patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πασιφισμος η άλλη όψη του ιμπεριαλισμού

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Γιώργος ανένταχτος αριστε
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 24, 2022 5:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πασιφισμος η άλλη όψη του ιμπεριαλισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε ένα κείμενο από 9 οργανώσεις της αριστεράς της γνωστής εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς"των ποικιλωνιμων γκρουπουσκουλων από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κομμάτια της Λαέ.

Μεσα σε αυτό το κείμενο καθρεπτιζεται όλη η θολούρα και όλη η διατεταγμένη λογική των ίσων αποστάσεων εν σχέσει με το ουκρανικό. Για άλλη μια φορά οι οργανώσεις αυτές, ακολουθούν την γραμμή των λεγόμενων "2ιμπεριαλισμων"και της γενικολογης καταγγελίας του πολέμου .

Οποίος θέλει να βρει το εν λόγω κείμενο ας ψάξει στο σάιτ pandiera gr που ουσιαστικά είναι εκφραστικό όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειδικά τού ΝΑΡ.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι ο πασιφισμος και ο κάλπικος διεθνισμός (ουσιαστικά κοσμοπολιτισμός αστικός ιμπεριαλιστικός) είναι το άλλο πρόσωπο των δυνάμεων του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Δύσης και της παγκοσμιοποίησης απέναντι στην Ρωσία και τον άξονα αντίστασης. Ο πασιφισμος, διάχυτος μαζί με κάλπικη "αλληλεγγύη"και την απαίτηση για "ανοιχτά σύνορα" δείχνει ουσιαστικά τους δύο κόσμους που συγκρούονται στο Ντονμπας αφενός και αφετέρου στην ίδια την αριστερά.

Για παράδειγμα στο Ντονμπας αυτοί που πρωταγωνιστούν στην υπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας μαζί με το ρωσσικο στρατό είναι οι αριστεροί κομμουνιστές ενώ στην Ουκρανία τις λεγόμενες "δυνάμεις εδαφικής άμυνας" δηλαδή την υπεράσπιση της παγκοσμιοποίησης και της Δύσης έχουν αναλάβει χέρι χέρι αναρχικοί -antifaπαρεα με τους ναζιστές του δεξιού τομέα, τού Σβόμποντα και τους φασίστες του Αζοφ Χέρι χέρι λοιπόν στηρίζουν όλοι αυτοί την επίθεση της παγκοσμιοποίησης με πρωτοπορο το ανδρείκελο του Σιωνισμού και της δύσης τον καλά σκηνοθετημένο κλόουν Ζελενσκι που κάθε τόσο "παρελαύνει"από κοινοβούλιο σε κοινοβούλιο ή από "χωρίον εις χωρίον" διαλαλώντας τή πραμάτεια του γιατί έμπορας είναι ο άνθρωπος μαζί με ηθοποιός .

Κι από κοντά όλη αυτή η αριστεροδεξια φιλελεύθερη κουστωδία που μάλιστα και στην χώρα μας οργανώνει ακόμα και "συναυλίες ειρήνης"άλλο ένα καλά σχεδιασμένο ξέπλυμα του ΝΑΤΟ και της δύσης άλλο ένα καλά οργανωμένο σχέδιο στήριξης (μέσω της "αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό") στην πιο μαύρη χούντα Ζελενσκι στην ουκρανική εμπροσθοφυλακή του ιμπεριαλισμού και της δύσης.

Ειδαμε και πρόσφατα στην χώρα μας το κάθαρμα του νέου φασισμού τον Ζελενσκι να μιλάει κατεντολην των υψηλών δυτικών προστατών του και στο ελληνικό κοινοβούλιο μαζί με τα κατακάθια του Αζοφ τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ απέναντι στην ελλεινη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.Ταυτοχρονα πάντα για "χάρη της ειρήνης" όλα τα ΜΜΕ όλος ο συρφετός της εξάρτησης και των ευρωμνημονιων, όλη η πανούκλα της πανδημικης τρομοκρατίας και συναίνεσης διαμορφώνει καθημερινά ένα ενιαίο πλέγμα αντιρωσσικης υστερίας μιας υστερίας άλλοθι για τα κέρδη των τραπεζών του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων στην διατροφή και την ενέργεια. Ετσι ακριβώς λειτουργεί ο πασιφισμος και η αντιρωσσικη υστερία ως άλλοθι για την παγίωση μνημονίων διάρκειας για την φτωχοποιηση τού λαού την πείνα καθώς και άλλοθι για το ολικό ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου τού Αιγαίου και της Θράκης μαζί και της Κύπρου στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και του πολυεθνικού κεφαλαίου με χωροφύλακα τη Τουρκία το μακρύ χέρι της δύσης και της παγκόσμιο ποίησης.

Ομως είτε το θέλουν είτε όχι, η Ρωσία είναι πολλαπλασιαστικος παράγοντας εξελίξεων προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός άλλου δρόμου, ενός άξονα αντίστασης των λαών και εθνών στην κατεύθυνση μιας αυτοδύναμης πορείας ανάπτυξης πέρα και ενάντια στην Δύση.

Η μάχη της Ρωσίας και τού άξονα αντίστασης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση ανακάτεψε μετά από 30χρονια τα λιμνάζοντα νερά της παγκοσμιοποίησης και σταδιακά διαμορφώνει με αιχμή το Ντονμπας και τον ηρωικό αντιιμπεριαλιστικό αντιφασιστικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ρωσικού και ρωσσοφωνου λαού, ένα άλλο πλαίσιο Καθήκον της δικής μας αριστεράς,μιας αντιιμπεριαλιστικής σοσιαλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα, είναι να πρωταγωνιστήσει σε ένα μεγάλο μέτωπο εθνικής ανεξαρτησίας και απελευθέρωσης του λαού από τα μνημόνια και τις δομές ιμπεριαλιστικής εξάρτησης για μια άλλη σοσιαλιστική προοπτική με μια γνήσια λαϊκή δημοκρατική εξουσία.

Ειμαι με την Ρωσία και τον άξονα αντίστασης δεν σημαίνει ότι αναζητώ "νέους προστάτες"όπως έκαναν άλλες δυνάμεις στο παρελθόν αλλά παίρνω το νήμα της πάλης που ήδη διεξάγεται στο Ντονμπας με στόχο την πάλη μας ΕΔΩ για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Πρέπει όμως να αποκαλύπτουμε συνεχώς το ρόλο αυτής της αριστεράς που σπέρνει σύγχιση στο κόσμο της και για άλλη μια φορά είναι ανασταλτικός παράγοντας στην κίνηση των μαζών σε μια αντιιμπεριαλ κατεύθυνση είναι ανασταλτικός παράγοντας απέναντι στην οργή και το θυμό του λαού απέναντι στον εθνισμο και τον γνήσιο ριζοσπαστικό λαϊκισμό των μαζών.

Το καλό είναι ότι οι λεγόμενες αντιπολεμικές διαδηλώσεις το ψευδώνυμο "αντιπολεμικό κίνημα"κατασκεύασμα της παγκοσμιοποίησης δεν τραβάει στο λαό και το κόσμο της αριστεράς ειδικά Ενστικτωδώς ο κόσμος ο λαος είναι με την Ρωσία και τον άξονα αντίστασης γιατί αισθάνεται ότι είναι ο πόλος της εθνικής ανεξαρτησίας της αντίστασης απέναντι στην στον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις.

Ε λοιπόν πρέπει αυτό το λαϊκό ρεύμα να μετασχηματιστεί σε κίνδυνο για το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης και της εξάρτησης από την Δύση πολύ πιο ορμητικό απ'ότι το 2010-15.

Καμια εμπιστοσύνη στους όψιμους πασιφιστες στα αριστερά όργανα του Νάτο. Μέτωπο εθνικής ανεξαρτησίας τώρα με πρωταγωνιστή τή αριστερά μια γνήσια σοσιαλιστική αντιιμπεριαλιστική αριστερά.Η με την Ρωσία είτε με τη δύση μέσος όρος δεν υπάρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας