patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 3:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Σκοτώθηκαν («ατυχημα» το ονόμασαν) δύο αλλοδαποί εργάτες στην διάρκεια εργασιών σύνδεσης ακινήτου με αποχευτικό αγωγό σε βάθος τριών μέτρων από αναθυμιάσεις .Κανένα μέτρο προστασίας δεν είχε ληφθεί: Μάσκες αναθυμιάσεων και ιμάντες αναρριχήσεων απουσίαζαν με αποτέλεσμα ώσπου να έλθει η Πυροσβεστική να επέλθει το μοιραίο.
Ο Δήμος Κηφισιάς αρμόδιος για την ευθύνη των εργασιών, (όπως και η ΕΥΔΑΠ) σε ανακοίνωση του αποπιείτε τις ευθύνες τους αναφέροντας πως «ουδεμία σχέση και ευθύνη έχουν διότι τις εργασίες τις είχαν αναθέσει σε εργολάβο».
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου νίπτουν τας χείρας τους παρότι από το νόμο έχουν υποχρέωση να εποπτεύουν τους εργολάβους και όχι να τους αφήνουν ανεξέλεγκτους.
Οι ξένοι εργάτες τους είναι ταμάμ σε αυτές τες υποθέσεις Βολεύουν στο μεγάλο φαγοπότι τις εκμετάλλευσης. Τους μιζαδόρους δημάρχους, τους εργατοπατέρες -αυτά τα υψηλόβαθμα τσανάκια των εργολάβων- που τούς ξεζουμίζουν τους αλλοδαπούς στο έπακρο. Αυτοί οι εργατοπατέρες κι αν δεν είναι αντιρατσιστές. Το μίσος τους για τους Έλληνες εργάτες που με τόσες πίκρες τους είχαν ποτίσει τα προηγούμενα χρόνια με την ανυπακοή τους, είναι απύθμενο.

Οι αλλοδαποί εργάτες τους είναι η εύκολη λεία είναι απροστάτευτοι αναλώσιμοι φτηνοί, υποταχτικοί, εργάζονται χωρίς ωράρια, χωρίς συστήματα ασφαλείας, κάτω από τις πιο απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο αποχευτικό δίκτυο. Σε αντίθεση με τους Έλληνες εργάτες που ήταν απαιτητικοί ανυπότακτοι και διεκδικούσαν μαχητικά τα δικαιώματα τους.
Τους οικοδόμους τους έτρεμαν όλες οι κυβερνήσεις. Είχαν καταφέρει να έχουν αξιοπρεπή μεροκάματα και με τον τσαμπουκά τους να επιβάλουν το τριανταπεντάωρο παρότι το κράτος δεν το νομοθέτησε ποτέ. Κοντά στους οικοδόμους και με το δικό τους παράδειγμα κέρδιζαν και οι υπόλοιποι κλάδοι των εργαζομένων. Ότι δεν κατάφερε να πετύχει το κράτος με την βία τις φυλακίσεις και τις εξορίες, το κατάφερε με την σταδιακή αντικατάσταση των ντόπιων με λαθρομετανάστες ξένους.
Με την αθρόα έλευση των ξένων το οικονομικό κίνημα καταστράφηκε το ίδιο και οι εργατικές επιτροπές. Τα συνδικάτα και οι εργατικές οργανώσεις απομαζικοποιήθηκαν. Έγιναν σέχτες λίγων κομματοσκύλων, καλοπληρωμένων τεχνιτών και υψηλόμισθων κρατικών λειτουργών.
Απαλλαγμένοι οι εργατοπατέρες από την πίεση των εργατών ξεσάλωσαν εντελώς. Η μάσκες έπεσαν και το αποκρουστικό τους πρόσωπο αποκαλύφθηκε πλήρως. Αντιρατσιστές και αυτοί, έγιναν φανεροί εχθροί των εργαζομένων.
Το αναρχικο-εξωκοινοβουλευτικό συνάφι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, έδωσαν τα ρέστα τους, επιδοτούμενοι απ’ τον Σόρος και το κράτος μοιάζει με τους επαγγελματίες χαφιέδες. Με την λουμπεναρία των αλλοδαπών οργάνωσαν αμέτρητες συγκεντρώσεις και πορείες αντιρατσιστικές, από αγάπη τάχα στους αλλοδαπούς.
Στην ουσία σαν σύγχρονοι υποστηριχτές του νέου πολυπολιτισμικού φασισμού οργανώνουν τους λούμπεν αλλοδαπούς σε «τάγματα εφόδου» αλα Χίτλερ ελπίζοντας να καταστείλουν τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού.
Για τους ντόπιους ανέργους καμιά διαμαρτυρία, καμιά συγκέντρωση. Το ίδιο και με τους αλλοδαπούς που τάχατες υπεραγαπούν. Δεν πραγματοποίησαν στους χώρους εργασίας τους καμιά πορεία για να διαμαρτυρηθούν στους εργοδότες για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και την στυγνή εκμετάλλευση που υφίστανται.
Ρε επιδοτούμενα ρεμάλια, ρουφιάνοι τις εργοδοσίας σας πήρανε χαμπάρι και η πέτρες. Σας φτύνω κατάμουτρα νεοταξίτικη φασιστική αληταρία

Κώστας οικοδόμος, κατοικος Αγιου Παντελεήμονα και μέλος της επιτροπής κατοίκων.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΠΑΡΟΝ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 4:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ, ΣΠΑΗ ΚΟΚΚΑΛΑ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας