patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Γερμανία: Κρίση προσφύγων και όχι μόνο...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 14, 2015 6:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γερμανία: Κρίση προσφύγων και όχι μόνο... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γερμανία: Κρίση "προσφύγων" και όχι μόνο...

Μετά από μια σύντομη περίοδο ανοχής η γερμανική κοινή γνώμη έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα των μεταναστών. Ποια μπορεί να είναι η διαφορά από μήνα σε μήνα; Τη νύχτα της τέταρτης Σεπτεμβρίου η Άνγκελα Μέρκελ πήρε την απόφαση να αναστείλει τους ευρωπαϊκούς κανόνες παροχής ασύλου και να επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες προσφύγων που έχουν αποκλειστεί στην Ουγγαρία να εισέλθουν στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας!

Χρησιμοποιώντας ιεραποστολική γλώσσα, η Μέρκελ δήλωσε επανειλημμένα ότι το δικαίωμα ασύλου δεν έχει "κανένα ανώτατο όριο". Αλλά ο Joachim Gauck, ο οποίος ως πρόεδρος αναμένεται να κρατηθεί στο περιθώριο της καθημερινής πολιτικής, απάντησε ότι "η ικανότητα μας υποδοχής είναι περιορισμένη, ακόμη και όταν δεν έχει μελετηθεί που βρίσκονται τα όρια της." Σα να ακούστηκε κάποιο σύνθημα και ο πολιτικός τόνος στράφηκε μονομιάς εναντίον της κ. Μέρκελ.

Πιστεύεται ότι περισσότεροι από 200.000 μετανάστες έχουν φθάσει στη Γερμανία μόνο τον Σεπτέμβριο. Για το έτος, οι επίσημες προβλέψεις είχαν ήδη αυξηθεί τον Αύγουστο από 450.000 στις 800.000 μετανάστες. Αυτή την εβδομάδα η Bild, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας, εκτιμά ότι ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει 1,5 εκατ. δηλ. όσο είναι ο συνολικός πληθυσμός του Μονάχου. Νέοι πρόσφυγες συνεχίζουν να έρχονται, και στους οποίους χορηγείται άσυλο που σημαίνει ότι αργότερα έχουν δικαίωμα να φέρουν και την οικογένειά τους. Δεν υπάρχει τέλος σ’ αυτή την ιστορία.

Τα Κέντρα Επεξεργασίας έχουν υπερβεί τις δυνατότητες τους, βδομάδες πριν. Οι τοπικές αρχές αγωνίζονται να βρουν στέγη, αφού η προσωρινή στέγαση σε σκηνές είναι αδύνατη το χειμώνα. Η κυβέρνηση του Αμβούργου έχει αρχίσει την κατάσχεση κενών κτιρίων και γραφείων για τη στέγαση των "προσφύγων", αν και από αυτό ανακύπτουν συνταγματικά ζητήματα. Στο Βερολίνο και τη Βρέμη εξετάζουν την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων. Τα σχολεία αγωνίζονται να βρουν τρόπο ενσωμάτωσης για τα παιδιά των προσφύγων που δεν μιλούν γερμανικά…

Μάχες ξέσπασαν μέσα σε υπερπλήρη κέντρα ασύλου, συχνά μεταξύ των νέων ανδρών διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Υπήρξαν περισσότερες εμπρηστικές επιθέσεις σε κέντρα μετανάστη. Στη Δρέσδη, το κίνημα που ονομάζεται Pegida όλο και δυναμώνει: Πολλές χιλιάδες σε διαμαρτυρία αυτή τη Δευτέρα κατά των προσφύγων.

Η αποδοχή της Μέρκελ μειώθηκε κατά 9 μονάδες στο χαμηλότερο επίπεδό από το 2011. Σε δύο άλλες δημοσκοπήσεις η Μέρκελ γλίστρησε από το πιο δημοφιλής πολιτικός τής Γερμανίας στην τέταρτη θέση.

Η πιο έντονη κριτική κατά της Μέρκελ προέρχεται από τη δική της συντηρητική παράταξη, την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και τη χριστιανική Ένωση (CSU), που υπάρχει μόνο στη Βαυαρία. Ο Horst Seehofer, το αφεντικό του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, χαρακτήρισε την απόφαση της Μέρκελ "ένα λάθος που θα μας κρατήσει υπό κατοχή για πολύ καιρό".

Η Gerda Hasselfeldt, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, θέλει να στήσει ζώνες διέλευσης κατά μήκος των συνόρων της Γερμανίας, όπως αυτές στα αεροδρόμια. Ο Markus Shoulder, υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, έχει καλέσει για ένα φράχτη. Σε μια ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών που αυτοαποκαλείται κλαμπ για την "ασφάλεια" συζητήθηκε το κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας στους πρόσφυγες εξ ολοκλήρου. Μια άλλη ομάδα έχει γράψει μια επιστολή προς την Μέρκελ κατηγορώντας την ότι η πολιτική για τους πρόσφυγες παραβαίνει το νόμο.

Σε απάντηση η κυβέρνηση Μέρκελ προσπαθεί να κάνει αλλαγές κατευνασμού. Έχει περάσει νομοθεσία που κόβει το χαρτζιλίκι τους πρόσφυγες, επί του παρόντος στα 143 Ευρώ το μήνα, και το αντικαθιστά με κουπόνια. Εγκρίνονται σχέδια για προσλήψεις περισσότερων αστυνομικών. Όλες οι χώρες των Βαλκανίων έχουν κηρυχθεί «ασφαλείς», έτσι ώστε οι αιτούντες άσυλο να απελαθούν στην περίπτωση που η παραμονή τους απορριφθεί.

Τίποτα από αυτά, όμως, δεν θα μειώσει τον αριθμό των Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών. Ούτε πρόκειται να συμφωνήσει κανείς για την απορρόφηση 120.000 προσφύγων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Η Μέρκελ είχε πιέσει σκληρά για αυτό, αλλά κανένα κράτος μέλος δεν δέχεται.

Η προσπάθεια να πάρει η Τουρκία, περισσότερους από τους πρόσφυγες που την διασχίζουν απορρίπτεται καθώς φιλοξενεί ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια. Μπορεί όμως να ζητήσει γερμανική βοήθεια για να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να αλλάξει τη Γερμανία, ακόμη περισσότερο από ό, τι έκανε η επανένωση πριν από 25 χρόνια. Τότε ο στόχος ήταν να αφήσει αυτό που ανήκει από κοινού να μεγαλώνει μαζί, όπως είχε πει ο πρώην καγκελάριος Βίλλι Μπράντ. Τώρα η μετανάστευση και η καπιταλιστική κρίση οδηγούν μοιραία σε κοινωνική έκρηξη.

Η αντίδραση δεν έχει ακόμη απειλήσει την παραμονή της Μέρκελ στην εξουσία. Είναι όμως υπό πίεση, όσο ποτέ πριν. Η κεντροαριστερή σοσιαλδημοκρατία είναι εσωτερικά διχασμένη. Και η "αριστερή" αντιπολίτευση δεν μπορεί να της επιτεθεί για μια πολιτική για τους πρόσφυγες που η ίδια είχε υποστηρίξει.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 14, 2015 7:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάπου διάβασα ότι ο διευθυντής της Φροντεξ δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη έχουν καταγράφει 630.000 λαθρομετανάστες. Βάλε και ένα ποσό που δεν έχει καταγραφεί και όσους φτάνουν νόμιμα αλλά είναι παράνομοι με αεροπλάνα, και το νούμερο εύκολα είναι κανα εκατομμύριο ήδη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 20, 2015 4:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



Με μία ογκώδη κυριολεκτικά συγκέντρωση εχθές στην Δρέσδη, το κίνημα Pegida γιόρτασε τον ένα χρόνο από την δυναμική εμφάνισή του στην Γερμανία. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην τεράστια Πλατεία Όπερας της Δρέσδης στην οποία δεν έπεφτε κυριολεκτικά ούτε καρφίτσα. Τόσο τα διεθνή όσο και τα ντόπια συστημικά ΜΜΕ καταθορυβήθηκαν, και άρχισαν αμέσως το αγαπημένο παιχνίδι τους. Αυτό της διαστρέβλωσης. Αφού σύμφωνα με τους δικούς τους "υπολογισμούς" κατεβάζουν τον αριθμό των συγκεντρωμένων στις 15.000 - 20.000 (!!) εν συνεχεία την αντιπαραβάλουν με μια ταυτόχρονη ολιγάριθμη αντισυγκέντρωση που επιχείρησαν μια χούφτα "αντιρατσιστές" ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 10.000. Δηλαδή ότι και καλά υπήρχε...."ισοπαλία"!!

Την ίδια στιγμή ωστόσο η ανταπόκριση από την Δρέσδη αναγκάζεται να ομολογήσει οτι "καταγράφηκαν ανησυχητικά σημάδια ριζοσπαστικοποίησης του ξενοφοβικού κινήματος"!!! Αλήθεια τι ακριβώς θέλει να μας πει εδώ ο χαζοποιητής; Ποια είναι αυτά τα "σημάδια" που τον "ανησυχούν"; Μήπως μέσα από τα δόντια του αναγκάζεται να ψελλίσει κάποια αυτονόητα πράγματα; Να ομολογήσει δηλαδή ότι η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση έδωσε σαφή δείγματα ότι οι Γερμανοί εργάτες εμφανίζουν μια πολύ μεγαλύτερη πολιτική ωριμότητα σε σχέση με πέρυσι;

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το διεθνές αντιδρασταριό της νέας τάξης από εχθές το βράδυ αισθάνεται πολύ πιο ανήσυχο. Όταν πχ υπάρχει φωτογραφία στην οποία οι "ρατσιστές - φασίστες" (κατά τα λεγόμενά τους) στην χθεσινή συγκέντρωση κρατούσαν φωτογραφία της Μέρκελ ντυμένη με Ναζιστική στολή έχοντας τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο! Ή όταν υπήρχε σύνθημα που έγραφε: " Θέλουμε λεφτά για τα παιδιά μας και όχι για τους πρόσφυγές σας"!!
Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος είναι σε θέση να καταλάβει πλέον ότι τέτοια συνθήματα και τέτοιες φωτογραφίες, δεν μπορούν να τις προβάλλουν αντιδραστικοί και φασίστες!

Η ανταπόκριση που έχει το In.gr, είναι διανθισμένη με 19 φωτογραφίες μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος να τις δεί και να καταλάβει....
Δεν τις βάζουμε σ' αυτό το κείμενο, επειδή αφ' ενός είναι τεράστιες, και αφ' ετέρου είναι "μπλοκαρισμένες" και δεν μεταφέρονται. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δημοσιεύουμε και το λίνκ. Αξίζει τον κόπο να το ανοίξει κάποιος, μόνο και μόνο γι' αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.....

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500033783
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2015 10:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυξάνοντας τα κέρδη, την ανεργία και την λιτότητα.
Οι λαθρομεταναστευτικές μπίζνες του Σύριζα

http://www.triklopodia.gr/neo-skandalo-sok-me-flampourari/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2015 4:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



Το άρθρο - ρεπορτάζ που παραθέτουμε, είναι από το γνωστό "In.gr" του Λαμπρακιστάν. Αυτό σημαίνει ότι είναι γεμάτο με ψέματα, ανακρίβειες, και σκόπιμες διαστρεβλώσεις. Ωστόσο, έστω και έτσι, ο αναγνώστης είναι σε θέση να καταλάβει πόσο εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της κατευθυνόμενης μετανάστευσης ξένων στην Γερμανία. Να σημειώσουμε ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και στην Σουηδία. Κι' ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή....

Βερολίνο, Γερμανία

Η γερμανική αστυνομία προειδοποίησε σήμερα για τον αυξανόμενο κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον πολιτικών από ακροδεξιά στοιχεία, ενώ ανακοίνωσε πως τα εγκλήματα εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων αυξάνονται δραματικά.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία BKA ανέφερε πως μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφηκαν 285 αδικήματα εναντίον ξενώνων όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, σε σύγκριση με 198 ολόκληρο το περασμένο έτος.

Τα εγκλήματα περιλαμβάνουν εμπρησμούς, πρόκληση υλικών ζημιών και υποκίνηση μίσους.

Φέτος έχουν καταγραφεί 576 εγκλήματα σε προσφυγικά καταλύματα. Η BKA ανέφερε πως υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος επιθέσεων εναντίον πολιτικών ή ανθρώπων που διαχειρίζονται τους ξενώνες.


Σοκ προκάλεσε η επίθεση -πριν από λίγες ημέρες- εναντίον της Χενριέτε Ρέκερ, υποψήφιας δημάρχου της Κολονίας. Η Ρέκερ δέχθηκε μαχαιριές στον λαιμό και τραυματίστηκε σοβαρά την παραμονή των δημοτικών εκλογών της 18ης Οκτωβρίου, τις οποίες και κέρδισε.
Η Ρέκερ ξύπνησε από το τεχνητό κώμα και μπορεί να ανακάμψει πλήρως, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.


Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας ανέφερε ότι η αύξηση της ξενοφοβικής βίας είναι ντροπή για τη Γερμανία.

Ανεξάρτητη υποψήφια, υποστηριζόμενη από το κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, το φιλελεύθερο κόμμα Ελεύθεροι Δημοκράτες και τους Πρασίνους, η Ρέκερ ήταν γνωστή για τη βοήθεια που παρείχε στους πρόσφυγες, Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο δράστης είχε σχέσεις με ακροδεξιά στοιχεία.
Σήμερα, Πέμπτη, η αστυνομία του κρατιδίου της Βαυαρίας συνέλαβε τρεις ανθρώπους με ακροδεξιό παρελθόν και κατέσχεσε πυροβόλα όπλα από ιδιοκτησίες τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Γιοάχιμ Χέρμαν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας