patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο Άρδην

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1808

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 02, 2018 11:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο Άρδην Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανακοίνωση Άρδην: Επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο: Ο Μαύρος ολοκληρωτισμός της Παγκοσμιοποίησης
1 Ιουνίου 2018 16:57



Η επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, στη Θεμιστοκλέους 37 (Θεμιστοκλέους και Σόλωνος) η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί τις 31ης Μαΐου 2018 από ομάδα ανεγκεφάλων με σφυριά και η καταστροφή της βιτρίνας του βιβλιοπωλείου, με απόλυτη αδιαφορία και για την τύχη των εργαζόμενων σε αυτό, αποτελεί μια ακόμα τυπική έκφραση του ολοκληρωτισμού που θάλλει τα τελευταία χρόνια στα Εξάρχεια και όχι μόνο: Πολιτική του μίσους, λατρεία της βίας, καταδίωξη κάθε διαφορετικής φωνής – αυτά είναι τα υλικά μιας δραστηριότητας που υιοθετεί την ρητορική του αντιφασισμού, μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τον δικό της φασιστικό σκοταδισμό. Επιπλέον, οι εμπνευστές και οι αυτουργοί αυτής της ενέργειας είχαν το θράσος να κυκλοφορήσουν και ανακοίνωση με την οποία επαίρονται για την επαίσχυντη πράξη τους, προετοιμάζοντας στην ουσία το έδαφος για νέες επιθέσεις. Και προφανώς, όπως πάντα οι δειλοί και όσοι κινούνται στο σκοτάδι, δεν τόλμησαν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους, αλλά υπογράφουν με την πολύ εύγλωττη υπογραφή… «Πρακτόρισσες 315», παρότι βέβαια στην επίθεση κατά του βιβλιοπωλείου την διέπραξαν κυρίως νεαροί χουλιγκάνοι, που είναι μάλλον αμφίβολο εάν ήξεραν ενάντια σε ποιους και σε τι επιτίθενται.

Αυτός ο νέος ολοκληρωτισμός, στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα συστημικού χαρακτήρα, δηλαδή οδηγεί στις ακρότατες συνέπειές της, την ίδια την ιδεολογία του συστήματος. Πρόκειται για έναν αντιεξουσιαστικά μασκαρεμένο νεοφιλελευθερισμό, εξ ου και η ισοπεδωτική επίθεση στην εθνική ταυτότητα, το φύλο, την οικογένεια, ως μορφές «πρωταρχικής κοινοκτημοσύνης», και εν τέλει ενάντια σε κάθε συλλογική ταυτότητα και υπέρ ενός αχαλίνωτου ατομοκεντρισμού. Και όμως μόνο η ύπαρξη των συλλογικών ταυτοτήτων μπορεί να επιτρέψει σε κάθε κοινωνία μια δυνατότητα αυτοκυβέρνησης· άρα, η επίθεση ενάντιά τους προετοιμάζει την απόλυτη υποταγή των ανθρώπων στις αμείλικτες εξουσίες, που εξάλλου τους σπονσοράρουν ποικιλοτρόπως.

Επειδή δε εδώ είναι Ελλάδα και Βαλκάνια, ο νεοφασισμός αυτός της παγκοσμιοποίησης, μέσα στο εθνομηδενιστικό του παραλήρημα έρχεται να ταυτιστεί με τον παλαιό, πατροπαράδοτο φασισμό, σε δύο επίπεδα:

Πρώτον, με τον «Χίτλερ της Ανατολίας» Ταγίπ Ερντογάν και το νεο-οθωμανικό του σύστημα. Αφού το «έθνος» είναι ο υπέρτατος εχθρός τους, οδηγούνται στην ανοιχτή και ομολογημένη ταύτιση με το πιο αντιδραστικό καθεστώς της Ανατολικής Μεσογείου, που ασκεί «γενοκτονίες διαρκείας» έναντι σχεδόν όλων του των γειτόνων και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καταστολής εναντίον κάθε αντιπολίτευσης μέσα στη χώρα: Άραγε που ακούστηκε «αντιεξουσιαστές» να επικροτούν την ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την αμφισβήτηση της Θράκης και του Αιγαίου, την κατοχή της Κύπρου, τις πολεμικές κραυγές που μας απευθύνει ο τέταρτος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο, και παραπέρα, την γενοκτονία των Κούρδων, την καταπίεση των Αλεβιτών, τη συνεργασία με το ISIS, το κυνήγι ενάντια σε κάθε δημοκράτη κοσμικό πολίτη της Τουρκίας;

Καθόλου τυχαία, εξάλλου, επεκτείνουν μέσω της δήθεν κριτικής τους στον «Καραμπελιά» την επίθεσή τους, σε όλους όσους στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, καταγγέλλοντας τους για «αντισημιτισμό» και «αντιαμερικανισμό», καταδεικνύοντας τη στενή ιδεολογική σχέση τους με όλα τα πρακτορεία του Σόρος και της Νέας Τάξης.

Δεύτερον, με τους ίδιους τους… Χρυσαυγίτες και την άκρα δεξιά, στοχοποιώντας από κοινού το Άρδην και τον αντιστασιακό του δημοκρατικό πατριωτισμό. Έτσι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, στοχοποιείται το βιβλιοπωλείο και Γ. Καραμπελιάς, γιατί κινούνται «πέραν της αριστεράς και της δεξιάς» και καταθέτουν απόψεις που βρίσκουν ανταπόκριση από τον κεντρώο χώρο μέχρι το εσωτερικό του αντιεξουσιαστικού χώρου. Γεγονός που προφανώς και εξοργίζει τους Λευκούς και Μαύρους ολοκληρωτιστές, το δίδυμο χρυσαυγιτών και «αντίφα», διότι σπάει τον φαύλο κύκλο του αλληλοτροφοδοτούμενου χουλιγκανισμού τους. Εξάλλου αυτός ο συστημικός στην πραγματικότητά ψευδοαντιφασισμός, σπονσοράρισε, με συνθήματα όπως «Έλληνες σκάστε», την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής εκτοξεύοντάς τους από το 0,1% στο 7 και το 8%.

Οι επιτιθέμενοι, γνώριζαν πολύ καλά, ότι το Άρδην κατά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από τους Χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή τους της Φθιώτιδας, Γκλέτσο, ροπαλιές και κραυγές… «έξω οι αναρχικοί», για να τραπούν σε φυγή κυνηγημένοι από τα μέλη του μπλοκ του Αρδην και αυθόρμητους συμπαραστάτες. Το αποσιωπούν, ωστόσο από την γκεμπελική τους μονταζιέρα, γιατί η αναφορά στην επίθεση θα στερούσε κάθε άλλοθι από την δικιά τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι εθελούσιοι απολογητές του Συστήματος, και το διασκεδάζουν υπογράφοντας ως «πρακτόρισσες». Στην πραγματικότητα, τα όσα κάνουν συκοφαντούν και απαξιώνουν τις ίδιες τις έννοιες της αντίστασης και της αγωνιστικής δραστηριότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ανάγκη να υπάρξει ένα μέτωπο απέναντι σε αυτές τις λογικές και τις νοοτροπίες, που πρέπει να απομονωθούν δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του Άρδην ή όχι. Έχει να κάνει με το αν κανείς, πρώτιστα, διατηρεί ακόμα τον εγκέφαλο μέσα στο κεφάλι του, και κατά δεύτερο λόγο για να μην ξεφτιλιστεί κάθε έννοια κινήματος και αμφισβήτησης με την κατάντια τέτοιων πράξεων…

Και ο στόχος αυτών των λυσσαλέων επιθέσεων που είναι προφανής. Να εμποδιστεί οποιαδήποτε δημοκρατική πατριωτική και αντιιμπεριαλιστική φωνή, για να επιβιώνουν μόνο οι άσπονδοι φίλοι-εχθροί τους οι χρυσαυγίτες ώστε να μπορούν να παίζουν το γνωστό δίδυμο που τόσο βολεύει , τόσο αυτούς όσο και τους χρυσαυγίτες.

Όσο δε για τον «Καραμπελιά», τους εργαζόμενους στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και τα μέλη του Άρδην, είναι πολύ γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τους κάμψουν με τέτοιες άθλιες επιθέσεις. Έχουν βιώσει άλλες, πολύ χειρότερες, από τις φυλακές της δικτατορίας μέχρι εκείνες της δημοκρατίας, από την Ασφάλεια μέχρι το Γεντι Κουλέ· έχουν βιώσει πολλές ανάλογες και χειρότερες επιθέσεις από την αστυνομία μέχρι εκείνες των Χρυσαυγιτών και των ανεγκέφαλων που από το 1985 μέχρι σήμερα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα επιτίθενται στο βιβλιοπωλείο και τα γραφεία μας· τέλος έχουμε αντιμετωπίσει τις πολύ πιο επικίνδυνες επιθέσεις, της ιδεολογικής αστυνομίας του συστήματος, από κυβερνήσεις, ΜΜΕ και το σύστημα των ψευδοελίτ που προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μας απομονώσουν και να μας συκοφαντήσουν· και των οποίων οι διαφορές ομαδούλες που μας επιτίθενται αποτελούν τους πραιτοριανούς.

Είναι πολύ αργά, πλέον, για να μας κάνουν να σιωπήσουμε. Αντίθετα θα επιτύχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι γνωστή η λαϊκή ρήση: όσο πιο πολύ βαράς –με σφυριά μάλιστα– το καρφί, τόσο βαθύτερα μπαίνει.

Άρδην, 1/6/18
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1808

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 02, 2018 11:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εξάρχεια: Ανάληψη ευθύνης για καταδρομική επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο του Καραμπελιά.

https://athens.indymedia.org/post/1588421/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1808

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 03, 2018 12:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για σας τους νεαρούς... μην ετοιμάζεστε να ερωτευθείτε, καμία σχέση με Σαρλίζ Θερόν και Αντζελίνα Τζολί... είναι τραβεστί οι πρακτόρισσες...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ξεπλυναν τον καραμπελια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 09, 2018 9:27 am    Θέμα δημοσίευσης: οι αναρχοπρεζακηδες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι χασικληδες των εξαρχείων εχουν τρελαθεί απο την χρηση εντελώς Εσπασαν την βιτρινα του καραμπελιά επειδη ειναι αντιαμερικανος.Ποιος ; Αυτος που λεει οτι αν φυγουμε απο τα μνημόνια κ το νατο θα μας φάνε οι τούρκοι
Επιστροφή στην κορυφή
θρασσος καραμπελια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 12, 2018 12:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: μεγαλο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο καραμπελιας έχοντας το θρασσος να αναγαγει σε πολιτικο θεμα την προσωπικη διαφορα με τον ιδιοκτητη του μαγαζιού του μας δινει πολυτιμες πληροφοριες:
-φιλος του αρδην ειναι ο πισσιας στελεχος των οικολογων πρασινων εθνομηδενιστων κ μνημονιακων συγκυβερνητων του συριζα!
-Στεγαζεται στα πρωην γραφεια του Ελιαμεπ.Το Ελιαμεπ ξερουμε που εβρισκε λεφτα.Το αρδην δεκα ανθρωποι μεσα στην κριση που βρισκουν λεφτα για τοσα τευραγωνικα στο συνταγμα; Αλλες οργανωσεις με παραπλησιο ή και ιδιο κοσμο στεγαζονται σε τρωγλες δυο επι δυο.
-Μου αρεσει που θυμηθηκε τα δικαιωματα των ενοικιαστων κ τα μνημονια ο κωλοτουμπας που το 2010 ηταν κατα της κατοχης μετα ηθελε οικουμενικες μετα σρηριξε συριζα μετα καλουσε τον τσιπρα να παραιτηθει αν δεν φερει συμφωνια (μνημονιο δηλαδη) μετα ελεγε οτι οποιος δεν θελει ευρω μας παει σε καταστροφη γιατι θα μας φανε οι τουρκοι κλπ.
Επιστροφή στην κορυφή
αυτο το λινκ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 12, 2018 9:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: καραμπελιας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://ardin-rixi.gr/archives/208755
Επιστροφή στην κορυφή
τι μαζευεις ρε καραμπελια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 16, 2018 10:11 am    Θέμα δημοσίευσης: δωσιλογος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://kostasxan.blogspot.com/2008/11/blog-post_4561.html?m=1
επειδη δεν υπαρχουν λωτοφάγοι αν δειτε τις υπογραφες θα καταλαβετε οτι ο μακης διογος που υπεγραφε τα κείμενα είναι τωρα πρωτο βιολι στην κινηση πολιτων αρδην
Επιστροφή στην κορυφή
κατεβαινει δημαρχος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 11, 2019 2:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: αθηναιων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.athinaellada.gr/o-g-karabelias-stin-ekpobi-tou-m-diogou-politika-ke-alla-vinteo/
Επιστροφή στην κορυφή
εμφιετζογλου κ λεβεντης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 11, 2019 2:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: στηριζουν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.paron.gr/2019/04/04/o-giorgos-karampelias-paroysiase-toys-protoys-ypopsifioys-tis-parataxis-toy-gia-ton-dimo-tis-athinas/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας