patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Delphi Economic Forum

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κατερίνα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 16, 2021 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Delphi Economic Forum Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνεχίζεται και σήμερα 16/5/2021 το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με πλήθος ενδιαφέρουσων συζητήσεων.Μια απο αυτές είναι η σχέση Ελλάδος-Τουρκίας,Αιγαίο πέλαγος και Μεσόγειος με τα ακόλουθα:

Η μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων και Τούρκων επιθυμεί την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών των δύο λαών, οι οποίες εντοπίζονται σε θαλάσσια θέματα όπως το Αιγαίο και η Μεσόγειος.

Τα παραπάνω απορρέουν από την έρευνα-δημοσκόπηση που διενήργησε η ΜRΒ σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ και την παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB σε πάνελ ομιλητών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής περιεχομένου της diaNEOsis

Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι οι Έλληνες και πολύ περισσότερο οι Τούρκοι είναι δύσπιστοι ως προς ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση των διαφορών των δύο λαών.

"Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο εύρημα," τόνισε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Γιώργος Παγουλάτος. Τόνισε, δε, ότι ο ρόλος της ΕΕ στα μάτια των Ελλήνων είναι περισσότερο συνυφασμένος με οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα.

Μια άλλη "ασυμμετρία" στην συγκεκριμένη "άσκηση αυτογνωσίας", όπως χαρακτήρισε την έρευνα κ. Παγουλάτος είναι ότι οι Έλληνες βλέπουν την Τουρκία ως το μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Τούρκους.

Στο ίδιο σημείο της έρευνας στάθηκε και ο αναπληρωτής καθηγητής του Bilkent University και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Ιωάννης Γρηγοριάδης. "Η Τουρκία είναι παρούσα με πολύ πιο ισχυρό τρόπο στην Ελλάδα, απ´ ότι η Ελλάδα στην Τουρκία."

Η κ. Evren Balta, καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ozyegin, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο της έρευνας ότι η Τουρκία "νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση" σε σχέση με την Ελλάδα. Προσέθεσε όμως ότι το χάσμα των απόψεων μεταξύ των πολιτών που υποστηρίζουν στο φιλοκυβερνητικό καθεστώς ή την αντιπολίτευση είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο των Ελλήνων.

Ο Τόνι Μπλερ, o 68χρονος πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum. Με συντονίστρια την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα οι δύο άνδρες μίλησαν για τα παγκόσμια προβλήματα – από την πανδημία και την κλιματική αλλαγή μέχρι τη συμβολή στη δημοκρατία που μπορεί να έχει η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.

https://delphiforum.gr/

Πρόεδρος και ιδρυτής του φόρουμ ειναι ο Συμεών Γ. Τσομόκος που είναι επίσης ιδρυτής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ηνωμένες Πολιτείες, του Ελληνο-Ουγγρικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενώ το 2006 ίδρυσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Σερβίας που προεδρεύει.Στο παρελθόν διετέλεσε Εμπορικός Ειδικός στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα (1973-1980) και Διευθύνων Σύμβουλος στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (1980-1997). Έχει επίσης διατελέσει Γενικός Γραμματέας & Ταμίας του Συμβουλίου των Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων με έδρα την Ευρώπη (1990-1993) και ως Γενικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας (1993-1998).
Μέλη μεταξύ άλλων είναι η Αννα διαμαντοπούλου.και ο Παναγιώτης Πικραμένος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...



Εδω δείτε όλα τα μέλη του Delphi Economic Forum https://delphiforum.gr/delphi-economic-forum
και εδώ δείτε τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ https://www.eliamep.gr/about-us/governing-bodies/#sec_board-of-directors

Αφου τελειώσει το οικονομικό φόρουμ των Δελφών,και τα αντίστοιχα υπόλοιπα εθνικά φόρουμ ανα τον πλανήτη, θα γίνει το οικονομικό φόρουμ του Νταβός με Γκέιτς,Σόρο κτλ...για να επικυρωθούν οι αποφάσεις και να δωθούν οι εντολές στα πρωθυπουργικά πιόνια.Ο διαμοιρασμός του Αιγαίου φαίνεται ξεκάθαρα απο τις διαλέξεις του φόρουμ,καθως και τα μέλη που έχουν μέσα απο Υπουργούς μέχρι Στρατηγούς.Μένει να μάθουμε αν θα τα εκτελέσει όλα αυτα ο Κυριάκος μόνος του η με παρέα...καθώς και πως θα συνεχίσουν με την επιδημία της γρίπης.
Επιστροφή στην κορυφή
Κατερίνα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 31, 2022 11:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αλέξης Ηρακλείδης και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Αλέξης Ηρακλείδης, υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «νόμιμα» δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να τα αναγνωρίσει!

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Τούρκο δημοσιογράφο Ahmet Gencturk για το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο καθηγητής τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Η έλλειψη πληροφόρησης, η παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες αντιλήψεις για την Τουρκία είναι κοινές και ισχυρές τόσο μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων όσο και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα. Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς».



https://www.eliamep.gr/topics/turkey/


ΠΗΓΗ Κρατικό Τουρκικό πρακτορείο Anadolu

https://www.aa.com.tr/en/europe/greece-should-improve-relations-with-turkiye-do-eastmed-pipeline-project-together-greek-expert/2548084


ΑΓΚΥΡΑ

28.03.2022

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος δήλωσε ανώτερος Έλληνας ειδικός για τις τουρκοελληνικές σχέσεις σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu.

Η παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες αντιλήψεις για την Τουρκία είναι κοινές και ισχυρές τόσο μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων όσο και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα, δήλωσε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Αλέξης Ηρακλείδης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

«Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ηρακλείδη, ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, παίζουν ρόλο στη δημιουργία της εικόνας της Τουρκίας ως «νεο-οθωμανικής, επεκτατικής δύναμης που θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα».

Παραθέτουν, για παράδειγμα, ομιλίες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ή του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εκτός πλαισίου και ως εκ τούτου τροφοδοτούν τον σκεπτικισμό ή τα εχθρικά συναισθήματα προς αυτούς και την Τουρκία γενικότερα, εξήγησε περαιτέρω.

Ο ελληνικός εθνικισμός, ο οποίος είναι πολύ εθνοκεντρικός και αντιτουρκικός, είναι ανθεκτικός και επιδρά σε όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα - περισσότερο στα δεξιά, λιγότερο στα αριστερά, και κατά συνέπεια, μπορείς εύκολα να σε χαρακτηρίσουν ως προδότη ή Τούρκο κατάσκοπο. μεταξύ άλλων, όταν τονίζετε την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εξήγησε ο Ηρακλείδης.

«Αν και οι Έλληνες είχαν επιρροή στην αυτοκρατορική γραφειοκρατία και τα εμπορικά δίκτυα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι σύγχρονοι Έλληνες γατζώθηκαν από την επίσημη ιστοριογραφία για τα λεγόμενα 400 χρόνια του οθωμανικού ζυγού και όχι από τα γεγονότα».

Αποκάλυψε ότι υπήρξαν στιγμές που οι Έλληνες ηγέτες κρίσιμων αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του συντηρητικού ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ή των σοσιαλδημοκρατών Κώστα Σημίτη και Γεώργιου Παπανδρέου, εκτίμησαν πραγματικά την ανάγκη για μια μόνιμη λύση στο Αιγαίο, αλλά η έντονη αντίδραση του κοινού τους εμπόδισε από τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

Υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι στο κυβερνών συντηρητικό, εθνικιστικό κόμμα Νέα Δημοκρατία (Νέα Δημοκρατία) ΝΔ που επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό το κομμάτι περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την αδερφή του, πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φοβάται το εσωτερικό κόστος οποιασδήποτε συμφωνίας με την Τουρκία.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα άλλο συστατικό στο κόμμα, ένας ένθερμος αντιτουρκικός, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Καταλαβαίνω ότι αυτό το κόμμα είναι δύσπιστο για τη στάση του Μητσοτάκη για την Τουρκία και προσπαθεί να υπονομεύσει τις πολιτικές του για την Τουρκιά, υποστήριξε ο Ηρακλείδης.

Τούτου λεχθέντος, συνέχισε, η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάστηκε με ευνοϊκούς όρους στα ελληνικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, ο χρόνος και οι συνθήκες είναι ήδη κατάλληλες για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σημείωσε ο Ηρακλείδης.

«Υπάρχουν ψύχραιμοι, αντικειμενικοί άνθρωποι στην ελληνική γραφειοκρατία, που γνωρίζουν ότι οι περισσότερες αφηγήσεις για την Τουρκία είναι ψευδείς και οι καλύτερες σχέσεις μαζί της ωφελούν και τις δύο χώρες».

Για το Κυπριακό, που αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια στην ενίσχυση των ελληνοτουρκοελληνικών σχέσεων, ο Ηρακλείδης ήταν διφορούμενος.

«Πρώτα και κύρια, πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα δεν ασκεί τόση επιρροή στους Ελληνοκύπριους. Αντίθετα, αιχμαλωτίζουν τους Έλληνες φορείς λήψης αποφάσεων κινητοποιώντας την ελληνική κοινή γνώμη όποτε οι σχέσεις με την Τουρκία δείχνουν να βελτιώνονται».

Υπογράμμισε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο Ανάν του 2004, το οποίο υποστηρίχθηκε από την Τουρκία, το οποίο έγινε αποδεκτό από τους Τουρκοκύπριους σε δημοψήφισμα αλλά απορρίφθηκε από τους Ελληνοκύπριους, ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Αξίζει να θυμηθούμε, είπε, ότι ο σημερινός Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης ήθελε ειλικρινά μια λύση στο Κυπριακό και κατά συνέπεια υποστήριξε το σχέδιο.

Ο Ηρακλείδης πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί λύση στην Κύπρο και πίεσε τον Αναστασιάδη να αλλάξει την πολιτική του υπέρ της λύσης.

Η έλλειψη λύσης στην Κύπρο επέτρεψε στη Ρωσία να παραμείνει σχετική και αποτελεσματική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, οι Ρώσοι ολιγάρχες χρειάζονταν τη διοίκηση της ελληνικής Κύπρου για να ξεπλύνουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Ο Ηρακλείδης, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο διορισμός του μετριοπαθούς και ρεαλιστή Ιωάννη Κασουλίδη τον Ιανουάριο ως υπουργού Εξωτερικών θα μπορούσε να θεωρηθεί ως καλό σημάδι.

«Όλοι γνωρίζουν τώρα ότι το έργο του αγωγού EastMed, το οποίο ήταν παράλογο και ανέφικτο από την αρχή, είναι νεκρό. Στο βάθος, η ΕΕ επιδιώκει ενεργά να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. Η καλύτερη λύση θα ήταν η εξεύρεση λύσης στην Κύπρο και η μεταφορά του φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω της Τουρκίας, ένα έργο που θα εμπλέκει όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ?
Επιστροφή στην κορυφή
Ωρίων Αλεξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 01, 2022 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μιλά και ο Ε.Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο πρώτο OT FORUM «Ένας κόσμος που αλλάζει» υποστήριξε… ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη», μίλησε για συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και «έδειξε» επί της ουσίας συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.


https://www.ot.gr/2022/03/31/ot-forum/sofoteroi-gia-ton-kosmo-pou-allazei-oloklirothike-me-epityxia-to-proto-ot-forum/ :

Το νεοσύστατο(ξεκίνησε την Δευτέρα 28/3/2022) OT FORUM ειναι ενα συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου που θα αναλύει τις προκλήσεις του μέλλοντος σε όλους τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής.Ουσιαστικά θα είναι το ελληνικό προοίμιο για την συμμετοχή στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ(WEF)...

https://www.ot.gr/2022/03/30/epikairothta/politiki/ot-forum-venizelos-i-allagi-stratigikis-mitsotaki-gia-statheres-kyverniseis-thetei-dilimmata-se-syriza-kai-kinal/ :

Ο Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ λέγοντας οτι ομπρέλα προστασίας προσφέρουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη δεν μπορεί.
Ο Βενιζέλος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από την Επανάσταση του 1821 ακόμα τόνισε ότι είναι «παλιά επιλογή της Ελλάδας η συμμετοχή στη Δύση και στην Ευρώπη» όταν όπως είπε κλήθηκε να απαντήσει στο δίλημμα αν η Ελλάδα είναι ρωσόφιλη ή φιλελεύθερη και καρμποναρική.
Μετά μίλησε για την Ρωσία λέγοντας ότι είναι υπερδύναμη μόνο και μόνο λόγω της κατοχής των πυρηνικών που κληρονόμησε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Και μας τελείωσε με την Τουρκία λέγοντας ότι είναι καταδικασμένη να ανήκει στη Δύση
Ο Βενιζέλος μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ανάλυσής του τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της άμεσης εξεύρεσης λύσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έχει δύσκολη γεωγραφική θέση και είναι καταδικασμένη να είναι στη Δύση».

Χαρακτήρισε δε την Τουρκία «σημείο ανάσχεσης της ρωσικής πυρηνικής απειλής» που «θέλει βαθμούς ελευθερίας» σε σχέση με τη Δύση γιατί «η Τουρκία αλλού συγκλίνει και αλλού συγκρούεται με τη Ρωσία». «Η Τουρκία δεν κάνει κάποια πρωτοτυπία» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας το ρόλο που διαδραματίζει αυτή την περίοδο η Άγκυρα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε ότι είναι πλεονέκτημα η γεωγραφική θέση της Ελλάδας «από πίσω» από την Τουρκία καθώς «είμαστε στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ και της Ευρωζώνης, σε σχέση με την Τουρκία».

Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη(Aλ6 τρέμε...)
«Άρα πρέπει τώρα να λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου το θέμα της οριοθέτησης (σ.σ. των θαλάσσιων ζωνών)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει μια θέση στη Μεσόγειο», είναι «παράκτια χώρα», ενώ συμπλήρωσε πολύ χαρακτηριστικά ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη» αλλά «δεν είναι και χώρος εξορύξεων».

Ανέφερε δε, ότι στο Αιγαίο η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν από έξι μίλια αιγιαλίτιδα ζώνη ενώ τόνισε ο κ. Βενιζέλος ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε έξι εμείς και δώδεκα μίλια η Τουρκία. Εκεί μπορούμε να τα επεκτείνουμε», δείχνοντας έτσι το είδος μιας συμφωνίας – συμβιβασμού (win – win) Αθήνας και Άγκυρας.


[Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι ο Βενιζέλος ήταν αυτός που σαν υπουργός έδινε μάχη να ανακηρύξει την Στρογγύλη σε αρχαιολογικό χώρο για να μην έχει ΑΟΖ....

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου,όπως επίσης και επιμονή στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ,αλλα ο "Μπένυ" επειδή είναι παλιά πουτάνα βλέπει ότι η Ευρώπη διαλύεται και έκανε λόγο για αδυναμία της να προσφέρει προστασία.Επίσης έκανε λόγο για συνεργασίες ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.Αξίζει να παρακολουθούμε και να αναλύουμε τις ανακοινώσεις του νέου αυτού δοσίλογου FORUM. ]

https://www.ot.gr/2022/03/30/ot-forum/o-tzefri-paiat-eyxaristei-to-ot-forum/ :

Aκόμη και ο Πάιατ έκανε αναφορά και τους ευχαρίστησε δημόσια.

Το πρόγραμμα του διημέρου ΟΤ FORUM άνοιξε ο Μητσοτάκης αναλύοντας τ ην προσαρμογή της Ελλάδας σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Ένας κόσμος που αλλάζει
Αθήνα, 29-30 Μαρτίου 2022 Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών
(Σοφοκλέους 10)

Δεύτερη μέρα
Ένας κόσμος που αλλάζει
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

09.00-09.45 Registration
Presentation – Coordination: N. Filippidis – Financial Analyst, Journalist

09.50 «Προκλήσεις για τα ψηφιακά μέσα σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον»

Φλοιός. Κανέλλης , Αρχισυντάκτης in.gr(ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ SPEAKING)
Χρ. Dogas Αρχισυντάκτης ot.gr
Δημοσιογράφος: Ν. Φιλιππίδης

10.05 «Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία εν μέσω ραγδαία μεταβαλλόμενων εξελίξεων (γεωπολιτικών, οικονομικών, τεχνολογικών)»

Yannis Stournaras, Governor, Bank of Greece (BoG)
Journalists: N. Filippidis, E. Stergiou

10.45 «Η ενεργειακή κρίση και οι προκλήσεις στον απόηχο της ουκρανικής κρίσης»

Συζήτηση:

Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πόρων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Χάρης Δούκας , Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)
Γιώργος Σταμτσής , Dr.-Ing.,Universität Duisburg-Essen
Δημοσιογράφοι: Ν. Φιλιππίδης , Χρ. Κολώνας

11.15 «Έξυπνες» πόλεις και ψηφιακός μετασχηματισμός

Discussion:
Thodoris Livanios, Deputy Minister, Digital Governance,
Dimitris Papastergiou, Mayor of Trikala,
Fotis Talantzis, CEO & Co Founder, NOVOVILLE,
Ioannis Stasinopoulos, CEO, Active Computer Systems A.E
Journalists: N. Filippidis, B. Kanellis

11.50 «Η επισιτιστική κρίση και η ελληνική γεωργία»

Γεώργιος Γεωργαντάς , Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Δημοσιογράφοι: Ν. Φιλιππίδης, Β. Κανέλλης

12.15 Μεταβαλλόμενες πόλεις – Πολυκατοικίες, επιχειρηματικά πάρκα και μεγάλες ανακαινίσεις στην Αθήνα

Συζήτηση:

Stefanos Vlastos, board member, Hellenic Public Properties Co. (HPPC) S.A.,
Dimitris Andriopoulos, President, Dimand
Aristotelis Karytinos, CEO, Prodea
Journalists: N. Filippidis, C. Tsaousis

13.00 «Κυκλική οικονομία – Διαχείριση απορριμμάτων»

Συζήτηση:

Μανώλης Γραφάκος , Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης , Terna Energy, project manager ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Μιχάλης Γεράνης , Πρόεδρος Φόδας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Δημοσιογράφοι: Ν. Φιλιππίδης, Χρ. Κολωνάς

13.30 «Οικονομικές προκλήσεις για τη χώρα»

Gkikas Hardouvelis, Chairman of the Board of the National Bank
Journalists: N. Filippidis, E. Stergiou

14.00 "Ταμείο ανάκαμψης ή ταμείο ανθεκτικότητας;"

Thodoros Skylakakis, Deputy Finance Minister
Journalists: N. Filippidis, E. Stergiou

14.30 «Το κόστος της κλιματικής αλλαγής»

Christos Stylianides, Minister of Climate Crisis and Civil Protection
Journalists: N. Filippidis, Chr. Kolonas

15.00 «Ελληνική Βιομηχανία και Ενεργειακή Κρίση – Ανακύκλωση Υλικών και Οικονομικά Κίνητρα»

Συζήτηση:

Vassilios Karatsolis, President & CEO of VKC A.E,
Dr. Dimitris Theocharis, CEO at MEL
Journalists: N. Filippidis, V. Kanellis

15.30 «Η «απειλή» του πληθωρισμού και οι προκλήσεις για την οικονομία»

Christos Staikouras, Minister of Finance
Journalists: N. Filippidis, E. Stergiou

16.00 «Εξερεύνηση υδρογονανθράκων και αγωγοί φυσικού αερίου στη ΝΑ Μεσόγειο»

Συζήτηση:

Καθ. Θεόδωρος Τσακίρης , Επίκουρος Καθηγητής, Γεωπολιτική και Οικονομία Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,
Δρ. Σπύρος Μπέλλας , Γεωλόγος, Επικεφαλής Έρευνας Ινστιτούτου Γεωενέργειας, Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας Κρήτης
Γιάννης Γρηγορίου , Αντιπρόεδρος, Ηπειρωτική Ευρώπη Ενεργειακό Συμβούλιο
Δημοσιογράφοι: Ν. Φιλιππίδης, Χρ. Κολώνας

16.30 «Τα κρίσιμα διακυβεύματα για την Ελλάδα και έναν κόσμο που αλλάζει»

Evangelos Venizelos, former Greek government deputy prime minister, minister; former president of PASOK party; professor of constitutional law, Aristotle University of Thessaloniki
Journalists: N. Filippidis, Dion. Nasopoulos

17.00 «Δημοκρατία, ψηφιακός μετασχηματισμός και μεγάλα δεδομένα»

Kyriakos Pierrakakis, Minister of State & Digital Governance
Journalists: N. Filippidis, Dim. Maniatis

17.20 «Οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις – Αντιμετώπισή τους»

Nikos Androulakis, President, Movement for Change (ΚΙΝΑL) party
Journalists: N. Filippidis, Dim. Maniatis

18.00 «Δήμοι και προκλήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων»

Συζήτηση:

Xenofon Maniatoyannis, Mayor of Vrilissia
Dimitris Kostouros, Mayor of Nafplion
Vassilios Analytis, General Director, Body for managing solid wastes, Ionian Islands
Journalists: N. Filippidis, Chr. Kolonas

https://www.ot.gr/2022/03/30/english-edition/ot-forum-a-changing-world/

Aντί να βρεθούμε στην Σοφοκλέους και να τους λυντσάρουμε ομαδικά,τρέχαμε στην Πάτρα και στην ΓΑΔΑ να λυντσάρουμε τις Πισπιρίγκους...

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 09, 2022 8:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο φετινό Φορουμ των (Α)Δελφων εφεραν Τουρκους, Γερμανους Σκοπιανους, Αλβανους και Κοσοβάρους,έχουν καλέσει όλα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων,και σε κάθε ένα δίνουν και απο κάτι.Στους Σκοπιανούς θα δώσουν την επικαιροποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλα και μια πτέρυγα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης,στους Κοσοβάρους δίνουν αναγνώριση του κράτους τους (εκει να δείς μετά οι Σέρβοι...),στους Τουρκους δίνουν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου,στους Αλβανούς θα δώσουν τα φιλέτα των βορειοηπειρωτών μας στην Μεσόγειο για να χτίσει ξενοδοχεία ο Ράμα και να μας ανταγωνίζεται στον τουρισμό,και στους Γερμανους θα δώσει λίγο κ@λο ακόμα...και να μην ξεχνάμε ότι στο φόρουμ αυτό συμμετέχουν άπαντα τα ελληνικά κώματα,αλλά και πρώην βουλευτες όπως ο χοντρός Μπένυ και ο Γιωρίκας ο αλυσιδάκιας,πιθανόν στο τέλος να μιλήσει και κανα μέλος του ΑΖΟΦ πάλι να μας πεί για τους ομογενείς μας στο Ντονμπάς που μέχρι πριν ένα μήνα στην χώρα μας γνώριζαν κάτι παλιννοστούντες ομογενείς και μερικοί ψαγμένοι αριστεροί,και σήμερα τους συμπονά μέχρι και η Ακρίτα...η οποία μάλιστα δεν την είδαμε να την ενοχλεί η ομιλία του Ζελενσκυ στην Κυπριακή Βουλή ούτε καν για την μή αναφορά στην άλλη εισβολή στην μητέρα πατρίδα της.

Πληροφορίες λένε ότι ο κούλης στέλνει στο φόρουμ των (Α)δελφών και το τρίο που θα ρίξει στην εκλογική αγορά και πιθανόν στο Ελληνικό κυνοβούλιο,τους Τζήμερο,Κρανιδιώτη και Μπογδάνο που προχτές έγιναν και επισήμως οι τρείς καβαλέρος!!!

Κάπου στην ομιλία του ο κούλης είπε χτές πάλι για την επισιτιστική κρίση να ξέρετε,θα σας πρότεινα να αρχίσετε να αγοράζεται βασικά αγαθά προς αποθήκευση,μαζι με νερό...και φάρμακα.Γιατι εμείς δεν είμαστε "Σοβιετία" όπως την αποκαλείται κύριοι δεξιούληδες να δίνουμε με κουπόνια τα φάρμακα και το φαγητό και την στέγαση,εμείς ή τα έχουμε ή δεν τα έχουμε τελείως...και όπως όλα δείχνουν σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε ρεύμα να βράσουμε τα μακαρόνια.
Επιστροφή στην κορυφή
Ανάπτυξη καθ´οδόν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 01, 2022 10:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas, η ΡΑΕ(Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ) αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία των πιστοποιήσεων και πλέον οι Ιταλοί να αναλάβουν και κανονικά την ελληνική εταιρεία.

Σε αυτή υπενθυμίζεται ότι υπάγονται τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου και συγκεκριμένα η ΕΔΑ Αττικής, η ΔΕΔΑ και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η Italgas, ο μεγάλος Ιταλός διαχειριστής διανομής αερίου αναμένεται καταβάλει το ποσο των 733 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι και με την απόκτηση του 49% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (ανήκει στην Eni Gas e Luce) θα έχει πληρώσει περί τα 940 εκ ευρώ.


Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου "ήταν" η δημόσια εταιρεία παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η εταιρεία, με έτος ίδρυσης το 1988, λειτουργούσε το τελευταιο έτος στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του ΤΑΙΠΕΔ...
Οι Ιταλοί μετά την αγορά της ΤΡΕΝΟΣΕ αγοράζει κοψοχρονιά και την ΔΕΠΑ...συνεχιζεται το ξεπούλημα των κρατικών οργανισμών,και η λογική λέει οτι θα αυξηθούν κατακόρυφα οι τιμές στο φυσικό αέριο των πολιτών,μιάς και η ιδιωτική εταιρεία θα ανεβάσει το κόστος της συντήρησης του δικτύου παροχής του φυσικού αερίου για να ανεβασει τα κέρδη της.Αλλά να μην παραπονιέστε γιατι βρισκόμαστε στο πλάνο του νεοφιλελευθερισμού και της ελεύθερης αγοράς,και των αποκρατικοποιήσεων.Οσον αφορά τους υπαλλήλους της ΔΕΠΑ ούτε λόγος,δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε,άλλοι θα μπούν σε καθεστώς νέων συμβάσεων,άλλοι θα μπούν στο ταμείο ανεργίας,και οι περισσότεροι θα αναζητήσουν εργασία στον τομέα του τουρισμού που και κενές θέσεις έχει αλλα και πληρώνει καλά!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας