patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μερικά εύλογα ερωτήματα

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΒ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 12:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Μερικά εύλογα ερωτήματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μέσα στο όλο θέατρο του παραλόγου των τελευταίων ημερών που επικρατούσε ( χωρίς καμία εξαίρεση ) στα ελληνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, η "βασική λογική" , πέρα από το καθαρά ηθικολογικό περιεχόμενό της, ήταν ότι η χώρα μας έχει συμφέρον να μην χαλάσει τις «παραδοσιακά» καλές σχέσεις με τους «φίλους» Άραβες. Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Αλήθεια όμως, από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Διότι τα πραγματικά γεγονότα μάς οδηγούνε σε ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα. Ας δούμε, όμως, κάποια από αυτά:

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη ανήκουνε στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), του οποίου οι θέσεις ήτανε πάντα ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα. Γενικός Γραμματέας τού εν λόγω Οργανισμού είναι ο Τούρκος Ισάνογλου.

Σε κάθε κρίση, σε ό,τι θέμα αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, ο ΟΙΔ έχει υποστηρίξει πάντα θέσεις υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

Στην Κύπρο, αναγνωρίζει το κατοχικό καθεστώς της Άγκυρας, το οποίο μάλιστα το δέχθηκε και ως μέλος του.

Στην Θράκη, υποστηρίζει τις ακραίες φωνές του τουρκικού Προξενείου και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μελών της «τουρκικής» (!!!) μειονότητας.

Ο ΟΙΔ υποστηρίζει την "κοσσοβοποίηση" όχι μόνο της ελληνικής Θράκης, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης, όπου μπορεί, φυσικά, να ανασύρει τέτοιο ζήτημα, και κυρίως των Βαλκανίων. Για παράδειγμα, στην γειτονική μας Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.

Στον πόλεμο ενάντια στην ορθόδοξη Σερβία, όλοι αυτοί οι «παραδοσιακοί μας φίλοι», Άραβες, υποστήριξαν (ενεργά: παρέχοντας οπλισμό, τρόφιμα, και ό,τι είδους βοήθεια ήταν αναγκαία [εκτός της διπλωματικής φυσικά] προς τους μουσουλμάνους) τον τεμαχισμό της και, από την άλλη, την ενδυνάμωση και την δημιουργία ισλαμικών κρατών στην Ευρώπη (Βοσνία, Κόσσοβο, κλπ).

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης παρέχει υποστήριξη στην πραγματοποίηση της «Μεγάλης Αλβανίας», βλέποντας την Τσαμουριά ως την υπό ελληνική κατοχή… Παλαιστίνη, που πρέπει να απελευθερωθεί.

Σε όλα τα παραπάνω, οι «φίλοι» μας Παλαιστίνιοι συντάσσονται απόλυτα με τον οργανισμό, του οποίου αποτελούνε μέλη, κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε καθόλου να μας εκπλήττει.

Αυτή είναι η λογική του παραλόγου μίας χώρας (στην συγκεκριμένη περίπτωση, της δικιάς μας), που σκάβει τον ίδιο της το λάκκο και που σύντομα, σε μια κρίση με την Τουρκία, κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς κανέναν σύμμαχο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ έχουνε ψυχρανθεί επικίνδυνα. Βέβαια, η Ελλάδα φαίνεται να το προσπερνά αυτό, ή ακόμη και να το αγνοεί, αφού "οι Εβραίοι δεν είναι παραδοσιακοί μας φίλοι"…

http://nazbolsgreece.blogspot.com/2009/01/blog-post_21.html
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 1:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραία για τους Παλαιστινίους. Σωστές επισημάνσεις. Να κάνω όμως μια ερώτηση για το Ξανθό Γένος.

Το "Ξανθό Γένος" πραγματοποίησε άσκηση στις αρχές Γενάρη στο Αιγαίο κι εκείνοι που έβλεπαν στο όνειρό τους την Κόκκινη Μηλιά, είδαν μετά ξαφνικά το Ξανθό Γένος (περί τα τέλη περίπου της άσκησης) να κάνει κοινά γυμνάσια με τους Τούρκους.

Και μια δεύτερη ερώτηση που μού 'ρθε είναι πάλι για το Ξανθό Γένος: το οποίο κανά χρόνο πρίν έλεγε τα Σκόπια (σε ποιά συνδιάσκεψη ούτε που θυμάμαι αλλά δεν έχει σημασία) Μακεδονία και Μακεδονία.

Υπάρχει πληθώρα ανάλογων ερωτημάτων. Και όχι τίποτ' άλλο αλλά κάπου πήρε το μάτι μου τη "Φωνή της Ρωσίας"...



Το κυριώτερο όμως θέμα είναι τα περιθώρια ελευθερίας που υπάρχουν στην φιλοξενία ενός ηλεκτρονικού χώρου συζητήσεων. Ξεκινάνε συνήθως από την καλή πρόθεση να φιλοξενηθεί κάθε καλοπροαίρετη άποψη, ακόμη κι εκείνη που δεν συμφωνεί αλλά θέτει ένα ζήτημα ή μια απορία, αλλά πολύ γρήγορα γεννιέται το πρόβλημα της κακής πρόθεσης και αυτό κατά ένα παράξενο τρόπο συμβαίνει πάντα από "ακροδεξιές" (ή και γραφικές) αλλοιώσεις και μεταμφιέσεις με αριστερό περίβλημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 6:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για να βλάψουν τα συμφεροντα των ρωσων οι τουρκοι και θα σου πω εγω κοινα γυμνασια μετα
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 7:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όλα καλά φίλε Γαβριά (στο περίπου) δεν κατάλαβα όμως πως έβαλες μέσα στην ιστορία το «Ξανθό Γένος». Ο «ΝΒ» δεν μίλησε πουθενά για τους Ρώσους. Έπειτα οι Έλληνες ακροδεξιοί (π.χ. Χρυσή Αυγή) δεν είναι φίλοι των Εβραίων αλλά εχθροί τους. Τουλάχιστον στα λόγια. Ο «ΝΒ» κάνει το χοντροκέφαλο λάθος να ταυτίζει τους αραβικούς λαούς με τα καθεστώτα και να χρεώνει στους Άραβες, ως έθνος, την πολιτική των αραβικών καθεστώτων στη Μ. Ανατολή ή τα Βαλκάνια. Ειρωνεύεται τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους φίλους Άραβες:

Γράφει ο ΝΒ

«η χώρα μας έχει συμφέρον να μην χαλάσει τις «παραδοσιακά» καλές σχέσεις με τους «φίλους» Άραβες»


Και στο τέλος του ποστ ειρωνεύεται όσους δεν βλέπουν τους Εβραίους σα φίλους μας.

Γράφει ο ΝΒ:

«Τα τελευταία χρόνια, πάντως, οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ έχουνε ψυχρανθεί επικίνδυνα. Βέβαια, η Ελλάδα φαίνεται να το προσπερνά αυτό, ή ακόμη και να το αγνοεί, αφού "οι Εβραίοι δεν είναι παραδοσιακοί μας φίλοι"…»

Θα έπρεπε να βλέπουμε στους Εβραίους σα φίλους μας; Αυτό μας λέει ο ΝΒ. Η θέση του -τουλάχιστον αυτή που προκύπτει απ’ το ποστ- είναι σιωνιστική και όχι αντίστοιχη της ελληνικής ακροδεξιάς. Και προσπαθεί να την στηρίξει στην εξυπνόχαζη διπλωματική σύλληψη: αφού το Ισραήλ είναι σήμερα εχθρός του εχθρού μας, της Τουρκίας, καλά θα κάνουμε να γίνουμε φίλοι του. Όμως και οι ΗΠΑ είναι σήμερα εχθρικές στην Τουρκία επειδή η γειτονική χώρα έχει λόγους (κουρδικό) να αντιτίθεται στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για το Ιράκ (το Ισραήλ απλά κάνει αυτό που επιθυμούν οι ΗΠΑ). Μήπως πρέπει να γίνουμε φίλοι και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και στήριγμα της πολιτικής του στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια;

Θα ήταν σα να σκάβουμε μόνοι μας τον λάκκο μας. Το Ισραήλ δεν είναι παρά μπράβος των ΗΠΑ στην περιοχή των Αραβικών πετρελαίων. Οι ΗΠΑ είναι πιο επικίνδυνος εχθρός μας απ’ την Τουρκία. Είναι προτιμότερο να στηρίξουμε την Τουρκία ενάντια σε ΗΠΑ και Ισραήλ, παρά το αντίθετο. Θέλουμε ενιαίο Ιράκ με αυτονομία της κουρδικής μειονότητας όπως υπήρχε και κάτω από το καθεστώς Σαντάμ. Θα δεχόμασταν ανεξάρτητο Κουρδιστάν μόνο υπό τον όρο ότι θα ήταν αντιμπεριαλιστικό - αντιαμερικάνικο και όχι μαριονέτα των ΗΠΑ με Μπαραζανί και Ταλαμπανί.

Και μια διευκρίνιση: Ενώ διαχώρισα τους αραβικούς λαούς από τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα δεν έκανα το ίδιο με τον λαό του Ισραήλ και το σιωνιστικό καθεστώς. Και πολύ σωστά, κατά την γνώμη μου, έκανα. Γιατί αυτοί που πήγαν στην Παλαιστίνη και με την δύναμη των ΗΠΑ άρπαξαν απ’ του Παλαιστίνιους τη γη τους τα σπίτια τους και τους μετέβαλαν σε έθνος προσφύγων, για να τους μακελεύουν κάθε τόσο άνανδρα, είναι ένα και το αυτό με το σιωνιστικό καθεστώς και δεν δικαιούμαστε να τους ξεχωρίζουμε από δαύτο.
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 7:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τί κάνει ο Οργανισμός Ισλαμικής Αποτέτοιας δεν ξέρω και δεν έχω ασχοληθεί.

Το "ξανθό Γένος" δεν το κότσαρα ξαφνικά εγώ αλλά ο (Ν)ασιοναλ(Β)ολσεβίκος που με παραπομπή του σε φτάνει μέχρι την Φωνή της Ρωσίας.
Επιστροφή στην κορυφή
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αλλού αυτά... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θέτει ερωτήματα ο ΝΒ, αλλά αποφεύγει να τα απαντήσει ο ίδιος. Τουλάχιστον με σαφήνεια.

Αυτό που προτείνει βέβαια, είναι μια συμμαχία της Ελλάδας με το αποικιακό-κατοχικό ψευδοκράτος του "Ισραήλ". Στη βάση της "ρεαλπολιτίκ", υποτίθεται. Με παρόμοια επιχειρήματα, ο Μητσοτάκης επαιρόταν που συμμάχησε με τους Αμερικάνους στον πρώτο πόλεμο κατά του Ιράκ. "Πήγαμε με το μέρος των νικητών, και τώρα θα πάρουμε μερίδιο από τη λεία. Θα φάμε με χρυσά κουτάλια στην νέα τάξη πραγμάτων" ήταν πάνω-κάτω τα λόγια του.

Αν ο ΝΒ σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο με το Μητσοτάκη, πρόβλημά του. Εγώ απλά θα επισημάνω οτι διάλεξε λάθος φόρουμ για να προπαγανδίσει τις απόψεις του. Εμείς εδώ, στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό της "σκοταδιστικής" Χαμάς, της "φανατικής" Χεζμπολλάχ, των ακατονόμαστων Ταλιμπάν και οποιουδήποτε άλλου παλεύει για τη λευτεριά της πατρίδας του ενάντια στους αμερικάνους και στα ανδρείκελά τους. Όχι μόνον επειδή πιστεύουμε οτι "Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ μικρή για να διαπράξει τέτοια ατιμία", αλλά και επειδή καταλαβαίνουμε οτι τα συμφέροντα των καταπιεσμένων είναι κοινά σε όλον τον κόσμο. Τη ρεαλπολιτίκ του κώλου την έχουμε γραμμένη εκεί που πρέπει. Και τα χρυσά κουτάλια των συμμαχιών με τον ιμπεριαλισμό, τα αφήνουμε για να τρώνε άλλοι.

Παρεμπιπτόντως, ο πραγματικός ρεαλισμός στην παρούσα στιγμή - ακόμη και αν ήταν το κύριο κριτήριο για τη στάση που πρέπει να τηρήσουμε - θα επέτασσε να σταθούμε στο πλευρό των Αραβικών λαών, ενάντια στα καθεστώτα τους των οποίων τα ψωμιά είναι μετρημένα - και βέβαια ενάντια στο κατοχικό ψευδοκράτος που απέδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία του. Όπως πολύ σωστά είπε και ο Αχμαντινεζάντ, τα πρόσφατα γεγονότα απέδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο οτι το σιωνιστικό κράτος δεν είναι βιώσιμο.

Αυτά γενικά. Ας μου επιτραπεί όμως, με κίνδυνο να γίνω κουραστικός επαναλαμβάνοντας τα αυτονόητα, να ασχοληθώ πιο συγκεκριμένα με κάποια από τα ταχυδακτυλουργικά επιχειρήματα του ΝΒ. Όποιος το θεωρεί περιττό, μπορεί να προσπεράσει το υπόλοιπο μήνυμα.
---------------------------------------------------------

Παράθεση:
Μέσα στο όλο θέατρο του παραλόγου των τελευταίων ημερών που επικρατούσε ( χωρίς καμία εξαίρεση ) στα ελληνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, η "βασική λογική" , πέρα από το καθαρά ηθικολογικό περιεχόμενό της, ήταν ότι η χώρα μας έχει συμφέρον να μην χαλάσει τις «παραδοσιακά» καλές σχέσεις με τους «φίλους» Άραβες.


Ψευδές. Κατ' αρχήν τα ΜΜΕ, τόσο τα ελληνικά όσο και τα ξένα, υποστηρίζουν το σιωνιστικό ψευδοκράτος. Όποιος τα παρακολουθούσε θα έμενε με την εντύπωση οτι οι σιωνιστές νίκησαν στον πρόσφατο πόλεμο. Και θα απορούσε γιατί, όπως είχε γίνει και στο Λίβανο, ενώ στην αρχή απέρριπταν κάθε μεσολάβηση και κάθε παρέμβαση της "διεθνούς κοινότητας", μέσα σε λίγες μέρες έβαλαν τους συμμάχους τους να "πιέσουν" για λύση, και τελικά προχώρησαν σε μονομερή εκεχειρία και ξεκίνησαν την αποχώρηση από τη Γάζα, ανώ η Χαμάς που - υποτίθεται - βρισκόταν σε μειονεκτική θέση, καμμία πρεμούρα δεν είχε για κατάπαυση του πυρός. Τους έριξε μάλιστα και μια αποχαιρετιστήρια μπαταριά, για αποφυγή κάθε παρεξήγησης.

Αυτό που, είτε από βλακεία, είτε από εθελοβλακεία, χαρακτηρίζει σαν "φιλο-Αραβική" στάση των ΜΜΕ ο ΝΒ είναι η αυτονόητη "πισινή" που κρατάνε οι Έλληνες δημοσιογράφοι. έχοντας νοιώσει στο τομάρι τους περισσότερες από μια φορές την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στάση τους. Εχουν μάθει οτι υπάρχουν κάποια όρια που δεν είναι καλό να τα ξεπερνάνε. Όταν τα αμερικανάκια και οι τοποτηρητές τους σκοτώνουν απρόκλητα χιλιάδες αμάχους, ο δημοσιογράφος που θα βγεί ανοιχτά να τους υποστηρίξει δεν πρέπει μετά να κυκλοφορεί στο δρόμο...

Παράθεση:
Τα Παλαιστινιακά Εδάφη ανήκουνε στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), του οποίου οι θέσεις ήτανε πάντα ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα. Γενικός Γραμματέας τού εν λόγω Οργανισμού είναι ο Τούρκος Ισάνογλου...


Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Κ.Ν., ο ΝΒ προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση ανάμεσα στα Αραβικά καθεστώτα και τον Αραβικό λαό. Τα Αραβικά καθεστώτα όμως, στην πραγματικότητα έχουν την ίδια πολιτική με τον ΝΒ: υποστηρίζουν το σιωνιστικό ψευδοκράτος ενάντια στη Χαμάς, όπως το υποστήριζαν παλιότερα ενάντια στη Χεζμπολλάχ. Αναγνωρίζουν σαν νόμιμη την "κυβέρνηση" του εγκάθετου των Αμερικάνων ληγμένου "πρόεδρου" της Παλαιστινιακής Αρχής, ενάντια στην εκλεγμένη από τον Παλαιστινιακό λαό κυβέρνηση της Χαμάς.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας