patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Γ. Καλαντζής: Δημοψήφισμα για κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
G.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2014 7:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γ. Καλαντζής: Δημοψήφισμα για κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γ. Καλαντζής: Δημοψήφισμα για
κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία




Πρωτοφανείς, προκλητικές για το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων δηλώσεις από τον γενικό γραμματέα θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή και βέβαια πάνω απ' όλα ιστορική ύβρις απέναντι στην Ορθοδοξία που αποτέλεσε το βασικό συστατικό στοιχείο για την αναγέννηση του Ελληνισμού μέσα στα 400 χρόνια της σκλαβιάς.

Ο Γ. Καλαντζής, λοιπόν, με αφορμή δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αρη Σπηλιωτόπουλου πως θα κάνει δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα, δήλωσε πως "Αν είναι έτσι πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα και για κάθε νέα χριστιανική εκκλησία που ανεγείρεται"!

Συγκεκριμένα η δήλωση του γγ Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή (ο οποίος σημειωτέον έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου) έχει ως εξής:
«Ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ως βουλευτής της Ν.Δ., έχει ψηφίσει τον νόμο για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και μάλιστα στη συγκεκριμένη τοποθεσία που αυτό θα γίνει. Το 2009 ανέλαβε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Είχε δηλαδή και τη δυνατότητα και την ευθύνη να διατυπώσει τη διαφωνία του και να αλλάξει τον νόμο για το τζαμί. Δεν το έπραξε»
και συμπληρώνει με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι:

«Για να μην εξευτελισθεί διεθνώς η χώρα αν γίνει δημοψήφισμα μόνο για το τζαμί στον Ελαιώνα, η μόνη λύση είναι να γίνεται τοπικό δημοψήφισμα για κάθε χώρο προσευχής στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας εκκλησιών»!

http://www.defencenet.gr/

__________________________________________________________
Ο ελληνικός λαός έζησε 400 χρόνια σκλαβιάς υπό την Οθωμανική αυτοκρατορία και το Ισλάμ. Η χριστιανική ορθοδοξία για τους Έλληνες δεν είναι απλά μια θρησκεία αλλά ο συνεκτικός ιστός του απελευθερωτικού τους αγώνα που συμβόλισε ο σταυρός πάνω στην σημαία της εθνικής και ταυτόχρονα κοινωνικής-δημοκρατικής επανάστασης. Αλλοίμονο μετά από δύο αιώνες να χρειάζονται στην πατρίδα τους νομιμοποιητικές διαδικασίες για να κτίσουν οι πολίτες της κάπου στην πατρίδα τους ένα ελληνορθόδοξο ναό! Ακόμα και άθεοι οφείλουμε σεβασμό στην θρησκευτική πίστη του ελληνικού λαού και κάθε λαού που με σημαία την ελληνορθόδοξη πίστη αποτίναξε τον οθωμανικό ζυγό στα Βαλκάνια.

Μόνο τα πολιτικά τσιράκια της ιμπεριαλιστικής νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, που συγκροτούν την κυρίαρχη κοινωνική σαπίλα έχουν το θράσος να προσβάλουν την ελληνορθόδοξη πίστη, αλλά και κάθε θρησκευτικό πιστεύω των λαών. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η πίστη υπήρξε η σημαία του απελευθερωτικού τους αγώνα.

Για τους μαρξιστές η οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη δεν συνιστά εμπόδιο στο σύγχρονο αγώνα της κοινωνικής απελευθέρωσης από τον ζυγό της καπιταλιστικής ολιγαρχίας του χρήματος, η οποία ολιγαρχία προσπαθεί να αυτοαναγορευτεί ως η σύγχρονη θεότητα, ενώπιον της οποίας οφείλουμε να γονατίζουμε!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας