patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Απειλητικά σχέδια των ΗΠΑ.; Ή φαντασιώσεις των λακέδων τους;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 22, 2017 9:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απειλητικά σχέδια των ΗΠΑ.; Ή φαντασιώσεις των λακέδων τους; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεωπολιτική ανατροπή: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές «οχυρό» τη Δύσης – «Τελειώνουν» Τουρκία-Σ. Αραβία


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει πυραύλους S400 από τη Ρωσία και η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη μακρά ενεργειακή συμμαχία τους με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανατρέπει άρδην τη γεωπολιτική ισορροπία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γράφει στο πρωτοσέλιδό της τη Δευτέρα η εφημερίδα Εστία με τίτλο: «Συμφωνία με ΗΠΑ για Κάρπαθο-Σούδα – Και μπόνους αμυντικής βοήθειας».

Η Ελλάς έχει για πρώτη φορά πραγματική ευκαιρία να καλύψει την τρύπα ασφαλείας πού ανοίγει στη Νατοϊκή συμμαχία και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, επισημαίνει η αρχαιότερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Αθηνών.

Γερμανοί και Αμερικανοί αναζητούν πλέον χώρα για να μετασταθμεύουν τα αεροπλάνα πού βρίσκονται στη βάση του Ιντσιρλίκ – ήδη το ζήτημα τής αποχωρήσεως των γερμανικών Tornados έγινε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

Για πρώτη φορά, επίσης, οι ΗΠΑ εξετάζουν την επανακατανομή τής στρατιωτικής βοήθειας πού δίνουν σε Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή αυτής.

Δεν διαφεύγει την προσοχή έμπειρων διπλωματικών πηγών, επίσης, ή αθόρυβη συγκέντρωση σκαφών του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο εν όψει τής πιθανότητας να επιτεθούν οι ΗΠΑ σε Σαουδική Αραβία Κατάρ μέσα στο 2017, γράφει η Εστία.

Πρώτον, διότι με τον αγωγό TAP και το σχιστολιθικό αέριο δεν είναι πλέον άμεσα εξαρτημένες από τις χώρες του Κόλπου, δεύτερον, διότι οι χώρες αυτές κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν το ισλαμικό χαλιφάτο και τρίτον, διότι μαζί με την Κίνα διακρατούν μεγάλο μέρος του αμερικανικού χρέους.

Η δυτική αρχιτεκτονική λοιπόν αλλάζει με συνέπεια να γεννώνται κίνδυνοι και ευκαιρίες.

Ή Αμερική έχει θέσει επισήμως προς την κυβέρνηση αίτημα να ανανεωθεί ή σύμβαση για τη λειτουργία της βάσεως της Σούδας, η όποια σήμερα θεωρείται σημαντικότερη από του Ιντσιρλίκ, για πέντε χρόνια, αντί των ετήσιων ανανεώσεων πού υπογράφει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάς συζητά το θέμα αλλά υπό μία διπλή προûπόθεση.

Πρώτον, ως ο πλέον συνεπής σύμμαχος του NATO στις αμυντικές δαπάνες, θα ενισχυθεί μέσω του προγράμματος αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ και με χρήματα αλλά και με αεροσκάφη F-15 σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των F-16.

Δεύτερον, με την επιλογή του αεροδρομίου τής Καρπάθου ως βάσεως μετασταθμεύσεως Νατοϊκών αεροπλάνων μετά την αποχώρηση των συμμάχων από το Ιντσιρλίκ.

Τον ρόλο αυτό διεκδικούν επίσης Ιορδανία – Αίγυπτος.

Εφ’ όσον οι ΗΠΑ επιλέξουν την Κάρπαθο, τότε ακυρώνεται αμέσως το τουρκικό επιχείρημα για την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων.

Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ για συμφωνία είναι στο αρχικό στάδιο αλλά με οιωνούς καλούς.

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το State Department, καταλήγει η Εστία.

Δικαίωση TRIBUNE:

Το TRIBUNE σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις αισθάνεται δικαιωμένο, διότι από την πρώτη ημέρα μας στο ελληνικό διαδίκτυο, εδώ και τρία χρόνια, υποστηρίξαμε σθεναρά την ακλόνητη θέση ότι η Ελλάδα αποτελεί προμαχώνα του δυτικού πολιτισμού απέναντι στην βαρβαρότητα και είχαμε πει, εδώ και τρία χρόνια, ότι η χώρα μας θα απεμπλακεί από τον ταλανισμό των μνημονίων αναβαθμίζοντας τον γεωπολιτικό της ρόλο και διεκδικώντας να καταστεί περιφερειακή δύναμη σχετιζόμενη απευθείας με την Ουάσιγκτον, δίχως ενδιάμεσους «Ευρωπαίους Εταίρους».

Δυστυχώς όταν τα πρωτογράψαμε αυτά, επί διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά και αντιμετωπιστήκαμε ως περίπου «γραφικοί».

Οι γερμανόδουλοι των Αθηνών, οι αυτοπαρουσιαζόμενοι και ως «φεντεραλιστές-εκσυγχρονιστές», ή απλώς νεοφιλελέ-σοσιαλφιλελέ, αυτοί οι δόλιοι αφελληνισμένοι υπάκουοι των ευρωπαϊκών ελίτ, είχαν λάβει εντολή να μετατρέψουν τη χώρα μας σε γερμανικό προτεκτοράτο, να εκχωρήσουν τα κοιτάσματά μας σε φυσικό αέριο στη Γερμανία (για να ξεχρεώσουμε τα δάνεια, για αυτό και δεν έχει συμβεί καμία ανάπτυξη στη χώρα), να εξαναγκάσουν σε μετανάστευση όσους περισσότερους Έλληνες μπορούσαν και να αποικίσουν εκ νέου την πατρίδα με μουσουλμάνους, φθηνά εργατικά χέρια στις γερμανικές επενδύσεις.

Αυτή η μειοδοσία, εάν όχι προδοσία, αποκρούσθηκε αλλά δεν έχει ανατραπεί ακόμα.

Το TRIBUNE θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων, της κοινωνικής κεντροδεξιάς και του σοσιαλπατριωτικού χώρου της κεντροαριστεράς, ώστε να κυριαρχήσει η πατριωτική πλειοψηφία ιδεολογικά, πολιτικά και να οδηγήσει τον τόπο στην πρόοδο και στην ευημερία.

Ουδεμία εκεχειρία ή ανακωχή δεν κάνουμε με τους πράκτορες του Βερολίνου και με τα αφελληνισμένα εγχώρια κέντρα «πρόθυμων» δουλοπρεπών υπηρετών τους.

Απέναντι στην οριζόντια διασύνδεση των γερμανόδουλων νεοφιλελέ-σοσιαλφιλελέ η απάντηση είναι η οριζόντια διασύνδεση των πατριωτικών δυνάμεων. Μόνο έτσι η πέμπτη φάλαγγα θα ηττηθεί.

Η Ελλάδα ως η μόνη σταθερή χώρα στην ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, με ισχυρότατες ένοπλες δυνάμεις και έθνος παγκόσμιο, με οικουμενική πολιτισμική ισχύ, μπορεί να είναι και θα είναι η καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ.

Όχι «σύμμαχος-προτεκτοράτο», όπως μας είχαν καταντήσει οι παρασιτικοί «παλατιανοί» μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή μια ταπεινή αποικία, αλλά ως σύμμαχος πραγματική και αφοσιωμένη στην κοινή μας αποστολή, δηλαδή στην επικράτηση του Ορθού Λόγου επί της βαρβαρότητας και του μισαλλόδοξου φανατισμού.

Η Ελλάδα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό είναι και ο γεωπολιτικός πρόμαχός του. Οι ΗΠΑ είναι η προστάτιδα δύναμη του δυτικού πολιτισμού. ΗΠΑ και Ελλάδα είναι ο δυτικός πολιτισμός κι αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν άπαντες.


Το ανωτέρω από εδώ: tribune. Δείτε επίσης: crash.

ΤΙ παίζει; Η "ΕΣΤΙΑ" είναι γνωστή ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ φυλλάδα, η οποία δεν τήρησε καν τα προσχήματα που αναγκάστηκαν να "επιδείξουν" οι άλλες νεοταξικές πατσαβούρες, π.χ., κατά τους βομβαρδισμούς της Σερβίας (1999). Και είναι γνωστό φαινόμενο που εκδηλώνεται σε όλες τις ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΝΕΣ των Υπερατλαντικών και Δυτικοευρωπαίων Πατρώνων, το να "ανακαλύπτουν" την έναρξη μιας "νέας χρυσής εποχής" πίσω από τα φαινόμενα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ και ΔΙΑΛΥΣΗΣ των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ τους.

Μήπως, παρ' όλα αυτά, υπάρχουν κάποια σχέδια εκ μέρους των Υπερατλαντικών Πατρώνων για "αλλαγές" και "ανακατατάξεις", με την ελπίδα να αποδράσουν από τα αδιέξοδα του θνήσκοντος συστήματός τους;

Κρίνοντας από πλήθος ιστορικών ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ανάμεσα στις οποίες μορφάζουν σκαιά τόσο η Μικρασιατική Εκστρατεία (με τις συνέπειές της...) όσο και η Κυπριακή Τραγωδία, μια τέτοια προοπτική κάθε άλλο παρά "ευοίωνη" ενδέχεται να είναι για το "Προτεκτοράτο του Ελλαδιστάν"...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
τριχες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 23, 2017 3:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: κατσαρες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το tribune ειναι του πασοκτζη, δωδεκαθειστή κ εσχάτως χαρτζηλικωμένο απο τσίπρα Στεφανου Μυτιληναίου. Εντελώς αναξιόπιστο. Όλα αυτά είναι ονειρώξεις αμερικανόφιλων "πατριωτών" που ονειρεύονται να γίνουν τα αγαπημένα παιδιά των ηπα. Όμως οι ΗΠΑ ψάχνουν για χώρες οχυρά και χωροφύλακες που να μην διστάζουν κα εμπλακούν σε πολέμους κ να θυσιάσουν κόσμο. Θέλουμε έτσι την πατριδα μας; Ακόμα κ αν την θέλουμε με τι δημογραφικά στοιχεία με τι πολεμική αρετή και τι εσωτερική ασφάλεια θα πολεμήσουμε για πάρτη του ΝΑΤΟ;
Επιστροφή στην κορυφή
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 23, 2017 8:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό που είναι αδύνατον να κατανοήσουν και να χωνέψουν, όχι μόνο οι πέριξ του tribune, αλλά και το σύνολο των κάθε μάρκας νεοταξιτών, είναι οι συνολικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στην περίοδο που ακολούθησε αμέσως μετά από το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Τότε που οι ΗΠΑ αναδείχτηκαν ( εκ των πραγμάτων!) σαν αδιαφιλονίκητη δύναμη εγγύησης (λόγω στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος) και προστασίας ολόκληρου του καπιταλισμού (ελεύθερο κόσμο τον ονόμαζαν τότε!) μοιράζοντας αφειδώς, στρατιωτική και οικονομική βοήθεια παντού. Φαντασιώνονται ότι βρισκόμαστε στην παραμονή ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ με όλα όσα παρεπόμενα υπήρξαν εκείνη την εποχή για την χώρα μας...

Σήμερα οι Αμερικάνοι δια στόματος Τράμπ, όχι μόνο απέκλεισαν την πιθανότητα να υπάρξουν τέτοιου είδους βοήθειες στον οποιονδήποτε από εδώ και πέρα, αλλά κατέστησαν σαφές, ότι όποιοι θέλουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ...πληρώσουν......

Όσο για την περίπτωση πολέμου είναι αυτό κυρίως που θέλουν να αποφύγουν οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή. Αυτή η προσπάθεια αποφυγής κάθε ενδεχόμενης πιθανότητας πολέμου (κάτι το οποίο φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον) δεν οφείλεται μόνο στις σχετικά πρόσφατες κατραπακιές που έχουν ήδη εισπράξει (βλέπε Ιράκ, Αφγανιστάν) αλλά και στην σκληρή γι' αυτούς αλήθεια. Η οποία λέει ότι οι Αμερικάνοι έχουν ήδη προ πολλού πάψει να είναι η ισχυρότερη δύναμη αυτού του πλανήτη.

Τι να κάνουμε; Πολλές φορές οι άνθρωποι σκέπτονται κάτω από την επήρεια της συνήθειας, η οποία έχει πάντοτε την βάση της στο παρελθόν. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μία περίοδο νέας ανόδου της Αμερικάνικης ισχύος, αλλά στην αναπόφευκτη πορεία ακόμα περισσότερης αποδυνάμωσής της, δηλαδή σε τελευταία ανάλυση στην πορεία προς την οριστική πτώση της....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 23, 2017 10:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αναλώσιμα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι Η.Π.Α. δεν επιθυμούν πόλεμο, ούτε είναι σε θέση να διεξάγουν. Αυτό κατέστη ήδη σαφές πριν μερικά χρόνια, όταν το διαβλεπόμενο σχέδιο για επίθεση στην Συρία και/ή στο Ιράν εγκατελήφθει πανηγυρικά (προς μεγάλη απογοήτευση του "Σουλτάνου"). Η διάλυση της οικονομίας τους μετά την νίλα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έφτασε και περίσσεψε. Δεν τους χρειάζεται άλλη.

Ο κίνδυνος για τις χώρες - δορυφόρους είναι ότι οι ιμπεριαλιστές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τις τελευταίες, βάζοντάς τις μπροστά για διεξαγωγή πολέμου τον οποίον δεν ήταν σε θέση να διεξάγουν οι ίδιοι. Η Αγγλία, γονατισμένη από τον Α' Παγκ. Πόλεμο δεν είχε την αντοχή να χτυπήσει στρατιωτικά την Επανάσταση του Κεμάλ, έως ότου ο τελευταίος "συνετιζόταν". Και διέταξε το σκυλάκι της (Ελευθέριος Βενιζέλος) να βγάλει αυτός τα κάστανα από την φωτιά. Η συνέχεια είναι γνωστή...

Δεν υπάρχει, βέβαια, περίπτωση, η Ελλάδα του σήμερα να προχωρήσει σε παρόμοιο τυχοδιωκτικό έγκλημα. Ούτε την δυνατότητα έχει, ούτε οι Υπερατλαντικοί Πάτρωνες φαντάζονται πως θα κέρδιζαν κάτι οδηγώντας την σε διάλυση μέσα σε λίγες ημέρες - αν όχι ώρες - και σε βέβαια θυελλώδη εξέγερση. Εκείνο που μπορεί να σχεδιάζεται είναι, π.χ., η εγκατάσταση νέων βάσεων, και/ή η αναβάθμιση των υπαρχόντων. Με τα έξοδα πληρωμένα από τους Έλληνες, εννοείται...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας