patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Που Βαδίζει το Μπρεξιτ Επιστροφή στον Ελεγχο

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 04, 2020 12:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Που Βαδίζει το Μπρεξιτ Επιστροφή στον Ελεγχο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΕE μετά την Β. Ιρλανδία υιοθετεί τη Σκωτία κατά του Μπρεξιτ
Πρώτο Μερος

Μερικοί έχουν εδώ και τρία χρόνια γίνει καταστροφολογοι. Όχι όταν ήρθε η καταστροφή των μνημονιων (εκεί έφταιγε αποκλειστικά η λαμογια του υδραυλικού και του Δημοσίου) ούτε η μαζικές μετακινήσεις πλυθησμων (υπό την ομπρέλα του ανθρωπισμού και της πρόσφυγιας) αλλά καταστροφολογοι σε ότι πάει κόντρα με την καταστροφή, δηλαδή όλες τις επιπτώσεις που οδήγησαν στο ίδιο το Μπρεξιτ και όσοι αντέδρασαν στην ΕΕ.

Αχαλίνωτη παγκοσμιοποίηση και πέρασμα όλων των πόρων μιας χώρας σε πολυεθνικές. Υπάρχει κείμενο σε εφημερίδα που γράφει ότι η πιο ιδιωτικοποιημενη χώρα των ανεπτυγμένων χωρών είναι το Ην Βασίλειο.

Έτσι τώρα καυχωνται ότι έρχεται διασπαση του Ην Βασιλείου δηλαδή η Βόρεια Ιρλανδία θα ενωθει με τη Νότια και θα χασουν τη Σκωτία. Το πρώτο είναι ελπιδοφόρο, το δεύτερο όχι.

Η πρώτη αποικία της Αγγλίας είναι η Βόρεια Ιρλανδία και η ένωση του νησιού είναι ότι ελπιζε ο κάθε προοδευτικός καινά θυμηθουμε αυτό που είχε γράψει κάποτε ο Μαρξ χωρίς την ένωση της Ιρλανδίας δεν νοείται ελεύθερη Αγγλία.

Το κόμμα που υποτίθεται πάλεψε για την ανεξαρτησία της Βόρειας Ιρλανδίας μπορεί να βγει πρώτο η δεύτερο στη Ν Ιρλανδία που έχει Ευρώ. Εάν ζητήσουν δημοψηφισμα για Ένωση θα κερδίσουν. Η τελευταία κυβέρνηση της Μει βασιζόταν στους ψηφους των Προτεσταντων στο Βορρά. Συνεχώς απειλούσαν ότι θα έριχναν την κυβέρνηση εάν έφερνε σύνορα με Νότια Ιρλανδία η με την υπόλοιπη Αγγλία όπως ζητούσε η ΕΕ.

Ο Τζόνσον τους πούλησε αφού δεν μπορούσε να μην υιοθετήσει το Μπρεξιτ και έτσι έδειξε ότι δεν μπορεί να σταματήσει το Μπρεξιτ για χάρι μερικών εκατοντάδων χιλλιαδων Βόρειο Ιρλανδων.


Έχει τροποποιηθεί από τον/την vngelis στις Τρι Φεβ 04, 2020 1:28 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 04, 2020 1:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπρεξιτ και Σκωτια "όμοιος ομοίω αεί πελάζει..."
Μερος Δευτερο

Ενω ο καλπικος Σκωτζεζικος 'εθνικισμος' εχει καταντήσει ανεκδοτο αφου τυλίγεται στην φανελλα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ οχι ομως ακομα του Ευρω φαινεται οτι η ΕΕ θα θελει να χρησιμοποιηση το Σκωτζεζικο Εθνικο Κομμα στην κοντρα που εχει με την υπολοιπη Βρετανια δηλαδη Αγγλια και Ιουλια.
Εξ αρχης θελω να δηλωσω οτι δεν πιστευω σε ουδεμια υπαρξη Σκωτζεζικης εθνοτητας που διαφερει απ'την Αγγλικη. Ενωθηκαν στις αρχες του αιωνα του 1700 μετα την Αγγλικη Επανασταση του Κρομγουελ πενηντα χρονια πριν και από τοτε ειχαν κοινη πορεια κατά της διαρκειας ανοδου και καθοδου της Βρεττανικης Αυτοκρατορίας τους δυο παγκοσμιους πολεμους και μεταπολεμικα.

Το ζητημα της Σκωτιας βρηκε στη φορα στην εποχη της αποβιοχανοποιησης κατά την δεκαετια του 1970-1980 όταν εκλεισαν οι βιομηχανιες παραγωγης πλοιων, τα ανθρακωρυχεια και πολλα εργοστασια που προμυθευαν την βαρεια βιομηχανια. Λογου ελλειψης εισοδηματος η Θατστερ σκεφτηκε την επιβολη ενός κεφαλικου φορου σε οποιον είναι πανω από 18 και διαλεξε εξ αρχης την επιβολη του φορου στη Σκωτια, (τον δικος μας ΕΝΦΙΑ).
Οσοι δεν ειχαν να πλειρωσουν τους εκαναν πλειστηριασμους απ τα επιπλα η φυλακιζαν ατομα. Από τοτε διαλυσε η κοινοβουλευτικη παρουσια των Συντηριτικων όχι ότι ηταν μεγαλη αλλα ηταν το δευτερο κομμα μεταπολεμικα στη Σκωτια και το Εργατικο ηταν πρωτο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_Scotland#1987

Εχουν κανει ένα δυο δημοψηφίσματα για Ανεξαρτησια το τελευταιο το 2014 και παντα ψηφίζουν να παραμενουν στο Ηνωμενο Βασιλειο. Επι εποχη των Εργατικων όταν υιοθετησαν πληρες ευθυγραμμητικη γραμμη με την ΕΕ εδωσαν ένα Σκωτζεζικο κοινοβουλιο και προσπαθησαν να φτιαξουν και ένα Κοινοβουλιο της Βορειας Αγγλιας (που δεν τους βγηκε) όταν ηθελαν να εφαρμοσουν το προγραμμα της ΕΕ για μια Ευρωπη των Περιφερειων (όχι εθνικων κρατων).

Ελλειψη προγραμματος αφου ηττηθηκε το Δημοψηφισμα του 2014 το Σκωτζεζικο Εθνικιστικο Κομμα ταχθηκε κατά του Μπρεξιτ επισημως όπως και το Εργατικο Κομμα. Στο Δημοψυφισμα για το Μπρεξιτ οι Σκωτζει ψυφισαν 40% υπερ και 60% κατά και η κυρια αιτια ηταν ότι δεν μπορουν να ψυφιζουν τα ιδια με τους ¡Αγγλους’.

Από τοτε μεχρι σημερα η ηγετης του Σκωτζεσικου Εθνικου Κομματος η Νικολα Στιρτζον ζηταει και άλλo Δημοψηφισμα και ακυρωση του Μπρεξιτ. Εάν η κυβερνηση του Λονδινου δεν της δωσει Δημοψήφισμα απειλει η Στιρτζον να κανει από μονη της Δημοψήφισμα στο ζητημα της Ανεξαρτησιας στα προτυπα της Καταλονιας. Αυτό θα φερει κριση στις σχεσεις του Ηνωμενου Βασιλειου αλλα απ’την άλλη δεν προκειται να υποχωρησει το Λονδινο στις απαιτησεις 2εκ ψυφηφορων που θα κρινουν τις σχεσεις με την ΕΕ. Το ιδιο ζητημα εν μικρογραφια τεθηκε υποτιθεται με το Γιβραλταρ (που στο δημοψηφισμα ψηφισε υπερ της παραμονης στην ΕΕ) που οι Ισπανοι το ζητουν πισω.


Σημερα βγηκε στη φορα οτι η Σκωτια πληρωσε να μπει συνθημα σε κτιρια των Βρυξελλων που εγραφαν 'Η Σκωτια Αγαπαει την Ευρωπη'
https://www.express.co.uk/news/uk/1237601/Nicola-sturgeon-news-SNP-EU-Brexit-Scottish-independence

Σε δηλωσεις του εχτες ο Τζονσον ειπε ότι θα παρουμε πισω των ελεγχο στα συνορα, στις θαλασσες, στα δικαστηρια, στο εμποριο και δεν θα αποφασιζει η ΕΕ για εμας χωρις εμας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 04, 2020 5:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι Πίκτοι ήταν Κέλτες, καμμιά σχέση με τους Άγγλους και Σάξονες, που ήταν Γερμανοί. Οι Αγγλοσάξονες πήγαν στο νησί από την Ολλανδία και τη Δανία, ακόμα η φριζική διάλεκτος της Ολλανδίας ελάχιστες διαφορές έχει από τα αρχαία αγγλοσαξονικά. Οι Κέλτες αποίκησαν τα νησιά του βόρειου Ατλαντικού πριν από τους Γερμανούς, από Ιρλανδία μέχρι Ισλανδία. Και πριν φτάσουν εκεί, και οι Κέλτες και οι Γερμανοί, είχαν περάσει από Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 05, 2020 9:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περί Ουίλιαμ Ουαλλασ
Πολύ Χολλυγουντ βλέπεις. Την ταινία με τον Μέγα Αλέξανδρο την είδες; Άστα να πάνε. Η Σκωτζεζικη αριστοκρατία ενώθηκε με την Αγγλική.... Και η βιομηχανική επανάσταση ενωμένους τους βρήκε
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 05, 2020 10:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι εξυπνάδες είναι αυτές, ρε φίλε; Όλες οι αστικές τάξεις ενώνονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα προνόμια τους από τα κάτω. Ο σκωτσέζικος λαός έχει απεμπολήσει τις παραδόσεις του για χάρη των Εγγλέζων; Και ετσιθελικά; Τι μας λες τώρα, οι μεγαλοπαπάδες τα κάνανε πλακάκια με τους τούρκους, με τους γερμανούς, με τους όποιους επικυρίαρχους, είτε ντόπιους είτε ξένους. Σε ολόκληρο το διάβα της ιστορίας απ'άκρη σ'άκρη της γης συναντάει κανείς το ίδιο φαινόμενο. Οι μικροί παπάδες κάνουν το ίδιο; Στη Γαλλική επανάσταση, το 21, στην Κατοχή, οι μικροί παπάδες κι οι μεγάλοι βαστήξανε την ίδια στάση; Με εξαιρέσεις, βέβαια - και προδότες μικροί παπάδες και ήρωες επίσκοποι υπήρξανε, και πάντα θα υπάρχουνε. Μάλλον εσύ χρειάζεσαι να διαβάσεις και λιγουλάκι ιστορία...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 05, 2020 11:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Ρόμπερτ ντε Μπρούς κι οι άλλοι σκώτοι λαίρντς της εποχής δεν προδώσανε τον Ουάλλας και τότε, δεν τον παράτησαν στην πιο κρίσιμη μάχη και κατέληξε να ανασκολοπιστεί από τον Εδουάρδο; Κι έγινε μεν ο ντε Μπρους ο πρώτος σκωτσέζος βασιλιάς που αναγνώρισαν οι άγγλοι, αλλά ο Ουάλλας είναι ο κατ'εξοχήν σκωτσέζος ήρωας και σήμερα, ο Νο1, μετά απ'αυτόν έρχονται ο Ρομπ Ρόû κλπ. Για τους αγγλοσάξονες είναι ήρωας; μπας και τον αγαήσανε ξαφνικά στις μέρες μας της "πολιτικής ορθότητας" που αναγνωρίζει ισότητα ανάμεσα στα 2 φυσικά φύλα και τους ΛΟΑΤΚΙ; Οι ουαλλοί υποτίθεται ότι είναι ακόμα πιο υποταγμένοι στους Εγγλέζους και το αγγλικό στέμμα. Γιατί αν πας στη βόρεια Ουαλλία και σήμερα και τους μιλήσεις εγγλέζικα σε φτύνουν και σου μιλάνε ακαταλαβίστικα...ουαλλικά; Επειδή πολιτιστικά γίνανε ένα με τους αφέντες τους;
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 06, 2020 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Ουίλιαμ Ουαλλας υπήρξε όχι στην εποχή των αστικών τάξεων αλλά στην περίοδο της φεουδαρχιας. 3 αιώνες πριν. Μπερδεύεις την δημιουργία του Βρεττανικου έθνους με την προηγούμενη περιοδο

Δεν έχει ύπαρξη Σκοτζεζικο έθνος εδώ και 300 χρόνια. Τώρα εάν εσύ βλέπεις Χολλυγουντ και βλέπεις έθνος για κάτι που έγινε 700 χρόνια πριν, μεγια σου με χαρά σου. Με την ίδια λογική υπάρχει Κρητικό έθνος η ιταλικό έθνος στις ΗΠΑ και δεν υπάρχει Ελληνικό έθνος επειδή απλά γίναμε μια καλή Οθωμανική περιφέρεια που σε λίγο θα ξαναενωθει με τα αδέρφια μας απ την άλλη όχθη του Αιγαίου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Γι αυτό προφανώς δεν ψηφίζουν ποτέ για απόσχιση. Και εδώ είναι το ανέκδοτο. Επί πάνω απο ένα αιώνα και μισό το αίτημα υπήρχε για μια ενωμένη Ιρλανδία. Τώρα που το Μπρεξιτ δημιουργεί τους όρους αυτούς δεν απαιτηται από κανενα εκτως απ τους ίδιους τους Άγγλους που δεν δισταξαν να τους κάψουν για ζάρι του Μπρεξιτ, βάζοντας σύνορα ανάμεσα στην Αγγλία και την Βόρεια Ιρλανδία.


Έχει τροποποιηθεί από τον/την vngelis στις Πεμ Φεβ 06, 2020 10:26 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 06, 2020 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Δεν είσαι με τα καλά σου, άνθρωπε μου και ...παριστάνεις και τον μαρξιστή. Αλλά δεν έχει νόημα να ανοίξω συζήτηση μαζί σου, Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.


Ότι πεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας