patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Προκύρηξη της Πατριωτικής Αριστεράς

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 10, 2021 12:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Προκύρηξη της Πατριωτικής Αριστεράς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όχι στην “υγειονομική” κατοχή
Αντίσταση ή αργός θάνατος


Με πρόσχημα τη μαϊμού “πανδημία”, στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου εφαρμόζονται μέτρα που τσακίζουν οικονομικά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Πάνω στα συντρίμια της διαλυμένης οικονομίας όμως, η απειροελάχιστη μειοψηφία των δισεκατομμυριούχων όχι μόνο δεν ακολουθεί τη μοίρα της κοινωνίας αλλά, εντελώς τυχαία, βλέπει τον πλούτο και την εξουσία της να γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες εφαρμόζονται μέτρα που υποτίθεται ότι εισηγούνται κάποιοι επιστήμονες, καλοπληρωμένοι υπάλληλοι πολυεθνικών του φαρμάκου, τα οποία δεν έχουν καμία υγειονομική λογική εκτός αν αποσκοπούν ακριβώς στην αύξηση των θανάτων. Με τη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων τροφίμων οι εργαζόμενοι που δε μπορούν να ψωνίσουν μεσοβδόμαδα συνωστίζονται όλοι τις ίδιες ώρες. Απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι για να μην κολλήσουμε γρίππη της τσιπούρας ή κοροϊδο-ιό των λαγών. Απαγορεύεται να κυκλοφορήσουμε, να πάρουμε καθαρό αέρα, να μας δει ο ήλιος, δηλαδή να έρθουμε σε επαφή με τα φυσικά στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αλλά και ανεβάζουν την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου.

Βέβαια αυτοί που περνάνε τα "μέτρα" εξαιρούνται από αυτά. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει γίνει τσακωτός τρείς φορές να παραβιάζει τα μέτρα του (μία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μία στην Πάρνηθα, μία στην Ικαρία). Ο ανηψιός του ο Μπακογιάννης, τα ίδια. Στην Αγγλία ο τσαρλατάνος Νηλ Φέργκιουσον (ο εκεί Τσιόδρας) τα ίδια. Στις ΗΠΑ, δεκάδες δήμαρχοι και κυβερνήτες τα ίδια. Παντού αυτοί που μας επιβάλλουν φυλάκιση “για να μας προστατέψουν”, την παραβιάζουν οι ίδιοι χωρίς να φοβούνται ότι θα κολλήσουν κάποια φοβερή νόσο.

Εκτός από την οικονομία όμως, πλήττεται συνολικά η λειτουργία της κοινωνίας. Με φετφά της κυβέρνησης μειώνεται ριζικά ο αριθμός των εγχειρήσεων στα νοσοκομεία. Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα (για να μην κολλήσουμε από τους άλλους νυχτόβιους που συνωστίζονται στους δρόμους μετά τα μεσάνυχτα). Ακόμη και τη μέρα επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μόνο με ειδική άδεια, πράγμα που ούτε κατοχικές κυβερνήσεις δεν είχαν διανοηθεί να κάνουν. Περιορίζονται οι οικογενειακές συγκεντρώσεις ακόμη και μέσα σε σπίτια. Τίθενται περιορισμοί στη θρησκευτική λατρεία που ούτε επί τουρκοκρατίας δεν ίσχυαν. 3 ή 4 άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη απαγορεύεται να μπουν στο ίδιο αυτοκίνητο. Ακόμη και το δικαίωμα στην αναπνοή περιορίζεται: για να αναπνέουμε νόμιμα πρέπει να φοράμε τις μάσκες - φίμωτρα που πουλάει ο πρωθυπουργικός φίλος Νταβέλης.

Και όλα αυτά, ενώ όλες οι πλευρές του επίσημου αφηγήματος για την “πανδημία” (μεταδοτικότητα, θνητότητα, αποτελεσματικότητα των μέτρων, ασφάλεια των εμβολίων, ενδεδειγμένες θεραπείες) αμφισβητούνται με αδιάσειστα επιχειρήματα από κορυφαίους ειδικούς παγκόσμια. Για πρώτη φορά μετά τη δίκη του Γαλιλαίου από την Ιερά Εξέταση, καταργείται η ελευθερία της επιστημονικής έρευνας και διαλόγου. Όποιος επιστήμονας διαφωνεί με τις αυθαίρετες αποφάσεις του κογκλάβιου των “ειδικών” (όπως ο κομπιουτεράς Μπιλ Γκέητς, ο πολιτικός Γκεμπρεγιέζους ή ο φυσικός Φέργκιουσον) διώχνεται από τη θέση του, εμφανίζεται από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ σαν τρελός, εξαφανίζεται επαγγελματικά. Στη χώρα μας, ο περιφερειάρχης Πατούλης παραπέμπει στο πειθαρχικό όποιο γιατρό τολμήσει να πει δημόσια ότι αυτά που γίνονται είναι εξωφρενικά.

Όσοι δεν το έχουν ακόμη κάνει, θα αναγκαστούν στο επόμενο διάστημα να καταλάβουν ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι πολιτικά, όχι υγειονομικά και ότι δεν είναι παροδικά αλλά έχουν έρθει για να μείνουν. Η βασική αιτία γι' αυτό, είναι το ότι η οικονομία τους έχει καταρρεύσει. Είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων, να συμπιέσουν το κόστος παραγωγής, αν είναι δυνατόν και ...κάτω του μηδενός. Με όπλο την νέα τεχνολογία που ετοιμάζουν (τεχνητή νοημοσύνη) η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων θα βρεθεί στο περιθώριο. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους τομείς σαν τμήματα της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας. Ο στόχος, είναι να αποδεχτούμε τη θέση του σκλάβου και την κλοπή των περιουσιών μας από μια χούφτα πολυεθνικές και διεθνείς τοκογλύφους και την εξαθλίωση.

Αν δεν αγωνιστούμε για να ανακτήσουμε δικαιώματα που πριν από λίγα χρόνια ακόμη ήταν αυτονόητα, θα καταλήξουμε να ζούμε σε μία δυστοπία που θα είναι χειρότερη και από το θάνατο με τον οποίο μας απειλούν.

Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη πολεμήσει με επιτυχία δύο κατοχές. Την Οθωμανική και τη Γερμανική. Αν βαδίσουμε στα χνάρια των πατεράδων, των παπούδων και των προπάππων μας, μπορούμε να ξανακερδίσουμε τη χώρα μας. Για μας, αυτός είναι ο μόνος μονόδρομος.

www.patari.org
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2021 1:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/961968_fovoyntai-koinoniki-ekrixi-syskepsi-sto-maximoy-gia-tin
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2021 3:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να ξέρουμε ΤΙ μας περιμένει ΜΕΤΑ την καραντίνα, όποτε αποφασίσει ο μητσοτάκης να την τελειώσει...


ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μόλις λίγες ημέρες πριν, στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα και με δημοσίευμα της Καθημερινής (Δέκα χρόνια πίσω μας γύρισε η πανδημία, Ζώης Τσώλης, 24-1-2021), το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 24,1 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 477 εκατ. ευρώ το 2019, και το πρωτογενές έλλειμμα (χωρίς τόκους) διαμορφώθηκε σε 17,8 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 5,5 δισ. ευρώ το 2019!

Έτσι, «ανατρέχοντας στο παρελθόν στα επίσημα στοιχεία της Eurostat όπως διαμορφώθηκαν μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας – απαλλαγμένα από τον ιό των Greek Statistics που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για τη χώρα και κατά κύριο λόγο τον πολιτικό χώρο του ΠαΣοΚ – θα διαπιστώσει ότι το 2010, χρονιά που προσφύγαμε στα μνημόνια, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν 24,19 δισ. ευρώ και ως ποσοστό του ΑΕΠ 10,5%. Το 2020, μετά το τσουνάμι που έπληξε την οικονομία, το ΑΕΠ βυθίστηκε κάτω από τα 170 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό έλλειμμα αν και σε απόλυτο μέγεθος βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, ως ποσοστό του ΑΕΠ να εκτοξεύεται στο 15%! Κατ’ αναλογία το ίδιο συμβαίνει και με το δημόσιο χρέος, το οποίο από 328,5 δισ. ή 142,8% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 (πριν από τα κουρέματα), πλέον έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα 339 δισ. ευρώ ή 208% του ΑΕΠ!».

Όλα υπό έλεγχο, όπως διαβεβαιώνουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια; Όλα καλά και όλα ανθηρά, όπως σαλπίζουν τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ; Ή το κοινωνικό ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί για μιαν ακόμη φορά και ίσως με τον εκκωφαντικότερο τρόπο; Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί ένα ακόμα μνημόνιο; Είναι παρανοϊκοί οι κυβερνητικοί και ο Χρυσοχοΐδης, που έχουν κατεβάσει έναν πραγματικό στρατό από κατασταλτικές δυνάμεις με την παραμικρή αφορμή στο κέντρο της Αθήνας ή τρέμουν για την συνέχεια και ετοιμάζονται από τώρα για τα χειρότερα; Ή μήπως οι αποφάσεις για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη δεν θα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν την εκρηκτική κοινωνική κατάσταση που για την ώρα καλύπτει ο υπέρμετρα καλλιεργημένος φόβος για την «πανδημία» και φυσικά οι αδιανόητες απαγορεύσεις;

Και βέβαια η επιβολή των «αδιανόητων» απαγορεύσεων στοχεύει όχι μόνο στο «τώρα» αλλά και στο «μετά», αφού, όπως είναι γνωστό, τίποτα μονιμότερον του προσωρινού. «Δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν την εξουσία», έλεγε ο Θουκυδίδης, «αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν». Μετά θα είναι αργά….

Λεόν
https://anarchypress.wordpress.com/2021/02/10/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%bf/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2021 10:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μόλις διάβασα πως έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης.
Ένας τραγουδιστής που σφράγισε με την ερμηνεία του την περίοδο της Χούντας μα και της Μεταπολίτευσης.

Εδώ σε ένα όχι και τόσο γνωστό τραγούδι του Φώτα Λάδη, σε μουσική Δημήτρη Λάγιου, αρκετά χρόνια αργότερα. Τότε που πια φαινόταν καθαρά πώς τίποτα δεν είχε αλλάξει. Ένα τραγούδι τόσο επίκαιρο ακόμα και σήμερα.

Στην μνήμη του.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ

Στην πόλη ετούτη που μεγαλώνει
που δίχτυα ρίχνει και πάει μακριά,
γυρνάμε μόνοι, γυρνάμε ξένοι,
κάθε διαβάτης και μια σκιά.

Η πόλη ετούτη στ’ αλήθεια μοιάζει
με λαβωμένο που ξεψυχά,
κουράγιο παίρνει καθώς χαράζει
κι ύστερα πάλι αγκομαχά.

Και κάθε νύχτα καημός ανάβει
μες στην καρδιά μου πικρό πουλί,
ποιος το ¡χε γράψει να ζούμε σκλάβοι,
φυλακισμένοι χωρίς κελί;

* Η δεύτερη φωτό, στα σκαλάκια του Πολυτεχνείου, στην πρώτη επέτειο. Από αριστερά:
Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρης Κατοίκος, Αντώνης Καλογιάννης, Πετρή Σαλπέα, Νίκος Ξυλούρης.


Σοφια
https://youtu.be/PUcsfQt5MLo
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 12, 2021 6:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Θεοδωράκης - Βάρναλης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Οι Μοιραίοι." Μίκης Θεοδωράκης - Κώστας Βάρναλης. Η πρώτη συνεργασία του κορυφαίου συνθέτη με τον Αντώνη Καλογιάννη, στην εμφάνισή τους στην Μόσχα, το 1966.

Πραγματικά ΣΠΟΥΔΑΙΑ ερμηνεία!

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας