patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μετά το ψάρεμα στο Φατσοβίβλι...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1809

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 20, 2020 12:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Μετά το ψάρεμα στο Φατσοβίβλι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ntina Lapathioti
18 Νοεμβρίου στις 9:48 π.μ.


Τι πάω και θυμάμαι τώρα .....

Το ΚΚΕ δεν ήθελε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως δεν ήθελε επίσης την επόμενη φοιτητική εξέγερση που ακολούθησε το 1979 και έχω προσωπική μαρτυρία γι αυτό !

Δεν ήμουν φοιτήτρια Νομικής, εργαζόμουν τότε, αλλά ήταν στο Οικονομικό της Νομικής ο τότε φίλος μου Γιώργος Αλ.

Έτσι πήγαινα μαζί του στις συνελεύσεις της Σχολής του.

Εβραζαν τα Πανεπιστήμια εκείνη την χρονιά για τα μειωμένα κονδύλια για την παιδεία και τον Νόμο Πλαίσιο με κυβέρνηση Ράλλη. Οι φοιτητές ήθελαν να κάνουν καταλήψεις για περισσότερα κονδύλια για την Παιδεία, αλλά το ΚΚΕ ΔΕΝ ήθελε με τίποτα !

Παρακολούθησα την συγκλονιστική συνέλευση στην αίθουσα Σαριπόλων στην Νομική, στο αμφιθέατρο, κατάμεστο, δεν έπεφτε καρφίτσα, όπου το ΚΚΕ μαχόταν λυσσαλέα να εμποδίσει την απόφαση για κατάληψη ενώ όλες οι άλλες μικρές φοιτητικές παρατάξεις και η πλειοψηφία των ανένταχτων φοιτητών την ήθελαν. Η Νομική ήταν η κομβική σχολή για το θέμα της Κατάληψης γιατι μέχρι τότε κυριαρχούσε το ΚΚΕ.

Εφτασε η ώρα της ψηφοφορίας, με ανάταση της χειρός, και από το κάτω μέρος της αίθουσας, ακούγεται μια γυναικεία φωνή που διέκοψε την διαδικασία, φώναζε λοιπόν, ότι ΑΥΤΗ εκεί πάνω δεν είναι φοιτήτρια και πρέπει ν αποχωρήσει !!! Ηταν η συμμαθήτρια μου η Γ. από το Δημοτικό, από την Πρόνοια. Στράφηκε όλο το αμφιθέατρο και έψαχνε ποιά δείχνει το δάχτυλο, σηκώθηκα όρθια από το πάνω μέρος του αμφιθεάτρου που καθόμουν , είπα, ΝΑΙ δεν είμαι φοιτήτρια, απλά παρακολουθώ, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ εγώ, όμως η συμμαθήτρια επέμενε, να βγω έξω χαχαχα.

Αδύνατον να διασχίσω το κατάμεστο αμφιθέατρο, επέμενε η Γ. , να βγεί έξω ΑΥΤΗ, ειχε διακοπεί η κρισιμότερη συνεδρίαση, είπα ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΟΡΘΙΑ ΕΔΩ κοίτα με Γ. αν θα ψηφίσω, αλλά έξω δεν μπορώ να βγώ, (να με ταπεινώσει ήθελε το ξέρω αφού δεν ανήκα στο κόμμα του λαού). ΑΝΤΕ να συνεχίσουμε είπαν από το προεδρείο και έτσι έγινε η ψηφοφορία και αποφασίστηκε η ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Νομικής Σχολής Αθηνών χωρίς το ΚΚΕ και κόντρα σε αυτό !

Το ίδιο αποφασίστηκε μετά στο Πολυτεχνείο, πιο πρν στο Χημείο, στην ΑΣΣΟΕ κλπ. η μιά Σχολή των Αθηνών πίσω από την άλλη εκείνες τις μέρες έμπαινε σε κατάληψη.

Το κόμμα του ΛΑΟΥ είχε ηττηθεί παταγωδώς στον φοιτητικό χώρο, όπως μάζευε χλεύη και ήττες και έξω από τα Πανεπιστήμια στον νεανικό κόσμο !

Χλεύη το ΚΚΕ ; Ναι χλεύη και σαρκασμό ! Γιατί είχε τότε δοθεί εντολή από το κόμμα, οι νέοι/ες να ντύνονται σαν θεούσες, να μην βάφονται να μην ξυρίζονται, παραθρησκευτική αίρεση το Κόμμα, τους ξεχώριζες από μακριά από το ομοιόμορφο ντύσιμο, δεν φορούσαν μπλου τζήν 🤣 τους έσπρωχναν να κάνουν δεσμό και να παντρεύονται μόνο μεταξύ τους, υποθέταμε και προξενειά από το κόμμα, να διαβάζουν ΜΟΝΟ Ρίτσο, να ακούνε ΜΟΝΟ Μαρκόπουλο Ξυλούρη και Αντάρτικα, και κυρίως να μάχονται κάθε επιρροή από το εξωτερικό, ιδίως την ΡΟΚ μουσική που γι αυτούς ήταν όργανο του διαβολικού Καπιταλισμού και Αμερικανόφερτος τρόπος ζωής 😂 που παραπλανούσε τους νέους από το εργατικό κίνημα κλπ κλπ.

Λογικό ήταν να την εχθρεύονται αφού η ροκ μουσική ήταν η νεανική επανάσταση της Δύσης, έσπαγε ταμπού και συντηρητισμό και ήρθε φυσικά ετεροχρονισμένα σε μας, λόγω της 7ετούς χούντας που τν απαγόρευε όπως και τα μακριά μαλλιά στα αγόρια κλπ.

Καταλαβαίνετε τι πάρτυ κάναμε σε πηγαδάκια συζητήσεων με αυτούς και πόση πλάκα σπάγαμε αφού εύκολα τους στριμώχναμε σε θεωρητικές ιδεολογικές συζητήσεις ! Ετσι μαζευόταν το μίσος τους εναντίον μας και θέριευε.

Να σας πω για τις Καταλήψεις ! Καμμιά σχέση με ότι ξέρετε σήμερα ....

Στην Νομική της Σόλωνος λοιπόν, πήγαινες στην κεντρική είσοδο, και διάβαζες το πρόγραμμα της ημέρας δηλαδή της βραδιάς, και είχαν στην μιά αίθουσα, προβολή ταινίας ποιοτικού κινηματογράφου, στην άλλη αίθουσα βραδιά με μουσική αφιερωμένη σε κάποιο συνθέτη, στην άλλη συζήτηση με κάποιο θέμα που όριζαν, στην άλλη Ποίηση και Λογοτεχνία και στην άλλη τα οργανωτικά θέματα της κατάληψης, και την πορεία της. Ησυχα όμορφα νοικοκυρεμένα με έμφαση στον πολιτισμό την τέχνη και την διανόηση ! Χωρίς ηγεμονία κανενός κόμματος, χωρίς άνωθεν γραμμή, με αυτοδιαχείριση, χωρίς τσακωμούς και καυγάδες, αυτά είχαν λήξει την ημέρα της ψηφοφορίας ..

Ε πως να τα ανεχτεί αυτά το κόμμα του λαού και της εργατιάς ; Να χάσει την νεολαία ; Να ασχολείται πλέον ο Τύπος με τις καταλήψεις, να γίνεται κοσμοσυρροή σε αυτές , με το κόμμα του λαού απέξω και ηττημένο ;

Κι έτσι αποφάσισαν μια νύχτα ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ, να πετάξουν έξω τους άλλους, και να ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ τα κατειλημένα Πανεπιστήμια, να οικειοποιηθούν τα προτάγματα τους και να παραστήσουν ότι τάχα μου ΑΥΤΟΙ έκαναν τις καταλήψεις !

ΜΕ ΞΥΛΟ κι απίστευτη ΒΙΑ !!!

Ετσι έγινε η επίθεση στο Χημείο η πιό αιματοβαμμένη βραδιά σε καιρό Δημοκρατίας μετά την Μεταπολίτευση έως σήμερα ! Η πιο αποσιωπημένη νύχτα των Κρυστάλλων στην Ελλάδα !

Ημουν στην Νομική , είχαμε πάει για να δούμε ταινία ....

Φεύγοντας νυσταγμένοι κατά τα μεσάνυχτα, δούλευα το πρωί, στην άδεια κ σωπηλή έξοδο προς Σόλωνος, βλέπω ένα παιδί να μπαίνει στην Νομική μπουσουλώντας στα τέσσερα, χτυπημένο στο κεφάλι, τα αίματα είχαν κρύψει το πρόσωπο και να λερώνουν το δάπεδο και μας φώναξε πανικόβλητο ΤΡΕΞΤΕ ΦΩΝΑΞΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΣΤΕ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ !!!!

Τρομοκρατήθηκα, δεν είχα ξαναδεί τόσο αίμα να τρέχει, ο Γιώργος γύρισε πίσω και άρχισε ν ανοίγει πόρτες να φωνάζει τους φοιτητές , εγώ βγήκα έντρομη στην Σόλωνος και κοίταξα τον ΧΑΜΟ προς το Χημείο ! Έτρεξα προς τα εκεί να βοηθήσω η χαζή, κι όταν πλησίασα και ΕΙΔΑ τι γινόταν, τα γόνατα μου λύγισαν και άρχισα να κλαίω και να φωνάζω .....

Γεμάτη η Σόλωνος με νταβρατισμένους μπρατσαράδες με σιδερένιους λοστούς , με δοκάρια από οικοδομές, με μακριές χοντρές αλυσίδες να χτυπάνε αδιακρίτως νεαρούς που έβγαιναν με ψηλά τα χέρια από το Χημείο !!! Είχαν παραδοθεί τα παιδιά από μέσα, και βγαίνοντας έξω τους χτύπαγαν αλύπητα, με φονική μανία, σωριασμένα παιδιά κάτω , αίματα παντού, βογγητά πόνου, κλάμματα φωνές κι αυτοί να βαράνε να βαράνε ..... !!!!!!! Δεν ήταν μάχη σώμα με σώμα, ήταν άνανδρη, ύπουλη επίθεση, ήταν ξυλοδαρμός παιδιών άοπλων, αιφνιδιασμένων που είχαν παραδοθεί και έβγαιναν να σωθούν , με τα χέρια ψηλά να προφυλάξουν μάταια το κεφάλι τους ....

Ηρθε τρέχοντας ο Γιώργος και με άρπαξε από την μέση του δρόμου, πάμε να φύγουμε μου είπε, θα μας δείρουν κι εμάς, να φωνάξουμε την Αστυνομία του είπα τα ασθενοφόρα, τι λές τώρα μου απάντησε, η αστυνομία δεν θα έρθει, το πρωί θα τους μαζέψουν τους τραυματίες . Και με πήρε τραβώντας και τρέχοντας ανεβήκαμε στην Γαλλική Ακαδημία που είχε το αυτοκίνητο να φύγουμε ...

Την άλλη μέρα οι εφημερίδες δεν έγραφαν ΤΙΠΟΤΑ !!!! Μάθαμε από φίλους ότι ο κακός χαμός έγινε ΜΕΣΑ στο Χημείο, ότι γέμισαν τα νοσοκομεία τραυματίες, ότι το ΚΚΕ κατέβασε τους οικοδόμους να κάνει την αποστολή ανακατάληψης, και κατόπιν η μιά μετά την άλλη οι Σχολές παραδόθηκαν στα χέρια του ΚΚΕ που απλά άλλαξε τα πανώ κι έβαλε την δική του υπογραφή και το σφυροδρέπανο ....

ΑΥΤΑ λοιπόν, ήταν όσα είδα, όσα έζησα κι όσα άκουσα εκείνες τις φοβερές μέρες, εκείνο το τραγικό φθινόπωρο και χειμώνα βίας και τρομοκρατίας από τους "λαικούς αγωνιστές τους εκπρόσωπους της εργατιάς" που αντεπιτέθηκαν και τρομοκράτησαν όποιο άλλο ιδεολογικό ρεύμα υπήρχε και διέτρεχε την νεολαία με την ανοχή και κάλυψη του Τύπου των Λαμπράκηδων που δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα .... Γιατί οι τραμπούκικες επιθέσεις συνεχίστηκαν και σε άλλους χώρους όπως το Μουσείο κι όλο το κέντρο και έτσι έμεινε μόνο του το κόμμα του Περισσού να κυριαρχεί στον ιδεολογικοπολιτικό χώρο κι εμεις οι ακηδεμόνευτοι τους βλέπαμε κι αλλάζαμε δρόμο πλέον και φτύναμε τον κόρφο μας γιατί ήταν το κακό συναπάντημα.

Κι έτσι κατάλαβα ότι το Σύστημα πάει χέρι χέρι με τον δήθεν αντίπαλο του, το ΚΚΕ είναι το μακρύ χέρι του, όταν ο λαός ή η νεολαία πάει να χειραφετηθεί, ν ανεξαρτοποιηθεί, να πετάξει καθοδηγητές και ηγεμόνες από πάνω του .

Ό'τι τρέμουν πιο πολύ είναι η ακηδεμόνευτη συσπείρωση του ελεύθερου και σκεπτόμενου πολίτη , και τότε στέλνουν ένα κόμμα τότε το κκε, στην εποχή της πλατείας των Αγανακτισμένων το 2011 τον Σύριζα κι Ανταρσύα να χειραγωγήσει με την πειθώ ή την βία ένα αυθόρμητο λαικό κίνημα αντίστασης κι ανυπακοής !

Απο το 80 και μετά, το Κόμμα του Λαού, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του 'Μεγάλου Κεφαλαίου' δηλαδή της Ελληνικής Βιομηχανικής και Βιοτεχνικής αλλά κι Εμπορικής δραστηριότητας και διέλυσαν με ΑΠΕΡΓΙΕΣ αλλά και μπουκοτάζ , όπως κλειδόμπουζα σε μηχανές που τις διέλυαν, ότι παραγωγικό υπήρχε στην Ελλάδα, αλλά αυτή είναι μιά άλλη ιστορία που οφείλουν όσοι την γνωρίζουν καλύτερα να την καταγράψουν !

Εγώ θυμάμαι μόνο ότι παρακολουθούσαμε ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ και σοκαρισμένοι τα μεγάλα Υπερκαταστήματα της Αθήνας ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΑΤΕΝΕΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, να καίγονται το ένα πίσω από το άλλο από κάποιες άγνωστες αριστερίστικες σέχτες που ποτέ δεν ανακαλύφτηκαν και δεν συνελήφθησαν !!!

Έπρεπε να ανακοπεί η οικονομική ανοδική πορεία της χώρας και να πέσει στον ακραίο Δανεισμό και Ανεργία ... Χέρι χέρι με την είσοδο μας στην ΕΟΚ ... τι πάω και θυμάμαι τώρα κι εγώ ;

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008825643079
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3792

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 20, 2020 1:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Λεπτομέρεια: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nikoss έγραψε:
Ntina Lapathioti
18 Νοεμβρίου στις 9:48 π.μ.


Τι πάω και θυμάμαι τώρα .....

Το ΚΚΕ δεν ήθελε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως δεν ήθελε επίσης την επόμενη φοιτητική εξέγερση που ακολούθησε το 1979...

Εβραζαν τα Πανεπιστήμια εκείνη την χρονιά για τα μειωμένα κονδύλια για την παιδεία και τον Νόμο Πλαίσιο με κυβέρνηση Ράλλη.


Το Φθινόπωρο του 1979 δεν ήταν η κυβέρνηση του Ράλλη (αυτή ήρθε τον Ιούνιο του 1980) αλλά του Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρεσβύτερου).
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Χημεία και τέρατα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 20, 2020 4:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαλάμης, ο διαπλεκόμενος αρχιτραμπούκος της "Κ"ΝΕ


https://www.youtube.com/watch?v=Yfw3wAB5ESs
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας