patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΚΕ.Μ-Λ ΚΑΙ Μ-Λ ΚΚΕ.ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 3:41 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ.Μ-Λ ΚΑΙ Μ-Λ ΚΚΕ.ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ιστορία αρχίζει από την εποχή που η ΕΣΣΔ χαλάει τις σχέσεις που είχε με την Κίνα του Μάο Τσε Τούνγκ. Νομίζω πως αυτό γίνεται όταν στην εξουσία της ΕΣΣΔ βρίσκεται ο Νικίτα Χρουτσώφ κάπου στα 1958 ;
Στην Ελλάδα από αυτήν την κατάσταση, σύντροφοι που τάχθηκαν με το μέρος της Κίνας αποσχίστηκαν από το ΚΚΕ και έφτιαξαν την οργάνωση ΟΜΛΕ (Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδος) με ηγετικές φυσιογνωμίες τους Χοτζέα και Ιορδανίδη.
Η ΟΜΛΕ την δεκαετία του ¡60 έβγαζε το περιοδικό (θεωρητικό εργαλείο της οργάνωσης) με το όνομα “Αναγέννηση”, ενώ παράλληλα εκδίδει και την εφημερίδα “Λαϊκός Δρόμος” με σαφή φιλοκινεζική κατεύθυνση.
Στους Πανεπιστημιακούς χώρους δημιουργεί την φοιτητική παράταξη “Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη” (ΠΠΣΠ).
Μετά την μεταπολίτευση, κάπου στα 1976 η ΟΜΛΕ διασπάται και δημιουργούνται το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ.
Με τον θάνατο του Μάο Τσε Τούνγκ, το ΚΚΕ (μ-λ) θεώρησε “Ρεβιζιονιστική” την στροφή του ΚΚ Κίνας και στράφηκε προς την πολιτική του Ενβέρ Χότζα στην γειτονική χώρα.
Θεωρητικό όργανο του ΚΚΕ (μ-λ) είναι η εφημερίδα “Προλαιταριακή Σημαία”.
Να σημειώσω πως η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ (μ-λ) στην δεκαετία του ¡70 παραμένει η Π.Π.Σ.Π. από τις πιο δυνατές φοιτητικές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Από την άλλη μεριά, το Μ-Λ ΚΚΕ ασπάστηκε την θεωρία των “Τριών Κόσμων” που έδινε το ΚΚ Κίνας και συνέχισε την φιλοκινεζική πολιτική της ΟΜΛΕ.
Θεωρητικό όργανο του Μ-Λ ΚΚΕ παρέμεινε η εφημερίδα “Λαϊκός Δρόμος”
που έβγαινε από την εποχή της ΟΜΛΕ.
Εν συντομία θα λέγαμε πως το ΚΚΕ (μ-λ) είναι “φιλοαλβανικό” κόμμα και το Μ-Λ ΚΚΕ “φιλοκινεζικό” και τονίζω πως οι διαφορές τους αρχίζουν με τον θάνατο του “Μεγάλου Τιμονιέρη”.

Για την ιστορία… Στα 1982 αν δεν κάνω και πάλι λάθος από το ΚΚΕ (μ-λ), αποσχίστηκε μια ομάδα με την ονομασία Α/συνέχεια (με ηγετική φυσιογνωμία πάλι τον Γιάννη Χοτζέα, από την εποχή της ΟΜΛΕ) που επικεντρώθηκε κυρίως στον τομέα των εκδόσεων εκδίδοντας την εφημερίδα “Αριστερά!” Το 2003 η Α/συνέχεια μετονομάστηκε σε Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) και με φοιτητική παράταξη τα “Αριστερά Σχήματα”, συνεχίζοντας όμως με την ίδια ονομασία στον χώρο των εκδόσεων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 4:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΟΥ ΚΟΥΦΑΡΓΙΟΥ ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ

ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΟΚΤΩΜΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ .
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΟ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΟΝΗΡΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 4:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και συμπληρώνωντας κάπου στα 80 ένα μέρος του Μ-Λ ΚΚΕ έφυγε και δημιούργησε την μεγαλύτερη επαναστατική οργάνωση του αιώνα που έφυγε την ΟΑΚΚΕ. Θα έλεγε κανείς δε πως είναι δύσκολο να πεις πιο είναι πιο επαναστατικιά, η αντι-ρωσσική ΟΑΚΚΕ ή το ΕΕΚ ψευτοτροτσκιστες του μέγιστου θεωρητικού διανοητή της νεοταξιτικης αριστεράς του Μιχαήλ. Ο τελευταίος ήταν ο μόνος που υπερασπίστηκε με τόσο σθένος την γκορμπατσωφική ρωσία, τόσο πολύ που του έμεινε μέχρι σήμερα το παρατσούκλη ο γκορμπατσώφ της διπλανής πιτσαρίας.

Ολεχριτη των λεχριτων +Βηχο-Τσουμο Ανατρομπαια.
Επιστροφή στην κορυφή
arketa palaios
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 8:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε Κωστα,θυμαμαι την εργατικη παλη,το οδοφραγμα,τη σοσιαλιστικη αλλαγή,υπαρχουν τωρα τα εντυπα αυτα,και απο ποια κομματα αντιπροσωπευονται;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ολοι αυτοι πρεπει να πανε στο εκτελεστικο αποσπασμα!! τι μακρονησος και μαλακιες...
Επιστροφή στην κορυφή
Μ.Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο εκτελεστικό απόσπασμα πρέπει να πάνε τα αμετανόητα τσιράκια του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας. Αυτοί μας κυβερνούσαν πάντα και αυτοί μας κυβερνούν και τώρα. Η «αριστερά» απ’ τον Στάλιν και μετά έγινε αριστερό δεκανίκι τους. Αλλά δεν κυβερνούσε αυτή, και μη παριστάνεται τους βλάκες.

Ποιοι κυβερνούσαν την χώρα όταν καταργήθηκαν τα σύνορα και εισέβαλαν εκατομμύρια αλλοδαποί, σε μια εποχή που οι Έλληνες ήταν ήδη άνεργοι; Όλοι ξέρουμε. Και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι πρώτη η χούντα έκανε εισαγωγή φτηνών εργατικών χεριών. Αιγύπτιων και Πακιστανών. Υπεύθυνο για το χάλι μας είναι το ανώμαλο σύμπλεγμα ντόπιων κεφαλαιοκρατών και ιμπεριαλιστικών νταβατζήδων. Αυτοί και οι ρουφιάνοι τους θέλουν τουφέκι, ανεξάρτητα απ’ το χρώμα της σκούφιας που φοράνε.

Εσύ τι είσαι θαυμαστής των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και λοιπών ή εχθρός τους; Πες για να καταλάβουμε τι σόι πατριώτης και εθνικιστής είσαι. Πραγματικός; Ή απομίμηση;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας