patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ!!!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Patarisios
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 01, 2016 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος













Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 01, 2016 6:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: "When the going gets tough..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η "Χ.Α." τα κάνει απάνω της... Και - πολύ δικαιολογημένα! - μαντεύει πως και οι ΟΜΟΙΟΙ ΤΗΣ (οι συνάδελφοί της, της ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ "αριστεράς") κυριεύονται από παρόμοια..."αδιαθεσία". Αναμενόμενο, αφού ούτε η Χ.Α. ούτε οι ΧΑΦΙΕΔΕΣ του Περισσού ή της Συγγρού (ή και της "Βίλας Αμαλίας", βεβαίως - βεβαίως!) δεν θα εδιανοούντο να προβούν σε ό,τι προέβησαν τόσο ο Κάστρο και ο Τσε, όσο και ο Γρίβας: ΣΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Τόσο το δεξιό όσο και τα κάθε είδους "αριστερά" χαφ του "Παννεοταξικού" αρκούνται αποκλειστικά σε ΣΑΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ, δήθεν ενάντια στο 4ο Ράιχ: Οι μεν πρώτοι "ενάντια" στον λαθροεποικισμό (αρκεί βέβαια οι λαθροέποικοι να είναι εφοδιασμένοι με άδειες παραμονής από την ΕΛΑΣ...οπότε είναι καθ' όλα "νόμιμοι"! Όσο για τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ απεργοσπάστες του παραρτήματος της Χαλυβουργικής του Βόλου...ούτε ιδέα να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς!) οι δε δεύτεροι "ενάντια" στα μνημόνια (τουλάχιστον πριν γίνουν κυβέρνηση). Αυτά που έκαναν ο Γρίβας και ο Κάστρο...τους πέφτουν κάπως ζόρικα!

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
boom7



Συμμετέχουν: 02 Δεκ 16
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 02, 2016 12:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
από Σ.Ο.
Site Admin


Συμμετέχουν: 25 Ιαν 10
Δημοσιεύσεις: 497

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 02, 2016 3:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ «ΔΙΓΕΝΗ» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μύθος και αλήθεια για τον Γρίβα «Διγενή»

Του Γεωργιου Π. Μαλουχου

Ηταν ένα στεφάνι κι ένα τρισάγιο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο στον τάφο του Γεωργίου Γρίβα «Διγενή» στην Κύπρο. Αλλά ήταν αρκετό να ξεσηκώσει θύελλα. Γιατί; Επειδή ο Γρίβας, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου και που τιμήθηκε από τα κοινοβούλιά τους, κατέληξε να αποτελεί ένα μέγα ερώτημα: Υπήρξε ήρωας ή προδότης; Πράκτορας ή πατριώτης; Εκανε αντίσταση ή συνεργάστηκε με τον κατακτητή; Ηταν δαιμόνιος ή αφελής; ´Η μήπως, τελικά, ήταν όλα αυτά μαζί; Και, μάλιστα, εις διπλούν, όπως άλλωστε μαρτυρούσε και το όνομά του, το «Διγενής»; Οσο κι αν μοιάζει παράδοξο, κάπου εκεί βρίσκεται η αλήθεια για την πιο μυθιστορηματική και, ακόμα και σήμερα, ακατάληπτη φυσιογνωμία που ανέδειξε η ελληνική και η κυπριακή ιστορία στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Και που ταυτίστηκε τόσο με την καρδιά των εθνικών αγώνων στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και με την πιο σκοτεινή εκδοχή της στρέβλωσής τους, ώστε να μεταταγεί σε ένα είδος επιτομής της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.
Με απόσταση περίπου μιας δεκαετίας, ο Γεώργιος Γρίβας «Διγενής», που παλαιότερα είχε πολεμήσει και στη Μικρά Ασία και στο αλβανικό μέτωπο, ίδρυσε δύο οργανώσεις, μία στην Ελλάδα και μία στην Κύπρο: τη «Χ» και την ΕΟΚΑ. Οργανώσεις που σε μεγάλο βαθμό γνώρισαν τελικά την ίδια μοίρα: να ξεκινήσουν ως πατριωτικές και να καταλήξουν (η ΕΟΚΑ ως ΕΟΚΑ Β´ στο δεύτερο στάδιό της) έχοντας εγγραφεί σε μεγάλο μέρος της συλλογικής συνείδησης ως προδοτικές.
Μέσω των δύο αυτών οργανώσεων και της δράσης τους, ο Γρίβας διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο σε τουλάχιστον δύο καθοριστικές και αιματηρότατες περιόδους της ελληνικής και της κυπριακής ιστορίας: πρώτα στα όσα συνέβησαν το διάστημα λίγο πριν και αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς και έπειτα στους αγώνες για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Δύο χώρους και δύο περιόδους, που, όμως, έχουν έναν ισχυρότατο κοινό παρονομαστή: την Αγγλία και τον δικό της αγώνα να διατηρήσει τα ερείσματά της που χάνονταν μαζικά, αν και ύστερα από έναν πόλεμο, τον οποίο μόλις είχε κερδίσει. Εξω από αυτό το πλαίσιο είναι αδύνατο να κατανοηθεί ο Γρίβας και ο ρόλος του.

Ο «κρυφός πόλεμος»
Κύριο στοιχείο αυτού του πλαισίου είναι ότι κατά τις τελευταίες ημέρες των Γερμανών στην Ελλάδα δεν διεξαγόταν ένας, αλλά δύο πόλεμοι. O ένας ήταν εκείνος με τον κατακτητή. O άλλος, που όσο πλησίαζε η ήττα του Αξονα γινόταν όλο και πιο σημαντικός, ήταν ο «κρυφός πόλεμος» της «διαδοχής» του κατακτητή στη χώρα. Σε ποια χέρια θα περνούσε η επιρροή, αν όχι η εξουσία, την επομένη της αναχώρησης των Γερμανών; Υπό κανονικές συνθήκες, ένα τέτοιο ερώτημα θα ήταν αδιανόητο. Ομως, πόσο... «κανονικές συνθήκες» αποτελούσε η λυκοφιλική συμμαχία των Αγγλων και των Αμερικανών με τη Σοβιετική Ενωση; Δύο συστήματα που μισούσαν το ένα το άλλο είχαν «ενωθεί» για να νικήσουν τον κοινό εχθρό - και τώρα το πετύχαιναν. Ετσι, οι Αγγλοι άρχισαν πια να διαμορφώνουν τις «στρατηγικές της επόμενης μέρας» για την Ελλάδα. Επίκεντρό τους, να μην πέσει η χώρα σε κομμουνιστικά χέρια. Και οι «αντιφάσεις» αυτής της πολιτικής μοιάζουν ατελείωτες: είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ φοβούνται τον κομμουνισμό, χρηματοδοτούν το EAM και μάλιστα πολύ ενεργότερα, όπως φαίνεται, από ό,τι τις «δεξιές» οργανώσεις.
Οπως σημειώνει ο μελετητής Πέτρος Μακρής Στάικος, όσο πιο πολλή δύναμη αποκτούσε το ΕΑΜ τόσο ο ρόλος μιας καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα οργάνωσης σαν τη «Χ» του Γρίβα γινόταν πιο σημαντικός. Οι κατήγοροί του αναφέρουν ότι συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατακτητές. Και είναι βέβαιο ότι ο Γρίβας βρέθηκε να έχει στα χέρια του οπλισμό ιταλικής και γερμανικής προέλευσης. Ομως, είναι πάρα πολύ πιθανό αυτός ο οπλισμός να έφτασε στα χέρια του μέσω των ίδιων των Αγγλων, ενώ άλλες αδιάσειστες αποδείξεις για συνεργασία του με τους κατακτητές δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν και αποδείξεις ότι η «Χ» πολέμησε τους Γερμανούς. Ομως, είναι βέβαιο ότι τροφοδότησε με αξιωματικούς - μέλη της τον αντιστασιακό ΕΔΕΣ.

Οι σχέσεις με Γ. Παπανδρέου και Μακάριο
Η κρισιμότερη όμως ώρα του Γρίβα ήταν ακριβώς όταν η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου ερχόταν από τη Μέση Ανατολή στην Αθήνα για να πάρει την εξουσία που άφηναν φεύγοντας οι Γερμανοί. Τότε, με τη μάχη του Θησείου, τον Δεκέμβριο του 1944, ο Γρίβας συνετέλεσε αποφασιστικά στην ήττα του ΕΛΑΣ για κατάληψη της Αθήνας. Η πικρή ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι την ώρα που δινόταν εκείνη η μάχη, ο πόλεμος για τον έλεγχο της Ελλάδας είχε ήδη χαθεί για τους Ελληνες κομμουνιστές, τους οποίους ο Στάλιν είχε εγκαταλείψει. Ομως, εκείνοι που σκοτώνονταν και από τις δύο πλευρές στους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζουν...
Η μάχη εκείνη υπήρξε καθοριστική τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ίδιο τον Γρίβα, που έγινε πλέον ο απόλυτα πρώτος στόχος της άλλης πλευράς, γεγονός με αρνητική επίδραση στη φήμη του πολύ μεγαλύτερη από τις όποιες αποδείξεις για τη δράση του.
Δέκα χρόνια αργότερα ο Γρίβας βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, όταν τον Απρίλιο του 1955 κηρύσσει την έναρξη του αγώνα για την Ενωση της Ελλάδας με την Κύπρο ως στρατιωτικός επικεφαλής της οργάνωσης ΕΟΚΑ, με πολιτικό επικεφαλής τον Μακάριο.
Οπως έγινε και με τη «Χ», έτσι και με την EOKA, κεντρικός είναι και πάλι ο ρόλος της αγγλικής πολιτικής - άλλωστε, πολύ συχνά διαφεύγουν οι δύο πιο κρίσιμοι παράγοντες χωρίς τους οποίους είναι αδύνατη η κατανόηση τόσο της μεταπολεμικής Ελλάδας όσο και του Κυπριακού: ότι ο χρόνος που χωρίζει τα δύο αυτά ιστορικά «κεφάλαια» είναι ελάχιστος και ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για διαδοχικά «κεφάλαια» του ίδιου «βιβλίου», του λυσσαλέου διεθνούς ανταγωνισμού για το χτίσιμο των ζωνών επιρροής και εξουσίας σε μια εξαιρετικά σημαντική περιοχή στον πρώιμο μεταπολεμικό κόσμο.

Φίλος και εχθρός
Το Λονδίνο, που μαζί με την κυβέρνηση Παπανδρέου στα 1945 ήταν έτοιμο να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην πέσει η Ελλάδα στην κομμουνιστική επιρροή, ήταν τώρα έτοιμο να κάνει το ίδιο προκειμένου να μη χαθεί και το τελευταίο του προγεφύρωμα στη Μέση Ανατολή. Αν όμως στα 1945 στην Ελλάδα ο Γρίβας υπήρξε ένας από τους βασικούς πυλώνες άσκησης αυτής της πολιτικής, δέκα χρόνια μετά, στην Κύπρο, επικηρυγμένος πια από τους Αγγλους, υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους ισχυρότερους πολέμιούς της. ´Η έτσι, τουλάχιστον, νόμιζε...
Η εμπλοκή του Γρίβα με το Κυπριακό είναι πολύ πιο σύνθετη και διαρκής από ό,τι με την κατάσταση στη μεταπολεμική Ελλάδα. O Γρίβας όχι μόνον οργάνωσε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα για την Ενωση μέσω της EOKA, αλλά βρίσκεται πίσω και από την κρίσιμη τροπή που πήραν οι δύο κορυφαίες διπλωματικές στιγμές του Κυπριακού: πρώτον, ενέπνευσε τη στάση απόρριψης του Σχεδίου Ατσεσον, το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου τελικά δυναμίτισε μέσω του πρωθυπουργού πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου, στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Και, δεύτερον, λίγο καιρό αργότερα, ήταν αναμφίβολα εκείνος που «έσπειρε» στον Μακάριο τις όψιμες αμφιβολίες για τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου που ίδρυσαν την Κυπριακή Δημοκρατία. Στα γεγονότα του Κυπριακού, ο Γρίβας «διασταυρώνεται» και πάλι με τον Γεώργιο Παπανδρέου - η σχέση τους, όπως κι εκείνη του Γρίβα με τον Μακάριο, αποτελεί κλειδί της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας.

Η Κύπρος, οι Αγγλοι και οι Αμερικανοί
Μπορεί ο Γρίβας να πίστευε ότι παλεύει, όπως πράγματι πάλευε, εναντίον των Αγγλων και μπορεί εκείνοι να τον είχαν επικηρύξει στην Κύπρο, όμως, στην πραγματικότητα, όλη του η δράση συνέβαλε τελικά με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επιτυχία των αγγλικών σχεδιασμών για την Κύπρο - και αυτό είναι που τον καθιστά ίσως ένα από τα τραγικότερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας.
Το Σχέδιο Ατσεσον, που δυναμιτίστηκε, θα είχε «βγάλει από τη μέση» τον αγγλικό παράγοντα στην Κύπρο και θα τον είχε αντικαταστήσει με τον αμερικανικό. Το ίδιο θα είχε συμβεί αν ο Γρίβας και ο Μακάριος είχαν δεχθεί να γίνει η Κύπρος μέλος του NATO, κάτι που υπήρξε έντονη επιθυμία της αμερικανικής πλευράς. Τελικά, η «σκληρή» στάση του Γρίβα και του Μακαρίου, όπως και λίγο πριν της κυβέρνησης Παπάγου στην Ελλάδα, συνέβαλε αποφασιστικά στο να καταφέρει η Αγγλία να κρατήσει το νησί έξω από τη συνολική «αλλαγή φρουράς» με τους Αμερικανούς και το Λονδίνο να παραμείνει τελικά μόνιμα στην Κύπρο σε ένα ρόλο επικυριάρχου - επιδιαιτητή, ρόλος ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να επικυρωθεί από τις συμφωνίες ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, η Κύπρος έγινε ανεξάρτητη. Επιστρέφοντας από το Λονδίνο την επομένη της υπογραφής, ο Μακάριος εκφώνησε έναν θριαμβικό λόγο στη Λευκωσία, λέγοντας ότι ιδρύθηκε «το κράτος του Θεού»... Ομως, μόλις τρία χρόνια αργότερα, ο ίδιος ήταν που αμφισβήτησε το Σύνταγμα που είχε υπογράψει και το «κράτος του Θεού» για το οποίο είχε μιλήσει, με το οποίο ο Γρίβας είχε εξ αρχής διαφωνήσει - και γι' αυτό ήδη από το 1959 είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. Οπως παλιότερα είχε συζητηθεί το όνομά του ως πιθανού ηγέτη του ΕΑΜ, το ίδιο γίνεται και για την Ενωση Κέντρου, λίγο πριν αυτή καταλήξει τελικά στον Γεώργιο Παπανδρέου.

Και στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ
Στα τέλη του '63, βίαιες συγκρούσεις ξεσπούν στην Κύπρο και το καλοκαίρι του '64 ο Γρίβας επιστρέφει μυστικά στο νησί, καθώς ήταν ο εμπνευστής της -απόλυτα επιτυχούς- αποστολής της «μεραρχίας» που έστειλε ο Γεώργιος Παπανδρέου στην Κύπρο, ενώ λίγο καιρό μετά με σημειώματά του εμπλέκεται και με την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, οι αξιωματικοί της οποίας ήταν «απέναντι» από εκείνους του Παπαδόπουλου. Απελαύνεται το 1967 μετά τα γεγονότα της Κοφίνου, για να επιστρέψει και πάλι μυστικά, το 1971, με την ΕΟΚΑ Β´ και, όπως φαίνεται, για ένα διάστημα συνεργάζεται και πάλι με τον Μακάριο. Και ήταν εντελώς αρνητικός στην απόφαση του Παπαδόπουλου να υποκύψει στον Σάιρους Βανς και να φέρει πίσω αυτήν τη «μεραρχία», που εν πολλοίς ήταν δικό του έργο.
Παρά τις τεταμένες σχέσεις του με τη χούντα της Αθήνας και παρά το γεγονός ότι πεθαίνει τον Ιανουάριο του 1974, δηλαδή έξι μήνες πριν από το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας κατά του Μακαρίου, που οδήγησε στον Αττίλα και την καταστροφή, ακόμα και αυτό χρεώθηκε από πολλούς στον Γρίβα. ´Η καλύτερα στο «φάντασμά» του, που στοίχειωσε για πάντα ανάμεσα στον μύθο και την αλήθεια...

Έντυπη έκδοση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 03, 2016 12:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Περί διώξεων... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ήταν, επομένως, όργανο των Άγγλων ο Γρίβας; Στην Ελλάδα σίγουρα, μα και στην Κύπρο; Είχα την εντύπωση ότι είχε απλά αλλάξει αφεντικά, προσφέροντας πλέον τις υπηρεσίες του στους Αμερικανούς...

Βέβαια, από καιρό είχα μια απορία: Αν ο Γρίβας ήταν ο αρχηγός της ΕΟΚΑ, ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν ο δεύτερος τη τάξει, μετά από αυτόν. Και, ως γνωστόν, οι Άγγλοι ΑΝΕΣΚΑΨΑΝ κυριολεκτικά την νήσο για να τον εντοπίσουν και να τον εξοντώσουν (τον Αυξεντίου) επιδιδόμενοι σε ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΝΘΡΟΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ; Αν δεν απατώμαι, βρισκόταν και εκείνος στην Κύπρο τον καιρό του αγώνα της ΕΟΚΑ. Έγινε ανθρωποκυνηγητό για την δική του σύλληψη;

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αγια-Σοφιάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 03, 2016 11:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Μάστορας ξεχνάει το οτι η ΧΑ εδώ και πολλά χρόνια κακολογεί τον Κάστρο και το καθεστώς στην Κούβα . Ακόμη κι όταν η Αμερική έκανε υποχωρήσεις απέναντι στην Κούβα , ήταν τέτοια η λύσσα τους που έβλεπαν ...υποχωρήσεις της Κούβας απέναντι στις ΗΠΑ.
Αυτό βέβαια επειδή δεν τους άρεσε η Κούβα .
Όταν η Αμερική υποχωρησε σε πολλά απέναντι στο Ιράν , αυτό τους άρεσε και τα είπαν όπως ήταν στην πραγματικότητα .
Βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των χρυσαυγιτών να γουστάρουν ...Μπατίστα , στόλο, Αμερικανούς ναύτες και εποχές Τρούμπας και καλώς ηλθε το δολάριο και κούρσες με Αμερικάνους ναύτες που να περνάνε με ταχύτητα και να σκοτώνουν τον κόσμο στην μέση του δρόμου .
Αλλά ρε Μάστορα ...ρε αγόρι μου , αφού είσαι πολιτικά αγράμματος γιατί γράφεις οτι σου κατέβει ;
Ο Τσε γνώριζε πολύ καλά πως ήταν απαραίτητη η βοήθεια της ΕΣΣΔ για το νέο επαναστατικό καθεστώς και εσύ μας λες οτι έφυγε για αυτό ;
Επίσης σου ξέφυγε οτι είχε πάει σε...ουτοπικό αγώνα και στο Κογκό .
Γενικά ήταν δραστήριος ο Τσε και αυτό βόλευε σε έναν βαθμό τον Κάστρο για τον οποίο έχουμε πει τα αρνητικά αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε πως ένα καθεστώς επαναστατικό στην πόρτα των ΗΠΑ με διεθνή αποκλεισμό και πόλεμο δεκαετιών ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ειδικά σε θέματα ελευθεριών .
Εσύ και η κάστα σου Μάστορα διαχωρίζετε το Εθνικό απο το κοινωνικό στοιχείο σε μια επανάσταση . Το αντίθετο κάνουν οι απέναντι , διαγράφουν το Εθνικό και αφήνουν μόνο το κοινωνικό ζήτημα .
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 04, 2016 12:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Τσίπρα 3/12/2016.

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 05, 2016 2:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vngelis έγραψε:
Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Τσίπρα 3/12/2016.

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Ξέχασες το κυριότερο:"Το καλή αντάμωση στα γουναράδικα" δηλαδή την ευχή του Μίκη στο να γδάρει ο λαός το Τσίπρα!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 01, 2017 1:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Patarisios έγραψε:












Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 01, 2017 2:08 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το μήνυμα μεταφέρθηκε στο περιθώριο διότι κρίθηκε οτι δεν προσφέρει τίποτε στη συζήτηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας