patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι τροτσκιστικού Τύπου επαναστάσεις προχωρούν!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 20, 2014 3:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι τροτσκιστικού Τύπου επαναστάσεις προχωρούν! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Οι τροτσκιστικού Τύπου επαναστάσεις προχωρούν
χωρίς ο κόσμος ακόμη να το έχει αντιληφθεί»


Έπεσα χθες τυχαία πάνω σε ένα άρθρο (μάλλον συνέντευξη στην Κατερίνα Κουντάσκινα) κάποιου Δρ Ματέους Πισκόρσκι (Dr. Mateusz Piskorski). Πρόκειται για Πολωνό που παρουσιάζεται ως διευθυντής κάποιου «Ευρωπαϊκού Κέντρου Γεωπολιτικής Ανάλυσης». Την προσοχή μου προσέλκυσε ο παρακάτω τίτλος του κειμένου:
«Οι τροτσκιστικού Τύπου επαναστάσεις προχωρούν χωρίς ο κόσμος ακόμη να το έχει αντιληφθεί».

Τροτσκιστικού τύπου επανάσταση, όπως διαπιστώνουμε παρακάτω, ο Πισκόρσκι εννοεί την «διαρκή επανάσταση», όρο που χρησιμοποίησε ο Τρότσκι χωρίς όμως να είναι κάποια δική του επινόηση. Έτσι προχώρησε η ιστορία στην Ρωσία. Η επανάσταση δεν ανέτρεψε το ημιφεουδαρχικό καθεστώς που υπήρχε στην Ρωσία επί Τσάρων για να προχωρήσει στην αστική δημοκρατία, αλλά πραγματοποίησε ένα άλμα (και αυτή είναι η έννοια της «διάρκειας») αφήνοντας πίσω την αστική δημοκρατία, αφού η ιστορία την είχε ήδη ξεπεράσει και η ανθρωπότητα ζούσε ήδη την ιμπεριαλιστική παρακμή του καπιταλισμού και το αστικοδημοκρατικό καθεστώς ήταν μόνο ένα πτώμα. Πέρασε κατευθείαν στην σοσιαλιστική επανάσταση και στα πρώτα στάδια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

«Σήμερα, -συνεχίζει ο Ματέους Πισκόρσκι- σχεδόν εκατό χρόνια μετά, το σοβιετικό κράτος έπαψε να υπάρχει, αλλά η πολιτική των τροτσκιστών έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια απειλή που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν.»

«Τρότσκι» -γράφει- θα μπορούσε να είναι η κωδική λέξη για την κατανόηση της φύσης του χάους στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτή. Το 1917 η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία συγκλόνισε τον κόσμο με την εξάπλωση του τρόμου της «κομμουνιστικής θηριωδίας» και της «κόκκινης τρομοκρατίας».

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμιά θηριωδία και καμιά τρομοκρατία όσο το μπολσεβίκικο κόμμα είχε στην ηγεσία του τον Λένιν, τον Τρότσκι και την Κεντρική Επιτροπή που έφερε σε πέρας την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση. Θηριωδία και τρομοκρατία υπήρξε επί Στάλιν ο οποίος έγινε δεκτός ως εταίρος πρώτα από τον Χίτλερ και κατόπιν από τους Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ. Και οι τρεις μαζί μοίρασαν τον κόσμο όπως οι τσοπαναραίοι μοιράζουν τα κοπάδια τους.

Αυτό που φοβάται ο Ματέους Πισκόρσκι και είναι πολύ φυσικό από την πλευρά του, είναι η αναπόφευκτη μετάβαση των δημοκρατικών και αισχρά συκοφαντημένων επαναστάσεων στην Μέση Ανατολή στο στάδιο της σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης αναπόφευκτα, όπως ακριβώς προβλέπεται από την θεωρία της διαρκούς επανάστασης, αφού πια ο καπιταλισμός είναι άταφο πτώμα που σαπίζει και απειλή να μολύνει επικίνδυνα και να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας