patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Παγκόσμια ανησυχία με τη νέα έξαρση της πανδημίας

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2020 10:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Παγκόσμια ανησυχία με τη νέα έξαρση της πανδημίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παγκόσμια ανησυχία με τη νέα έξαρση της πανδημίας

Η εξάπλωση της πανδημίας είναι γεγονός ότι επιταχύνεται. Την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων που άγγιξαν τις 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο, ενώ την περασμένη Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, διαπίστωνε πως «στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο, αλλά χειροτερεύει». Σημειώνοντας μάλιστα ότι η πανδημία δεν έχει φτάσει ακόμη την κορύφωσή της στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Οι ΗΠΑ των αρνητικών ρεκόρ

Στην κορυφή των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων εξακολοθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, που τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφουν συνεχόμενα ρεκόρ νέων κρουσμάτων, αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία του ιού στις αμερικανικές πολιτείες. Μια πορεία που δεν ξαφνιάζει αν σκεφτεί κανείς πως εν πολλοίς η αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ καθοδηγείται από τον «καχύποπτο» στον ιό Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρ όλα αυτά αποφάσισε τελικά χθες να δώσει το καλό παράδειγμα κάνοντας την πρώτη δημόσια εμφάνισή του φορώντας μάσκα.
Χθες οι ΗΠΑ κατέγραψαν 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, και την ίδια στιγμή η πολιτεία της Φλόριντα κατέγραψε αύξηση ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα. Μάλιστα, εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τα περισσότερα νέα ημερήσια κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.
Να σημειωθεί πως οι θάνατοι στις ΗΠΑ, αν και σημείωναν πτωτική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, άρχισαν να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες μέρες.

Η «γριπούλα» της Βραζιλίας

Στη δεύτερη θέση των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων βρίσκεται η Βραζιλία του Ζαΐχ Μπολσονάρου. Η χώρα έχει καταγράψει τους περισσότερους νέους θανάτους με 1.071 νεκρούς (περισσότερους από τους νέους νεκρούς των ΗΠΑ που κατέγραψαν 636 και της Ινδίας που κατέγραψαν 551 νέους νεκρούς). Επίσης η Βραζιλία κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό, έχοντας καταγράψει έως τώρα 71.469 θανάτους και 1.839.850 κρούσματα.

Τα Βαλκάνια σε έξαρση και αναβρασμό

Έντονη δραστηριότητα εμφανίζει ο ιός επίσης αρκετές βαλκανικές χώρες. Σερβία, Ρουμανία και Αλβανία καταγράφουν σημαντική αύξηση λοιμώξεων. Εν τω μεταξύ, για πέντε ημέρες συνεχίστηκαν τα επεισόδια στο Βελιγράδι, όπου ξεκίνησαν κινητοποιήσεις ακροδεξιών την περασμένη Τρίτη, όταν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε πως οι Αρχές θα επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας τις επόμενες ημέρες στη Σερβία, λόγω της επιδείνωσης της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.
Επεισόδια σημειώθηκαν όμως και στο Βουκουρέστι όπου η πολιτική κρίση στη Ρουμανία έβγαλε τους πολίτες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν δημιουργώντας, ωστόσο, ανησυχία για τη διασπορά του ιού.
Η κατάσταση αυτή των Βαλκανίων είχε ως αποτέλεσμα η Ουγγαρία να συμπεριλάβει τις βαλκανικές χώρες στη λίστα με τις περιοχές που θα μπλοκάρει τις αφίξεις πολιτών τους.
Ινδία και Νότια Αφρική είναι επόμενες δύο χώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ΠΟΥ, που καταγράφουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων. Η Νότια Αφρική για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων που αντιμετωπίζει ανακοίνωσε χθες νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας και αναστολή της πώλησης αλκοόλ.

Δεύτερο κύμα και αναβρασμός στο Ισραήλ


Τον έλεγχο της πανδημίας έχει χάσει το Ισραήλ που βρίσκεται σε έξαρση νέων κρουσμάτων καταγράφοντας την περασμένη Τρίτη θλιβερό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η δήλωση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως “το Ισραήλ απέχει μόλις ένα βήμα από ένα νέο lockdown”, αναζωπυρώνοντας τον φόβο και την ανησυχία.
Να σημειωθεί επίσης πως η Παλαιστινιακή Αρχή παρέτεινε τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο της μάχης κατά του νέου κορονοϊού, αφού καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, επιβάλλοντας επιπλέον το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Το Ισραήλ , ωστόσο, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την πανδημία του κορονοϊού αλλά και την αγανάκτηση του κόσμου. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ, για τους ανεπαρκείς χειρισμούς της κυβέρνησης στα οικονομικά πλήγματα που έχει επιφέρει η κρίση του νέου κορονοϊού.
https://iskra.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%ad%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7/
Τι θύμιος τι Λαφαζάνης. Τι Κοζάνη τι Λοζάνη.
Τί επιδιώκουν οι παγκοσμιοποιητές με την μαϊμού πανδημία του κοροίδό -ιο; όπου οι θύμιδες και Λαφαζάνιδες που προσπαθούν να πας πείσουν πως είναι αλήθεια όσα μας αναφέρουν οι υποταγμένοι δωσίλογοι γιατροί του Π.Ο.Υ. φερέφωνο των υπερεθνικών εταιριών λειτουργώντας σαν πολιτικά τους πρακτορεία, από την λογική του ίδιου του εκφυλισμού τους; Και όλα αυτά σε τόνο ψευτοεπαναστατικής καταγγελίας. Μα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαών. Για να καταστρέψουν κάθε ψήγμα εθνικής οικονομίας που έχει απομείνει στα κράτη έθνη και δια μέσω της καταστροφής να την ανακινήσουν σε υπερεθνική βάση όπου θα δεσπόζουν τα υπερεθνικά μονοπώλια και οι λαοί όσοι δεν είναι άνεργοι να εργάζονται χωρίς ωράρια και άλλα δικαιώματα για ένα πιάτο φαγητό. Κι αυτή δεν είναι καθόλου μικρή υπηρεσία που τους προσφέρουν οι θύμιδες , Λαφαζάνιδες , και ΣΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Παγκοσμια χουντα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 18, 2020 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Με ιατρικο προσωπειο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.in.gr/2020/07/17/world/nekros-ilikiomenos-apo-pyra-astynomikon-arnithike-na-valei-maska/
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 18, 2020 7:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Γαλλία επιβάλλει τη μάσκα στις τράπεζες και τα καταστήματα
https://www.zougla.gr/kosmos/article/i-galia-epivali-ti-maska-stis-trapezes-ke-ta-katastimata
Ίδια γεύση και στην Γαλλία. Κούλης και Μακρόν η ίδια συμμορία, και έπεται η συνέχεια. Εδώ δεν μιλάμε απλά για μια παγκόσμια χούντα αλλά στην εισαγωγή του 3ου Παγκόσμιου πολέμου. Ενός πολέμου τού πιό ύπουλου στην ιστορία της ανθρωπότητας που απειλεί να σαρώσει τα πάντα. Και αυτά στο όνομα να μας σώσουν από την μαϊμού πανδημία του κορόιδο-ιο. Η ανθρωπότητα βρίσκετε στην πιό κρίσιμη πορεία της της ιστορία της και κινδυνεύει με ολική καταστροφή. Και το ζήτημα είναι πως όλα τα κόμματα και αποκόμματα συμβάλουν στο να επιβληθεί αυτή η πρωτοφανής καταστροφή. Και αυτό διότι δεν βλέπουν και ούτε θέλουν να δούν την εναλλακτική λύση απέναντι στον καταρρέοντα καπιταλισμό που η σωτήρια λύση είναι ο σοσιαλισμός.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 18, 2020 10:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αποκαλύψεων συνέχεια. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μ.Βρετανία: Τα νούμερα των θυμάτων κορωνοϊού είναι φουσκωμένα! - Επανεξετάζουμε τον τρόπο υπολογισμού

Μένει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Λαού της Σε4βίας.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
αέρα να φύγει η χολέρα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 18, 2020 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και ο γελοίος το βιολί του
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/897734_i-anartisi-toy-nhardalia-me-skitso-toy-arka-den-prepei-na
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2020 1:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.zougla.gr/to-skitso-tis-imeras/article/to-skitso-tis-imeras---160720
Επιστροφή στην κορυφή
αλήτες νεοταξίτες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2020 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


και συνεχίζουνε το παραμύθι με την πανδημία του κοροιδό-ιο

https://www.enikos.gr/international/730689/koronoios-kalpazei-o-ios-se-olokliro-ton-kosmo-neo-rekor-krousmat
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 20, 2020 12:34 am    Θέμα δημοσίευσης: "Δώσε και μένα, μπάρμπα!" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Bill Gates FUNDING. (ΓΙΑΤΙ δεν εκπλήσσομαι;)
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας