|
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
μπράβο στον Νασράλα Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 16, 2012 11:58 pm Θέμα δημοσίευσης: Χεζμπολάχ: Εθνικές κινητοποιήσεις για την προκλητική ταινία |
|
|
Χεζμπολάχ: Εθνικές κινητοποιήσεις για την προκλητική ταινία
Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ κάλεσε σήμερα σε εθνικές κινητοποιήσεις κατά της αντιισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν επειδή σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών.
«Καλούμε σε διαδηλώσεις αύριο στα νότια προάστια (της Βηρυτού) στις 5 το απόγευμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ της οργάνωσης.
«Πρέπει να δείξετε σε όλο τον κόσμο την οργή σας και τις φωνές σας, τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.
Ο Νασράλα επεσήμανε ότι: «Μουσουλμάνοι και χριστιανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να αποφύγουν τις διαμάχες. Όσοι είναι υπεύθυνοι για την ταινία, με πρώτες τις ΗΠΑ, πρέπει να λογοδοτήσουν».
«Υπάρχουν λόγοι για τις επαναλαμβανόμενες προσβολές εναντίον του Ισλάμ. Ένας από αυτούς είναι να δημιουργηθεί διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων και των χριστιανών», κατέληξε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/xezmpolax-e8nikes-kinitopisis-gia-tin-proklitiki-tenia |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
episkeptis a.k.a. Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 21, 2012 5:47 pm Θέμα δημοσίευσης: Innocence of Muslims |
|
|
Το link του επίμαχου video. Μία απο τις ελάχιστες φορές που μπήκα στο Google, από περιέργεια και το βρήκα. Είναι τόσο παιδαριώδες και γελοίο, μα τόοοσο γελοίο, που είναι τυχεροί οι αμερικάνοι που τα εκατομμύρια μουσουλμάνων που ξεσηκώθηκαν δεν έχουν βέβαια computers και τέτοια για να το δουν, αλλιώς θα φτύνανε αυτόν το λαό (τον αμερικάνικο) νωρίτερα για την μαλακία του να χάνει την ώρα του κοιτώντας τέτοιες σαχλαμάρες. Σαν δοκιμαστικό σπότ διαφήμισης του πιο κακομοίρη και άσημου τραγουδιστή, θα απορρίπτονταν με τη μία. Είναι ν'απορεί κανείς με τόση βλακεία. "Οποιος ενδιαφέρεται και αντέχει να το δει ως το τέλος, το λινκ είναι
http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DMAiOEV0v2RM - 168k |
|
|
 |
Obelix
Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08 Δημοσιεύσεις: 4193
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2012 4:25 am Θέμα δημοσίευσης: Σε τι αποσκοπεί το ανωτέρω; |
|
|
Είμαι περίεργος...Αφού είναι τόσο βλακώδες και κατάπτυστο, εσύ ΓΙΑΤΙ παραθέτεις το link του στο παρόν site; ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ πιστεύεις ότι θα "ωφεληθεί" από αυτό;
Ειδικά την στιγμή που αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ για τον εξεγερμένο Αραβικό κόσμο; _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
|
 |
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2012 7:08 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αγαπητέ Obelix, εγώ το είδα και έβαλα τα γέλια. Το ίδιο κι άλλοι που τους πέρασα το link, καθώς όντως είναι για να πέφτει ο θεατής κάτω και να βαστάει την κοιλιά του από τα γέλια. Δεν ξέρω κανένα που έπαθε κακό επειδή... γέλασε. Κι ο μακαρίτης ο Uderzo που σχεδίαζε την ομώνυμη φιγούρα του συνονόματου σου Γαλάτη, το ίδιο θα έκανε. Συγγνώμην που ενώχλησα την σεβαστή σου εμβρίθεια, αλλά και στο πατάρι έχουν δημοσιευτεί πολύ πιο "τραβηγμένα" σκίτσα, για κάποιους, που για κάποιους άλλους είναι παντελώς ανώδυνα, είτε μένουν στο κυρίως σώμα της συζήτησης είτε παραπέμπονται προσωρινά, μέχρι να σβηστούν στην Παιδική Χαρά, όπου και πάλι είναι προσιτά στους επισκέπτες του ιστότοπου. Εκτός αν είσαι κι εσύ της άποψης των τρελών ισλαμιστών ότι πρέπει να μην το δουν τα μάτια μας κι ημών των χριστιανών τα μάτια μας, μπας και...βεβηλωθούν. Ας μη μπερδεύουμε την σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια.
Επιπλέον, αυτή η γελοιότητα είχε ήδη, έχει ολοένα και θα έχει και στο μέλλον πολύ σοβαρές πραχτικές συνέπειες. Είναι άλλη μια υλική έκφραση του φυσικού νόμου της ποσοτικής συσσώρευσης που οδηγεί σε ποιοτικό άλμα, μια "σταγόνα" ικανή να ξεχειλίσει ένα ποτήρι. Λίγο το'χεις αυτό;
Δεν επεκτείνομαι, γιατί δεν έχει νόημα. Άλλωστε ετοιμάζομαι για άλλη μια από τις περιπέτειες μου με τα νοσοκομεία, σε ένα μήνα πάνω-κάτω ίσως να είμαι σε θέση να κάτσω πάλι μπροστά στον υπολογιστή κι αν η ανάρτηση δεν έχει υπερκεραστεί από μεταγενέστερες μπορεί και να διαβάσω τη νέα σου απάντηση. Αλλά, σε συμβουλεύω, μη χάνεις το χρόνο σου με κάτι που εσύ ο ίδιος θεωρείς λεπτομέρεια άνευ ουσίας, αγόρι μου (και βλέπω να το κάνεις συχνά-πυκνά), δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια κι ούτε άλλαξα γνώμη. Τελείωσα μ'αυτά. |
|
|
 |
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2012 10:47 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάνω μια εξαίρεση και απαντώ στον τελευταίο κι αμέσως μετά κλείνω τον υπολογιστή για αρκετόν καιρό κι εξήγησα πιο πάνω απαντώντας στον Οβελίξ το "γιατί".
Καλέ μου άνθρωπε, τι πάει να πει "θρησκόληπτη πλέμπα"; Έ, είναι έτσι - κι εγώ συμφωνώ - και μ'αυτό τί;;; Ξεκόλλα λίγο από τη θεωρία και διάβασε καλύτερα λίγη παγκόσμια ιστορία και θα διδαχτείς πολλά. Οι επαναστάσεις ξεσπάνε συχνά "δι'ασήμαντον αφορμήν", πετυχαίνουν όμως όταν είναι χρονικά ώριμη η ιστορική συγκυρία. Δεν θυμάμαι με ποιά ακριβώς αφορμή συνέρρευσαν αρχικά οι παρισινές μάζες στην Βαστίλλη - για κάτι ασήμαντο, νομίζω, ήταν, από παρεξήγηση για μια μικρομαλακία - κι όμως νά'σου στις φλόγες η Βαστίλλη, το "άπαρτο" κάστρο, να'σου διαμελισμένος ο διοικητής της φρουράς, νά'σου...να'σου...να'σου που κόπηκε μετά από 3-4 χρόνια και το κεφάλι του φουκαρά του Λουδοβίκου του 16ου (που ήταν, ο δυστυχής, ο πιο άκακος εστεμμένος της Γαλλίας, χωμένος στο εργαστήρι του, τα αμόνια, τα σφυριά, τα πριόνια και τις πλάνες του, που ήταν το χόμπυ του)...να'σου μετά ο Ναπολέων, με αποτέλεσμα; Με αποτέλεσμα όχι μόνο να πέσει η χιλιόχρονη γαλλική μοναρχία, αλλά και να κλονιστούν τα θεμέλια και να διαρραγεί τελικά η συνοχή της Ιεράς Συμμαχίας (των εστεμμένων της Ευρώπης) και...και...και να'μαστε εμείς σήμερα να μιλάμε για ανατροπή του καπιταλισμού, όχι - και πάλι, το τονίζω - μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια.
ΠΟΥ βλέπετε την ασυνέχεια; το'να φέρνει τ'άλλο. Έτσι είναι η ζωή.
Τη σπίθα που θα βάλει την πυρκαγιά στο ξερό χορτάρι του απέραντου λιβαδιού μπορεί να την βάλει α)κεραυνός β)το τσιγάρο κάποιου απρόσεχτου περαστικού γ)ο γεωργός που πήγε να κάψει τα σκουπίδια του δ)η γιαγιά που θέλησε να ψήσει κάστανα στη φουφού της ε)ο πυρομανής που έπρεπε να φορούσε ζουρλομανδύα, αλλά δεν φορούσε στ)ο πράκτορας της "γείτονος" χώρας κ.ο.κ. Τι σημασία έχει ποιός την έβαλε, όμως, θα φούντωνε αν δεν ήταν το χόρτο ξερό; Τέτοιες ερωτήσεις πρέπει να βάζεις σε πρώτη φάση στον εαυτό σου, αν θες να βρίσκεις απαντήσεις στα ερωτήματα σου, φίλε τελευταίε επισκέπτη. Σε ΠΡΩΤΗ φάση, τα υπόλοιπα έπονται και όταν τα εξετάσεις κι αυτά με τη σειρά, θα δεις ότι άλλοτε έχουν σημασία κι άλλοτε όχι, είναι, λέμε τότε, "το χέρι της θεάς Τύχης" ή "Θεία Δίκη" ή "Νέμεσις" ή "τα'θελε και τα'παθε" ή ή ή. Σε όλα το θεμέλιο όμως είναι το παρελθόν, οι αμαρτίες του παρελθόντος, τα λάθη του παρελθόντος, οι ελλείψεις του παρελθόντος, όλα τα "κακώς κείμενα" που κληροδότησε το παρελθόν στο παρόν. Αν το καλοσκεφτείς, κάθε γενιάς δουλειά είναι να χτίζει πάνω σ'αυτά που κληρονόμησε από την προηγούμενη, γκρεμίζοντας τα κακοχτισμένα, όχι για να μείνει χέρσα η γή, αλλά για να ξαναχτίσει πιο στερεά, πιο όμορφα, πιο νοικοκυρεμένα. Αν δεν φτιάξει τίποτε καινούργιο παρά μόνο γκρεμίσει το παλιό κι αράξει πάνω στις "δάφνες" του νικητή, αυτό θα'ναι πισωγύρισμα και βαρβαρότητα και θα πρέπει να αναλάβει ο επόμενος να κάνει διπλή δουλειά. Ή θα πάει φούντο όλη η προσπάθεια σειράς γενιών και θα αναλάβει τρίτος, άλλος λαός ή δεν ξέρω τι άλλο. Πάντως κενό στην φύση και άρα και στην ιστορική συνέχεια δεν υπάρχει.
Όλοι οι λαοί που συναποτελούν την ανθρωπότητα σήμερα, όπου κι αν πιστεύουν κι όποιον κι αν ακολουθούν σήμερα, τον Σόιμπλε και τον Ροκφέλλερ ή τους Ταλιμπάν, θα'ρθει η ώρα που "θα'ρθει ο νους στην κεφαλήν ντων" και θα φτιάξουν ένα σύστημα αρμονικής συνεργασίας που δεν μπορεί να είναι άλλο από τον σοσιαλισμό. Δεν ξέρω και δε με νοιάζει πώς θα το ειπούν, θα είναι σοσιαλισμός (=κοινωνισμός) στην ουσία του.
Καληνύχτα σας. |
|
|
 |
Obelix
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 23, 2012 12:21 am Θέμα δημοσίευσης: Το να παραθέτεις link είναι σαν να ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ. |
|
|
| episkeptis a.k.a. έγραψε: | Αγαπητέ Obelix, εγώ το είδα και έβαλα τα γέλια. Το ίδιο κι άλλοι που τους πέρασα το link, καθώς όντως είναι για να πέφτει ο θεατής κάτω και να βαστάει την κοιλιά του από τα γέλια. Δεν ξέρω κανένα που έπαθε κακό επειδή... γέλασε. Κι ο μακαρίτης ο Uderzo που σχεδίαζε την ομώνυμη φιγούρα του συνονόματου σου Γαλάτη, το ίδιο θα έκανε. Συγγνώμην που ενώχλησα την σεβαστή σου εμβρίθεια, αλλά και στο πατάρι έχουν δημοσιευτεί πολύ πιο "τραβηγμένα" σκίτσα, για κάποιους, που για κάποιους άλλους είναι παντελώς ανώδυνα, είτε μένουν στο κυρίως σώμα της συζήτησης είτε παραπέμπονται προσωρινά, μέχρι να σβηστούν στην Παιδική Χαρά, όπου και πάλι είναι προσιτά στους επισκέπτες του ιστότοπου. Εκτός αν είσαι κι εσύ της άποψης των τρελών ισλαμιστών ότι πρέπει να μην το δουν τα μάτια μας κι ημών των χριστιανών τα μάτια μας, μπας και...βεβηλωθούν. Ας μη μπερδεύουμε την σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια.
Επιπλέον, αυτή η γελοιότητα είχε ήδη, έχει ολοένα και θα έχει και στο μέλλον πολύ σοβαρές πραχτικές συνέπειες. Είναι άλλη μια υλική έκφραση του φυσικού νόμου της ποσοτικής συσσώρευσης που οδηγεί σε ποιοτικό άλμα, μια "σταγόνα" ικανή να ξεχειλίσει ένα ποτήρι. Λίγο το'χεις αυτό;
Δεν επεκτείνομαι, γιατί δεν έχει νόημα. Άλλωστε ετοιμάζομαι για άλλη μια από τις περιπέτειες μου με τα νοσοκομεία, σε ένα μήνα πάνω-κάτω ίσως να είμαι σε θέση να κάτσω πάλι μπροστά στον υπολογιστή κι αν η ανάρτηση δεν έχει υπερκεραστεί από μεταγενέστερες μπορεί και να διαβάσω τη νέα σου απάντηση. Αλλά, σε συμβουλεύω, μη χάνεις το χρόνο σου με κάτι που εσύ ο ίδιος θεωρείς λεπτομέρεια άνευ ουσίας, αγόρι μου (και βλέπω να το κάνεις συχνά-πυκνά), δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια κι ούτε άλλαξα γνώμη. Τελείωσα μ'αυτά. |
Το ΜΟΝΟ που δεν είχα υπ' όψη γράφοντας το παραπάνω σχόλιο ήταν κάποιο πρόβλημα "αισθητικής" και/ή "καλού γούστου". Διότι ΑΥΤΟ μοιάζεις να κατάλαβες πως εννοούσα - με αποτέλεσμα ναι απαντήσεις ένα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ κείμενο με ΜΗΔΕΝ - 0 - ουσία.
Ξαναδιάβασε την τελευταία μου φράση:
| Obelix έγραψε: | | Ειδικά την στιγμή που αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ για τον εξεγερμένο Αραβικό κόσμο; |
Είναι προφανές πως αυτή η ταινία αποτελεί απόπειρα του 4ου Ράιχ να ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ και να ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ τον Αραβικό κόσμο, όπως επισης και "να δημιουργήσει διχόνοια μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών" (βλέπε πιο πάνω). Με αυτά τα δεδομένα, επιτρέπεται - και μάλιστα σε ένα site όπως το παρόν - να προβαίνει κανείς σε κίνηση η οποία, ακόμα και αν δεν είναι αυτή η πρόθεσή του, μοιάζει με ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της εν λόγω ταινίας; Διότι ΤΙ ΑΛΛΟ σημαίνει, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ μπορεί να εκληφθεί, το να δημοσιεύσεις το σχετικό link, αν όχι: "Εδώ είναι η ταινία εναντίον της οποίας εξεγέρθηκε ο Αραβικός κόσμος, πηγαίνετε και δείτε την!" (Το να παραθέτεις ένα link ισοδυναμεί με ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ να το επισκεφτεί κανείς, αυτό είναι ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΟ!)
Αν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος να ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ κανείς τους επισκέπτες του παρόντος site στο να δουν οι ίδιοι την ταινία - ή μέρος της - τότε καλώς θα παρετίθετο το link, αφού πρώτα, εννοείται, θα δίνονταν οι απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με το ΓΙΑΤΙ αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο. Όμως, όπως έχουν τα πράγματα, η ανάρτηση του link υπάρχει φόβος να εκληφθεί ως ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΑΧΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν εννοώ πως ενδέχεται να προσβληθούν οι εν Ελλάδι ευρισκόμενοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, ούτε είναι αυτό το πρόβλημα. Άλλωστε, ειδικα εις ό,τι αφορά τους τελευταίους, δεν έχει σαλέψει φύλλο μέχρι στιγμής, σχετικά με την εν λόγω ταινία. Το πρόβλημα είναι το να μην φαίνεται ότι μεσα στο ΠΑΤΑΡΙ υπάρχει ανάρτηση που (μοιάζει να) διαφημίζει την πρόκληση σε βάρος των ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΩΝ - εκείνων που έχουν μείνει στις χώρες και τα πόστα τους και δεν ανέχονται τις χυδαίες προκλήσεις της θνήσκουσας Αμερικής. _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
|
 |
Nikoss Site Admin
Συμμετέχουν: 07 Απρ 08 Δημοσιεύσεις: 1835
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 23, 2012 12:55 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο episkeptis a.k.a. σίγουρα δεν ήθελε να το διαφημίσει, τουναντίον ήθελε να μας δείξει με τι φτηνιάρικους, και εν ολίγοις ηλίθιους τρόπους φτιάχνουν οι Αμερικάνοι τις προβοκάτσιες τους σήμερα... και εξ αυτού του γεγονότος, να καταλάβουμε ότι προσπαθούν να ελέγξουν τον κόσμο, αλλά ούτε την ίδια τους την τύφλα -η οποία τους γυρίζει σαν μπούμερανγκ εναντίον τους-, δεν μπορούν να ελέγξουν...
Οι πιο σχετικοί από εμάς (με τα κομπιούτερ εννοώ), σίγουρα θα ‘ψαξαν να το βρουν, για να ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε. Ο episkeptis a.k.a. σκέφτηκε να βγάλει απ’ τον κόπο τους λιγότερο σχετικούς (πάντα με τα κομπιούτερ εννοώ)... |
|
|
 |
Obelix
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 23, 2012 1:40 am Θέμα δημοσίευσης: Έ, όχι και "ήθελε"! |
|
|
| Nikoss έγραψε: | | Ο episkeptis a.k.a. σίγουρα δεν ήθελε να το διαφημίσει |
Δεν είπα ότι ήθελε, συνειδητά. Είπα ότι ΜΟΙΑΖΕΙ σαν διαφήμιση. Ότι είναι, θάλεγε κανείς, "παρεξηγήσιμο".
Αν εσύ σαν Σ.Ο. εκτιμάς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εγώ πάω πάσο. _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
|
 |
Nikoss Site Admin
Συμμετέχουν: 07 Απρ 08 Δημοσιεύσεις: 1835
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 23, 2012 1:46 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Εγώ σαν Νίκος, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... |
|
|
 |
εκτιμητής Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 23, 2012 5:34 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Nikoss έγραψε: | | Εγώ σαν Νίκος, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... |
...τό ίδιο και εγώ |
|
|
 |
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|