patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ανθρωπότητα θρηνεί το χαμό τριών εν δυνάμει Ένγκελς
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
τραγικό!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 22, 2019 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ανθρωπότητα θρηνεί το χαμό τριών εν δυνάμει Ένγκελς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος










πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει


Φρίκη!!! Δανός δισεκατομμυριούχος (πλούτισε με τον ιδρώτα του φυσικά) μεγιστάνας στο χώρο του ρουχισμού, έχασε τρία από τα παιδιά του που έκαναν διακοπούλες στη Σρι Λάνκα

(Και πού ξέρεις άλλωστε, μπορεί κάποια μέρα να τον αποκήρυτταν ή άμα λάχει να διέθεταν κι ολάκερη την ΤΙΜΙΩΣ αποκτημένη περιουσία στην υπηρεσία της Επανάστασης και να γίνονταν οι νέοι Έγκελς...)
Επιστροφή στην κορυφή
ηθικολογούλης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 22, 2019 11:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εσύ αυτό λες; Αμ, που βγαίνουν και κάποια αντίχριστα ρεμάλια και πανηγυρίζουν, πού το παγαίνεις;;;
Επιστροφή στην κορυφή
τρίο τσογλάνια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 23, 2019 12:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος




Η αληθινή φρίκη:

Καταναλωτές του "προηγμένου δυτικού κόσμου" βρίσκουν κάθε τόσο ραμμένα μέσα στη φόδρα ρούχων σημειώματα απελπισίας από τους σύγχρονους δούλους. Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που πλέον δεν αποτελεί είδηση.
Επιστροφή στην κορυφή
πίνει αίμα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 23, 2019 9:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 06, 2019 9:20 am    Θέμα δημοσίευσης: "Ξέρω την τιμή του μονάχα..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Nestle: «Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση".

Θυμάμαι ένα οδοιπορικό σε χώρες της Αφρικής, όπου παιδάκια ακόμα και κάτω των 10 ετών εικονίζονταν να εργάζονται εξοντωτικα στις φυτείες του κακάο. Το οποίο βέβαια άρπαζαν όλο η Nestle, η Jacobs Suchard και 2 - 3 παρόμοιες.
Η ταινία έδειχνε την αθλιότητα και την φρίκη της παιδικής εργασίας εναλλάξ με τα μέγαρα των ωσάνω εταιριών, και τις αμφιέσεις των στελεχών που συμπεριελάμβαναν κοσμήματα "Bulgari" κ.α.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
τραγικό!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 06, 2019 6:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει



Στην χριστιανική θρησκεία υπάρχει μια ιστορία (για την ακρίβεια υπάρχουν πάμπολλες) που έχει εμποτίσει ακόμη και τη σύγχρονη νοοτροπία αφού κρίνοντας σε τί βαθμό ο χριστιανισμός διαμόρφωσε το νεώτερο κόσμο, βοηθά στο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι, ακόμη και οι χαλαρής θρησκευτικής συνείδησης ή και οι άθεοι, πολλές φορές μπορούν να υποπέσουν σε σφάλματα αντίληψης των πραγμάτων που με τη χρήση της στοιχειώδους λογικής θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Λέγεται ότι ο καλός Θεούλης, δηλαδή η εβραϊκή μη ανθρωποκεντρική εκδοχή και ερμηνεία του κόσμου, για να δοκιμάσει το δίκαιο Ιώβ, εκτός από τις υλικές ζημιές πού του προξένησε και αφού ξεμπέρδεψε και με τα κοπάδια του και κάθε καημένο ζωντανό, του εξολόθρευσε γιούς, κόρες, εγγόνια, βρέφη.
Ο καλός θεούλης ξέκανε βρέφη μόνο και μόνο για να δοκιμάσει κατά πόσο δίκαιος και ευσεβής ήταν ένας ηλικιωμένος. Αυτή η λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη. Ειδικά στον προτεσταντικό κόσμο, που τα τελευταία 100 χρόνια, αν όχι από το Διαφωτισμό, είναι η μήτρα της έννοιας του "ανθρώπινου δικαιώματος" (που ερμηνεύεται κατά βούληση, ήτοι κατά ίδιον όφελος) η "συνέπεια" και υποταγή απέναντι στο Θεό ήταν και παραμένει σημαντική. Τόσο σημαντική που ακόμη και η πρόοδος, και όχι απλά η επιβίωση, εξαρτάται άρρηκτα από την την υπακοή στα καπρίτσια του θεούλη, εξού και ο Ιώβ, μετά την "άπειρη υπομονή" του, ανέκαμψε.
Ο καπιταλιστικός κόσμος, και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό, μπορεί να αποτέλεσε προϊόν μιας ιστορικής συνέχειας και εξέλιξης αλλά παράλληλα διαμορφώθηκε κυρίως κάτω από την προτεσταντική επήρεια. Δεν είναι τυχαία η αναγραφή στο νόμισμα της πιο σάπιας χώρας στο Γαλαξία "στο θεό (μόνο) έχουμε την εμπιστοσύνη μας". Αυτό αντανακλά, επιγραμματικά όσο τίποτε άλλο, το καπιταλιστικό ρεζουμέ στην κορύφωση αυτού του οικονομικού συστήματος και ιδίαιτερα εκείνες τις εποχές, των "παχιών αγελάδων" (πάλι το μείγμα εβραιοπροτεσταντισμού στη μέση) που τα δολάρια τυπώνονταν με αντίκρυσμα και όχι σαν κουρελόχαρτα. Το "in god we trust", δεν αποτελεί ένα φτηνό λαϊκιστικό γιατροσόφι για να ξεγελιούνται οι μάζες, όπως φερειπείν η αποικία Ελλάντα διάλεξε κάποτε το σλόγκαν "Πατρίς-Θρησκεία κλπ." ως επίκληση στην καθώς πρέπει ηθική του δουλικού προς τους Δυτικούς ιθαγενή και "φρόνιμου" πολίτη. Ο προηγμένος καπιταλιστικός κόσμος είναι δίχως λαϊκιστική υστεροβουλία γνήσια διαποτισμένος, μέχρι το μεδούλι, με τη νοοτροπία ότι "πλουτίζεις επειδή απλά ο Θεός το εγκρίνει". Μπορείς να πιείς αίμα και δεν υπάρχει τίποτα το ανήθικο σε αυτό επειδή ο Θεός ανταμοίβει τις ικανότητές σου με τις οποίες είσαι γεννημένος, ανταμοίβει τη φιλεργατικότητά σου, τη διάνοιά σου, την αφοσιώση στη δουλειά σου, η οποία μπορεί και να είναι να πουλάς όπλα αφού δεν είσαι επισήμως ληστής Βαραββάς ή πόρνη Μαγδαληνή.

Όταν τις προάλλες η Τερέζα Μέη παραιτήθηκε, βγήκε στο κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας και στο τέλος του λογίδριου η φωνή της έσπασε και δάκρυσε όταν αναφέρθηκε στη Βρετανία ως "τη χώρα που αγαπά". Ένας έτερος εγκληματίας, ο Κωστάκης ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, είχε επίσης δακρύσει μπροστά στις κάμερες κι εν γένει υπάρχουν άπειρα παραδείγματα πολιτικών που χωρίς να προσδοκούν τίποτα, μιας και βρίσκονται στο τέλος του πολιτικού ή/και βιολογικού βίου τους, δακρύζουν και φορτίζονται συναισθηματικά. Για τη (κάθε) Μέη κι όλους αυτούς, που υποτίθεται ότι είναι και η κορυφαία εκπροσώπηση του καπιταλιστικού οικοδομήματος, το να καταδικάζεις εκατομμύρια βρετανούς στη φτώχεια είναι ΟΝΤΩΣ απόδειξη ισχυρού πατριωτισμού γιατί ο Θεός ανταμοίβει μόνο τους συνεπείς και προκομμένους κι ο φτωχός είναι απλά τεμπέλης κι αναξιόπιστος. Οι πλούσιοι είναι οι ευλογημένοι από το θεό κι οι φτωχοί μια επιβεβαίωση ότι ο καλός Θεούλης δεν εγκρίνει την αχρηστεία και την έλλειψη ικανότητας, όπως συνέβη για παράδειγμα στην παραβολή με τον "κακό και τεμπέλη" δούλο που δεν επένδυσε το τάλαντο του Εφέντη του.
Πολλοί από το κύκλο του καραγκιοζάκου Τραμπ και κυρίως ο αντιπρόεδρος είναι ένθερμοι "πιστοί χριστιανοί", δηλαδή τέλειοι καπιταλιστές και αυτό δεν οφείλεται στο ότι επιχειρούν να κολακέψουν ένα συγκεκριμένο "οπισθοδρομικό" εκλογικό τάργκετ γκρούπ. Η πιο σάπια χώρα στον πλανήτη δεν ήταν ποτέ Ελλάντα, όπου ο η ΕΡΕ ή ο Κυριακούλης επιχειρεί να θέλξει με δήθεν "πατροπαράδοτες" αξίες την κυρά Κατίνα του '60 ή του σήμερα. Ο αντιπρόεδρος Πενς είναι πράγματι πιστός χριστιανός επειδή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ο καλός καπιταλιστής είναι ο πιο ευλογημένος άνθρωπος στον κόσμο. Και το κάνει αυτό τόσο ευσυνείδητα κι αβίαστα, καθώς ήδη γνωρίζει ότι σε εποχές πολιτικής ορθότητας και "προοδευτισμού" θα μπορούσε να έχει διπλάσια απήχηση αν απέκρυπτε το σκοταδισμό του, απεναντίας όμως. Ο κάθε χριστιανόπληκτος Πενς είναι η πεμπτουσία της προτεσταντικής αποτύπωσης στη διαμόρφωση του καπιταλισμού τα τελευταία 300 χρόνια, μιας και υποτυπωδώς ο καπιταλισμός ξεκίνησε να εμφανίζεται αιώνες πριν και ήδη ήταν εν ζωή στην αρχαία Αθήνα.

Έχοντας λοιπόν αυτά υπ'όψιν, τα οποία δεν είναι και πρωτάκουστα, οφείλουμε, άθεοι ή όχι, συνεχώς να αναρωτιώμαστε και να ελέγχουμε κατά πόσο παραμένουμε επηρεασμένοι από την εβραιοπροτεσταντική ηθική καθότι αυτή τυγχάνει πανταχού παρούσα ακόμη και σήμερα κι είναι σχεδόν αδύνατο να καταστούμε αντικειμενικοί παρατηρητές σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο διαποτισμένο, από τα θεμέλιά του, με αυτή. Και πέρα ακόμη από τους συντηρητικούς, την πατριώτισα Μέη που δάκρυσε, ή τον "καλό χριστιανό" Πενς, οι "δημοκρατικοί", οι "αντιφασίστες", κι αυτός ο ίδιος ο "προοδευτικός" κι "ανεκτικός" Ομπάμα, με τους "ανοιχτούς" ορίζοντες και το πνεύμα ελευθερίας και ανεξηθρησκείας που παγκοσμιοποιητικά τους διακατέχει, είναι σε τελική ανάλυση το κορυφαίο, το απώτατο, το πιο εξελιγμένο στάδιο του καλού καπιταλιστή και άρα του προκομένου και σώφρωνα χριστιανού κι ευλογημένου πλάσματος από το Θεούλη, ακριβώς όπως οι φρόνιμοι και συνετοί δούλοι της παραβολής, επένδυσαν σωστά τα τάλαντα που ο Κύριος τους εμπιστεύτηκε. Επομένως, ο καπιταλιστής της Παγκοσμιοποίησης, απόλυτα ευλογημένος κι αυτός από το Θεό, οφείλει να είναι και "άθεος" κι "αντίχριστος", αν αυτό απαιτεί το απόλυτο (κι ευλογημένο) κέρδος και η σοφρωσύνη που πάντα τυγχάνει εγκεκριμένη από το Θεούλη.

Σίγουρα όταν οι μπολσεβίκοι καθάριζαν κι απάλλασαν τον κόσμο από όλη την τσαρική οικογένεια, μη φειδώμενοι και στα νήπια-κοπρίτες που αυτή πρόλαβε κι έσπειρε, ήταν αναμφίβολα "εγκληματίες" και "αδίστακτα καθάρματα". Καθότι, εντάξει ο Νικολάκης ο Β', αλλά "τί σού φταίνε τα παιδάκια;", "ποιόν προλάβανε να βλάψουνε;". Και φυσικά ανακράζουμε έτσι παρασυρμένοι από μια λογική και μια ηθική που αναπόφευκτα, τονίζεται πάλι, έχει διαμορφωθεί και από την εβραιοπροτεσταντική επήρεια, διότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφωθήκαμε, ανεξαρτήτως των όποιων πεποιθήσεων, είναι εμβαπτισμένο σε αυτή, κυρίως ως προς την ιδεολογική πλευρά του. Πρωτοπόροι στην αγανάκτηση, είτε πρόκειται για τα δολοφονημένα "βλαστάρια" του Τσάρου, είτε για τη σπορά που επιδιώκει να αφήσει πίσω του ο κάθε δισεκατομμυριούχος Δανός, άγγλος, γάλλος, πορτογάλλος λεχρίτης, είναι ασφαλώς οι επιδιώκοντες ακόμη περισσότερο την "ηθική", την ηθική εκείνη που μιας και μιλάμε για το δικό μας κόσμο και πλανήτη, τόσο καθοριστικά προέκυψε από το χριστιανισμό. Ωστόσο όταν ο καλός Θεούλης ξεπάστρευε, από βίτσιο, για να δοκιμάσει τον ηθικό πρώιμο καπιταλιστή Ιώβ, ντουζίνες από βρέφη που ήταν τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του, δεν έτρεχε τίποτε. Η ηθική του εβραιοπροστεσταντισμού μας, μέσα σε μια μόνο ιστορία, εκείνη του καλού αλλά και υπομονετικού καπιταλιστή, έστω και στην πρώιμη ιώβεια εκδοχή του, έχει ήδη δύο όψεις!

Συνεπώς πότε είναι "ηθικό" να ξεπαστρεύονται βρέφη και "αθώες ψυχούλες" και πότε όχι; Μάλλον όσο πιο "επώνυμες" κι όσο πιο πολλά δισεκατομμύρια και μετοχές και σκήπτρα κληρονομήσουν όταν αυτές ενηλικιωθούν τόσο καταδικαστέο. Ενώ αν πρόκειται για "τσογλανάκια του Τρίτου Κόσμου" (χάρη στα οποία εντούτοις απολάμβαναν διακοπούλες οι "αθώες παιδικές ψυχούλες" του Δανού αλήτη) προφανώς δεν τρέχει και κάτι το ιδιαίτερο, κι αν θα φτάσει στα αυτιά μας πρόκειται για μια είδηση που μας παρέχεται αφειδώς και ξεχνάμε το επόμενο δευτερόλεπτο.
Ο κόσμος μας δεν ξεκίνησε από τον Ιώβ, όπως κι ο καπιταλισμός δεν ξεκίνησε από το Ροκφέλερ, αλλά όλα, εν σπέρματι, καθορίζουν κι επηρεάζουν. Ο κόσμος μας εμπεριέχει και καθάρματα που "ευλογήθηκαν" τόσο πολύ, ώστε η παχιά κι αναίσθητη επιδερμίδα τους να είναι απροσπέλαστη από τον πόνο, ο οποίος τυγχάνει κατά τα άλλα παναταχού παρών και μόνιμος σύντροφος για τους "καταραμένους" από τον καλό Θεούλη. Να γιατί είναι ευχάριστο μαντάτο όταν αυτός ο κόσμος κι ισορροπία ανατρέπονται, και δεν είναι τόσο ότι η καπιταλιστική σπορά εν προκειμένω διακόπτεται τόσο αναπάντεχα, αλλά επιτέλους αυτά τα σκουλήκια που ανακυκλώνουν και πολλαπλιασιάζουν τη δυστυχία θα είναι ικανά να βιώσουν τον πόνο, το μόνο πόνο που τα δισεκατομμύριά τους είναι ανίκανα να τους βοηθήσουν να αποφύγουν, τον πόνο του "αδυνατώ να μεταβιβάσω τα δισεκατομμύριά μου". Εμετικός πόνος αλλά δυστάβαχτος για αυτά τα ΒΙΒΛΙΚΩΣ αλαζονικά τομάρια.

Το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί επομένως στη βάση της πρακτικής σκέψης, διότι από οποιαδήποτε άλλο δρόμο οι απαντήσεις θα καταντούν (ανεξάρτητα από τις αρχικές καλές μας προθέσεις) αισχρές, δικολαβίστικες και διπρόσωπες, όπως ακριβώς ο καπιταλισμός και ο πνευματικός ινστρούχτοράς του, ο εβραιοπροτεσταντισμός, ο οποίος μοιραία του έδωσε μια "ηθική" κατεύθυνση, πολύ πιο κυνική μάλιστα κι από εκείνη των Αθηναίων ή των Φλορεντινών.

Συμπέρασμα: τα "αθώα βλαστάρια" του κάθε Τσάρου, κάτι περισσότερο από "κατά πάσα πιθανότητα" θα γίνουν και αυτά, μια μέρα, τσάροι...
Επιστροφή στην κορυφή
τραγικό!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 06, 2019 6:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κι ένα δεύτερο συμπέρασμα: ο πόνος, όταν επιτέλους φτάνει σε κατακάθια που ουδέποτε στο παρελθόν τον βίωσαν, χάρη στα προνόμια, τα διεσκατομμύρια και την αδίστακτη φύση τους, κι απεναντίας μόνο τον συντηρούν, τον αναπαράγουν και τον διανέμουν, είναι ένας "επαναστατικά ευλογημένος" πόνος.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 06, 2019 10:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τραγικό! έγραψε:
Ο καπιταλιστικός κόσμος, και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό, μπορεί να αποτέλεσε προϊόν μιας ιστορικής συνέχειας και εξέλιξης αλλά παράλληλα διαμορφώθηκε κυρίως κάτω από την προτεσταντική επήρεια.


Δεν διαμορφώθηκε ο Καπιταλισμός υπό την επήρεια του Προτεσταντισμού, αλλά το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ: Ο Προτεσταντισμός είναι γέννημα του ανερχόμενου καπιταλισμού ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, και της τότε σύγκρουσής του με την Καθολική Εκκλησία και τον Πάπα.

Να υπενθυμίσομε ότι ανεπτυγμένος Καπιταλισμός και Ιμπεριαλισμός - από τους ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΟΥΣ της Γης - υπάρχει, π.χ., και στην Ιαπωνία. Γέννημα του Προτεσταντισμού και αυτός; Ή των Εβραίων;


τραγικό! έγραψε:
Δεν είναι τυχαία η αναγραφή στο νόμισμα της πιο σάπιας χώρας στο Γαλαξία "στο θεό (μόνο) έχουμε την εμπιστοσύνη μας".


Όταν έγραφαν αυτήν την φράση στο νόμισμά τους οι Η.Π.Α. δεν ήταν ακόμα "η πιο σάπια χώρα στον Γαλαξία". Απείχαν δύο αιώνες και δύο παγκοσμίους πολέμους από μια τέτοια εξέλιξη. Εκείνον τον καιρό οι Η.Π.Α. αποτελούσαν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΙΑΣ. Υπενθυμίζομε τους στίχους του Διονυσίου Σολωμού, από τον "Ύμνο στην Ελευθερία" - τον γνωστό μας Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

"Γκαρδιακά χαροποιήθει
και του Ουάσινγκτον η γη
και τα σίδερα εθυμήθει
που την έδεναν και αυτή."

Όσο για τον Μαρξ και τον Λένιν, αρκετές φορές έφερναν τις Η.Π.Α. ως παράδειγμα χώρας όπου οι Δημοκρατικές Ελευθερίες μπορούσαν να εγγυηθούν την ελεύθερη και ισότιμη συνύπαρξη διαφορετικών εθνοτήτων - βλέπε π.χ. Καρλ Μαρξ, "Το Εβραϊκό Ζήτημα".

Το ότι οι Η.Π.Α. έφτασαν να είναι η ηγέτιδα δύναμη του Ιμπεριαλισμού στην εσχάτη επιθανάτια αγωνία του, την ώρα που εξαπολύει όλα του τα δηλητήρια, δεν σημαίνει ότι..."δημιουργήθηκαν σαν τέτοιες από την πρώτη στιγμή". Άλλωστε οι Η.Π.Α. δεν είναι ακριβώς προτεσταντική χώρα. Υπάρχουν πλήθος υποκατηγορίες του Χριστιανισμού, πολλές από αυτές ΑΔΙΑΛΑΚΤΑ ΕΧΘΡΙΚΕΣ στον Προτεσταντισμό: Πρεσβυτεριανοί, Πουριτανοί - αμφότεροι σημαντικό ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΥΛΙΚΟ της Αμερικανικής Κοινωνίας - Ευαγγελιστές, Μορμόνοι, και - φυσικά - και αρκετοί Καθολικοί.


τραγικό! έγραψε:
Σίγουρα όταν οι μπολσεβίκοι καθάριζαν κι απάλλασαν τον κόσμο από όλη την τσαρική οικογένεια, μη φειδώμενοι και στα νήπια-κοπρίτες που αυτή πρόλαβε κι έσπειρε, ήταν αναμφίβολα "εγκληματίες" και "αδίστακτα καθάρματα". Καθότι, εντάξει ο Νικολάκης ο Β', αλλά "τί σού φταίνε τα παιδάκια;", "ποιόν προλάβανε να βλάψουνε;". Και φυσικά ανακράζουμε έτσι παρασυρμένοι από μια λογική και μια ηθική που αναπόφευκτα, τονίζεται πάλι, έχει διαμορφωθεί και από την εβραιοπροτεσταντική επήρεια, διότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφωθήκαμε, ανεξαρτήτως των όποιων πεποιθήσεων, είναι εμβαπτισμένο σε αυτή, κυρίως ως προς την ιδεολογική πλευρά του.


Τον Νικόλαο Β' τον "Ματωβαμμένο" δεν τον αγιοποίησε καμία "Προτεσταντική Εκκλησία", αλλά Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Αυτή η ίδια που κάποτε τον ονόμασε "Νικόλαος ο Ευλογημένος". Η άλλοτε "ελπίδα όλων των ορθοδόξων" που βρίσκονταν κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό (ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΛΠΙΔΑ...) Και βέβαια, αν η Προτεσταντική Εκκλησία ευλόγησε τα κέρδη των Καπιταλιστών, άλλο τόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας ευλόγησε τα πλούτη του Τσάρου και των Βογιάρων, και αναθεμάτισε ΚΑΙ την Επανάσταση του 1917, ΚΑΙ κάθε σκέψη ακόμα αντίστασης στην τυραννία της Τσαρικής Απολυταρχίας. Για να μην αναφέρουμε τις ευλογίες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα πλούτη των Οθωμανών και των Κοτζαμπάσηδων, και τους αφορισμούς όσων ξεσηκώνονταν, μαζί και με αυτήν την Επανάσταση του 1821.
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!


Έχει τροποποιηθεί από τον/την Obelix στις Κυρ Νοέ 27, 2022 10:58 pm, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
τραγικό!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 06, 2019 11:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Obelix έγραψε:
τραγικό! έγραψε:
Ο καπιταλιστικός κόσμος, και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό, μπορεί να αποτέλεσε προϊόν μιας ιστορικής συνέχειας και εξέλιξης αλλά παράλληλα διαμορφώθηκε κυρίως κάτω από την προτεσταντική επήρεια.


Δεν διαμορφώθηκε ο Καπιταλισμός υπό την επήρεια του Προτεσταντισμού, αλλά το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ: Ο Προτεσταντισμός είναι γέννημα του ανερχόμενου καπιταλισμού ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, και της τότε σύγκρουσής του με την Καθολική Εκκλησία και τον Πάπα.

Να υπενθυμίσομε ότι ανεπτυγμένος Καπιταλισμός και Ιμπεριαλισμός - από τους ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΟΥΣ της Γης - υπάρχει, π.χ., και στην Ιαπωνία. Γέννημα του Προτεσταντισμού και αυτός; Ή των Εβραίων;




Καλά, εσύ Οβελίξ κοιτάς μια ζωή να πεις τα δικά σου για να επιδείξεις πνεύμα. Ο καπιταλισμός, το επαναλαμβάνω, όπως το έγραψα, "διαμορφώθηκε ΚΥΡΙΩΣ κάτω από την προτεσταντική επήρεια". Νομίζω είναι ελληνικά αυτά και κατανοητά.
Και στη Σαουδική Αραβία θα μπορέσω να σού κάνω κι εγώ εξυπνακίστικο αντίλογο, έχουν ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ καπιταλισμό από την Ιαπωνία. Κι άμα θες το αναλύουμε. Αλλά έτσι γονιμοποιείται το όλο θέμα. Ο καπιταλισμός, διαμορφώθηκε ιστορικά και κυρίως βρήκε το ιδεολογικό του έρισμα, στον ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ κόσμο. Συναντήθηκε ασφαλώς ο καπιταλισμός και στη Φλωρεντία και στη Φλάνδρα κατά την Αναγέννηση, εκεί εμφανίστηκε και πάλι ύστερα ύστερα από πολλούς αιώνες από την πολύ πρώιμη μορφή του όταν έσκασε δειλά μύτη στην αρχαία Αθήνα. Και θα ήτανε αναπόφευκτη η εμφάνισή του ούτως ή άλλως. Υπήρξα ξεκάθαρος στο κείμενο. Όμως η ΚΥΡΙΩΣ διαμόρφωσή του, στην πιο ξεκάθαρη ιστορικά μορφή του, όταν πια διακρίνεται ως διαφορετικό εντελώς στάδιο, είναι στις προτεσταντικές χώρες, προτεσταντική Σκωτία, Αγγλία και Γερμανία, το 18ο αιώνα. Είτε το θέλει ο Οβελίξ, είτε όχι. Και ζυμώθηκε λοιπόν, μοιραία, με την προτεσταντική ηθική. Αυτό τόνισε το κείμενο.
Αλλά εσύ φυσικά πάλι θέλησες, αντί να διαβάσεις σωστά και να κατανοήσεις, να επιδοθείς σε πνεύμα αντιλογίας. Ναί, ο καπιταλισμός έφτασε πολύ νωρίς και στην Ιαπωνία, όπως και μεταπολεμικά στην Αραβία κι αναμείχθηκε με την υπάρχουσα εκεί βαρβαρότητα ή ασιατική φεουδαρχία ή αναχρονισμό. Πού κολλάει αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
τραγικό!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2019 12:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ δεν είπα, εκτός κι αν είμαι καθυστερημένος αι δεν καταλαβαίνω τί γράφω και λέω, ότι ο καπιταλισμός υπήρξε παιδί του προτεσταντισμού. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο αντί για τη Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, εμφανιζόταν ιστορικά και γεωγραφικά στους Σουμέριους στη Μεσοποταμία, θα είχε τότε, ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ μια σουμεριακή επίδραση. Αυτό υποστήριξα. Και δεν είναι μονάχα θέμα θρησκείας μιας και ειδικά ο προτεσταντισμός έχει και μια έντονη κοινωνική κυρίως διάσταση όσον αφορά στη νοοτροπία (αλήθεια, και ποια θρησκεία δεν έχει και κυρίως κοινωνική διάσταση) οπότε η οικονομία, Οβελίξ μου, δεν είναι ένα στείρο εργαστηριακό μέγεθος, με ανθίζεσαι;
Αν η θρησκεία (πόσο μάλιστα με την κοινωνική επιρροή που ασκεί) αποτελεί συνήθως ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη, αυτό τί σημαίνει; Ότι αλληλεπιδρά. Και άρα, αφού αλληλεπιδρά δεν αποκλείεται και, μερικές φορές, η καταλυτική της επίδραση, θετικά. Εννοώ, σαφώς, κύριε Οβελίξ μας, ότι ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν θα έσκαγε ποτέ μύτη ο καπιταλισμός πρώτα στη μουσουλμανική Αραβία, ή τη φεουδαρχική Ιαπωνία, για παράδειγμα (που προαναφέρθηκε κι άλλωστε)
Φυσικά αυτές οι αναφορές κι οι επεξηγήσεις είναι περιττές καθώς το κείμενο υπήρξε σαφές πιστεύω. Και δεν θέλω να παρασυρθώ στους συνήεθις εξυπνακισμούς σου, τους οποίους προτιμώ να αγναντεύω σαν παρατηρητής εδώ μέσα.
Ευτυχώς που δεν γαντζώθηκες από το "εβραιοπροτεσταντισμός" (αν και η μπηχτή σου ότι είμαι αντισημίτης δεν αποφεύχθηκε) γιατί σαν όρος είναι ομολογουμένως πλεονασμός του κερατά, λες και υπάρχει και κανένας άλλο είδος προτεσταντισμού, μη χριστιανικού, άρα μή εβραϊκού.
Ο χριστιανισμός (σε εσένα κύριε Οβελίξ τα κάνω νιανιά) είναι εβραϊκή θρησκεία, οπότε και η Ορθοδοξία και ο Καθολικισμός είναι εβραϊκά τέκνα της αρχικής εβραϊκής εκδοχής. Όμως μόνο ο προτεσταντισμός (το γιατί θα το αποφύγω να το πώ γιατί τότε είναι που θα απαυτωθεί παντελώς το ζήτημα που έχει τεθεί εξαρχής) επανήλθε στο ακέραιο, όσον αφορά στου γνήσιο πνεύμα του εβραϊσμού που είναι το "οδόντα αντί οδόντος". Ο προτεσταντισμός δεν γνωρίζει πέρα από μαύρο-άσπρο, δίκαιο-άδικο. Ο προτεσταντισμός δεν απολαμβάνει τυχαία την ηδονή μέσα από την τιμωρία του άλλου, δεν υπάρχει συγχώρεση στον προτεσταντισμό. Κι όντως, ο κάθε SSόιμπλε βιώνει απερίγραπτο οργασμό όταν τιμωρεί τους "σάπιους" και "αμαρτωλούς", όμως η γερμανική Βολκσβάγκεν όταν παρακάμπτει της προδιαγραφές (όπως αποκαλύφθηκε στο πρόσφατο σκάνδαλο) ή όταν η Μήζενς μιζώνει, εκεί ο καλός προτεστάντης δούλος της παραβολής απλά επενδύει το τάλαντο του Κυρίου αφέντη του.
Αλήθεια, κύριε παντογνώστα Οβελίξ μας και "μαρξισταρά" βεβαίως-βεβαίως, πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ την κοινωνικο-οικονομική εξέλιξη στο χρόνο, ως απόλυτα ξένη και ανεπηρέαστη από ένα σορό παράγοντες;;;

Ο εβραιοπροτεσταντισμός, δηλαδή η επιστροφή σε ένα χριστιανισμό διπλά εβραϊκό, εβραϊκό όχι μόνο ως προς την καταγωγή του αλλά τώρα πια και ως προς τις κυρίαρχες αξίες του, δηλαδή τη δικαιοσύνη τύπου Μωυσή ας πούμε, κάτι που απουσιάζει από τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία, συνέβη ακριβώς σε εκείνη την ιστορική στιγμή που εμφανιζότανε ο ουμανισμός ακόμη και μέσα, αν όχι κυρίως, στην εκκλησία της Ρώμης. Οι γερμανικοί λαοί έφαγαν όλο το γάιδαρο, κατά το Μεσαίωνα, όταν οι σάποι καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι και πασπάτευαν τα αχαμνά του νέου Πάπα όταν αυτός καθότανε στον επισκοπιό θρόνο, και τους πείραξε η ουρά, δηλαδή τους πείραξε ο Καθολικισμός όταν ακριβώς εκείνος αναδυότανε επιτέλους στην πιο ανθρωπιστική μορφή του. Οι γερμανικοί λαοί αποφάσισαν να "επαναστατήσουν" όταν στη Ρώμη υπήρχε Αναγέννηση και Πλάτωνας, όχι όταν γίνονταν, τόσους αιώνες πριν μόνο τα έκτροπα. Αλλά αυτό είναι μια διαφορετική συζήτηση.

Θα σχολιάσω επίσης τον εξυπνακισμό σου για τον τσάρο που τον αγιοποίησε η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε παραπέμπω στον Κωστή Μοσκώφ, υποθέτω πολύ σοβαρότερο μαρξιστή από εσένα, ο οποίος ποτέ δεν θεώρησε άσχετο ότι η Επανάσταση μπόρεσε επιτέλους να επικρατήσει, έστω μέχρι το 1925, σε μια Ορθόδοξη χώρα, δηλαδή σε μια εκδοχή του χριστιανισμού πολύ πιο ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ από το κυρίαρχο ατομικιστικό πνεύμα της προτεσταντικής Δύσης.

Καληνύχτα κύριε Οβελίξ μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2019 10:52 am    Θέμα δημοσίευσης: "Προφητείες"... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τραγικό! έγραψε:
Εννοώ, σαφώς, κύριε Οβελίξ μας, ότι ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν θα έσκαγε ποτέ μύτη ο καπιταλισμός πρώτα στη μουσουλμανική Αραβία, ή τη φεουδαρχική Ιαπωνία


Κατανοητός. Κυρίως το ότι εξάγεις ένα ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΙΚΟ "συμπέρασμα" ξέχειλο από "βεβαιότητα", το οποίο δεν είναι μεν δυνατόν να επαληθευθεί αλλά ούτε και να το διαψεύσει κανείς, αφού αφορά το παρελθόν (ο γέγονε, γέγονε). Πιστεύω πως όλοι κατάλαβαν τι ακριβώς πρεσβεύεις (με "υφάκι" ΞΕΧΕΙΛΟ από ΑΠΑΞΙΩΣΗ).

Μια διευκρίνηση μόνο: Υποστηρίζεις ότι στην Ιαπωνία ο Καπιταλισμός εμφανίστηκε ως "εισαγόμενο σύστημα" από την Ευρώπη; Δεν εμφανίστηκε φυσιολογικά με τις δικές του ρίζες στην χώρα και στις συνθήκες της Ιαπωνίας; Οι οποίες συνθήκες ήταν άλλωστε σχεδόν ολόιδιες με της Αγγλίας: Νησιώτικη χώρα, γόνιμο έδαφος, αχανής θάλασσα πέριξ αυτής για ναυτιλία και εξορμήσεις, αμέτρητοι Λαοί και εδάφη για αρπαγή των πρώτων υλών και του εργατικού δυναμικού, αλλά και για αγορές...Κατά την γνώμη σου δεν ήταν αυτές οι συνθήκες που καθόρισαν την εμφάνιση και την πορεία του Καπιταλισμού στην κατ' ουσίαν πατρίδα του την Αγγλία, αλλά..."η Προτεσταντική Θρησκεία"; Και καθώς η τελευταία απουσίαζε από την Ιαπωνία, εκεί "δεν θα ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί ο Καπιταλισμός, όσο και αν οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ συνθήκες ήταν ακόμα και ολόιδιες";

Όσο για το ότι "ο Χριστιανισμός είναι Εβραϊκή Θρησκεία", την στιγμή που η Βίβλος επιτίθεται πνέοντας τα μένεα στο Ισραήλ και τον Λαό του, και την στιγμή που ο Χριστιανισμός διαμορφώθηκε - σύμφωνα με πλείστους μελετητές - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ υπό την επίδραση του Νεοπλατωνισμού και γενικά της Αρχαίας Ελληνικής Σκέψης στις περιοχές που αυτός πρωτοεμφανίστηκε (Αίγυπτος, Μέση Ανατολή) είναι ένα θέμα που απαιτεί τεράστια συζήτηση, η οποία, ακόμα και αν γινόταν, θα χρειαζόταν άλλο, δικό της νήμα.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2019 11:23 am    Θέμα δημοσίευσης: "Βοήθειααα! Ο Προτεσταντισμόόός!!!..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τραγικό! έγραψε:
Ο προτεσταντισμός δεν γνωρίζει πέρα από μαύρο-άσπρο, δίκαιο-άδικο. Ο προτεσταντισμός δεν απολαμβάνει τυχαία την ηδονή μέσα από την τιμωρία του άλλου, δεν υπάρχει συγχώρεση στον προτεσταντισμό.


Αυτά δεν ισχύουν και για άλλες θρησκείες; Και για την Ορθοδοξία;

τραγικό! έγραψε:
...πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ την κοινωνικο-οικονομική εξέλιξη στο χρόνο, ως απόλυτα ξένη και ανεπηρέαστη από ένα σορό παράγοντες;;;


Νομίζω πως ΑΛΛΟ είναι το να αντιλαμβάνεσαι την εξέλιξη, π.χ. του Καπιταλισμού, ως "ανεπηρέαστη από ένα σωρό παράγοντες" - αν και εδώ γινόταν λόγος συγκεκριμένα ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, οπότε ΠΟΙΟΣ είναι ο υπόλοιπος "σωρός"; - και ΑΛΛΟ να συμπεραίνεις ότι "ΣΑΦΩΣ ο Καπιταλισμός δεν θα έσκαγε μύτη στον Μουσουλμανικό κόσμο" ήτοι ότι η Θρησκεία παίζει, δήθεν, "καθοριστικό ρόλο". Η Θρησκεία σίγουρα επηρεάζει αμφίδρομα. Όμως τον τελευταίο λόγο έχουν οι αντικειμενικές συνθήκες. Και η Θρησκεία ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ από αυτές, καθώς οι αντικειμενικές συνθήκες διαμορφώνουν την Κοινωνία και την Σκέψη.

τραγικό! έγραψε:
...τη δικαιοσύνη τύπου Μωυσή ας πούμε, κάτι που απουσιάζει από τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία


ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ "απουσιάζει από τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία"; Από τον Καθολικισμό της Ιεράς Εξέτασης και των σφαγών των Αυτοχθόνων Αμερικανών (Ερυθροδέρμων) από τα στίφη του Κορτέζ και του Πιζάρρο, οποίοι πίστευαν - ή παρίσταναν ότι "πίστευαν" - πως κάνοντας όλα αυτά δήθεν τιμωρούσσαν "τα τέκνα του σκότους και του σατανά"; Από την Ορθοδοξία των Κοζάκων και των "Προγκρόμ" με χιλλιάδες θύματα Εβραίων - και όχι μόνο; Και την διδασκαλία ότι "ο Άντρας οφείλει να περιποιείται την Γυναίκα του με το Κνούτο, τακτικά";
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2019 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Αγγλία και Γερμανία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα τελευταίο:

Ο Καπιταλισμός δεν γεννήθηκε ούτε γνώρισε την αρχική του ανάπτυξη, στην Γερμανία (του..."φοβερού και τρομερού Λούθηρου") αλλά ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Και θα ήθελα να γνώριζα ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει ο Προτεσταντισμός της Αγγλίας με εκείνον της Γερμανίας του ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΗ Λούθηρου - ο οποίος απέρριπτε οργίλα την αναβίωση του Ηλιοκεντρικού Συστήματος από τον Κοπέρνικο επειδή..."ο Ιησούς του Ναυή διέταξε τον Ήλιο να σταθεί, και όχι την Γη, άρα, σύμφωνα με τον Θεόπνευστο λόγο της Βίβλου, εκείνος ο οποίος εκινείτο ήταν ο Ήλιος και όχι η Γη!" - ή με εκείνον του Καλβίνου ο οποίος οδήγησε επιστήμονες και διανοητές στην πυρά, όχι λιγότερο από την Ιερά Εξέταση. Οι Άγγλοι Προτεστάντες, αντίθετα, ήσαν εκείνοι που αγκάλιασαν τον Νεύτωνα και την Θεωρία του όταν αυτή κατήγαγε πλήγμα συντριπτικό στις παραπάνω δοξασίες, εκείνοι που ανάμεσά τους υπήρχαν ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ όπως ο Έρασμος Δαρβίνος, παππούς του Καρόλου Δαρβίνου, ο οποίος παρουσίασε μια πρώτη νύξη για την Θεωρία της Εξέλιξης αρκετά χρόνια πριν τον εγγονό του, ο Robert Henslow ιερέας - φυσιοδίφης και πνευματικός μέντορας - στον τομέα της ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΙΑΣ! - του Δαρβίνου, και πλήθος άλλοι Επιστήμονες που συνδύαζαν την ιδιότητά τους αυτήν με το - Προτεσταντικό κατά τα άλλα - σχήμα.

Αντίθετα, η Γερμανία του..."φοβερού και τρομερού" Λούθηρου και του Προτεσταντισμού του, μέχρι το 2ο ήμισυ του 19ου αιώνα αποτελούσε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΧΩΡΑΣ - βλέπε π.χ., "Οι Αρχές του Κομμουνισμού" του Friedrich Engels - και δεν γνώρισε Καπιταλιστική Ανάπτυξη παρά μόνον όταν η Ιδεολογία της είχε αρχίσει να έρχεται σε ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΡΗΞΗ με το εκκλησιαστικό της κατεστημένο, με τον David Strauss, τον Bruno Bauer, τον Ludwig Feuerbach, τους "Αριστερούς Εγελιανούς", και τόσους άλλους.

Αν συνδυάστηκε με κάποια μορφή Προτεσταντισμού ο Καπιταλισμός, αυτός για 2 ολόκληρους αιώνες ήταν εκείνος ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, και όχι της Γερμανίας. Αν η Γερμανία ήταν έδαφος του φονταμενταλιστικού Λουθηρανισμού, ο Καπιταλισμός έμεινε στάδια πίσω σε αυτήν την χώρα όσο επικρατούσε αυτή η κατάσταση. Και δεν αναπτύχθηκε στην χώρα αυτήν παρά μόνο όταν η Γερμανική Ιδεολογία άρχισε - σαν συνέπεια αυτής της Οικονομικής Εξέλιξης, κατ' αρχήν - να αλλάζει εκ θεμελίων.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
τραγικό!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2019 1:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οβελίξ ματαιοπονείς, δεν θα επανέλθω. Το κάνεις αυτό συστηματικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2019 6:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Τι τραγικόόό!!!..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τραγικό! έγραψε:
Οβελίξ ματαιοπονείς, δεν θα επανέλθω. Το κάνεις αυτό συστηματικά.


Αχ! Μην μου το κάνεις αυτό! Θα βάλω τα κλάματα!!!... Crying or Very sad
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας