patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το Βερολίνο παρήγγειλε έκθεση για να παρατείνει το λοκντάουν

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 16, 2021 11:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το Βερολίνο παρήγγειλε έκθεση για να παρατείνει το λοκντάουν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η σαπίλα του Μαρινάκη αναγκάστηκε να το βγάλει ως είδηση και να μη το θάψει. Το έτερο σίχαμα, ο λαθρέμπορας του Φαλήρου, η κοντοπίθαρη λουλού που λιβανίζει την Κυριακούλα 25 ώρες το 24ωρο, προς το παρόν κάνει γαργάρα το χαμπέρι.


Die Welt : Η γερμανική κυβέρνηση παρήγγειλε έκθεση για να παρατείνει το lockdown

Πώς το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών μεθόδευσε την παράταση του πρώτου lockdown στη Γερμανία ζητώντας... κατά παραγγελία τρομολαγνικά σενάρια από επιστήμονες.




Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί τριγμούς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη προχώρησε η εφημερίδα Die Welt. Σε εκτεταμένο άρθρο στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, η εφημερίδα αποκαλύπτει πώς το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών με εισηγήσεις κατά παραγγελία και πολιτικές σκοπιμότητες κατάφερε να δικαιολογήσει τη χρονική επέκταση του πρώτου lockdown.
Oυσιαστικά, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας «προσέλαβε» επιστήμονες του παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, καθώς και άλλων πανεπιστημίων, για να συντάξουν μια έκθεση που θα προκαλούσε τρόμο και σοκ στους πολίτες, δημιουργώντας έτσι το έδαφος για περισσότερα «προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα».
Μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο: οι περισσότερες χώρες βάσισαν τις προβλέψεις τους για το πρώτο lockdown στο «χειρότερο δυνατό σενάριο». Ωστόσο, η διαφορά εδώ – όπως αναφέρει η εφημερίδα – είναι ότι οι επιστήμονες δεν κινήθηκαν αυτόνομα, όπως διαφήμιζε η κυβέρνηση. Αντίθετα, υπηρετούσαν εν γνώσει τους μια πολιτική σκοπιμότητα.

Η Die Welt, μάλιστα, έχει ως απόδειξη πάνω από 200 σελίδες αλληλογραφίας μεταξύ του Ινστιτούτου και του υπουργείου που χρονολογούνται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, στις οποίες απέκτησε πρόσβαση έπειτα από πολύμηνη νομική διαμάχη με το Ρόμπερτ Κοχ.

Τι αποκαλύπτουν αυτές οι σελίδες;

Αν και η εικόνα της Γερμανίας ήταν αρκετά καλή στα μέσα Μαρτίου του 2020,ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, επισκέφθηκαν τον υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, στο σπίτι του, για να τον προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο που υπήρχε «αν η χώρα γύριζε γρήγορα στην καθημερινότητα»
Όπως ήταν φυσικό, ο Ζέεχοφερ θορυβήθηκε: με βάση τα λόγια των επιστημόνων, η χαλάρωση θα γινόταν πολύ γρήγορα. «Ο Ζέεχοφερ ανησυχούσε ότι, βάσει προγράμματος, το lockdown τελείωνε το Πάσχα. Ο υπουργός ήταν απόλυτα αντίθετος σε αυτό», γράφει η Die Welt.
Έδωσε λοιπόν εντολή στον γενικό γραμματέα του, Μάρκους Κέρμπερ, να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την υποστήριξη αυστηρότερων μέτρων.

Το «χειρότερο σενάριο»

Ο Κέρμπερ έστειλε ένα email σε αρκετούς επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα παραγγέλνοντας ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, ένα χειρότερο σενάριο για να βρει μια «διανοητική και συστηματική» βάση για να προωθήσει την κατάσταση.
Έτσι ανέθεσε στους ερευνητές του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) και άλλων ιδρυμάτων να δημιουργήσουν ένα μοντέλο υπολογισμού βάσει του οποίου το Υπουργείο Εσωτερικών θα δικαιολογούσε τα αυστηρά μέτρα.
Tο απόρρητο αυτό κείμενο εργασίας των επιστημόνων συντάχθηκε μόλις σε τέσσερις μέρες. Αργότερα, τον Απρίλιο αναρτήθηκε στο επίσημο ιστότοπο του υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.
Το σοβαρό είναι ότι οι επιστήμονες «διαπραγματεύτηκαν» μεταξύ τους για τον πιθανό αριθμό θνησιμότητας που πρέπει να αναφερθεί.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ και το RIVM πρότειναν να προωθηθεί η εκτίμησή τους για το 0,56% των μολυσμένων ατόμων, αλλά ένας υπάλληλος του RWI, ενός σημαντικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας, υποστήριξε το ποσοστό θανάτου στο 1,2%. Έγραψε ότι έπρεπε να παρουσιάσουν τους αριθμούς «προτιμότερα χειρότερους παρά καλούς».
Και τα δύο ποσοστά θνησιμότητας περιλαμβάνονται στο τελικό έγγραφο στρατηγικής του Υπουργείου. Υπολογίστηκε ένα «χειρότερο σενάριο» σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γερμανία θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον κοροναϊό, εάν η κοινωνική ζωή συνεχιζόταν όπως ήταν πριν από την πανδημία.

Εάν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει, το 70% του πληθυσμού θα μπορούσε να μολυνθεί και ο αριθμός των θανάτων να φτάσει σε εκατομμύρια, προειδοποίησε ο Ζεεχόφερ αρκετές φορές εκείνη τη στιγμή.
Χειραγώγηση των Γερμανών μέσω του τρόμου

Βασισμένο στο «χειρότερο σενάριο», το κείμενο αυτό ήταν φυσικά δυστοπικό. Ακόμα, όμως πιο δυστοπική φαίνεται πως ήταν η νοοτροπία και η διαδικασία σύνταξής του.
Στα έγγραφα που δημοσιοποιεί η Welt, αναφέρεται ότι πρέπει να προκληθεί «σοκ» και «φόβος» στη γερμανική κοινή γνώμη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η «υπακοή» της στα μέτρα περιορισμού.
Για παράδειγμα, επισημαίνεται, οι καμπάνιες στα ΜΜΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εικόνες ανθρώπων που πεθαίνουν από δύσπνοια επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.
Όπως αναφέρει το slpress.ge, είναι ενδεικτικά τα όσα αναφέρει το κείμενο των Γερμανών επιστημόνων (σελ. 13 του εγγράφου) όπου γίνονται συστάσεις για το πώς να σχεδιαστεί η επικοινωνία προς την κοινή γνώμη: «Για να επιτευχθεί η επιθυμητή αίσθηση σοκ, πρέπει να εξηγηθούν συγκεκριμένα οι επιπτώσεις της μόλυνσης στην ανθρώπινη κοινωνία: (1) Πολλοί σοβαρά νοσούντες νοσηλεύονται από τους αγαπημένους τους και πεθαίνουν αγωνιωδώς στο σπίτι, αγκομαχώντας για μια ανάσα. Η έλλειψη αέρα και η ασφυξία είναι πρωταρχικός φόβος για όλους. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα για βοηθήσει τους δικούς του ανθρώπους που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο […].

»”Τα παιδιά είναι απίθανο να υποφέρουν από την επιδημία”. Λάθος. Τα παιδιά μολύνονται εύκολα ακόμα και υπό περιορισμό, για παράδειγμα από τα παιδιά των γειτόνων. Αν μετά μολύνουν τους γονείς τους και μετά ένας εξ αυτών πεθάνει στο σπίτι, και αυτά νιώθουν υπεύθυνα για αυτό, επειδή για παράδειγμα ξέχασαν να πλύνουν τα χέρια τους μετά το παιχνίδι, είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί».

Απαντήσεις ζητά η γερμανική αντιπολίτευση

Αυτά τα emails απελευθερώθηκαν μετά από μήνες δίκης από μια ομάδα δικηγόρων του Βερολίνου, οι οποίοι τα έστειλαν στη Die Welt. Πολλά σημεία τους είναι «μαυρισμένα», με ονόματα να λείπουν

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα emails δείχνουν ότι ο Ζεεχόφερ είχε την πρόθεση να ζητήσει τη «βοήθεια» αυτών των επιστημόνων μόνο για πολιτική σκοπιμότητα – και αυτοί με τη σειρά τους την προσέφεραν πρόθυμα. Οι ειδικοί δεν δούλευαν αυτόνομα, αλλά δούλευαν για ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα που είχε προαποφασιστεί από τους πολιτικούς.

Ο Κέρμπερ, απαντώντας στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, είπε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν πρέπει να θεωρούνται ως «μια θεωρητική πραγματεία» και προσθέτει ότι «αντιμετώπισαν το καθήκον να αποτρέψουν ένα χειρότερο σενάριο».
Η αντιπολίτευση απαιτεί διευκρινίσεις από τον Ζεεχόφερ. Δεν μπορεί η πολιτική να παίρνει «απόψεις on demand» από την επιστήμη, λέει ο πρόεδρος του κόμματος Die Linke Ντίτμαρ Μπαρτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική και η επιστήμη κάνουν μεταξύ τους ζημιά, επειδή η εμπιστοσύνη στην επιστήμη καταστρέφεται.


https://www.in.gr/2021/02/15/world/die-welt-germaniki-kyvernisi-pariggeile-ekthesi-gia-na-parateinei-lockdown/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 16, 2021 11:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αδύνατον να συνέβη το παραπάνω.
Πρώτα απ' όλα θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν, δηλαδή ο επιστημονικός κόσμος (ιατρικές πόρνες καλά μιζωμένες, βλέπε Σωτηρία Τσιόδραινα και λοιπά SS) και κυρίως το λειτούργημα που ονομάζεται δημοσιοκαφρία (δημοσιογραφικές πόρνες με επαρκώς λιγδωμένα έντερα)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 17, 2021 1:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Αδύνατον να συνέβη το παραπάνω.
Πρώτα απ' όλα θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν, δηλαδή ο επιστημονικός κόσμος (ιατρικές πόρνες καλά μιζωμένες, βλέπε Σωτηρία Τσιόδραινα και λοιπά SS) και κυρίως το λειτούργημα που ονομάζεται δημοσιοκαφρία (δημοσιογραφικές πόρνες με επαρκώς λιγδωμένα έντερα)

νομίζω πως φράσεις όπως Σωτηρία Τσιόδραινα δεν είναι πολιτικά ορθές. Λακές, ρεμάλι, υποταχτικός κλπ,όπως και τα άλλα τα σωστά που του σούρεις θα ήταν προτιμότερες, εκτός αν γνωρίζουμε πως είναι αδερφή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 17, 2021 2:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Anonymous έγραψε:
Αδύνατον να συνέβη το παραπάνω.
Πρώτα απ' όλα θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν, δηλαδή ο επιστημονικός κόσμος (ιατρικές πόρνες καλά μιζωμένες, βλέπε Σωτηρία Τσιόδραινα και λοιπά SS) και κυρίως το λειτούργημα που ονομάζεται δημοσιοκαφρία (δημοσιογραφικές πόρνες με επαρκώς λιγδωμένα έντερα)

νομίζω πως φράσεις όπως Σωτηρία Τσιόδραινα δεν είναι πολιτικά ορθές. Λακές, ρεμάλι, υποταχτικός κλπ,όπως και τα άλλα τα σωστά που του σούρεις θα ήταν προτιμότερες, εκτός αν γνωρίζουμε πως είναι αδερφή.



Στην ψυχή είναι σίγουρα. Όπως και η Πρωκτοσάλταινα.
Επιστροφή στην κορυφή
Ωρίων Άλεξ...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 18, 2021 10:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα σε επικοινωνία μου με συγγενή μου στο Ορεγκον των ΗΠΑ ενα απο τα καστρα των δημοκρατικών του Μπαιντεν,μου ανεφερε οτι η εστιαση εχει ανοιξει εδω και δυο μερες.Και οχι take a way κτλ,πας καθεσαι μεσα παραγγελνεις σε σερβιρουν ...οπως τον παλιο καλο καιρο προ κοροιδοιου,απλα αναμεσα στα τραπεζια υπαρχει μια αποσταση κανα δυο μετρα.Και μου ειπε οτι το ειδε και σε αλλες πολιτειες των ΗΠΑ.Εδω τα λαμογια κλεισανε την εθνικη οδο τρεις μερες για δεκα ποντους χιονι,βγαλανε τον στρατο να καθαρισει τα σοκακια της εκάλης,και τον Κολυδα τον βλακα να μας πει οτι τοσο χιονι ειχε να πεσει απο το 1932....και τον Πατουλη να μας λεει οτι φταιει ο ΔΕΔΗΕ και πρεπει να ξεπουληθει και το τελευταιο κρατικο κομματι της πρωην ΔΕΗ.Και η κυρια Παπαρδονη μας ειπε χτες οτι εξαιτιας της χιονοπτωσης και επειδη θα μεινουμε μεσα πολλες μερες με τους συγγενης μας τα κρουσματα θα αυξηθουν.Και ο Χαρδαλιας εκανε βολτες χτες χωρις μασκα στα χιονισμενα και αποκλεισμενα Β.Π.Μαλάκες ε Μαλάκες.Ολοι την Κυριακη στο Συνταγμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας