patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΝΑΣ - ΙΡΑΝ...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2021 2:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΝΑΣ - ΙΡΑΝ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πρόσφατη συμφωνία Κίνας - Ιράν: α) Αφ' ενός ανατρέπει οριστικά και αμετάκλητα τον μέχρι σήμερα συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή, θέτοντας κυριολεκτικά "εκτός παιχνιδιού" τους Αμερικάνους. β) Αναδύεται ξεκάθαρα πλέον ο ρόλος που παίζει η Κίνα στην παγκόσμια καπιταλιστική σκακιέρα σαν τεράστια οικονομική και στρατιωτική δύναμη μέσα στα πλαίσια του τωρινού συσχετισμού δυνάμεων του Ιμπεριαλισμού. γ) Δίνεται η δυνατότητα πλέον σε όσους (συνειδητά ή ασυνείδητα) κοιμόντουσαν μέχρι σήμερα θεωρώντας την Κίνα ένα "αντίβαρο" στα όποια σχέδια της νέας τάξης, να ...ξυπνήσουν. Μην ξεχνάμε από πού ξεκίνησε η απάτη της λεγόμενης "πανδημίας", και δ) Με αυτή την ξαφνική συμφωνία των τελευταίων ημερών έρχεται στην επιφάνεια ξεκάθαρα και η πραγματική αιτία του μεγάλου σαμποτάζ που έγινε στην διώρυγα του Σουέζ. Πρόκειται για ενέργεια λυσσασμένης εκδικητικής πράξης εκ μέρους των Αμερικάνων, πράξη που πλήττει κυρίως τα μεγάλα και υπερφορτωμένα Κινέζικα πλοία τα οποία βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα (και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα συνεχίσουν να είναι εκεί) έρμαια στις διαθέσεις του πληγωμένου ανεπανόρθωτα Αμερικάνικου κύρους.....

ΕΔΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Ως το “καρφί στο φέρετρο της Αμερικανικής ηγεμονίας στην Δυτική Ασία”χαρακτηρίζεται η 25ετής στρατηγική συμφωνία Ιράν-Κίνας όπως αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το WarNews247.

Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά η συμφωνία αυτή, το Ιράν και ο άξονας Κίνας-Ρωσία δεν αναχαιτίζεται πλέον με ειρηνικά μέσα και απλές οικονομικές κυρώσεις που ακόμη και αυτές σε λίγο θα είναι τελείως άχρηστες.

Μιλάμε πλέον για μεγάλο ναυάγιο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που ξεκίνησε επί Ομπάμα και αφορούσε το Ιράν.


“Νέα παγκόσμια τάξη στην Ευρασία”

Μια συμφωνία που έχει πολλά κρυφά και φανερά στοιχεία για το 1/4 του αιώνα, δηλαδή 25 χρόνια.

Εχει οικονομική και στρατιωτική διάσταση αλλά το σημαντικότερο όμως είναι πως αλλάζει την Ευρασία και δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για το Ισραήλ.

Το αμερικανικό χαρτί των κυρώσεων πήγε περίπατο. Τελείωσε οριστικά και η απομόνωση του Ιράν έληξε.

“Πρόκειται για την έναρξη μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τον σεβασμό προς την Ανατολή”. “Για πολύ καιρό ποντάραμε στην Δύση αλλά αυτό δεν έφερε αποτελέσματα. Πλέον αλλάξαμε πολιτική και κοιτάμε στην Ανατολή” αποκάλυψε ο Ιρανός οικονομικός αναλυτής, Ali Shariati.

Συμφωνία σοκ για ΗΠΑ-Iσραήλ – Τί περιλαμβάνει



Επί της ουσίας χτες το Ιράν μετατράπηκε σε μια τεράστια κινεζική αποικία. Μπορεί τυπικά οι Ιρανοί να αναφέρουν πως η ιστορική συμφωνία αφορά διμερές εμπόριο ύψους 600 δισ. δολαρίων και στρατηγική στρατιωτική συνεργασία, όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Η Κίνα συνδέθηκε ενεργειακά με το Ιράν με εξαγωγές πετρελαίου που φτάνουν τα 800.000 βαρέλια ημερησίως, περίπου το 1/3 των ενεργειακών αναγκών.
Ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας
Η Κίνα αποκτά δικαιώματα επί των ιρανικών πόρων
Αχρηστεύονται οι αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το WarNews247 θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση μόνο για το συγκεκριμένο θέμα καθώς το πρόβλημα που ανακύπτει για ΗΠΑ και Ισραήλ είναι τεράστιο. Και γίνεται ακόμη πιο σοβαρό καθώς:
Η Κίνα θα αναπτύξει σε πρώτη φάση 5.000 Κινέζους στρατιώτες στο έδαφος του Ιράν
Το Πεκίνο αποκτά σχεδόν το σύνολο της ιρανικής βιομηχανικής υποδομής.
Η εξέλιξη αυτή μαζί με μια άλλη συμφωνία που βρίσκεται καθοδόν στο παρασκήνιο και θα την αποκαλύψει το WarNews247 θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο πετροδολάριο
To Iράν θα μπορεί να μετατρέψει τον “Δρόμο του Μεταξιού” σε “Άξονα Αντίστασης” με οικονομικό πρόσημο που θα επεκτείνεται από Ιράν προς Ιράκ, Συρία και Λίβανο εναντίον των ΗΠΑ.
Να δούμε λίγο και το μοτίβο δράσης: Ο ΥΠΕΞ της Κίνας συμφώνησε πρώτα με τον Ρώσο ομόλογο του Σ. Λαβρόφ, έπειτα πήγε στην Τουρκία και μετά στο Ιράν για να κλείσει την συμφωνία. Σε εξέλιξη όπως αποκαλύψαμε βρίσκεται και η σύναψη τεράστιας στρατηγικής συμφωνίας Κίνας-Τουρκίας.
Η Κίνα θα κάνει χρήση των λιμανιών του Ιράν στον Κόλπο, στην είσοδο των Στενών του Ορμούζ δίπλα στη βάση που ναυλοχεί ο 5ος Αμερικανικός Στόλος.
Παραγωγή κινεζικού στρατιωτικού υλικού για το Ιράν
Τεράστια διείσδυση της Κίνας στην Μέση Ανατολή

Δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας το Ιράν

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι και το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες και όρους της συμφωνίας.

Έβγαλε μόνο ένα non paper με το οποίο λέει τι ΔΕΝ περιλαμβάνει η συμφωνία σε μια προσπάθεια άμυνας απέναντι σε δημόσια κριτική για το ξεπούλημα στο Πεκίνο.

Το ίδιο έχει πράξει και το Πεκίνο. Πηγές του Ιράν που προσπάθησαν να συγκεκριμενοποιήσουν την συμφωνία ανέφεραν πως θα υπάρξουν κινεζικές επενδύσεις σε:

τραπεζικό τομέα
Επικοινωνίες
Λιμάνια
Σιδηρόδρομους
Σύστημα Υγείας
Τεχνολογία και Πληροφορίες

“Η Κίνα είναι φίλος για δύσκολες ώρες” είπε ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Ζαρίφ, μόλις υπέγραψε την συμφωνία.

Μια συμφωνία που όπως αποκάλυψαν ιρανικές πηγές είχε προταθεί από το 2016 από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, και από τότε πέρασαν 5 έτη συζητήσεων και οριστικοποίησης του οδικού χάρτη της συμφωνίας.

Οι Ιρανοί πάντως παρομοιάζουν την συμφωνία, με την συμφωνία του 1828 που παρέδωσε μεγάλα τμήματα του Ιράν στην τσαρική Ρωσία. Με λίγα λόγια την θεωρούν “αποικιακή”.


5.000 Κινέζοι στρατιώτες στο Ιράν

5.000 Κινέζοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράν για να προστατεύουν επενδύσεις αξίας 280 δισ. δολαρίων στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του πετροχημικού τομέα.

H συμφωνία έχει πολλά κοινά σημεία με την συμφωνία Κίνας-Πακιστάν για τον “Οικονομικό Διάδρομο”. Το Πεκίνο και εκεί έχει επενδύσει τεράστια ποσά στον ενεργειακό, μεταφορικό και άλλους τομείς της πακιστανικής οικονομίας υπό το πρότζεκτ του “Δρόμου του Μεταξιού”.

Η Κίνα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαμηλό κόστος εργασίας στο Ιράν για να κατασκευάσει εργοστάσια μεγάλων κινεζικών εταιρειών ενώ το Πεκίνο θα μπορεί να θέσει βέτο σε νέα ενεργειακά σχέδια του Ιράν!

Γι αυτό το λόγο θα αναπτυχθούν κινεζικές δυνάμεις . Πρέπει να προστατευτούν οι κινεζικές εγκαταστάσεις.

https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/mega-deal_29.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2021 10:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Κινα περιμενε την ηγεμονια της φραξιας Κισσιγκερ-Σορος να συναψει συμφωνια με Ιραν.
Τα κολπα στο Σουεζ ειναι απλα μια τελιτσα στην ιστορια.
Σε λιγο θα ζητανε και οι Αμερικλανοι κινεζικα στρατευματα στη δικια τους εμφυλια συρραξη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας