξει και είχε υπηρετήσει τόσο πιστά.''Γυρισε ο Ζαχαριάδης''..Μοιραία αυταπάτη.

Τό παραμυθάκι πού μάς είπαν έχει ως εξής.
Διάβασε τόν Ριζοσπάστη μέ τήν αποκήρυξη του και λυπήθηκε .Στής 16/6 ένας βοσκός κατά τύχη τόν είδε και τόν κάρφωσε στό Βόιδαρο και τόν Μόκα.Ακολούθησε μάχη.Αυτοκτόνησαν με μια χειροβομβίδα.Εκοψαν τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβελλα.Τα κρέμασαν στον φανοστάτη.Το κόμμα πάντα ήταν καλό στά έτοιμα συλλογικά παραμυθάκια.Γιατί το κόμμα είναι Θεός..Την ιστορία την φτιάχνουν οι νικητες.Ο ''σφαγέας'' από τον ''ηρωα'' στην καταγραφή της ιστορίας,απεχουν ελάχιστα.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ.

Ο Άρης παρακολουθούνταν καθημερινά από τις 26/4.10η Αγγλική ταξιαρχια.Εγγλέζοι και Κυβέρνηση.Αχτίδα Τρικάλων και από κει το ΚΚΕ,ήξεραν κάθε κίνηση του. Ολη η ''ιερά συμμαχία''...Κοινός στόχος η διάλυση των ΜΕΑ και εξόντωση του Άρη.
25/4,μάχη Καλής Βρύσης στην Καστοριά,όπου συμμετείχαν και Εγγλεζοι.
Τόν κυνηγούν. Γρεβενά,Καλαμπακα,Αγναντιά,Ασπροκλησιά.
14/5 αναφορά της στρατιωτικής διοίκησης Λάρισας,''...πρό τής αναχωρήσεων των είς των τριών ενόπλων συγκεντρώσας τους κατοίκους ωμίλησεν εις αυτούς και τούς είπεν..Θα κηρύξομεν δεύτερην επανάστασιν.Αυτή τη φορά θα σφάξουμε πολλούς.Περισσότερο θα κτυπήσουμε τους Αγγλόφιλους παρά τους Γερμανόφιλους.Οι Άγγλοι είναι πρώτα εχθροί μας.Οσοι θέλουν από τους επονίτας,εφεδροελασίτες και αντάρτες να μάς ακολουθήσουν να συναντήσουμε τους υπόλοιπους στη Γκολόνα...''..
Οι διώχτες πανικοβάλονται.Τα Μ.Ε.Α του Άρη και του Φίτσιου παίρνουν σάρκα και οστά....
16/5 Παλαιοχώρι,μετά Χρυσομηλιά, Στουρναρέικα,Τύρνα,Κρανιά, Μεσοχώρα.Στης 7/6 φτάνει Στουρναρέικα.
Στό μεταξύ από τέλη Μαΐου 45 έχει συγκροτηθεί το 118 ΤΕ. Αποτελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από μέλη του ΚΚΕ.Διοικητής στην αρχή,αντισυνταγματάρχης Καραποστόλης,μετά ο Φαληρέας.
8/6 η στρατιωτική διοίκηση Λάρισας,δίνει διαταγή επιχειρήσεων στο 118.Σε μάχη στην Ρούμελη το 43,οι Γερμανοί είχαν ντυθεί τσοπάνηδες.Το 118 είχε την μάσκα του κυνηγού των παρακρατικών.
12/6 4 μέρες πριν.Δημοσιεύεται στόν Ριζοσπάστη,η πρώτη αποκηρυξη,με στόχο να διακοπεί κάθε τροφοδοσία και βοήθεια.
'14/6..Εχει τελειώσει η μάχη στον Ξηρολακο.Η ενέδρα των ''κόκκινων'' φαντάρων με τους ''μαύρους'' αξιωματικούς έχει αποτύχει.Ο Άρης είναι ζωντανός.
15/6, αχτιδικός του ΚΚΕ,με το παρατσούκλι ''Ανδρόνικος'' συναντιέται με τον Αρη,μέσω κάποιου συγγενή του Δράκου.Του δείχνει τον Ριζοσπάστη.Ο Άρης ζητά να συναντήσει τον Ζαχαριαδη.Την ίδια μέρα ο αδελφός του παραδίδει στα γραφεία του Ριζοσπάστη ένα γράμμα.Πείθεται να ακολουθήσει τις υποδείξεις του Ανδρόνικου.Φεύγει από τον Αυχένα Κρανούλας και επιστρέφει στο Φάγκο της Μεσούντας.Κανονίζονται ταυτόχρονα και οι λεπτομέρειες από όπου η οργάνωση του ΚΚΕ,θα τον οδηγούσε στον Ζαχαριάδη.Θα περιμένει εκεί και κάποιος από τους κομματικούς της Μεσουντας,Απόστολος η Ηλίας Τσουμάνης.Θα του φωνάξουν το συνθημα.Κατόπιν θα τους ακολουθήσει.
.
15/6.Αθήνα.Ριζοσπάστης.Δεύτερη αποκήρυξη.''Καμιά καθυστέρηση για την ανοιχτή καταγγελία''.
15/6.Μεσούντα.Αφού το κόμμα,δέν επιτρέπει ''καμιά καθυστέρηση'',ο αχτιδικός ''Ανδρόνικος'',τρέχει στόν αποσπαματάρχη Μουρελάτο,του 118,και του λέει το σύνθημα.Ιδια μέρα 5μμ περίπου.
''Σύντροφοι'' και Παρακρατικοί,Εγγλεζοι τόν εγκλωβίζουν.Τραυματίζεται στο κεφάλι.Ξέρει πιά ότι δεν θα γλιτώσει.Αυτοπυροβολείται.Ο Τζαβέλας τραβάει την περόνη.5 άνδρες του Αρη,ρίχνονται στόν Αχελώο,για να μήν πιαστούν ζωντανοί.Ο Δράκος θέλει να κρατήσει αλώβητο τον θρύλο του Άρη και του Τζαβέλα.Κόβει τα κεφάλια τους και τρέχει να τά κρύψει.Ο Άρης πρέπει να περιπλανιέται για να φυλάει τον λαό...Τόν πιάνουν.Λυγίζει.

Αυτή είναι η κατάθεση,του Δράκου,πού ο καθένας αντιλαμβάνεται πως πάρθηκε.Από κει ξεκινάει και η λάσπη για την προσωπική ζωή του Άρη.
''..επίσης ως πρός τήν ιδιαιτέραν ζωήν του Αρη,καταθέτω ότι ούτος κατά την στιγμήν όπου ετραυματίσθη παρέδωσε εις ψυχογιόν του ονόματι Λέων,έν ρωσικόν
παράσημον 3 χρυσάς λίρας και το ωρολογιόν του και του οποίου ψυχογιού είχε και χρησιμοποιούσεν ως επιβήτορα δια να ικανοποιεί τας παρά φύσιν σεξουαλικάς του ορμάς..''..
ΑΘΛΙΟΙ.Για όποιον ξέρει τι σήμαινε εκείνα τα χρόνια,ο ψυχογιός,κατανοεί το ψεύδος...Αυτά γράφονται σε στρατιωτική αναφορά στις 4/7/1945,οπου επίσης ο συνταγματάρχης Μουκανάκης προτείνει να δοθούν ''..εκτός των ηθικών αμοιβών και χρηματικάς τοιαύτας..''..Πιο μακριά 3 άνδρες του Άρη έχουν ξεφύγει από τον θάνατο.Τρέχουν να σωθούν και να σώσουν το προσωπικό αρχείο του Αρη.Μια μαύρη δερμάτινη τσάντα.''Χρυσωτός''.Πελοπίδας.Κωστούλας.Αυτό το αρχείο κρύβει πολλα.Αλληλογραφία με το ΠΓ,καθώς και άλλα πολύτιμα στοιχεία.Το αρχείο το παρέδωσαν στον γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ,Κ.Αρίδα,χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι και αυτος,ευθυνόταν για τόν χαμό τών συντρόφων τους.
Ο ''Χρυσιώτης'' τιμώρησε τον ''Ανδρόνικο'' λίγα χρόνια αργότερα όπως επιβαλλόταν.Ο Γούσιας το έμαθε και με την κατάλληλη πρόφαση τον εκτέλεσε.Ο Πελοπίδας σκοτώθηκε σε μάχη την ίδια περιοδο.Ο Κωστούλας ''αυτοκτόνησε'' στο Μπούλκες.Οι άλλοι πρωταγωνιστές ''χάθηκαν'' στον χρόνο.Οχι όλοι όμως.Ο Ν.Καρασούλας,o πυρηνάρχης της οργάνωσης του ΚΚΕ στο απόσπασμα Μουρελατου.Ολοι οι άνδρες του αποσπάσματος,εκτός από τον Μουρελάτο,ήταν μέλη του ΚΚΕ.Συνεργός του,ο Τάσιος Καρασούλας,πρώην δήμαρχος Τυρνάβου,και γραμματέας περιοχής.Μετά την σφαγή,ο Ν.Καρασούλας-αργότερα αντιδήμαρχος με την ΕΔΑ,στον Τύρναβο-παίρνει τα κεφάλια των Αρη,Τζαβέλα,τα γεμίζει με ρίγανη για να μην μυρίζουν και τα πάει στα Τρικαλα.Στον γνωστό φανοστάτη..Ο Τάσιος Καρασούλας,καταλήγει στην Πολωνία,ανώτερο στέλεχος του κόμματος,ενω ο ανιψιός του προσχωρεί στο ''ΚΚΕεσ''.Το 1978,έρχεται στην Ελλάδα όπου και συγκρούεται με τον ανιψιό του.Γυρίζει στην Πολωνία,οπου και πεθαίνει.Ο Ριζοσπάστης,στης 11/5/1978,αφιερώνει ένα κείμενο για τον Τάσιο,οπου το έχει στείλει,το συμβούλιο Ζγκοζέλετι Πολωνίας..

Πού νά κατέληξε το αρχείο του Άρη; Είχε παραδοθεί από τον Αρίδα στο σπίτι του Μπαρζιώτα; Το σπίτι του γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας,ήταν μια αυλή από το σπίτι του Καρασούλα.Θά ανέφερε άραγε ο Αρης τίποτα σχετικά μέ τόν ρόλο των Σιάντου,Παρτσαλίδη,Μπαρτζιώτα; Τόχει ο Νίκος Καρασούλας; Τό έχει ο πυρηνάρχης στό απόσπασμα της προδοσίας και του θανάτου,αυτός που κρέμασε τα κεφάλια στον φανοστάτη; ''Αν νικήσουμε θάμαστε άγιοι.Αν αφεθούμε στήν τύχη θάμαστε φονιάδες''..Έτσι γίνεται πάντα.Ο νικητής φτιάχνει την ιστορία..Το ''σφαγέας'' από το ''ήρωας'',απέχουν πολύ κοντά..Έτσι ευφάνταστοι καραβανάδες,''ανακάλυψαν'' και τόν λόγο στην Δεσφίνα,και οι παλιοί του σύντροφοι,ασελγούν στην μνήμη του,και τόν ''αποκαθιστούν'',πολιτικά,οχι κομματικά...Πολιτική και κομματική αποκατάσταση λοιπόν σέ αυτόν που η ιστορία απέδειξε οτι έσφαλε και μόνο πολιτική σε αυτόν που απέδειξε ότι είχε δίκιο.
Ισως είναι καλύτερα έτσι.
16/6/1945..Η τρίτη αποκήρυξη..Ριζοσπάστης..Διαβάζουμε..''Στό ΚΚΕ δέν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά και αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος και αν είναι όταν οι πράξεις του δέν συμβιβάζονται μέ τό κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία''.
Καλός καπετάνιος,κακος κομμουνιστής; Τελικά,ότι είναι καλό γιά τόν λαό είναι καλό γιά τό κόμμα; Η ότι είναι καλό γιά τό κόμμα είναι καλό γιά τόν λαό;

ΘΑΨΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΙΣΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Βρώμικες.Σιχαμερές.Απαίσιες άλλα αλήθειες.Ισως γιά αυτό και όποιοι τίς λένε βρίσκουν πάντα τόν μπελά τους. Μπορεί ο χρόνος,η λάσπη,η συκοφαντία,να αφανίσει την αλήθεια; Να εξαφανίσει τα γεγονότα; Ας μείνουμε σε κάποια,που σκοπιμότητες και συμφέροντα αποκρύπτουν.Σε αυτά που οι πολλοί,δέν λένε.

Όπως το ότι ο Σαράφης ήταν διοικητής στην σχολή Ευελπίδων επί Μεταξά και στρατιωτικός ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στό Παρίσι .
Όπως του ότι ο Άρης είχε προτείνει τον Ζέρβα για την αρχηγία του ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της υπογραφής του εγγράφου ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ του ΕΛΑΣ μέ τόν ΕΔΕΣ.Το υπέγραψαν ο Ζέρβας,ο Αρης,ο Λευτεριάς και ο Πυρομάγλου.31/12/1942.
Όπως ότι απέκρυψαν για χρόνια την ανατίναξη της ΕΣΠΟ από την ΠΕΑΝ,επειδή δέν ήταν ''δικοί'' μας.
Όπως του ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρεται για την ''τύχη'' του Ελληνικού χρυσού,μετά τήν κατάληψη της Κρήτης.
Η γιά την υπόθεση Μέρτεν.
Όπως την πρόθεση του Γρίβα γιά τήν μή παράδοση του οπλισμού της 2ης μεραρχίας και τήν οργάνωση αντάρτικου,και Ω,ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ,τελείως τυχαία η ΠΡΩΤΗ μεραρχία που αφοπλίστηκε ήταν ακριβώς αυτή.
Όπως το ότι τήν στιγμή που ο λαός μας πέθαινε από πείνα στην κατεχόμενη Αθήνα,ο ''βασιλεύς'' έβλεπε μπάλα,ΝΑΙ έβλεπε ποδόσφαιρο,στήν ασφάλεια του Λονδίνου.
Όπως το ότι ο Κοριζής ''αυτοκτόνησε'' με δύο σφαίρες στην καρδιά,και ο Μεταξάς,''απεβίωσε'',λίγες μέρες μετά την μή υπογραφή για εγκατάσταση Εγγλέζικων στρατευμάτων και βάσεων στην Ελλάδα.
Όπως για την 4η Ινδική μεραρχία,όπου αφού,μεταφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη,ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ,''διέπρεψε'' στόν Πειραιά κατά τα Δεκεμβριανά.
Όπως του οτι,οπως είναι αλήθεια ότι τα τάγματα ήταν προδότες,αλλο τόσο αλήθεια είναι ότι όσοι δεν ήταν ''κομματικοί'' προσχωρούσαν εκεί για να σώσουν το τομάρι τους από την Ο.Π.Λ.Α.
Όπως είναι αλήθεια ότι μετά την Βαρκιζα,όσοι δεν ήταν ''εθνικόφρονες'' για να γλιτώσουν από τους παρακρατικούς φονιάδες,έβγαιναν στο βουνό και αργότερα προσχώρησαν στον ΔΣΕ(διαβάστε τά πρακτικά τής Βάρκιζας,η παγίδα ήταν ευφυέστατη)..
Οπως του ότι ΚΑΝΕΙΣ δέν έχει ''παρατηρήσει'' οτι η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε ΜΙΑ μέρα ΜΕΤΑ την συμφωνία της Γιάλτας.
Όπως του ότι κανεις δεν λέει ότι ο εμφύλιος δεν τέλειωσε τον Αύγουστο του 49,ΑΛΛΑ τον Ιανουάριο του 50.
Oπως του ότι οι Αμερικάνοι είχαν σε μεγάλη ''εκτίμηση'' τους νικητές του εμφύλιου..Διαβάστε τι έγραφε σε μία έκθεση του ο ΠΩΛ ΠΟΡΤΕΡ,αμερικάνος τοποτηρητής
στην Ελλάδα του 1947..Εχει μείνει στα χρονικά βέβαια η φάπα που έριξε,στόν εθνικόφρονα Στέφανο Στεφανόπουλο.Είχε πάει που λέτε ο ''εθνοπατέρας'' να του ζητήσει κάτι και ο αμερικάνος τον πλάκωσε στις φάπες.
Και τί έκανε αυτός ο ''υπερήφανος Έλλην;''..Έστειλε στην κυρία Πόρτερ ένα,πανάκριβο κόσμημα!!..''Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη νά υπερασπίσει μέ κάθε μέσο τά οικονομικά της συμφέροντα και δέν ενδιαφέρεται καθόλου γιά τό τί μπορεί νά στοιχίσει αυτό στήν οικονομία τής χώρας.Τά μέλη αυτής τής κλίκας επιθυμούν νά διατηρήσουν άθικτο τό φορολογικό σύστημα πού τούς ευνοεί,μέ αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.Αντιτίθενται στόν έλεγχο συναλλάγματος,γιατί αυτό θά τους εμποδίσει νά εξάγουν τά κέρδη τους στίς τράπεζες του Καίρου και τής Αργεντινής.Δέν διανοήθηκαν ποτέ νά επενδύσουν τά κέρδη τους στήν δική τους χώρα γιά νά βοηθήσουν στήν αναστήλωση τής εθνικής οικονομίας''....

Όπως τις προειδοποιήσεις του Ορέστη προς τον Αρη,το φθινόπωρο του 43,για τους κουτβιστές,και τις παροτρύνσεις του οι καπετάνιοι να πάρουν την ''εξουσία''..Όπου ένα χρόνο μετά τον Νοέμβριο του 44,στην προσπάθεια του Άρη να ξαναφέρει το ζητημα,ο Ορέστης του λέει πως τώρα είναι πιά αργά.Στο συνέδριο της Λαμιας,δεν τόλμησε και ίσως εκεί να κρίθηκαν όλα..
Όπως το ότι από της 2/12/1944,ο Άρης και ο Σαράφης δεν έλεγχαν πια όλον τον ΕΛΑΣ,αλλα τις ''βόρειες'' μεραρχίες.Αθήνα,Αττική,Πελοπόννησο,Ρούμελη,κουμάντο έκανε πια ο Σιάντος με τον Μάντακα.Ετσι πέρασαν εύκολα εφόδια,άνδρες και υλικό,απο την Πελοπόννησο στην Αθήνα.Κατω από τα ''μάτια'' της 2ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ.

Όπως και το πως στήθηκε η προβοκάτσια με τον έντιμο,πατριώτη,Ψαρρό,απο την ηγεσία του ΚΚΕ.Υπάρχει το σήμα του Σιάντου 14/4/1944 στον Δεσποτόπουλο σύμβουλο του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ.Βλέπετε ετοιμαζόταν ο Λίβανος και η Καζέρτα.Οι Εγγλέζοι χρειαζόντουσαν μια αφορμή,για να ''πατήσουν'' αναίμακτα στην Ελλάδα.Καί ταυτόχρονα να ''ακυρώσουν'' τις όποιες αντιρήσεις του ΕΑΜ.Ο Νικηφόρος,ήθελε να σώσει τον Ψαρρό..Τόν πήγαινε στόν Αρη.Τελείως ''τυχαία'' συναντήθηκαν με τον Ζούλα,όπου ένας άνδρας του,κατά άλλους αυτός,τον εκτέλεσε..Ο Φαράκος αναφέρει ότι ο Ζούλας είπε ότι είχε ''συνεννοηθεί'' με τον Αρη.Αυτό το λέει το 1951.Αυτό που δέν λέει κανείς είναι ότι ο Ζούλας πέθανε σε ψυχιατρείο στην Ρουμανία πάσχοντας από αφροδίσιο..

Όπως και τις απέλπιδες προσπάθειες του Πυρομάγλου καθώς και του Αρη,για συνεννόηση και συνεργασία,προσπάθειες που τορπιλίστηκαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και από τους Εγγλεζους,καθώς και από την ηγεσία του ΚΚΕ.
Όπως το ότι ο Άρης Βελουχιώτης ή Θανάσης Κλάρας όπως ήταν το κανονικό του όνομα,ήταν γιός της Αγλαΐας Κλάρα, το γένος Χαραλάμπους Ζέρβα, από την Ήπειρο, δεύτερη ξαδέρφη του Ναπολέοντα Ζέρβα.

Οπως γιά τούς αντεροβγάλτες τής αδελφοσφαγής τόν Δεκέμβρη του 44.
Δέν αναφερόμαστε στά υπόγεια κάποιων σπιτιών στό Περιστέρι όπου τά ξεφτέρια τής Ο.Π.Λ.Α και τής κομματικής τάξης έκαναν εντατικά μαθήματα ΚΑΙ σέ αριστερούς.Ούτε στίς μονάδες τής εθνοφρουράς όπου συγκροτημένες βιαστικά από τούς παλιούς συνεργάτες του κατακτητή ακολουθούσαν τά ίχνη του Σκόμπυ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ τό άλλο τάσι στήν ζυγαριά.Η γιά τά κομμένα κεφάλια γυναικών όπου κρεμασμένα από τα μαλλιά κοσμούσαν τίς σέλες κυνηγών κεφαλών μέ αντίτιμο μία λίρα τό κεφάλι.Αναφερόμαστε σέ αυτά τά κτήνη όπου στά γεμάτα από Ελληνες νεκροτομεία,κατακρεουργούσαν άψυχα πτώματα γιά νά τά ''παρουσιάσουν'' στούς συγγενείς τους.Ενορχηστρωτής σκηνοθέτης ο Βρετανός Βάλτερ Κιτρίν.
Σέ όλο αυτό τό γαιτανάκι τής φρίκης ο καθένας είχε τόν ρόλο του.



''..ΟΡΚΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΑΥΤΗ.ΛΟΓΟ,ΕΡΓΟ,ΝΟΗΜΑ..''
Δ.Σολωμος,Ελευθεροι Πολιορκημένοι..
Και τώρα; Τι χρησιμότητα.Πως μορφοποιούνται όλα τα παραπάνω,σήμερα,την ώρα πού μάς έχουν περικυκλώσει,λαμόγια,τροικανοί,έποικοι και φραγκοραγιάδες; Θα αφήσουμε την διχόνοια και τον φθόνο,αυτά τα αξερίζωτα,προαιώνια,εξουδετερωτικά,εξολοθρευτικά δαιμόνια,όλα αυτά,τα γελοιωδέστερα του γελοίου,να υποσκάψουν την προοπτική της υπάρξεως των Ελλήνων στον τόπο τους;
Στους εμφύλιους,περισσότερο από τους ανθρώπους,υποφέρει η αλήθεια.Κάθε κόμμα,παράταξη,κίνημα η ιδεολογία τήν θεωρεί μοναχοκόρη της.
Η ιστορια είναι ένα ζυμαρι οπου ο νικητης την φτιαχνει και το παρουσιαζει όπως του καπνισει.
Εκ βάθρων ψέμματα που γίνονται πιστευτά γιά νά διατηρούνται τα χαρακώματα στίς ψυχές και νά υλοποιούνται οι νέοι σχεδιασμοί.Οι νέοι διχασμοί.
Να μην φοβόμαστε την αλήθεια.Η αλήθεια δεν σκοτώνει.Τα ψέματα καταθάπτουν τους λαούς.
Άλλο ο ΕΛΑΣ της κατοχής.Αλλο οι αεθνιστές εφιάλτες.
Άλλο οι υπερασπιστές εθνικού εδάφους και άλλο οι νενέκοι του Πιουροφόι.
Διότι η ιστορία διδάσκει δεν διχάζει.
Θα κάνουμε λοιπόν πάλι τα ίδια λάθη;
Έγιναν μετά την επανάσταση και μας πρόεκυψε Βαυαροκρατία.
Έγιναν μετά τον εμφύλιο και μας προέκυψε Αμερικανοκρατία.
Έγιναν μετά την μεταπολίτευση.Μας πρόεκυψε Τραπεζοδημοκρατία.
Μονο ενωμένοι μπορούμε να διώξουμε την ξένη ακρίδα,τρόικες και τις ορδές των λαθρομεταναστών από την πατρίδα μας..Να αναπτύξουμε τον τόπο μας να δώσουμε ευημερία και περηφάνια στον λαό μας.
Ας ρίξουμε μια ματιά στους όρκους του ΕΛΑΣ,του 5/42,της ΕΟΚΑ.
Τα ίδια λενε..Ας προσέχουμε λοπόν όσοι έχουμε μία στοιχειώδη αναφορά στήν πατρίδα μας και στόν λαό μας.Ας προσέχουμε,τουλάχιστον αυτό.Νά μήν προσθέσουμε στίς συμφορές που έρχονται ανόητους θορύβους.Ας κοιτάξουμε τα μικρά ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ στά μάτια και ας μην τους αφήσουμε κηλιδωμένες σημαίες.

Παραπομπες.
1.ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ.DOMINIQUE EUDES,2η εκδοση.ΕΞΑΝΤΑΣ.(ΣΕΛΙΔΕΣ ,76,33,142,146-147,260,247,284-285,308)
2.ΔΙΑΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.Αχιλλέας Παπαιωάννου.1986.εκδόσεις Γλάρος.3618457.3619107.(ΣΕΛΙΔΕΣ,18,36,43,58-59,57,65)
3.ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ..ΑΡΗΣ,τα απόρρητα αρχεία τής δολοφονίας.Εκδόσεις Αντίσταση.2009.2617851.
4.ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2011,3641960(ΣΕΛΙΔΕΣ,148,160).
5.ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΕΡΕΡΗΣ,Ν.ΖΕΡΒΑΣ,Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ(ΣΕΛΙΔΕΣ 119,200).
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.ΤΗΛ.6143931,2007
6.Αγων ΕΟΚΑ και ανταρτοπόλεμος,2002(ΣΕΛΙΔΕΣ 108-109).3611590
Επιστροφή στην κορυφή
από Σ.Ο.
Site Admin


Συμμετέχουν: 25 Ιαν 10
Δημοσιεύσεις: 497

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2012 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το παραπάνω κείμενο είναι πολύ μεγάλο και χρήζει μελέτη, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, αλλά ούτε και να το απορρίψουμε. Αναφέρονται πολλά γεγονότα, τα οποία χρήζουν ιστορική μελέτη, για να διαπιστωθεί η ορθότητά τους, και επειδή δεν είμαστε σε θέση να το πράξουμε αυτή την στιγμή, το μεταφέρουμε στο περιθώριο και επιφυλασσόμαστε για την αξιολόγησή του.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Στο περιθώριο Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας