patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΤΗ.....

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2018 8:14 am    Θέμα δημοσίευσης: ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΤΗ..... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Σάββατο το απόγευμα σε συνέδριο στο Αλμπάχ της Αυστρίας, οι Πρόεδροι της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, αποφάσισαν και προανήγγειλαν την επαναχάραξη των μεταξύ τους συνόρων. Αυτή η κοινή ανακοίνωση, ήρθε μία ημέρα μετά την επίσημη συγκατάθεση της Ουάσιγκτον η οποία δια στόματος του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλτ Τράμπ Τζών Μπόλτον, δήλωνε από την Ουκρανία την υποστήριξή της στην κατεύθυνση των "εδαφικών προσαρμογών" ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο. Την ίδια στιγμή, άναβε η σπίθα που θα βάλει την φωτιά στο Κόσοβο, και κατ' επέκταση στα Σκόπια.


Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να πιστέψει ότι οι ιστορικές εκκρεμότητες και οι λογαριασμοί που άφησε η βίαιη Νατοϊκή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, μπορούν να χωρέσουν μέσα σε μία εκατέρωθεν ευγενική χειραψία συμφωνίας, που θα συνοδεύεται από χορούς και τραγούδια, με φόντο κάποια ειδυλλιακή ειρηνική ατμόσφαιρα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που έγινε έστω και σαν λεκτική και μόνο συμφωνία, είναι το πρελούδιο, η εισαγωγή σε μία βίαιη αντιπαράθεση των Σέρβων με τους Αλβανούς, η οποία πρόκειται να μεταδοθεί αστραπιαία και στα Σκόπια. Άλλωστε οι προεισαγωγικές αντιπαραθέσεις τόσο στο Κόσοβο όσο και στα Σκόπια, έχουν ξεκινήσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό. Πολύ σωστά ο Θάτσι πριν 15 ημέρες ακριβώς, είχε επισημάνει αυτή την πραγματικότητα όταν δήλωνε ότι ανταλλαγή εδαφών στο Κόσοβο μπορεί να γίνει μόνο με πόλεμο. Το ότι έκανε στροφή 180 μοιρών, οφείλεται προφανώς σε κάποια ...φωνήεντα που του ψιθύρισαν στο αυτί οι Αμερικάνοι. Η Μέρκελ που έχει καταλάβει το τί πρόκειται να επακολουθήσει στην περιοχή, διαφωνεί κάθετα με οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής εδαφών ανάμεσα στους Σέρβους και τους Κοσοβάρους. Αυτό σημαίνει ότι η ελίτ της νέας τάξης δεν θέλει να υπάρξει καμία τέτοιου είδους προσπάθεια συμφωνίας, φοβούμενη ότι μπορεί η κατάσταση να πάρει κατευθύνσεις αντίθετες με ότι προσδοκούσε μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που έχουν ξυπνήσει όλα τα …."κακά πνεύματα" στον ευαίσθητο βαλκανικό χώρο ξεκινώντας από την πίεση που εξάσκησαν στον Τσίπρα όχι μόνο να αρχίσει την συζήτηση με τα Σκόπια για το όνομα, αλλά και να υπογράψει την επαίσχυντη συμφωνία, αποτελεί το κλειδί των εξελίξεων που θα παρακολουθήσουμε από εδώ και πέρα. Αυτό που μπορούμε να σημειώσουμε προς το παρόν, είναι το ότι εκτός από τον οικονομικό - εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση του Τράμπ και την Ευρωπαϊκή νεοταξίτικη ελίτ, έρχεται στην επιφάνεια και η έντονη γεωπολιτική αντιπαράθεση.


Την ίδια στιγμή τα Σκόπια μοιάζουν σαν να έχουν περιχυθεί με τόνους βενζίνης σε όλο το μήκος και το πλάτος τους. Αυτό σημαίνει, ότι η παραμικρή αψιμαχία στο Κόσοβο, θα μεταφερθεί εν ριπή οφθαλμού, στο έδαφός τους. Ωστόσο η "δασκαλεμένη" από το.... γνωστό χέρι Αλβανική μειοψηφία έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα του προτεκτοράτου, να καλλιεργεί το έδαφος για τις επερχόμενες συγκρούσεις. Αυτά όμως μέχρι προχθές. Γιατί η παρέμβαση 30 Αλβανών διανοούμενων να στείλουν ...τελεσίγραφο στον Ζάεφ, ανέβασε ακόμα περισσότερο την συγκρουσιακή ατμόσφαιρα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα, 30 διανοούμενοι αλβανικής καταγωγής που ανήκουν στο παράρτημα του ‘IGFM’ των Σκοπίων, με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβαν αποφάσεις, οι οποίες όπως τονίζουν, εάν δεν εφαρμοσθούν, θα προχωρήσουν σε αυτονομία των Αλβανών.
Οι ταπεινωτικοί όροι για τον Ζόραν Ζάεφ όπως παρουσιάζονται στη «Φωνή των Αλβανών Διανοουμένων» έχουν ως εξής:
Εθνική υπόσταση Αλβανών.
Η αλβανική γλώσσα επίσημη σε όλη την επικράτεια.
Αναλογικός κρατικός προûπολογισμός (ανάλογα με πληθυσμιακά στοιχεία).
Επαρκής εκπροσώπηση των Αλβανών σε όλα τα κρατικά όργανα.
Απογραφή πληθυσμού με διεθνή παρακολούθηση.
Λύση στο πρόβλημα της ιθαγένειας των Αλβανών που ζουν στην ΠΓΔΜ.
Κρατικό νόμος για τις οικογένειες των μαρτύρων και των αναπήρων του UCK.
Αλβανοί με εθνική και γλωσσική ταυτότητα στα επίσημα έγγραφα- διαχωρισμός από τους Σλαβομακεδόνες.
Με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι αθώοι Αλβανοί να απελευθερωθούν από τις φυλακές.
Η 28η Νοεμβρίου να γίνει επίσημη αργία για τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ (σημ. ημέρα της αλβανικής σημαίας).
Να δηλώσει ανοιχτά η κυβέρνηση του Ζάεφ ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες και εάν τα αιτήματα αυτά δεν γίνουν δεκτά, το δημοψήφισμα θα αποτύχει και οι Αλβανοί θα ανακηρύξουν πολιτική και εδαφική αυτονομία.



Με όλες αυτές τις επικείμενες εξελίξεις οι οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά προ των πυλών ιδιαίτερα των Σκοπίων δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς οτι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, πρόκειται να μετεμορφωθούν σε κερατάδες δίχως κέρατα. Ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας σε ένα κρατίδιο, το οποίο κατα πάσα πιθανότητα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα απ' αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2018 6:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σαν συνέχεια του πιο πάνω άρθρου, διαβάζουμε σήμερα τις καινούργιες εξελίξεις, και αντιγράφουμε:

"Δεν έχει τέλος η κόντρα Σλάβων και Αλβανών. Λίγο πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, οι πολεμικές δηλώσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων δίνουν και παίρνουν.
Προς το παρών μένουν μόνο στα λόγια, όμως ποιος μπορεί με σιγουριά να πει ότι το προσεχές διάστημα δεν θα γίνει κάτι που θα ανάψει την σπίθα στο γειτονικό κρατίδιο;
Το μίσος που υπάρχει μεταξύ Σλάβων και Αλβανών είναι τεράστιο, άρα όλα είναι πιθανά.
Ο αρχηγός του κόμματος της «Συμμαχίας των Αλβανών» στην πΓΔΜ, Ζιαντίν Σέλα, απειλήθηκε με θάνατο, στα κοινωνικά δίκτυα από ομάδα Σλάβων χούλιγκαν, που φέρει την ονομασία «Μακεδονικά Λιοντάρια».
Η απειλή εμφανίσθηκε σε ανάρτηση του σλαβικής ομάδας, λίγες ώρες μετά τη δημόσια δήλωσή του, χθες, ότι πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα πρέπει να γίνει πρώτα μια τελική συμφωνία μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ και των Αλβανών για την ‘άπαξ δια παντός’ παύση των εσωτερικών συγκρούσεων μεταξύ των πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως αναφέρεται.
Με προκήρυξή τους η ομάδα «Μακεδονικά Λιοντάρια» εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκειά της για τις θέσεις του Ζιαντίν Σέλα, τον οποίο κατά την αιματηρή Πέμπτη της 27 Απριλίου του 2017, είχαν χτυπήσει με λοστό στο κεφάλι μέσα στο Κοινοβούλιο.
Η απειλή των Σλάβων κατά του επικεφαλής του αλβανικού κόμματος σχολιάσθηκε από τους Αλβανούς στα κοινωνικά δίκτυα της χώρας. Ένα από τα σχόλια αναφέρει: Φαίνεται ότι ο Ζιαντίν Σέλα συνεχίζει να είναι ο στόχος των Σλάβων χούλιγκαν, στους οποίους δεν αρέσουν οι φιλο-νατοϊκές και φιλο-ευρωπαϊκές του θέσεις».
Οι Αλβανοί των Σκοπίων, ζήτησαν από τις αρχές επιβολής του νόμου, να λάβουν άμεσα μέτρα και να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της ομάδας, που απειλεί ανοιχτά τη ζωή του Σέλα και υποκινούν εθνοτικό μίσος στη χώρα.
Η κόντρα δεν λέει να λοιπόν να σταματήσει.
Μόλις χθες, ο λεγόμενος «Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός» των Αλβανών στην πΓΔΜ, ‘χτύπησε’ μέσω των κοινωνικών δικτύων παρουσιάζοντας έξι αιτήματα για τους Αλβανούς των Σκοπίων όπως αναφέρει το ina-online.
Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον «συνταγματάρχη Άτδε Γκάσι» μεταξύ των άλλων, απαιτείται η πλήρης ισότητα των Αλβανών και των Σλαβομακεδόνων, όπως αναφέρει η αλβανική ‘Λάιμπρές’.
Η αρχή για αυτήν σύγκρουση, σε λεκτικό επίπεδο μέχρι στιγμής, έγινε από την «Φωνή των Αλβανών Διανοουμένων»."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας