patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι ΗΠΑ επίκεντρο της κρίσης στη Μέση Ανατολή

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 22, 2014 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι ΗΠΑ επίκεντρο της κρίσης στη Μέση Ανατολή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι ΗΠΑ επίκεντρο της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Μόλις ένα μήνα από την πρόσφατη εκστρατεία βομβαρδισμών στο Ιράκ από τις ΗΠΑ, και ήδη συζητείται παραπέρα κλιμάκωση. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι ο σχεδιασμός για την καταστροφή του αποκαλούμενο ισλαμικού κράτους, "δεν περιλαμβάνει αμερικανικά στρατεύματα μάχης". Αυτή την εβδομάδα ο στρατηγός Dempsey, πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχηγών προσωπικού, είπε ακριβώς αυτό που συμβαίνει, ότι η από αέρος ισχύς δεν λειτούργησε.

Αν ο "στόχος" είναι η απαλλαγή από την λαβή του "Isis" στο δυτικό Ιράκ και στην ανατολική Συρία, δεν πρόκειται να πετύχει. Έτσι, αναμένουμε τον νέο πόλεμο που κατά τον Chuck Hagel, υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, δεν θα τελειώσει τους επόμενους μήνες αλλά θα διαρκέσει αρκετά χρόνια! Χθες ο Ομπάμα επέμεινε στην δική του συνταγή. Όμως υπάρχουν ήδη 1.600 αμερικάνοι στρατιωτικοί "συμβούλοι" στο Ιράκ. Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι οι Ειδικές Δυνάμεις θα επιστρέψουν σε μεγάλους αριθμούς, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Το τελικό σύνθημα δόθηκε σε βίντεο με τους σκηνοθετημένους αποκεφαλισμούς αμερικάνων και βρετανών δημοσιογράφων, οι οποίοι υποτίθεται ότι ήταν μέλη ανθρωπιστικής αποστολής από θρησκευτική ομάδα, ενώ ο δήμιος τους δήλωσε ότι οι αποκεφαλισμοί τους ήταν σε αντίποινα για 160 αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στις αρχές Αυγούστου, και για την παροχή από Βρετανούς όπλων στους Κούρδους! Πως τα άκουσαν όλα αυτά τα Δυτικά ΜΜΕ παραμένει ανεξιχνίαστο μυστήριο!..

Στην προκειμένη περίπτωση επρόκειτο για Δυτική σκηνοθεσία, αν και είναι γεγονός ότι στην νομοθεσία των Αράβων ισχύει η θανατική ποινή, όπως ισχύει και στις ΗΠΑ η ηλεκτρική καρέκλα και η θανατηφόρα ένεση. Πέραν τούτου στην Σαουδική Αραβία, της οποίας το καθεστώς υποστηρίζεται φανατικά από την "πολιτισμένη" Δύση αποκεφαλίζονται κάθε μήνα δεκάδες σε δημόσια θέα, ενώ Βρετανοί στρατιώτες φωτογραφίζονται με τα κομμένα κεφάλια ανταρτών.
Υπολογίζεται ότι η ηλεκτρονική μετάδοση φρικιαστικών πράξεων αποκεφαλισμών μαλακώνουν την αντίδραση του αμερικάνικου πληθυσμού απέναντι στην ανανεωμένη περίοδο νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή στην οποία μέχρι πρόσφατα είχαν αντισταθεί. Τώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος να εμπλακεί ξανά σε πόλεμο στο Ιράκ – μολονότι εκλέχθηκε για να αποχωρήσει από αυτόν.

Αλλά κατά τους Αμερικάνους η κύρια βάση του "Isis" είναι στη Συρία και όχι το Ιράκ. Αυτό είναι κάπως περίεργο, όταν μάλιστα η Συρία δεν έχει σταγόνα δικό της πετρέλαιο. Έχει όμως στο Λιμάνι της Ταρσού αγκυροβόλιο του ρωσικού στόλου και ίσως αυτό να εξηγεί τις αμερικάνικες προτιμήσεις… Πάντως ο Ομπάμα ετοιμάζεται για εκστρατεία βομβαρδισμών στη Συρία και συγκρότηση σώματος 5.000 ανταρτών κατά προτίμηση "μετριοπαθείς" - που αξιωματούχοι των ΗΠΑ ιδιωτικά παραδέχονται ότι "δεν υπάρχουν πραγματικά"!

Έτσι, ένα χρόνο μετά από τότε που οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους, σχεδίαζαν να βομβαρδίσουν δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σχεδιάζουν τώρα να βομβαρδίσουν τους εχθρούς του! Ο Ντέβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να μπλέξει την Βρετανία στην εκστρατεία, τώρα που το δημοψήφισμα στη Σκωτία έχει ολοκληρωθεί - με τους Αυστραλούς και τους Γάλλους έτοιμους να ακολουθήσουν. Συζητιέται επίσης η δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σε χώρες του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν και το Μπαχρέιν απ’ όπου θα ενισχύεται ο πόλεμος κατά του "Isis".

Αυτό που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, αυτή την εβδομάδα είναι ένας τρίτος πόλεμος στο Ιράκ σε μια γενιά. Ακολούθησε πόλεμο που εξαπολύθηκε υπό αμερικανική ηγεσία για να αποβάλει τις ιρακινές δυνάμεις από το Κουβέιτ το 1991, μια επιχείρηση με το όνομα "καταιγίδα της ερήμου" με την οποία Αμερικάνοι και Βρετανοί έθεσαν το 2003 υπό την κατοχή τους το Ιράκ και τα πετρέλαια του. Ίσως ο αναγνώστης να θυμάται ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι είχαν υποκινήσει την εισβολή του Σαντάμ Χουσεϊν στο Κουβέιτ για να έχουν ένα επιθετικό πρόσχημα. Τώρα ο Ομπάμα έχει ξεκινήσει μια ακόμα επέμβαση για να υποστηρίξει την εξουσία των δοσίλογων που έχει επιβάλει για κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς στρατηγικός εγκέφαλος για να αντιληφθεί ότι ο ενεργειακός του πλούτος ήταν και παραμένει η αιτία που έχει κάνει το Ιράκ στόχο πολλών επίδοξων κατακτητών. Αλλά τα αποτελέσματα δεν υπήρξαν εγκληματικά μόνο για τις σφαγές και τις καταστροφές που έγιναν. Ακόμη και σε δικούς τους όρους, η δυτική πολεμική μηχανή απέτυχε. Η εισβολή των Μπους και Μπλερ έδειξε τα όρια της, παρά την έκταση της ισχύος των ΗΠΑ.

Τώρα ο πόλεμος του Ομπάμα κατά του "Isis" μοιάζει περισσότερο με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που ξεκίνησε το 2001, δήθεν για να καταστρέψει κάποια μυθική Αλ Κάιντα και στην πραγματικότητα τους Ταλιμπάν, το αντάρτικό τους. Στο τέλος που πλησιάζει οι Αφγανοί (που ποτέ δεν υποτάχτηκαν στην ιστορία τους) θα αναγκάσουν τους ξένους εισβολείς θα εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν νικημένοι, αφήνοντας πίσω χιλιάδες κουφάρια στρατιωτών τους. Αυτό θα είναι ίσως και το τέλος των Αμερικάνων. Η ήττα τους μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμη, όπως συνέβη και με την Σοβιετική Ένωση.

Μετά από δεκατρία χρόνια πόλεμο, οι Ταλιμπάν ελέγχουν μεγάλα τμήματα του Αφγανιστάν και οι περισσότεροι στρατιώτες του ΝΑΤΟ είναι για να αποχωρούν. Το ψευδώνυμο "Isis" αντικατέστησε το ψευδώνυμο "Αλ-Κάιντα" και έχει επισκιαστεί από την πιο ακραία καταστροφή του Ιράκ και της Συρίας, που προέκυψε υπό την αιγίδα της Δύσης. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο χάος που κληροδότησε το ΝΑΤΟ στη Λιβύη πριν χρόνια.

Όλο και περισσότερο ακούμε ότι ο πλανήτης βαδίζει προς ένα Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Και είναι να αναρωτιέται κανείς: Καλά, σταμάτησε ποτέ ο Παγκόσμιος Πόλεμος; Από το 1914 μέχρι σήμερα ο πλανήτης είναι συνεχώς σε πόλεμο και αν εξαιρέσεις τις επαναστάσεις όλες οι πολεμικές συρράξεις γίνονται για παγκόσμια κυριαρχία.

Είμαστε τώρα μάρτυρες μιας επανάληψης του πολέμου κατά της υποτιθέμενης τρομοκρατίας. Έχει αποδειχθεί ότι η τρομοκρατία ασκείται από τους φερόμενους ως εχθρούς της. Από 9/11 οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ είναι 94.000: οι περισσότερες εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν, αλλά και της Λιβύης, του Πακιστάν, της Υεμένης και της Σομαλίας, με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών.

Ο Ομπάμα αναφέρεται επιδοκιμαστικά στα τηλεκατευθυνόμενα drons και στις ειδικές δυνάμεις εκστρατείας στην Υεμένη και τη Σομαλία ως μοντέλο για νέο πόλεμο στο Ιράκ. Αλλά τα θύματα αυτού του πολέμου είναι σχεδόν αποκλειστικά οι άμαχοι. Και αυτό συμβαίνει τώρα στο Ιράκ, όπου τούτη την βδομάδα σκοτώθηκαν 31 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 24 παιδιών, σε ένα σχολείο κοντά στο Τικρίτ.

Η κρίση στον αραβικό κόσμο δεν αντικατοπτρίζει κάποιο σχίσμα σιιτών-σουνιτών στο Ιράκ, αλλά οφείλεται στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που έχει εγκαταστήσει ή στηρίζει η δυτική στρατιωτική μηχανή στη Συρία, στον Κόλπο, τη βόρεια Αφρική, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και σε τελική ανάλυση στην κρίση του καπιταλισμού που σαπίζει και έχει αναχθεί σε κρίση της ανθρωπότητας.
Επιστροφή στην κορυφή
Αντιαμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 23, 2014 8:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βομβαρδισαν την Συρια εχτες Αμερικανοι Σαουδαραβες και Ιορδανοι...δηλαδη τους ανταρτες αυτους που ταχα υποστηριζαν κατα του Ασσαντ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας