patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ προαναγγέλει τη διάλυσή της!!!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
γουστάρω
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2017 12:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ προαναγγέλει τη διάλυσή της!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ προαναγγέλλει την «επικείμενη διάλυσή της»


Ο Τεντ Μάλοκ, ο καθηγητής και συγγραφέας που επελέγη από τον Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έρχεται να προβλέψει την «αποσύνθεσή» της διαβεβαιώνοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα.

«Αν δείτε την Ευρώπη, μπορείτε ήδη σχεδόν να βάλετε δύο γράμματα μπροστά από τη λέξη exit» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

Ο αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε ότι κατά την άποψή του το ευρώ είναι «ένα λανθασμένο πείραμα» και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα «θα στοιχημάτιζε εναντίον του».

-Οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του Μάλοκ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2017 12:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αλήθειες από πρ. στέλεχος του ΔΝΤ: Καταστρέψατε την Ελλάδα, διαγράψτε το χρέος και φύγετε!

http://www.iskra.gr/%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2017 12:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γουστάρω έγραψε:

-Οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του Μάλοκ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.



πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6547

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 06, 2017 3:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μυστικο ταξιδι του Τσιπρα απο την Πορτογαλλια για να δει Ροτσιλντ και Προεδρο της Γαλλικης βιομηχανιας LOREAL, ειπαν στο Σκάι.

Του ειπαν οτι ερχεται η Δραχμη και πως να την κανει?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6547

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 06, 2017 4:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

--Από το πρωί συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών στην ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ οι Συριζαίοι με τον Τσίπρα !
--Το ΔΝΤ αποχωρεί απο την Ελλάδα !
--Ο Σόϊμπλε δηλώνει σήμερα, πως χωρίς ΔΝΤ, αποχωρούν κι αυτοί απο το ελληνικό πρόγραμμα "διάσωσης" !
Προσδεθείτε, έρχονται αναταράξεις !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 08, 2017 12:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Νέοι οιονοί... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ted Malloch: "Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ".

Τόσες αλλεπάλληλες δηλώσεις μάλλον σημαίνουν ότι θα έχουν λάβει χώρα - και θα λαμβάνουν και αυτή τη στιγμή - και κάποιες συνεννοήσεις: Με τον Τσίπρα, κα με αρκετούς άλλους...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 08, 2017 3:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

• Άγνοια στις Βρυξέλλες για την «πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ»
• Κάλεσμα Στουρνάρα - Χουλιαράκη για άμεσο κλείσιμο της β' αξιολόγησης
• Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αβάσιμες οι υποθέσεις του ΔΝΤ
*Κερέ: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ότι είναι μέλος του ευρώ
*Το ριψοκίνδυνο πόκερ του Σόιμπλε με το ΔΝΤ
• Ντάισελμπλουμ: Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ
• Δραγασάκης: Προûποθέσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα
• Μάλοχ: Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ – Οργισμένη αντίδραση Βέμπερ
• «Καρότο» για ενδεχόμενη μείωση του αφορολογήτου ετοιμάζει ο Τσίπρας
• Πυρετώδεις διεργασίες για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε
*Γερμανικά ΜΜΕ: Προπομπός συμφωνίας οι διαφωνίες εντός του ΔΝΤ;

Αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις που δείχνει τον πανικό και στο αδιέξοδο λόγο καπιταλιστικής κρίσης, στο οποίο έχει περιέλθει η ΕΕ, η Αμερική, και κατά συνέπεια το ΔΝΤ και η ΕΚΤ με επίκεντρο την Ελλάδα,που χρησιμοποιείτε ώς πειραματόζωο στο να παραμείνει στο ευρώ ή να επιστρέψει στην δραχμή, και ότι προκύψει.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΩΡΓΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 09, 2017 9:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ.
Άρχισαν τα όργανα!!!


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει, μόνη της, από το ευρώ προχωρά ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ.

'Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ' υποστήριξε στην εκπομπή του ΣΚΑÚ Ιστορίες και τον Αλέξη Παπαχελά ο 'άνθρωπος' του Ντόναλντ Τραμπ στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Κυριακή ο κ. Μάλοχ δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. 'Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ', ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν 'εύλογα ερωτήματα' για το 'εάν θα πρέπει να υπάρχει' πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Ας σημειωθεί ότι ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση, συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης.

Βεβαίως ο Μάλοχ ακόμη δεν έχει οριστεί από τον Τραμπ ως πρέσβης, όμως, αν γίνει αυτό τότε θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις και πιθανότατα ενστάσεις, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά.

Οργισμένη αντίδραση Βέμπερ

'Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται' απάντησε στον Σκάι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ. 'Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι' αυτό' τόνισε δε ο γερμανός πολιτικός του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές).

Αλλά και οπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα ζήτησε να χαρακτηριστεί persona non grata ο συγκεκριμένος Αμερικανός αξιωματούχος.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΩΡΓΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 09, 2017 9:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι Ευρωπαίοι παρακράτησαν τη βοήθεια για την Ελλάδα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απαντά το ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι παρακράτησαν τη βοήθεια για την Ελλάδα.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ πως το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα επειδή δεν καταλαβαίνει τις εγγυήσεις έχουν προσφέρει στη χώρα μας οι Ευρωπαίοι.

Μιλώντας στη Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υπενθύμισε πως η Ελλάδα κατρακύλησε σε κρίση και σε φήμες περί Grexit τόσο το 2012 όσο και το 2015 ακριβώς επειδή οι Ευρωπαίοι «παρακράτησαν» οικονομική βοήθεια.

Τόνισε πως η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, την οποία επισημαίνει ο κ. Ρέγκλινγκ, δεν προσφέρεται «άνευ όρων», αλλά με προûπόθεση την επίτευξη διάφορων στόχων από την ελληνική πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράις επισήμανε ότι ακριβώς για αυτόν το λόγο το Ταμείο επιμένει σε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που προτείνουν οι Ευρωπαίοι, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του οργανισμού για «ψαλίδισμα» του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Σήμερα, ο στόχος που προβλέπει το Μνημόνιο ανέρχεται σε 3,5%.

Ο κ. Ράις διευκρίνισε πως το 1,5% μπορεί να επιτευχτεί χωρίς περαιτέρω μέτρα, πέραν όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, κι ότι το Ταμείο δεν ζητά περισσότερη λιτότητα στη χώρα μας.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ακόμα την πρόταση του ΔΝΤ για «σημαντική ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας