patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Δύο ουκρανικά μαχητικά καταρρίφθηκαν στην ανατολική Ουκρανία

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
θα τους πηδήσουν...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2014 5:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Δύο ουκρανικά μαχητικά καταρρίφθηκαν στην ανατολική Ουκρανία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δύο ουκρανικά μαχητικά καταρρίφθηκαν στην ανατολική Ουκρανία

Δύο μαχητικά αεροσκάφη του Ουκρανικού στρατού καταρρίφθηκαν την Τετάρτη το μεσσημέρι πάνω από την περιοχή που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές των αντικαθεστωτικών ανταρτών, στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ουκρανικού στρατού που μίλησε στο Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι πιλότοι των αεροσκαφών τύπου Sukhoi αγνοούνται. Η περιοχή στην οποία έπεσαν είναι κοντά στην πόλη Snizhne κοντά στο Ντόνετσκ..

Διαβάστε περισσότερα: www.alfavita.gr
Επιστροφή στην κορυφή
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 24, 2014 9:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κίεβο, Ουκρανία
Δύο ουκρανικά κόμματα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μια απόφαση την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Το κεντροδεξιό Ουντάρ (Γροθιά) του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο και το δεξιό, εθνικιστικό Σβόμποντα (Ελευθερία) του Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός "Ευρωπαϊκή επιλογή" έχει πάψει να υφίσταται στο κοινοβούλιο», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ουκρανικής βουλής Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Πολιτικοί και ακτιβιστές διαμαρτύρονται διότι αν και η Ουκρανία εξέλεξε νέο πρόεδρο μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο δεν έχει εκλέξει νέο κοινοβούλιο, ενώ κατηγορούν τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου ότι εμποδίζουν το έργο της βουλής.

«Η κοινωνία επιθυμεί να αλλάξουν πλήρως οι κρατικές αρχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ποροσένκο, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή των δύο κομμάτων συμμορφώνεται προς την επιθυμία του λαού.

Ο Ποροσένκο επιθυμούσε εδώ και καιρό τη διεξαγωγή εκλογών, οι οποίες θα του επιτρέψουν να αποκτήσει ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κεφαλαιοποιώντας τη μεγάλη του επιτυχία στις προεδρικές εκλογές.

Για να μπορέσει όμως να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν εκλογές θα πρέπει ο κυβερνητικός συνασπισμός να πάψει να υφίσταται για διάστημα 30 ημερών και να μην σχηματιστεί καινούργιος.

Όταν πληρούνται οι όροι αυτοί, ο πρόεδρος μπορεί να προκηρύξει εκλογές οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο σε διάστημα δύο μηνών.

Το Ουντάρ και το Σβόμποντα υποστήριζαν το σχέδιο αυτό, ενώ το τρίτο και μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Μπατκίβτσινα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, είναι αντίθετο.

Ο Τιαγκνιμπόκ δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο: «Πιστεύουμε ότι στην τρέχουσα κατάσταση ένα κοινοβούλιο που προστατεύει εγκληματίες, πράκτορες της Μόσχας, το οποίο αρνείται να αφαιρέσει την ασυλία από τους ανθρώπους που εργάζονται για το Κρεμλίνο θα πρέπει να πάψει να υφίσταται».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Ο Ποροσένκο και οι ακροδεξιοί βλάκες, νομίζουν οτι με τις βουλευτικές εκλογές θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Προφανώς αυτές τις συμβουλές τους έδωσαν τα αφεντικά τους απο την Δύση. Δεν καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι οτι ο συσχετισμός δυνάμεων που τους έφερε στην κυβέρνηση έχει πλέον αλλάξει. Θα το διαπιστώσουν αυτό όταν θα γίνουν οι εκλογές. Πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας